Jump to content

Krikakilen

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Krikakilen

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling
 1. Jeg vet hva du mener. Har en hane selv som lever på nåde. Den er kun aggressiv mot meg og ingen andre. Men ingen er trygg på den når de ser hvordan han angriper meg ved hver anledning. Utrolig flott hane, som om den var rett ut av en tegneserie. Utrolig flink med flokken. Passer på og våker over høner og kyllinger. Nå er det en uke til 8 egg skal klekke. Jeg håper på en ny hane blant dem. Men hvis aggressivitet er arvelig som du sier.... hmm vi få se.
 2. Takk for gode svar! Jeg får ikke gjort noe med rugekasser, så jeg får vel leve med eggspisende høner.
 3. Jeg har 3 hvite Lohmanhøner. De kom til odd mai 2010 som 16 uker gamle unghøner. Det betyr at de er ca 1,5 år gamle nå. En av de tre har sluttet i vinter og legge egg og har heller ikke startet igjen til våren. Noe jeg håpet på. De andre to legger ikke lengre regelmessig. Noen ganger to om dager noen ganger ingenting. Jeg finner også ofte gult/eggplomme på utsiden av andre egg og hud etter skinnegg. Det gule er vel plommerester etter skinnegg eller egg som har gått i stykker og som hønene har spist opp før jeg sanker egg. I tillegg kommer at en av dem gikk i full myting for ca en måned siden og mistet alle fjær samtidig. Lite vakkert syn. Nye fjær har kommet på plass nå. Er mine Lohmanhøner blitt for gamle? Er de modne for å bli suppe?
 4. Hønemor fikk og en lit sprut under hver vinge og i baken. Resten av flokken får en dusj i kveld eller i morgen før jeg slipper dem ut. Da er det så mye enklere å få tak i de. Byttet strø og sprøytet permetrin i alle hjørner. Skulle nok ha vasket ned hele huset og sprøytet mer, men det få vente til kyllingene har klekket.
 5. Hva skal jeg gjøre? Da jeg tok ut nylagte egg fra reiret (høna skal bare ruge på 8 egg)oppdaget jeg masse bittsmå kryp som løp over egga. Mange kanskje en millimeter store mørke saker med masse små bein. Jeg tror ikke det er blodmidd, fordi jeg ikke fikk blodige merker etter dem når jeg drepte de som løp over hånden min. Fy, nå klør jeg på hele kroppen, fantasien min leker seg. Jeg har behandlet hønene mot lus tidligere i år. Jeg går ut i fra at samme behandling hjelper mot midd. Midd kommer sikkeret fra villfuglene som rapper mat og vann fra luftegården. Men kann jeg behandle rugehøna? Eller skal jeg vente til hun er ferdig med å ruge og så behandle henne sammen med de nyklekte kyllingene? Hva anbefaler dere?
 6. Jeg lar hønene mine ruge selv om jeg egentlig ikke vil ha kyllinger. De ruger på noen få egg fordi jeg synes det er bedre at de får en kylling eller to i steden for en "avklukkings"-kur. Mine høner ruger sammen med alle andre hønene. Flokken aksepterer kyllingene fra første dag.Det har aldri vært noen problem. Jeg er bare nødt til å løfte på høna en gang om dagen for å plukke borte nylagte egg. Sist lå ei høne og ruget i en gammel sinkbalje som egentlig er sandbad. Da ble en kylling tråkket ihjel rett etter klekking fordi den ikke klarte å rømme unna. Hønen som ligger klukk nå ligger i samme balje. Rett før klekking skal hun skilles av så ingen andre kommer opp i baljen. Når alle kyllingene er klekket ta jeg ut baljen. Det er planen så langt.
 7. En kollega kom hjem etter jobb og katten lå på bakken i basketak med hanen. Litt lenger ned i gården lå en død høne. Jeg har aldri opplevd noe slikt. Min katt er venner med hønene. Det virker heller som om pus og hanefar har et lite samarbeid. Katten legger seg på en fjellknaus eller en rabbe på litt avstand fra folken. Hanen slapper litt av når katten også følger med på omverden. Unansett katt eller ikke katt synes jeg du skal kun slippe ut hønene når du er tilstede. Mai/Juni er tiden for rev, mår og rovfugl som har unger. Juli/august er det verre med løshunder fra feriefolk. Reven er stadig på visit her og skjekker etter hull i gjerdet. Måren er så frekk at den nylig gikk forbi meg med kun 3 meters avstand midt på lyse dagen.
 8. Jeg har en kjempeflink og kjempeflott hane. Han passer utrolig bra på flokken, samler høner og kyllinger ved fare og stiller seg forran for å forsvare flokken. Han finner gode reirplasser og finner mat til flokken.Desverre er han ikke noe glad i meg. Jeg har slått meg til ro med det, fordi han ikke er sint mot noen andre i familien eller nabolaget. Men jeg er veldig nysgjerrig på hvorfor dette skjer. Ser han på meg som en konkurrent? Når jeg kommer i nærheten begynner han å plukke småstein, ypper ved å krafse i bakken alltid med bredsiden til slik at han ser meg godt. Til slutt gjør han et tamt angrep på skoene mine før han setter fullt i gang med vingeslag og prøver å treffe meg med sporene ved å fly meg på brystet. Han galer som besatt når jeg fjerner meg, som om han proklamerer sin seier over meg. Her om dagen undersøkte jeg en høne. Hun slapp inn i hønsehuset igjen og det første han gjorde var å parre seg to ganger med henne. Jeg fikk på følelsen at han krevde SIN høne tilbake etter at jeg hadde tullet med henne. Kan noen forklare atferden litt for meg? hilsen Kristina
 9. Jeg har for første gang i mitt liv drept en høne i dag. Hun var svak med halvlukkede øyner, halt på venstre bein og de andre høner hakket på henne. Jeg bestemte meg for å avlive henne. Det gikk faktisk til min forundring veldig greit. Deretter heiv jeg høna ut på et jordet langt fra hønsehuset for å ikke tiltrekke reven. Nå i etterkant lurer jeg på om det hadde vært mulig å få noe nyttig ut av den stakkars høna som måtte bøte med livet. Kanskje jeg kunne ha kokt buljong? Dyret var bare 1 år. Samtidig trur jeg det var lurt å kvitte seg med kadaveret. Tenk om den var alvorlig syk? Hva mener dere?
 10. Tusen takk for gode svar. Kommer akkurat fra hønsehuset og en av hønene hadde noen småsår på kammen. Det er nok det det er og forhåpentlig ikke blodmidd. Jeg gleder meg til litt varmere tider. Tider der hønene forlater huset sitt frivillig og jeg gjøre rent igjen på ordentlig vis! Jeg har noen skikkelige pinglehøner med en kjempepinglehane som ikke tørr å gå ut i snøen.
 11. Hei, den siste uken har jeg funnet blodspor på drikkekaret, matfatet også på egg. Hakker de på hverandre eller er det heller et utbrudd av blodmidd? Jeg har hørt om at høner gjerne hakker på en annens kloakk. Hvordan finner jeg ut av om at det er problemet og hva gjør jeg for å bli kvitt det? Kristina
 12. Jeg mener det er genetisk og statitisk sett bedre og parre henne med broren. Unansett uheldig men der som du absolutt skal parre henne, hadde jeg gått for broren. Begrunnelsen min er at hun er 50% genetisk identisk med sin far. Broren er også 50% genetisk identisk med sin far, men de to er ikke tvillinger (meget sjeldent hos høner) altså er hans andel av farens gener ulik hennes. Dermed blir genetikken mer "utvannet" når du parrer broren enn om du parrer med faren. Spørsmålet blir enda mer komplisert dersom broren og søsteren har samme hønemor i tillegg? Jeg er veldig spent på andre meninger....
×
×
 • Create New...