Jump to content

pippa

Medlemmer
 • Posts

  1,497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

pippa last won the day on October 29 2014

pippa had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pippa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

84

Reputation

2

Community Answers

 1. MAREKS DISEASE ( MD ) GRUPPE C SYKDOM Forekomst : Hønsefugler , kalkun og vaktel ( Resistent virus ) . Symptomer : Virus serotype 1 : Angriper kylling ,varierende virulens ,luftveissmitte - lungene .Dersom kyllingen overlever akuttfasen ,utvikler da lymfom i varierende grad etter motstand å virulens .Ustø og ukordinert gange til varierende grad av lammelser .Kan få pustebesvær og plutselig dødsfall .Endret oppførsel ,blindhet og hudfortykkelser . Smitte : Horisontal smitte ,direkte eller indirekte med støv .Ikke vertikal smitte . Dette er et smittsomt virus og er ikke overførbart via ruge egg eller arv .
 2. Anbefaler helt klart Bronsjekalkun , rolige og omgjengelig og godt kjøtt ( må slaktes tidlig nok )
 3. Jeg har følgende maskiner .Hemel 120 .America 360 .Covina super 48 . Bruker alle tre i perioder alt etter hva jeg skal klekke frem ...Har to fulle maskiner nå ( Hemel 120 og America 360 ) Veldig fornøyd med begge disse maskinene og har godt klekkeresultat i disse . Det som skal klekkes i disse er Spanier ,Yokohama , Sumatra ,Brahma , Aseel og ko-shamo ... Covina maskinen er klar for årets første fasan egg
 4. Ja dessverre ..eller at de er ute etter levende kyllinger ( hanekyllinger ) til foring av reptiler...Dette er selvfølgelig ikke lov å gi levende føde her i Norge men det blir gjort .. Litt sunn skepsis er bare bra men ikke bli for mistenksom heller .. Selv leverer jeg haner til et andelslag som forer dem opp for slakt og hanene har det fint frem til slaktedagen (har selv fått vært med å sett slik at vi unngår misforståelser ) .
 5. Mangel på Riboflavin ( b2 vitamin) fås kjøpt på apotek .Tilskudd av E vitamin kan også være gunstig .
 6. Kan ha vært en rød gullfasan du så ..rømt fra et oppdrett ..
 7. pippa

  Rugevegring

  Rugelysten hos dverg Kochin kommer helt av selg selv så der tror jeg du ikke får noe problem ..Rugelysten opptrer gjerne etter at de har verpet en stund og hvis du ikke samler inn eggene er jeg ganske sikker på at en eller begge plutselig ligger klukk en dag .Du kan nok ikke velge hvem som skal ruge og om " moren" ruger dem ut spiller ingen rolle . Nært slektskap innad i flokken( når man har få dyr i hvert fall ) er veldig vanlig og noen velger å avle slik for å fremme enkelte egenskaper hos fremtidige avkom .
 8. pippa

  plymouth rock

  Nei det er i utgangspunktet en type tverrstripet av pl.rock ( finnes i stor og dverg ) Men flere raser ligner dem f.eks Amrock så det er fort gjort å ta feil..En rase kan ha flere land der hvor en egen variant har blitt utviklet ..eksempler på dette er Maran ( Fransk og Engelsk ),Faverolles ( Fransk og Europeisk )..
 9. La den stå med beina i lunkent grønnsåpevann i ca 15 minutter ,smør så beina med matolje ( bruk gjerne en liten kost til det ) ,gjentas med en dags mellomrom ..en ukes tid .At den mangler en klo er ikke så alvorlig i seg selv hvis det ser friskt ut der kloen har sittet fast .
 10. Å bruke diesel eller spillolje har ingenting i et dyrehold å gjøre . Det er en "metode " som er totalt gått ut på dato og ikke særlig helsebringende for fuglene som må gjennomgå en slik behandling . Jeg anbefaler sterkt å bruke salven som blir solgt hos Gamebird.no ..den er helt giftfri ,effektiv og laget av naturlige ingredienser . Et tips ved behandling av høns med forbefjæring er å klippe bort fjærene på beina ,varme salven i vannbad slik at det blir mer flytende for så å pensle den på med en f.eks malerkost av liten størrelse ..da kommer en til mellom fjærskaftene og får salven godt inn i huden . Dette er utprøvd hos flere av mine hønsvenner med stort hell .
 11. Perlegrå/ Lavendel er en vanskelig farge å avle på og du kan oppleve å få mange valører innenfor "perlegrå"...Men nebbfargen "avslører " fargen hans ...Han bærer nok på en mørkere farge en den selve hanen viser . Utfra det jeg har lært skal nebb og bein være helt gule ..nebbet skal da være så lyst som mulig for at det skal være en "ekte" perlegrå ... Opplevde det samme som du på de jeg hadde for noen år siden og fikk da denne forklaringen av han som hadde foreldrefuglene .. Om dette er helt korrekt skal jeg ikke påstå men det var forklaringen jeg fikk ...
 12. Du gir dem allerede en allsidig diett og melormer er de veldig begeistret for og det gir dem mye god næring .. vaktler lever av frø ,knopper/ grønt og plukker også en del insekter
 13. Det er nok helt ufarlig å spise sine egne vaktelegg og for å få Samonella smitte så må vaktlene dine er være infisert ... Det er noen få tilfeller hvert år av Samonella hos mennesker( ca 1500 pr år ).. God hygene er viktig i omgang med rå mat så være nøye med plukking og hygene rundt eggene ..Videre så er det helt trygt å spise hvis egg /kjøtt er varmebehandlet ..
 14. Dette er vanlige nymfeparakitter og hvis det er huer så har de et kryssende mønster under på halefjærene sine ,annen måte å se kjønn på er ikke mulig ..da må de dna testes
 15. Hanen er ung og litt overivrig , de små sårene hos hønene har liten betydning og vil gro fint igjen . Han roer seg etter hvert som han blir litt mer voksen . Veldig bra at han har såpass mange høner og fordele sin iver på .
×
×
 • Create New...