Jump to content

bobq

Medlemmer
 • Posts

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

bobq last won the day on April 19 2016

bobq had the most liked content!

About bobq

 • Birthday January 7

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Tromsø

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bobq's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Jeg vil ikke anbefalte Sussex. De blir ikke så fortrolige som mange andre raser, og legger seg klukk hele tiden! Min absolutte favoritt er svenske svarthøns, kvikke og tillitsfulle, flinke å verpe. Men alle høner har sin personlighet, så ta litt forskjellige raser er min anbefaling :-)
 2. Jeg vil ikke anbefalte Sussex. De blir ikke så fortrolige som mange andre raser, og legger seg klukk hele tiden! Min absolutte favoritt er svenske svarthøns, kvikke og tillitsfulle, flinke å verpe. Men alle høner har sin personlighet, så ta litt forskjellige raser er min anbefaling :-)
 3. Nei, det er ikke nødvendig, men flere hevder å få en noe bedre klekkeprosent hvis de lufter. Og man trenger jo ikke å lufte hver dag hvis det enkelte dager et et stress ;-)
 4. Har du fått svar fra mat tilsynet så raskt?
 5. Høres ut som om dine høner skal ha det veldig bra :-)
 6. Høner tåler flere minusgrader, gitt at det er tørt og noenlunde trekkfritt. Minne står i ned mot -10 grader om vinteren, og det ut til å trives. De tåler også å stå inne hele vinteren uten dagslys ( de aller fleste norske høner gjør det). Du må bare gjøre en vurdering på hva du tror blir best for dem.
 7. Jeg kan nok ikke hjelpe deg med noen diagnose dessverre, men føler virkelig med deg hvis du må slakte ned hele besetningen. Du får holde oss oppdatert, vil gjerne vite hva som skjer videre.
 8. Du trener bare 1 hane som en start. Han bør ha minimum 4 høner, men kan sikkert ha en flokk på 15-20 høner uten at det er et problem
 9. Du trener bare 1 hane som en start. Han bør ha minimum 4 høner, men kan sikkert ha en flokk på 15-20 høner uten at det er et problem
 10. Tror ikke hønemor har glemt dem, men det er bare en måte å finne ut av: prøv!
 11. bobq

  Belgian d'Uccle

  Da lærte jeg noe nytt, har aldri hørt om Ukkelse skjegghøns før. Men det virker som en morsom rase :-)
 12. Ubalanse i tarmfloraen kan gi svært løs mage, har mistet to høner på det en gang. Du kan få dyrlege til å bestille probiotika spesielt tilpasset hønenes tarmflora, jeg har det ikke lengre i hus, og husker ikke hva det heter, men det er mulig å få tak i. Det kan også hjelpe godt å gi henne biola eller lignende, dyrlegen min anbefalte det som forebyggende, og jeg pleier å gi det når jeg merker at de blir løse i magen uten at dette kan relateres til kost. Men det kan jo også være noe heeeelt annet. Sikkert noen flere her som har andre erfaringer/synspunkter på dette.
 13. bobq

  Belgian d'Uccle

  Leser om denne rasen, Belgian d'Uccle, på engelsspråklige sider, og for meg ser den da virkelig ut til å være det vi kaller Mille Fleur? Bare at Mille Fleur er en av flere farger/tegninger disse kan ha. Har jeg rett i min antagelse om at Belgian d'Uccle er samme rasen som vi kaller Mille Fleur på norsk?
 14. Dverghøner er utmerkede kyllingmødre! Men dersom hun ligger slik at de andre hønene kan legge sine egg hos henne må du passe på å fjerne disse etter hvert. Det beste er om du kan lage et sted bare for den klukke høna, da de andre hønene kan bli veldig engasjert i kyllingene når klekkingen tar til.
×
×
 • Create New...