Gå til innhold

pippa

Medlemmer
  • Innlegg

    1 497
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    32

Alt skrevet av pippa

  1. MAREKS DISEASE ( MD ) GRUPPE C SYKDOM Forekomst : Hønsefugler , kalkun og vaktel ( Resistent virus ) . Symptomer : Virus serotype 1 : Angriper kylling ,varierende virulens ,luftveissmitte - lungene .Dersom kyllingen overlever akuttfasen ,utvikler da lymfom i varierende grad etter motstand å virulens .Ustø og ukordinert gange til varierende grad av lammelser .Kan få pustebesvær og plutselig dødsfall .Endret oppførsel ,blindhet og hudfortykkelser . Smitte : Horisontal smitte ,direkte eller indirekte med støv .Ikke vertikal smitte . Dette er et smittsomt virus og er ikke overførbart via ruge egg eller arv .
  2. Anbefaler helt klart Bronsjekalkun , rolige og omgjengelig og godt kjøtt ( må slaktes tidlig nok )
  3. Jeg har følgende maskiner .Hemel 120 .America 360 .Covina super 48 . Bruker alle tre i perioder alt etter hva jeg skal klekke frem ...Har to fulle maskiner nå ( Hemel 120 og America 360 ) Veldig fornøyd med begge disse maskinene og har godt klekkeresultat i disse . Det som skal klekkes i disse er Spanier ,Yokohama , Sumatra ,Brahma , Aseel og ko-shamo ... Covina maskinen er klar for årets første fasan egg
  4. Ja dessverre ..eller at de er ute etter levende kyllinger ( hanekyllinger ) til foring av reptiler...Dette er selvfølgelig ikke lov å gi levende føde her i Norge men det blir gjort .. Litt sunn skepsis er bare bra men ikke bli for mistenksom heller .. Selv leverer jeg haner til et andelslag som forer dem opp for slakt og hanene har det fint frem til slaktedagen (har selv fått vært med å sett slik at vi unngår misforståelser ) .
  5. Mangel på Riboflavin ( b2 vitamin) fås kjøpt på apotek .Tilskudd av E vitamin kan også være gunstig .
  6. Kan ha vært en rød gullfasan du så ..rømt fra et oppdrett ..
  7. pippa

    Rugevegring

    Rugelysten hos dverg Kochin kommer helt av selg selv så der tror jeg du ikke får noe problem ..Rugelysten opptrer gjerne etter at de har verpet en stund og hvis du ikke samler inn eggene er jeg ganske sikker på at en eller begge plutselig ligger klukk en dag .Du kan nok ikke velge hvem som skal ruge og om " moren" ruger dem ut spiller ingen rolle . Nært slektskap innad i flokken( når man har få dyr i hvert fall ) er veldig vanlig og noen velger å avle slik for å fremme enkelte egenskaper hos fremtidige avkom .
  8. pippa

    plymouth rock

    Nei det er i utgangspunktet en type tverrstripet av pl.rock ( finnes i stor og dverg ) Men flere raser ligner dem f.eks Amrock så det er fort gjort å ta feil..En rase kan ha flere land der hvor en egen variant har blitt utviklet ..eksempler på dette er Maran ( Fransk og Engelsk ),Faverolles ( Fransk og Europeisk )..
  9. La den stå med beina i lunkent grønnsåpevann i ca 15 minutter ,smør så beina med matolje ( bruk gjerne en liten kost til det ) ,gjentas med en dags mellomrom ..en ukes tid .At den mangler en klo er ikke så alvorlig i seg selv hvis det ser friskt ut der kloen har sittet fast .
  10. Å bruke diesel eller spillolje har ingenting i et dyrehold å gjøre . Det er en "metode " som er totalt gått ut på dato og ikke særlig helsebringende for fuglene som må gjennomgå en slik behandling . Jeg anbefaler sterkt å bruke salven som blir solgt hos Gamebird.no ..den er helt giftfri ,effektiv og laget av naturlige ingredienser . Et tips ved behandling av høns med forbefjæring er å klippe bort fjærene på beina ,varme salven i vannbad slik at det blir mer flytende for så å pensle den på med en f.eks malerkost av liten størrelse ..da kommer en til mellom fjærskaftene og får salven godt inn i huden . Dette er utprøvd hos flere av mine hønsvenner med stort hell .
  11. Perlegrå/ Lavendel er en vanskelig farge å avle på og du kan oppleve å få mange valører innenfor "perlegrå"...Men nebbfargen "avslører " fargen hans ...Han bærer nok på en mørkere farge en den selve hanen viser . Utfra det jeg har lært skal nebb og bein være helt gule ..nebbet skal da være så lyst som mulig for at det skal være en "ekte" perlegrå ... Opplevde det samme som du på de jeg hadde for noen år siden og fikk da denne forklaringen av han som hadde foreldrefuglene .. Om dette er helt korrekt skal jeg ikke påstå men det var forklaringen jeg fikk ...
  12. Du gir dem allerede en allsidig diett og melormer er de veldig begeistret for og det gir dem mye god næring .. vaktler lever av frø ,knopper/ grønt og plukker også en del insekter
  13. Det er nok helt ufarlig å spise sine egne vaktelegg og for å få Samonella smitte så må vaktlene dine er være infisert ... Det er noen få tilfeller hvert år av Samonella hos mennesker( ca 1500 pr år ).. God hygene er viktig i omgang med rå mat så være nøye med plukking og hygene rundt eggene ..Videre så er det helt trygt å spise hvis egg /kjøtt er varmebehandlet ..
  14. Dette er vanlige nymfeparakitter og hvis det er huer så har de et kryssende mønster under på halefjærene sine ,annen måte å se kjønn på er ikke mulig ..da må de dna testes
  15. Hanen er ung og litt overivrig , de små sårene hos hønene har liten betydning og vil gro fint igjen . Han roer seg etter hvert som han blir litt mer voksen . Veldig bra at han har såpass mange høner og fordele sin iver på .
  16. Hei og velkommen til et flott forum . Har selv Nymfeparakitter og lover du vil få mye glede av disse flotte parakittene .
  17. Å øke trivsel / aktivitet som Prisilla skriver er et godt tiltak men i tillegg kan det være lurt å spraye dem med anti hakke spray ( fås kjøpt på gamebird.no ) Alle fuglene som bærer preg av hakking burde sprayes . Dette sammen med sysselsetting bryter uvanene fort . Et annet tips er å kjøpe tørket luserne å hive dette på gulvet til dem .Næringsrikt og sundt å de må bruke tid på å få dette i seg .
  18. Takk Arne for dine mange innlegg om genetikk .Denne fikk jeg oversatt og en utrolig bra artikkel om et spennende tema
  19. Du kan fint ha høns og kalkun sammen hvis du passer på å ha god plass til dem ( kalkuner blir store og må ha litt "armslag" rundt seg ) Skal du ha en kalkun hann vil han kreve sitt område under parringstiden... Når det kommer til lys så "gobler" kalkuner og responderer med gobling ved fremmede lyder/stemmer ..goblingen er ikke høylytt men høres alikevel godt ( en lyd de fleste synes er koselig ). Vaktler ville jeg i tilfelle hatt i egne bur ( har ingen god erfaring med å blande disse småtassene med andre hønsefugler )...de rømmer fort... flyr rett ut av døra får de mulighet til det . Det lureste du kan gjøre i forhold til dine naboer er å ta en prat med dem om ditt ønske om å holde fugler ..du vil helt sikkert kunne dra din slutning utfra tilbakemeldingene fra dem om hane er mulig eller ei ..Holdes hanen innestengt på natterstid er det sjelden at det blir konflikter ut av det og naboer liker at du tenker på dem ...
  20. Det blir helt feil å gjøre slike inngrep selv ! Det kreves bedøvelse av området som skal kuttes i før et slikt inngrep og vi har strengt tatt ikke lov å utføre "kirurgiske " grep på våre fugler ..Det skal utføres av en kyndig person som .f eks veterinær ,dyrepleier eller lignende .. Ting som burde sjekkes hvis dette ser ut til å bli et problem i flokken du har er : vagler ,gulv ,underlag på eller i utegård . Noe forårsaker dette og årsaken burde finnes ..
  21. pippa

    Frontline spray

    Da er det bare å håpe at du er kvitt midden .Den er en utfordring å bli kvitt ingen tvil om det ..Jeg brukte Smite spray og pulver i mitt hønsefjøs og dampvasket alle vegger/ tak etc ( er heldig å har plater på alle vegger så dette er mulig å gjøre ) men mye jobb er det uansett .
  22. Kjøp deg en vannautomat til f.eks å henge opp ,den holder seg rein veldig lenge og samtidig sørger for å hønsa har vann hele tiden . Vannautomater får du kjøpt i mange størrelser slik at du kan finne en som passer til størrelsen på flokken din .
  23. pippa

    Frontline spray

    Tilbakeholdelses tiden er 3 uker når det kommer til kjemiske stoffer/gifter .Dette er av den enkle grunn at giften går over i dyrenes blodbaner /organer og vil da gå ut i egget også .Rådet med å gi hønsa sine egne egg til mat vil ytterligere forlenge denne tiden da giften tilbakeføres til dyret ( altså et litt dårlig råd gitt i beste mening ) . Ser også at noen skriver at naturprepratene er uten virkning eller virker dårlig ...noe jeg finner litt rart . Naturpreparatene som selges bl.annet på gamebird.no blir brukt en del hos de som driver industrielt men økologisk drift og er godt utprøvd . Det er vel så viktig å behandle rommet/buret dyrene befinner seg i når uttøy blir oppdaget og det hjelper lite å behandle dyret når rommet er infisert av uttøy ..Vi har mye å lære av de som driver industrielt dyrehold når det kommer til reinhold og uttøy bekjempelse ....Liten vits å spraye eller strø f.eks lusemiddel i et rom som ikke fritt for flis/høy osv ..Ut med dette for så å behandle de flatene som er aktuelle ,først da har man gått grundig tilverks mot uttøyet . Ved bruk av naturpreparat er det ingen tilbakeholdelse av egg / kjøtt og dyrene vil heller ikke gi resistens mot middelet .Selv bruker jeg kun middel anbefalt til økologisk bruk og opplever god virkning av disse både når det kommer til lus og midd ..
  24. Høns er utrolige når det kommer til hva de tåler å smake på uten å la seg stoppe av det ...Det beste er å kjøpe kunstige egg å legge disse inn til hønsa ( viktig å fjerne alle ekte egg så ofte du har mulighet til det ).Disse eggene får de ikke spist og vil snart miste interessen for egg spisingen .. Plastegg får du kjøpt på f.eks Gamebird.no .
×
×
  • Opprett ny...