Jump to content

eirikdorsdal@gmail.com

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About eirikdorsdal@gmail.com

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling
 1. Hei Hos meg har jeg større suksess med kyllinger ruget fra høne enn med rugemaskinen.. Krangler litt med temperaturmåler og diverse. Ville derfor gjerne ha en av hønene mine til å gjøre jobben. Men i år vil visst ingen høner legge seg på egga.. Tidligere har dette bare skjedd, hønene har lagt seg og blitt liggende. Har derfor ikke tenkt så mye over det. Nå kan de legge seg på en gjeng med egg, men så et par dager etter så gir de seg. Er det noe jeg kan gjøre for å legge til rette? Det er sen vår i år, kan det ha noe med saken å gjøre? Er det noen andre faktorer hønemor liker å ha på stell når hun skal ruge? Takk
 2. Jeg har også lurt på dette. Vil veldig gjerne gi mine fugler økologisk, men jeg vil helst ikke gi egg-for. Bruker nå Kromat oppdrett både på høner og ender, og det fungerer fint. Fikk beskjed på felleskjøpet at oppdrett Natura kun ble solgt i 1000 kg eller noe, og slike størrelser kan ikke jeg håndtere eller lagre for den saks skyld... Om noen finner ut av noe så er jeg veldig spent på det!
 3. Takk for svar. Det er enda ikke kommet noen egg.. noen spm: Hvordan ser jeg om det er "myting"? Hva slags vitamin burde jeg gi? Er det noe de burde kunne bestille på Felleskjøpet? Jeg får vel bare håpe at de ikke spiser de.. Jeg har kasser de legger egg i, hvor eggene ruller over i naborommet, så da må de ta tak i de veldig fort i så fall. Håper det går over snart.
 4. Hei Har lurt litt på hva det beste kosttilskuddet for hønene er? Fins det noe for man kan blande inn i mate, eller er det noe spessielle ting å bruke? Jeg har en gjeng med litt forskjellige høner, og de virker forsåvidt friske og fine. Litt dårlig egglegging for tiden, men det nevnte jeg i et annet forum, så jeg burde kanskje holde meg til et spm om gangen. Men jeg skulle gjerne visst om jeg trenger å supplere med noe spesialfor? Jeg hadde en liten runde hvor to av hønene ble hvite i huden på hodet, ringte da de jeg fikk høner av forrige gang, og de foreslo å bytte for. Ettersom det er så mye kalk i egg-foret. Gikk da vekk fra kromat egg, og nå får de tuppen og kromat oppdrett, ca 50/50. Etter dette har det hvite forsvunnet, så jeg regnet med at det stemte. Nå får de heller skjellsand ved siden av. Takk for tips.
 5. Hei Mine flotte svarthøns har sluttet å legge egg?? Hvorfor? Jeg trodde først at grunnen var at jeg fikk noen nye broilere, og at det kom en svarthønskylling inn i hønsehuset. De trenger kanskje å sosialisere seg og bli vant til hverandre tenkte jeg, men nå har det gått 3 uker uten noen egg.. Har også lagt merke til at hanene er litt fraværende på parringa om dagen, kan dette ha noe med det å gjøre? Leste noe om at tran er bra, men hvordan gir man tran til en høne? Må jeg bruke en sprøyte i munnen eller blande det i maten.. Jeg har noen dverghøns også der, og de legger sine små egg, men det er jo ikke så stor produksjon akkurat.. Takk og takk
 6. Det ble slakt... Den ble bare verre, endte opp med å nærmest kollapse på den ene siden. Har ikke sett noe lignende. Litt trist, men resten av gjengen er i full fart og stortrives med sensommer og det den fører med seg av nedfallsfrukt og annet morsomt.
 7. Hei! Har hatt Hvit Italiensk Gås nå i 1 og 1/2 år. De er forsåvidt hyggelige vaktbikkjer, selv om de elsker å spise på georginene og tomatene mine.. Men hovedproblemet med de nå, er at de ikke kan ruge. Jeg lot de leve en sesong til, for at de skulle ruge, men de endte bare med å stjele egg fra hverandre, spise eggene(?) og gå fra eggene. Kjøpte til og med befruktede egg for å være helt sikker på at det skulle være liv der. Så i neste runde vil jeg ha noen som er rugedyktige.. Er smålensgås et alternativ? Jeg vil også gjerne ha en bra slaktevekt, om dette lar seg kombinere? Og om det er et sted mellom Porsgrunn og Kristiansand... Takk
 8. En av mine flotte svarthøns har fått noe galt med det ene benet! Den klarer ikke strekke ut foten, og blir gående på leddet istedenfor. Har sett at hvis den går sent, på slett underlag klarer den det av og til, men som regel blir den bare liggende bakoverbøyd når hun setter ned foten. Når jeg løfter henne opp, kan jeg ikke kjenne noe unormalt med foten annet enn at den er litt slapp, og ikke har det "spennet" den andre foten har.. Hva kan dette være, fins det andre muligheter enn slakt? Jeg vil gi den et par dager til, så jeg tar sårt imot tips i tilfelle det er noe jeg burde gjøre.
 9. Jaja.. det ble stekt gåseegg til lunch istedenfor da. Det var ikke feil det heller Fikk beskjed fra oppdretter at vi rett og slett er litt for rause i matingen, derav for tidlig egglegging. Vi får håpe vi får litt egg til våren også, hvis ikke får vi kjøpe noen små. Takk for svar.
 10. Har 3 stk "Hvit italiansk gås" de er nå ca 8 mnd+- De unnslapp slakten fordi jeg ville prøve å ruge frem flere. Jeg fant et rede i dag, trodde ikke det kom før i februar eller noe? Jeg har oversett det noen dager, fordi gåsa er veldig flink til å gjemme eggene. Hun legger de i et fint rede, men når hun forlater det ser det bare ut som en liten bladhaug.. Burde jeg la henne ruge? det er utendørs, og nå er det jo kaldt. Burde jeg ruge med maskin? i så fall noe spessielt å huske på??
 11. Hei! Jeg skal servere fuglene mine om 3 uker, bør de modne/mørne eller er det best å slakte så nære som mulig?
 12. Nu er de ute.. Jeg snakket med oppdretteren vi hadde fått de fra. Hen mente at hvis de bare var begynt å få synlige fjær, kunne de begynne å være ute. Endene mine er nå 4 uker. De hadde sine første famlene skritt ut i verden i går.
 13. Hvor varmt bør det være i været(og vannet) før unge ender og gjess kan være ute? Hørte det var noen her i forumet som snakket om lungebetennelse, jeg vil jo helst unngå det..
 14. Nå har jeg fått så mye hjelp her, så jeg prøver meg med et til .. Disse ungene er nå inne med varme i "grisebingen". Jeg har planer om å få de ut i et andehus ved damm etterhvert. Hvor gamle er de når de ikke lenger trenger varme. Og hvor gamle bør de være når de kommer ut i naturen og det store vannet? De er nå 3 uker, og det er fortsatt nattefrost av og til, hvor varmt bør det være i været før de små prøver seg ute? Ellers skal jeg sosialisere så mye jeg klarer, så får jeg håpe de blir litt tøffere etterhvert..
 15. Takk for fine svar! Kanskje et dumt spørsmål, men hva er det beste deres ender og gjess vet?
×
×
 • Create New...