Jump to content

laila_katrin

Medlemmer
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

laila_katrin last won the day on July 20 2012

laila_katrin had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Nordland

Recent Profile Visitors

4,271 profile views

laila_katrin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Hei! Har glemt å svare. Eggene er transportert noen timer med bil ja før de ble lagt i rugemaskin. Men normalt sett, vil plommesekken skrumpe inn og bli veldig liten før klekking? Men fant dette bildet og det er av de indre organene som har kommet på utsiden: http://farm5.static.flickr.com/4080/4786619946_ba181d4d08.jpg Mens dette bildet er av en død kylling med uabsorbert plommesekk: http://farm5.static.flickr.com/4080/4760975368_90cd50fb04_b.jpg Og våre kyllinger lignet mer på det første bildet. For det var stort og mørkt og på noen kom det ikke ut i en tynn streng men frah ele magen liksom..
 2. Hei! Hadde 6 egg i rugemaskinen og etter 21 dager kom det ut en frisk kylling. Men i de andre eggene skjedde det ikke noe, hørte det pep i det ene. Så etter et par dager åpent vi alle eggene og det var blitt store kyllinger men alle hadde en slags pose som han ut frs magen/navlestreng området. Som et stort brokk. Og i 2 av eggene var det liv men de døde bare et par minutter etter de ble tatt ut. Virker som de var misdannet. Eller kan det ha vært plommesekken? Har fjort alt riktig med snuing, ekstra fuktighet siste dagene. Og brukt denne rugemaskinen flere ganger før med bra resultat. Eggene var et par dager gamle før de ble lagt i maskinen. Men ikke usannsynlig at det var innavl der vi fikk dem fra.
 3. Har lest artikkelen om slakting av kylling. Men hva slår dere hodet mot? Ser for meg at det blir litt upresist å skulle holde en liten kylling og slå hodet mot noe for at den skal bli bevisstløs. I fall den rykker til eller noe og man ikke treffer skikkelig. Eller at den får nakkesleng før den treffer kanten. Det er ikke bedre å slå noe hardt mot hodet i stedet?
 4. Ok. Alle de andre kyllingene gikk det fint med. 10 egg lagt til ruging og 10 kyllinger ble klekket. Men den siste har litt problemer med å gå.
 5. Lurer også på dette! Men virker som kyllingen ikke har helt balanse. Den velter over på siden/ryggen. den klarer å sparke fra med begge beina, men har liksom ikke kontroll på de og ramler over. Klarer ikke gå normalt. Den ble tatt ut en dag på overtid og fikk hjelp fordi den ikke kom ut av skallet. Og hadde viklet foten rundt navlestrengen/posen, så den satt på en måte litt fast etter den kom ut av egget. Navlestrengen skulle vel tørket inn av seg selv, men siden posen hengte etter så ble den kuttet av, men den blødde ikke noe.
 6. Hei! Glemte jo å oppdatere dere! Det gikk fint! Det ble 10 kyllinger, 1 tomt egg og 3 døde inni egget. Nå er det ny ruging på gang Takk for hjelpen
 7. Takk for svar Anniken Ja, får oppdatere etterhvert
 8. Ja, har fått med meg det Bjørn Olav Men takk likevel
 9. Ok, takk for svar! Da skal jeg ta ut vannet igjen og se hva den blir på da. Eventuelt sette inn ei lita skål med litt vann i stedet
 10. Hei! Er på 14 dag i rugingen av hønseegg. Kom hjem og så at fuktigheten var bare 30 % ca. (ikke jeg som ordner dette, men foreldrene mine). Fylte på vann i bunnen av maskinen og så steg den over 80 %. Men blir det alt for mye? Er det bedre med for mye enn for lite?
 11. Takk for svar! Skal huske dette til neste gang. Var en kylling i de resterende eggene, men den var allerede død da vi åpnet. De andre eggene var tommer eller bare begynt å bli litt foster. Skal være nøyere med lysing og å kaste tomme egg.
 12. Det gikk bare bra med kyllingene jeg tok ut Men var en som begynte å hakke seg ut igår kveld, men den lå død i egget i morgest. De andre eggene ser jeg ikke noe tegn til liv i. Men tror jeg skal la de ligge der til i morgen. 4 av eggene kom fra en annen hønseflokk, og der har det kommet 2 av 4 kyllinger. Men av de 7 eggene fra egen flokk, har det bare kommet 1 kylling og 1 var død. Kan det være noe galt med eggene fra vår flokk? Hanen er ca halvannet år og hønene er fra 1-3 år. Men skal åpne eggene i morgen om det ikke har kommet ut noen. Så får jeg se hvordan det er inni.
 13. Takk for svar dere Skal prøve å smugle dem kjapt ut Leste i bruksanvisningen at de kan klare seg i 48 timer, men blir jo lenge! Så skal ta dem ut i kveld og gi de mat som dere har skrevet
 14. Hei! Søndag 26. juni var den 21. dagen i rugingen av hønseegg. Da ble det klekt en kylling på morgenen. Dagen etter (idag) kom det en til. Er ca 10 egg i rugemaskinen og det er et egg til som ser ut til å klekke. Men problemet er at i morgen tidlig, så har den første kyllingen vært i rugemaskinen i 48 timer, og jeg bør vel ta den ut senest da? Men det er jo ikke bra for resten av rugingen. Da mister de vel fuktigheten et øyeblikk? De fleste skulle klekket igår. Er ca 3 egg som skal klekke idag eller i morgen først. Ble lagt inn egg et par dager etter rugingen begynte, noe som ikke var så lurt... Hvordan fikser jeg dette? Hvor lenge kan kyllingene klare seg i maskinen?
 15. Er noen år siden vi hadde italienere, men tror de begynte å verpe da de var ca 6 mnd. Og verpet bra til de var halvannet år ca. Så gikk det bare nedover. Men har ingen sånne nå lenger. Skal holde utkikk etter rasene dere har nevnt. Skal sjekke om det er noen i nærområdet
×
×
 • Create New...