Jump to content

tittigulle

Medlemmer
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by tittigulle

 1. Jeg var lest litt ang diverse sykdommer hos våre kjære fjærkre.. og nå frykter jeg at flokken min har fått en eller annen alvorlig sykdom i luftveiene.. faen assa.. vet noen om noen sider jeg kan lese om forskjellige sykdommer og gjerne har bilder også... Jeg frykter det verste men håper det beste.. hjelp vær så snill
 2. i går når jeg sku legge dyra mine så så jeg at den ene hoa mi virka naken på hodet.. jeg så litt nærmere og så det var noen sår.. å stakkars tenkte jeg er det noen som plager deg.. I kveld når jeg sku legge de dukka ho plutselig opp forran meg og ho ser helt for j..... ut, sånn helt plutselig. Sår,hevelser , øya henger og det virker ikke som ho ser noe særlig.. Det ser nesten ut som noe fra en skrekkfilm eller noe.. som om noen har sølt syre på ho eller no.. Jeg bør vel gå å avlive henne, men håpa virkrlig at noen er har noen reddene tips på hva som kan gjøres og hva detta er for noe
 3. Åssen går det med gassen din? Har selv en kanadagås..det var 2 men dessverre så døde den ene.. og jeg har så vondt av gakk gakken min.. vi snakker og koser hver dag.. men den må jo være ensom.. min går sammens med høns.kalkun og ender..
 4. Jeg har 3 fasader. 1hoe og 2 hanner.... kan jeg slippe de sammen med resten av flokken min som består av masse duer. Høner og haner.2 kalkuner. Ender og en en gås.. De har veldig god plass i hønsehuset.. jeg må jo lissom ha dissa fasanene et sted i vinter og der de har vært til nå er det for trangt..
 5. Fasankyllingene er snart 1mnd gamle..herregud for noen kjappe små vesener😂 Når kan de få flytte ut? Tenkte å lage en mini voiler til de.. med mulighet for å legge seg under varmelampa. Sukk.. jeg har ikke peil på hva de bør ha.. hjelp
 6. tittigulle

  Villkalkun

  Jeg har hatt.. 2 damer og en hanne.. dessverre mistet jeg 2 til reven og hannen måtte tas pga sykdom..
 7. det er sant.. forumet er utrolig nyttig. hvor gamle kan de være før de får melorm?
 8. det hønseforet jeg har heter fjør kromat egg tror jeg.... tusen takk for svar forresten.. skulle ønske(viss det ikke er her alt da?) en slik D.I.Y standar fra egg til voksen på de forskjellige rasene.. men et lite annet problem her.. rugemaskinen min. den er gammel som bare det.. slet først med å få gjevn temperatur..men det stabiliserte seg etterhvert.. men nå sliter jeg med å holde oppe fuktigeta..fuktighetsmålerten (kjøpt av deg forresten) viser ikke mere en 35 %.. tidligere i ruginga så har den holdt 40% er det noe jeg kan gjøre for å få hevet fuktigheta?
 9. min gode tillitsfulle kalkunjente(hvit produsjonskalkun) var plutselig ikke å se.. stakkars lille hadde måte gjemme seg og ho så nesten ut som de som ligger i frysedisken på butikken.. men ikke nok med at ho nesten var helt ribba men ho hadde noen skikkelig dype kutt på ryggen også.så det ble dyrlege og en kur på ho ... hvem kan gjøre noe slikt? kalkungutten(crøllwisser) min har aldri gjort noe sånt før og de har gått sammen i flere år... i hønsehuset er det høns,ender,gjess,kalkun og duer.. eneste forandring i det siste er at jeg arvet en liten hønseflokk på 4 jerhøns og noen svære hanefaener... jeg har aldri hatt et sånt problem før så jeg mistenker jo dissa hanene for de lager mye spetakel i flokken min.. her om dagen prøvde den ene av de å hakke hånda mi vær gang jeg skulle kose med kanadagåsa mi men så har jeg også en veldig vårkåt moskusandrikk.. har ikke sett på maken hvordan han sprader rundt og frir.. saken er at jeg har aldri sett noen plage kalkunjenta mi ,ho er størst i flokken og har vært litt små sjef.. er det noen som har noen ideer?
 10. fasanegga har begynt å klekke😍. foreløbi er det 3 søte små.. men jeg har aldri hatt fasan før og egga var ikke planlagt. tenkte å bruke et slikt ørkenråttebur med varmelampe over.. men hvor varmt skal de ha det? vil de ha et lite krypin i buret? hva spiser de? jeg har fjør til hønsa mine er det bra nok? er det andre ting jeg bør tenke på? tips og råd er hjertelig velkommen..
 11. hva kan jeg gjøre for vesle syke due? den sitter bare der og henger med hue.. den har blåst seg ganske godt opp,jeg ser jo at formen ikke er på topp den kommer ikke å spiser,den har heller ikke rørt maten jeg la ved siden av den... burde jeg ta den med inn i varmen og prøve å få i den litt vann først og fremst... eller er det forseint? har dere noen tips om hva jeg kan gjøre?
 12. Jeg har i det siste funnet flere store egg i verpekassene til hønsa .. de veier fra 86g til 93g.. har crøllwitser hoa mi begynt å legge egg? egga er lyse brune..så da lurer jeg på om noen kan fortelle meg vekta på kalkunegg?? Oxo har villkalkunhoa mi lagt seg på et helt håpløst sted for å ruge... og den er sinna om dagen kan du si hvor lenge pleier kalkun å ruge? jeg skulle så gjerne ha hatt igjen den plassen
 13. Hmmmmm.. så jeg burde lage et par "nå er vi i skogen kroker"
 14. Jeg har amerikansk villkalkun og crøllwitzer og lurer på om noen vet åssen rugeplasser de liker..
 15. har lagt ut mange etterlysninger på forskjellige hønsesider på fb.. får håpe på svar da..
 16. det var en god ide...tusentakk... men viss de kommer og forblir en "klikk" og ikke liker den nye vennen sin da? nytt problem?
 17. stakkars lille kylling har mistet alle sine søsken på uforklarlig vis..tror det er en rotte som kan ha tatt de.. og nå driter plutselig hønemammaen i den oxo...når jeg skrudde av lyset hos de i går tenkte jeg at jeg skulle observere litt og så da at mor gikk og satte seg sammen med de andre høyt oppe mens kyllingen var igjen på andre siden av rommet og ropte... jeg løften den opp til sin mor men ho bare hakket den når den prøvde å gå under ho...så da satt jeg der brått med en kylling i hånda.. det gikk noen minutter så fant den ut at hånda mi var ikke så dum alikevel... så den lagde masse lyder og pussa nebbet... jeg kunne ikke sitte der hele kvelden så jeg fant en liten krok i nærheten av en varmelampe og forlot det vesle nurket der.... men stakkars lille..uff er det noe jeg kan gjøre som vil gjøre dens verdag lettere... kan jo si at den kjemper seriøst hardt for livet sitt om dagene.....den har jo tydeligvis styrke og vilje til å overleve men den er jo bare en liten kylling aleine i verden og det er mange store slemme høns der ute.. noen forslag dere???
 18. Må innrømme at jeg er litt letta over den milde vinteren,dyra kan jo få ferdes fritt ute om dagen enda.....Men de dagene det er for dårlig vær,for kaldt el fare for at de blåser bort er et lite mareritt for meg...føler lissom at det ikke er bra nok inne hos fuglene mine da...har ikke fått innredet huset slik at det dekker alles behov og alt blir så fort møkkete og til tider fuktig... Oxo har jeg nok litt for mange ender og etter det jeg kan se så er det flere på vei nå,mamma anda har lagt seg på egga...skrik... har 8 duer,13 moskusender,4 kalkuner,og gud veit hvor mange høns...++++ mamma kanin med 4 små,jentungens kanin og pappa kanin.. jeg ser jo det at jeg bare må få fjernet overskuddsanrikkene og hanene ganske så fort.... syns det er så vanskelig å avlive ender,de er lissom så uskyldige..men det vil vel bli roligere i hønsehuset uten alle disse mannfolka som peser hele tia... Ingen som vil ha en helt hvit andrikk el??? har helt hvite damer oxo.. svarte og hvite har jeg oxo(et annet kull)hint,hint,blunk,blunk..ARG.. jeg vil ikke svinge øksa... nei får vel bruke hodet og være fornuftig,skal mann ha dyr så må mann regne med å måtte slipe øksa innimellom.. ja sånn ellers så la bronsjekalkunen min seg klukk på hønseegg...men det gjorde oxo en av hønene,det var trangt inni den verpekassa kan du si.. og de var ikke helt enige heller..og kalkunen som er størst nappet da ligsågreit ut alle hodetfjøra til høna mi.. men høna vant redeplassen tilslutt..så nå ligger ho der uten fjør på hodet...hihi..litt komisk.. hønsa har lært seg at mann kødder ikke med villkalkun......Villkalkunene mine er ganske så greie(tror jeg) men skulle en el annen stakkar tråkke i salaten så smeller det fort.. villkalkunen brå hopper og lander fort og hardt med begge beina på stakkaren.. har ikke sett på maken jeg...det er spennstige fugler assa... får håpe ting går seg til her hjemme..
 19. fikk brått 4 duer for lenge siden,de er nå 8,men jeg vet ikke åssen rase de er.. en av de har sånn "drakula krage" den er det ikke bilde av... er det noen som vet?
 20. mine er ganske så like disse her... skal bli skikkelig flink med å ta bilder fremmover.... istad kom blåfargen til hannen skikkelig fram i kontrast med det røde..skikkelig flott var han..
 21. dette vil jeg finne ut av.... er det flere her som kjøpte "villkalkun" på egg og høne dagen i sarpsborg? ang str på kalkunene så er jeg ikke helt sikker, bronsekalkunen min har liggi i redet på hønseegg en stund og ho nekter å gå ut ..
 22. nå har hannen begynt å vise seg frem.... jeg mener at de 3 jeg har er større(lengre) en ho ene bronsekalkun jeg har.. og fjørdrakta er ikke helt lik
 23. mener å ha blitt fortalt at bronsjekalkunen har hvit yterst på "hale stjerten"på fjøra... mens vilkalkun er brune hele veien.. min bronsjekalkun-høna agda har hvite fjør ytterst på stjerten men disse 3 som skal være villkalkun er brune.. jeg vet ikke åssen det skal være..... skal prøve å ta noen skikkelig gode bilder av de alle så kanskje dere vet
×
×
 • Create New...