Gå til innhold

Brake

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Om Brake

  • Bursdag 01. jan. 1

Profile Information

  • Kjønn
    Not Telling

Brake sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjøpte to aconakyllinger i våres, som nå har vokst seg store. Dene ene er veldig mye større enn den andre- jeg snakker STOR! Lurer på om den kan være en hane til tross for at den foreløpig ikke har noen tegn til kam. De har ikke begynt å verpe enda, så jeg kan ikke se det på den måten heller. De går sammen med andre haner, uten noe problemer. Kan det være så stor størrelsesforskjeller på høner??
  2. Når kan jeg begynne å integrere dem da tror du?
  3. Hvor gamle må kyllingene være når jeg overfører hønemor tilbake til resten av hønseflokken som lever i buret/hønsegården ved siden av? De vil høre hverandre! Har fire kyllinger!
  4. Jeg er den lykkelige eier av en liten flokk med prydhøner,(Og noen prydhaner!) Blandt dem er det 2 voksne agonahøner, 2 dvergwyandotter, to paduaner samt diverse som nok ikke er rugeklare riktig enda. Jeg stusser litt over at de legger så lite egg! Blir i grunnen bare færre og færre, enda de ikke har gått ut "på dato" enda! Får jeg ett egg annenhver dag er det maks. Er det sånn det skal være, eller er det noe jeg kan gjøre for å stimulere eggleggingen? :smiley:
  5. I går og i dag ble klukkhøna vår hønemor til tre små, og flere er i vente! Har ventet i spenning, for dette er første gang vi opplever! Merket plutselig hvor lite jeg kan om dette... for hva gjør jeg nå??? Klukkhøna er beskyttende og omsorgsfull. Hun ligger i et kattebur med en liten, avgrenset plass med sagflis utenfor, så de kan gå i fred når de begynner å bevege seg utenfor buret. Men hva skal de spise? Og hva annet må jeg passe på??? Her er jeg virkelig ute etter alle små og store råd!!
  6. Oppdaget i dag at ei dwerg wyndottehøne har installert seg i verpekassen med bred vingeføring... forlater ikke kassen. Tenker at dette betyr at hun er klukk? Og hvis det stemmer kjenner jeg en skrekkblandet fryd!! Har aldri vært borte i det før...Hvordan forholder jeg meg? Og hva med de andre hønene som skal verpe? Jeg vet ikke hvor mange egg hun ligger på. Tør liksom ikke forstyrre henne..skal jeg tilby mat der inne eller går hun ut? Når kan vi vente kyllinger hvis det er sånn det er fatt? Er det spesielle forholdsregler jeg må ta??? Mange spørsmål, men kjenner jeg er glad for denne siden nå og håper at noen svarer meg! Dette er spennende!
  7. Hanen er en Maran og kyllingene er av ulike raser: en silke(som muligens er en hane..., to dverg kockin, tre wyandotter og to skånsk blomme. De voksne hønene er to dvergwyandotter, to paduaner og to ancona. Huff, kanskje jeg har for mye miks??? At det er det som er feilen!?
  8. Har en hønsegård som er delt inn i innedel og utedel. De er knyttet sammen med hønsestige og luke. De voksne fuglene går fritt inn og ut, men så fort de yngre hønene/kyllingene (2-3 mnd gml) forsøker å gå ut, blir de stoppet av hanen spesielt. Men hønene er også raske til å jage dem inn. Roter en seg likevel ut blir den hakket og jaget rundt. Om natten vagler de eldste seg, mens ungdommen må ligge i en klynge på gulvet! Syns det er så synd at de ikke får komme ut i solen. Er dette normalt eller hva kan jeg gjøre for å forandre på det?? Blir VELDIG glad for svar! Dette er egentlig ikke den harmonien jeg drømmer om i hønsehuset mitt!!!
  9. Har nettopp begynt med prydhøns, og synes det er veldig spennende. Har kjøpt to-tre av diverse sorter og i ulik alder. Hanen er en voksen Maran. Så lenge kyllingene er inne i hønsehuset lar han dem i fred, men kommer de ut, hakker han etter de. Det gjør også noen av de voksne hønene. Hvor skadelig er dette? Er det bare for å rangere seg, eller gjør de det for å skade/drepe kyllingene? Et spørsmål til som sikkert oppleves dumt, men jeg vet faktisk ikke svaret.... Når Maranhanen parrer med en av hønene av annen sort, kan det da bli friske kyllinger? Og hvordan kan jeg få hønen til å legge seg og ruge? Håper på svar!
×
×
  • Opprett ny...