Jump to content

høneplaner

Medlemmer
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

høneplaner last won the day on April 2 2011

høneplaner had the most liked content!

Community Reputation

2 Nøytral

About høneplaner

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday January 1

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Nøtterøy

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For et par uker siden hadde vi uønsket besøk av grevling i hønsehuset. Vi hadde da 6 høner som var gode venner. Grevlingen skadet den ene så kraftig at vi måtte avlive den. Fire stykker kom uskadet og like hele fra episoden. En ble veldig skremt/kanskje skadet. Hun manglet noe fjær på ryggen men ikke noe sår eller blod. Hun var litt pjusk dagen etter og etter et par dager begynte de 4 andre å plage henne og slapp henne ikke ut i utegården. Hun ble sittende inne på vaggelen. Vi har forsøkt å skjerme henne ved å for eksempel ta henne ut i hagen mens de andre er inne i hønsegården. Hun spiser og drikker, flakser og går rundt men legger seg også mye helt flatt ned. I natt har hun vært i eget hus, og hun er ute i hagen alene. Jeg har ikke sett at hun har spist i dag, men alle de andre dagene har hun spist og drukket. I dag ligger hun mest flatt, henger med hodet og rister på hodet. Jeg har hatt høner i mange år uten hverken sykdom eller rovdyr så nå er jeg rådvill. Bør jeg avlive henne? Hvor vanskelig blir det å få henne inn i flokken igjen dersom hun kvikner til? Takknemlig for svar.
 2. Takk Prisilla! Fredag ettermiddag, ikke akkurat bra dag å få sånt på. Jeg får ikke tak i den salven nå, og jeg har egentlig ikke noe godt sted å isolere henne. Hva ville du gjort?? Kan jeg se det an noen dager? Til jeg får tak i salven. Eller må hun ut av flokken. Når hun hadde det slik sist virket ikke som noen av de andre ble smittet. Jeg opplever henne også som en fredlig høne som ikke kjemper for plassen, men jeg får jo ikke med meg alt. Litt fortvilet!
 3. Jeg lurer på om den ene høna har fått kalkbensmidd. Hun halter litt, vil liksom ikke legge vekt på den ene foten. Jeg kan ikke se noe unormalt egentlig, men hun har fjær på føttene så det kan jo være litt vanskelig å se. Hun hadde et slikt tilfelle i sommer også. Da badet jeg henne i grønsåpe og smurte med vaselin i noen dager. Samt vasket ned hele huset. Da ble hun raskt bedre. Men nå som det er flere kuldegrader kan jeg jo ikke bade henne. Er det noen vits å smøre med den salven mot kalkbensmidd når jeg ikke får badet henne først? Trives midden noe nå når det er minusgrader? Bruker stalosan i huset, men har vært tom etpar uker. Har fått ny nå og skal selvsagt ha i alt nytt av strø etc. Hva er lurt nå?? Jeg har ellers hatt utrolig lite heft med hønseholdet mitt, (bank i bordet,) og er redd for at utbrudd nå i kulda kan gjøre det trøblete. Takk for svar!!
 4. Prisilla: leste noe du har skrevet om Mareks. Tror du min høne kan ha det? Hun ble liksom litt mer puslete etter hvert, litt fort. Har vanskelig for å isolerere henne, driver i liten skala. Bør jeg avlive henne? Hva bør jeg se etter som "sikkert" tegn tidlig i forløpet?
 5. Hm, takk for svar. Jeg tror egentlig ikke det. De er ikke inaktive, hun er ute i hagen stort sett hver dag, når de er inne og i utegarden har de diverse å holde på med, forskjellig vaglepinner. Foten virker heller ikke hoven. Etter at jeg hadde badet henne og smurt m vaselin (har ikke det preparatet jeg har lest om) så satte jeg henne inn i helt rent og skiftet hus. Tenkte det var lurt siden hun er våt. Hun har mulighet til å gå ut om hun vil. Hun hoppet greit opp på vaglepinne, men har nå vært der inne alene i noen timer. Det er ikke helt normalt. Jeg tror også, når jeg tenker meg om, at det er en stund siden hun la egg sist. Kanskje noen uker.
 6. Vi oppdaget at vår dverg Kochin halter, eller drar på det ene benet. Jeg mistenkte først kalkbensmidd, men etter å ha badet i grønsåpe tror jeg ikke det. Hun har gule fine ben. Når hun går vegrer hun seg helt tydelig for å sette ned det ene benet, og når hun løfter det blir det liksom hengende bakover før hun får dratt det fremover. Hun virker ellers som vanlig. Er sammen med de andre. Rød og fin kam, spiser. Hva kan det være?? Har ikke så mye erfaring, har ikke hatt noen sykdom eller utøy på de så langt. takk for svar!
 7. Hei igjen, Ja det er godt og varmt her. Når jeg har fulgt med de siste dagene er jeg ganske sikker på at hun ikke er syk. Og ser at de andre også legger seg mer enn vanlig. Så det er kanskje varmen. De liker seg godt i skyggen under hekken! Takk for svaret.
 8. Vi har også Hagen "full" av skjærer og et par kråker. De er veldig ivrige på hønsegården. En gang har jeg sett en skjære fly avgårde med et egg. Det er ganske kronglete å komme inn til rugekassene og maten, men skjærene finner ut av det. Jeg skal prøve med slange/orm trikset. Inntil videre passer jeg på å ta inn eggene før jeg slipper hønene helt ut i det fri.
 9. Jeg har noen få hagehøner. Idag la jeg merke til at den ene dverg kochin høna legger seg fort ned, ligger litt over mot en side og ser ut som om hun puster med hele kroppen. Hodet og øynene er like kvikke, hun spiser godt og er sammen med de andre. Hun reiser seg opp hvis jeg klapper henne eller de andre dulter i henne. Når de andre går så henger hun med, løper etter dersom hun er sist. Hun virker liksom ikke syk, men det er ingen av de andre som legger seg ned rett på terrasseplanken?? Tar hun seg bare en hvil? Eller er dette noe unormalt??
 10. Jeg har også kresne høner, men de er mindre kresne om vinteren når de ikke finner så mye godt ute selv. Jeg tror jeg skal finne litt rognebær jeg også.
 11. Vi fikk våre kyllinger mars/april i fjor. Vi hadde også planlagt og lurt fælt. Vi landet på følgende: isteden for å begynne i august/september ville vi vente til tidlig vår. Vi syns det var dumt å gå vinteren i møte så fort som helt ferskinger. Vi fikk helt nye gule kyllinger som bodde på badet:). Det var kos, men mye rot. Etterhvert flyttet de ut i huset sitt. Dette er en bod fra Bauhaus. Isolert og hvitmalt inne. Har inngjerdet utegård som jeg skulle ønske vi hadde laget noe større. Den er bare ca 8 m2. Men de går løse i Hagen så fort vi er hjemme. Det er utrolig hyggelig med høner, og faktisk mindre slit enn jeg hadde trodd. Lykke til!
 12. Jeg bare "dytter" denne litt oppover, lurer på om noen har noen teorier rundt dette kjedelige dødsfallet i flokken min.
 13. Hvis de blir brukt i hanekamp er jo det forferdelig synes jeg. Men at man slakter overskuddshaner synes jeg er helt naturlig. Det klekkes jo altfor mange haner hvis vi for eksempel ser for oss at det skal være 1 han pr 5 høner. Og selv om jeg også ville synes det var vanskelig å slakte egne dyr, så er det nå engang slik det er da; vi spiser dyr. Det kan jo være en fin måte å lære om hvordan man levde før. Før kyllingmiddagen kom pakket i gul plast. Det er ikke motsetninger mellom god dyrevelferd og slakting.
 14. Hm, mystisk. Har fulgt med på de andre hønene litt mer nøye idag, kan ikke skjønne at de ikke skulle ha det bra. Men går Stalosan under "medisin"? Jeg trodde det var til bruk i huset jevnlig. Har forstått at det er for å holde unna utøy, fukt og lukt? Jeg bruker det nokså regelmessig, strør litt rundt i huset og i utegården.
 15. Vi har luke som går opp og igjen m timer. I dag tidlig lå jeg i sengen og undret meg over at det var så stille fra hønsehuset, og lurte på om luken ikke hadde gått opp. Etter litt høres et veldig kakle-spetakkel som jeg først tror er egg-legge lyd. Men det var liksom ikke det og det ga seg heller ikke. Jeg gikk ut og da satt den ene høna ute, og resten av gjengen var inne. De pleier alltid å hoppe ut så fort de kan. Inne på gulvet lå den ene gule dk høna død. Den bare lå der, ingen tegn til skade eller blod. De andre satt øverst oppe på en hylle og klumpet seg sammen. Jeg har ikke hatt mistanke om at hun har vært syk, hun har vært en populær høne i flokken, og hun og en til er de tammeste. Kommer med en gang jeg går ut i hagen. Er det dette normalt? Høna er ca 14 mnd gammel. Bør det gjøres noe i huset nå, mtp eventuell smitte? Uff, ikke noe hyggelig.
×
×
 • Create New...