Jump to content

Walsvikjen

Medlemmer
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Walsvikjen


 1. Har dessverre fått påvist både IB og mycoplasma i flokken min i dag :embarrassed: Hønene hadde nesten ikkje symptom, men eit par av dei hadde litt smånysing innimellom. Trudde at dette berre var vanleg "forkjølelse", men fekk vite at det ikkje var noko som heitte forkjølelse hjå høns. Bestemte meg da for å teste, og alle prøvane var positive. Oppfordrar alle til å gjere det same, enten hønene viser symptom eller ikkje. Mange av dei hønene som vart testa har aldri vist tegn til sjukdom før, men testa positivt på begge sjukdommane. Er nok mykje meir sjukddommar i hobbyhøns flokkane enn folk flest trur. Her trengs ikkje nedslakting då det ikkje finnst hønseri i nærheiten, men vurderer og slakte ned likevell for å være 100% sikker på at alt av smitte forsvinn.


 2. Jeg har ved to annledninger puttet en dk høne i et kattebur sammen med to dager gamle kyllinger.

  dk har selvsagt vært klukk og har ruget frem kyllinger selv i løpet av sitt liv.

  Hvis det er kalt nok kryper kyllingene under henne og vips tennes morsinstinktet.

  Kaldt og trangt ser ut til å være viktig.

  Har gjort det samme fleire gangar med ei dverg sussex høne her og. Ho godtek kyllingane kvar gong, men det er berre denne eine høna som gjer det :smiley:


 3. Da er det nok ei tyrkerdue ja :) Har aldri høyrt om desse duene før, så eg gjekk berre utifrå at det var ei latterdue ;) Men dei er jo svært like. Denne var ikkje særleg redd heller. Var på ca 1 meters hold før ho flaug. Fantastisk vakre fuglar.


 4. Hei. Såg denne latterdua på trappa mi då eg kom ut i stad. Latteruder lever vel ikkje vilt i Norge? Trudde ikkje heilt mine eigne auger når eg såg den. Det er vel sikkert ei som har rømt, men den er iallefall ikkje her i frå. Er berre ei lita bygd med litt over 100 inbyggere, og er ganske så sikker på at ingen av dei har latterduer.

  post-1542-0-58586000-1337529342_thumb.jp

  post-1542-0-69868700-1337529345_thumb.jp

  post-1542-0-69913400-1337529348_thumb.jp

  post-1542-0-45187600-1337529351_thumb.jp


 5. Bestemora mi har alltid råmelk fra ku i frysen i tilfelle det blir født svake lamb, eller at mora har for lite melk. Har alltid gått heilt fint. Svake lamb blir iallefall mykje kvikkare med ein gang dei har fått i seg råmelka :)


 6. Hei, noen som har kunnskap om hvor varm det må være i luften før egg som bli lagt "ute" kan ruges på? Har tatt fra de egg hele vinteren, men nå har de lyst til å ruge, men vet ikke om det er for kalt i været til at eggene er ok mens anden samler opp til ruging?

  Her ligg 3 ender på egg allerede. Så lenge egga ikkje har vore frosne går det heilt fint :)


 7. Endene kan ete akuratt det samme som hønene ja. På vinterstid og utanom eggleggingsessongen kan det vere lurt å gi dei oppdrett 2 istadenfor egg 110. Det er ikkje bra med for mykje kalk. Første moskusandparet mitt hadde eg saman med hønene. Det viktigaste er å ha nok plass til dei, då blir det ingen konfliktar. Du må kanskje reingjere litt oftare sidan endene er VELDIG flinke til å grise :) Det trur eg dei fleste som har ender kan skrive under på :)


 8. Trur det er hanen som har genet for mørkt egg. Kjem hanen frå eit mørkt egg, vil avkomma legge mørke egg. Er iallefall slik eg har forstått det :) Så viss hanen din kjem fra eit mørkt egg vil avkomma legge mørkare egg enn mødrene. Mine minorka/maran kryssningar legg ganske mørke egg. Minorka legg vanlegvis beinkvite egg, så eg vart ganske så overraska over at avkomma la mørke egg. Det var då eg fekk vita at det var maranhanen som bestemte fargen på egga :laugh:


 9. Men jeg vil anbefale deg å kjøpe såkalte åtestasjoner, der du legger inn etpar blokker med musegift. Det er veldig effektivt, selv om det jo er en ekkel måte å avlive mus på! Plasser stasjonen der du tror at musene kommer inn, men det er lurt å sette den slik at hønene ikke kommer til. Normalt så skal ikke hønsene klare å komme til giften, men det er best å være på den sikre siden!. :cheesy:

  Er ikkje det litt farlig for hønene likevell? Tenk viss hønene et dei døde musene, då får dei jo giften i seg likevell.


 10. Noen som vet noe om ender da? Er det mange ulike raser der også, som på høns? De endene man får kjøpt som kjøtt i butikken er jo ganske store (2kg), er det vanlig størrelse på slakt av de endene man pleier å ha som tamender på hobbybasis, eller er disse spesielle?

  Som hobby ender anbefalar eg moskusender. Dette ein god kombinasjonsrase som legg godt med egg samtidig som ei heilt grei slaktevekt. Det er og den tammaste anderasen me har her, blir mykje tammare enn både løpeendene og rouenendene. Tenker du på egg er løpeender eit godt valg. Dei legg mange store lyseblå egg som egnar seg godt til både baking, steiking og koking. Tenkjer du mest på kjøtet, er kanskje peking and eit godt valg. Har høyrt at kryssningar mellom peking- og moskus and gir veldig godt kjøtt :)

×
×
 • Create New...