Jump to content

juli

Medlemmer
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

About juli

 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

juli's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Hei Mest fordi eg er utolmodig,har eg lyst til å legge i egg IDAG, og neste uke legge i egg som eg får i posten... Eg har ei covatutto 24 med automatisk vender. veldi fornøgd med den! sist blei det 21 kyllingar av 24 egg!! Men lurer på korleis gjer dokkke det,(dokke som legg egg i rugemaskina til ulike tider), med snuing av egg osv?Har inntrykk av dei andre som legg i egg etterkvart kansje har større maskiner enn meg....kan det stemme? Med egne klekkerom?? Dersom eg legg i egg idag, skal eg slutte å snu egga dag 18...Men kva med dei andre egga da??? Slå av den automatiske å vende manuelt resten av egga? Kan tenke å lære meg litt meir om dette,sida det er en del som gjer ditte,og er fornøgd,mens andre kansje ikkje syns noke om dinne metoda!? Kom gjerne med erfaringer,so for eg vurdere tilslutt kva eg prøva meg på :)Eg drøyar nok med å legge egga i maskina litt til...til eg er "heilt sikker"
 2. Eg vil bære sjå på! I møre og romsdal da?? anyone?
 3. Ok,det blei nok kansje lite fuktigheit,sida eg hadde tatt monge kyllinga,mens den låg igjen... Dei andre 20 kyllingane ser flotte og friske ut, heldigvis! Men dinne stakkaren har som sagt den tåa som er benda oppunder, samt vingene ligger heilt forskjellig,ser ut som eine vingen ikkje går longt nok bak,og opp på ryggen... I tillegg virker kyllingen litt skeiv, og krummer ryggen stort sett heile tida... Holder seg for seg sjøl,mens alle andre springer rundt og spiser/sover osv... Hmm... Syns ikkje den ser heilt skikkelig ut!!? Har dere andre hatt slike kyllinger?? Dersom eg prøver å teipe foten, kan eg ha kyllingen attmed dei andre kyllldingane,eller vil den bli hakka på??
 4. Når eg handla sand til kyllinger på FK,ser eg no i ettertid at den er vedig grov, og heilt sikkert meint for voksne høner.... Er det FIN sand til kyllinger det er snakk om her? Da trur eg at eg skal hente inn litt sandkasse-sand, å gi til kyllingane... Dei er 1-2 døgn gammle no... å kjøpe undulatsand på Tirsdag Noken råd??
 5. Idag er det dag 22, og eg har hjulpet ut 3 kyllinger som ha fått et stort hol igår,men det stoppa liksom litt opp, og dei vart tørre.... Den som var vanskiligast å få ut var igrunnen VELDIG tørr, å skalet var hardt,måtte liksom ta i, for å pirke det av... følte at det var en del "gørr" som ha klista og stivna på kyllingen,ER DET fordi han hadde et stort hull i egget i fleire timer??? Ivertfall so brakk eg av en god del av skallet, og spraya kyllingen slik at han blei litt meir fuktig. Syns han var stiv og med fastklistra gørr på liksom.... Dette var i kl 2-4....no har han ligget i rugemaskinen og kommer seg sakte,men ser at han er litt pjusk!!! Og no såg eg at han haltar litt, og at "LISJETÅA" e benda under foten.... Vil dette rette seg??? Syns so synd i han....
 6. herregud,syns ditte e det værste me heile hønsehobbyen.... blei so kvalm ista når eg opna 3 egg, og fann 3 døde godt utvikla kyllingar....men prøva å holde haude kald, å puse, sopass ej ikkje svime av.... ser det blir brukt litt forskjellige metoder, eg for prøve å finne mi! takk for svar!!
 7. Kar kan ej finne ei oversikt over utstillinger av prydhøns i Norge? Som er opent for vanlige uerfarne som meg:)
 8. juli

  lettere irritert !

  off sann e irreterande!!!! håpe du får en kompensasjon for lang behandlingstid!!
 9. Dag 19 ca kl 14 var det et lite hull på eine egget, 2 timer seinare var det et lite hull på et egg til Dag 20 kl 08 var det fortsatt bare 2 egg som "var i gang"... Kl 17 idag var det 6 egg med hull i skallet, det er små hull,men på eine egget ser eg litt av fjæra som ser ut til å være mørk! Det er fortsatt vatn i heile bunnen,men er usikker på kor mykje som er igjen av vatnet. Rugekassa er ikkje doggete på innsida,so håper at der er nok fuktighet! Etter mitt syn ser det litt tørt ut...men eg har ikkje erfaring so veit igrunnen ikkje ?!?
 10. Ingen som vil svare???? Ser at kyllingane helde på å klekke ut no... håpe alle e friske og raske! :)
 11. Dersom alt går etter planen får eg masse flotte kyllingar snart frå rugeegga mine... Men dersom noken er deformert,ett eller anna som tilsei at kyllingen bør avlivast....korleis gjer man då dette?? Syns dette er utrulig vanskelig sida eg ikkje vil/klarer å ta livet av noken....mulig eg må spørr en nabo...eller pappa...regner med at folk flest ikkje fær til vetrinær for å avlive kyllingar/høns og hanar.. ....KORLEIS gjer folk flest dette? er det reglar på det??? greit å vite slik eg kan vere rask,dersom noken lider...
 12. Eg skal ha 5-6 DK høner og tenkte å ha 1-2 litt større høner som legger større egg! Kva raser anbefalere dokke erfarne??
 13. Hei! Tenkte eg bære skulle fortelle om mine DK rugeegg som eg har i rugemaskina mi! Eg er fryktelig spent, sia dette er første gongen eg ruga fram kyllingar... Idag er det dag 17/17 1/2 (akkurat no) Mulig eg var 1 døgn for tidlig ute, men eg har ivertfall tatt vanntest idag, og alle egga flaut fint!! :D:D:D Og so tok eg å fylde opp heile bunnen av rugemaskina med vann, for å øke fuktigheta fram til klekking.og tok vekk skilleveggane, og no e det bære å vente..... !! Blir no full av angst når man leser alt som kan gå gale her inne!! :/:/:/ Eg har ei covatutto 24 maskin,der eg har snudd egga sjøl morgen og kveld. fylde på med vatn i lisje-kammeret ved oppstart, og ved dag 10. Og no, idag, på dag 17 1/2 fylde eg opp heile bunnen.Men eg gjor det no, håpe ej ikkje he gjort noke fryktelig gale!! Eg har altso ikkje hatt aning på kva fuktigheita har låge på under rugetida, og har tenkt å skaffe meg ein målar til neste gong! Temp. målaren på denne maskina syns eg er litt unøyaktig... men den var stilt inn på førehand,so satsar på at dette er rigtig.Temp i rommer har leie på 18-20 grader... Tenkte neste gang må eg ha ein målar inni som viser fukt/temp. Har noken ein målar å anbefale? Ej e kjempespent på kor ditte vil gå, so uerfaren som ej e.... og til meir ej lese,til meir ser ej ka ej ikkje kan! å ka som kan gå gale...:/ KRYSSE KRYSSE FINGRA!!!!! :):):):):) He so lyst på masse søte kyllinga:) Ved lysing på dag 6 var det 1 egg som ikkje var befrukta..ellers var alle godt i gang!
 14. juli

  Hareid

  Eg bor på Hareid og har 4 hollandske dverghøner og 1 hane!! Har tenkt å ha silke og dverg kochin også...
 15. No har eg bygd igjen litt opinga til hønsehuset slik det blir litt lunare for hønene inni... strø høy og vaglepinne inni! Korleis ville du ha gjort det med for og vannautomat?det er ikkje plass inn i huset.... tenkte å sette ei plate på skrå eller bygge eit slag tak på ein måte....å henge forautomat under. og sette vannautomaten oppå ei lecablokk foreksempel! giiiiid! hønene kjem t å dåne når dei ser alle krypa som e der!!!!!!! det har selfølgli regna mykje mens me jobba.so der er mykje mold.... tenkte å legge litt grus og deretter halm? kan eg strø me sagflis?
×
×
 • Create New...