Jump to content

Arnt

Medlemmer
 • Content Count

  501
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Arnt

 • Rank
  Klukk
 • Birthday 06/12/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.teiahaugen.net/

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Lundamo i Melhus kommune

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette er fantastisk bra! Har jobbet å årevis for dette. Hanne fikk rugeegg fra meg for noen år siden, og siden har hun fått mye hjelp fra en dommer i utvelgelsen av fugl. Tror dette er bra for rasen siden det gir mer mangfold og interesse.
 2. Har prøvd å ruge ut smålensgås under wyandottehøner, men det gikk ikke. I tillegg til spraying må du nok snu eggene også, høna vil nok kunne ha problemer med det. Har også prøvd under moskusand, og det gikk bedre. Ta kyllingene i fra anda når de klekkes, ellers blir det bare tull.
 3. Dette er det som ble framhevet på landsutstillingen: små sporer gule bein unngå hvitt i ansikt hvite øreskiver god hale (se standard for jærhøns) holdning (mine var for steile) tverrstriping på beina Det gjelder vel å sile ut A-feil først, siden det gir 0 på utstilling, deretter kan man jobbe med resten
 4. Det jeg har fått anbefalt er å følge den gamle standarden. Det betyr at hanene skal ha rust i skulder og hals. Annen fjærfarge er jeg mer usikker på.
 5. Arnt

  Aggressiv gås

  Så få som to gjess er rimelig sjanseløse mot en rev. Har du ikke revesikker innhegning må de inn om natta. Har en viss erfaring her siden jeg har mistet tre stykk til rev selv... Å ruge gåseegg er vanskelig synes jeg, men andre har gode resultater. Du bør lese "Den lille gåseboka" av Tore Stubberud. Det er forresten ingen fugl jeg har hatt som er så interessant som gåsa, det er virkelig fugler som har noe for seg! Som sagt lenger opp må de skilles fra andre fugler, det fungerer ikke i lengden.
 6. Ut fra det Andvor skriver kan det virke som wyandottene er større enn brahmaen. Dette er ikke tilfelle, brahma er vesentlig større. Wyandottene er heller ikke plasskrevende, faktisk er de kjent for å være lite plasskrevende. De er også bedre eggleggere. Når det gjelder farger derimot, tror jeg utvalget er større på brahma. Ikke fordi wyandotte finnes i få farger (tror rasen er godkjent i hele 29 farger!), men fordi det er flere som driver med brahma. Det er i hvert fall mitt inntrykk. Blå og laksefarget wyandotte har ikke jeg sett i Norge.
 7. Har også en seksjon med tre bur på rekke. Mellom to bur er det en luke som kan åpnes. Jeg bruker disse til "innbytterhaner" og kyllinger. Er godt fornøyd med løsningen. Det er også forautomater på burene som kan brukes på voksne høns (de sitter for høyt for kyllinger). Har laget føtter tiul burene slik at de ikke står på bakken. Det holder mus unna i stor grad. Ulempen er at det blir mye forspill siden burene har nettingbunn. Jeg bruker halm som underlag, men dette hindrer ikke foret i å dette ned. Jeg bruker derfor gamle forsekker helt underst for å hindre forspill som kan komme mus og rotter til gode. Vil ikke gjøre det enkelt for disse tassene i hvert fall...
 8. Kan ikke si så mye om forskjell på smaken jeg, men har hatt norsk hvit- og smålensgås. Av disse foretrekker jeg sistnevnte på grunn av at jeg synes de er roligere og ikke så hissige som norsk hvit. Smålensgåsa er mindre også så jeg vil tro den passer bedre i ovnen også dersom dere skal helsteke fuglen. Det finnes jo mange andre raser også, men jeg synes at disse bør velges foran andre raser her til lands fordi de er de to eneste norske rasene. Det er ikke så mange igjen av dem desverre, så en hver økning av antallet er bra for disse rasene. De trenger litt plass ja, i denne boka bør du finne svar på alt du lurer på om den biten: http://www.nb.no/utlevering/contentview.jsf?urn=URN:NBN:no-nb_digibok_2008070400006#&struct=DIV34 Lykke til med gåseholdet, det er veldig artige fugler dette!
 9. De kan gå sammen hele livet, men du må regne med litt krangling av og til. Du må ikke skille en eller flere fra resten for da blir det vanskelig å sette dem sammen igjen. Gi dem kyllingfor ennå noen måneder. Deretter kan du gi dem hvilket som helst hønsefor + det meste av matavfall du har.
 10. Jeg ville satt dem ut i et eget bur i hanens hønsehus når de ikke trenger varmelampe lenger. Deretter ville jeg luket ut alle hanekyllinger så snart du ser kjønnet. Hanen din vil kunne drepe disse. Når hønekyllingene er sånn halvstore ville jeg sluppet dem løs sammen med hanen på kvelden etter at hanen har vaglet seg. Han vil trolig ikke gå av vaglen da og dermed har han litt tid til å venne seg til tanken på at han kan få tak i kyllingene. Vær forberedt på at han kommer til å denge dem litt + at han vil parre dem selv om de ikke er kjønnsmodne. Blir han for ille må du gripe inn før han skader kyllingene, men ha likevel litt is i blodet ettersom det er helt naturlig at han er litt voldsom. Lykke til!
 11. Det der var snedig. Har avlet noen hundre jærhøns i alle varianter nå, men aldri kommet over noe sånt. Hos de to godkjente fargene (og også den grå) forekommer det jo av og til fugler med litt avvikende farge, men det der er jo voldsomt! Hvordan var denne "flame"-varianten som kyllinger? Var de kjønnsvisende?
 12. Ikke noe annerledes å klekke disse i forhold til andre raser etter min erfaring i hvert fall. Kan det være en effekt av innavlsdepresjon???
 13. Oi da, den der "frostfire"-hanen var jo noe for seg selv! Har aldri sett noe som ligner den der. Også den lysebrune hanen med svart hale over er helt ny for meg. Aner ikke hva som har skjedd her nei. Andre som har sett noe sånt?
 14. Genbanken på Hvam har ikke DK, så hvis det er det du får er de ikke derfra. Har han egne DK kanskje??? Det de har på Hvam er forresten RIR, tverrstripet plymouth rock, sussex, jærhøns (mine favoritter), minorca og en del linjer av gamle verpehybrider (mulig jeg har glemt noen).
 15. En ting jeg glemte å nevne: du kan kun bruke ringene ett år. Årets ringer er gule, fjorårets var svarte. Selv om jeg har igjen svarte ringer kan jeg ikke bruke disse på årets fugler.
×
×
 • Create New...