Jump to content

Echo

Medlemmer
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Echo last won the day on June 14 2012

Echo had the most liked content!

About Echo

 • Birthday April 16

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Skiptvet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Echo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. Uff så leit, får håpe hun kommer tilbake. Jeg har visst vært heldig, skjønner jeg. Ingen av mine moskus har noen gang flydd sin vei. De tar seg noen runder over småbruket og kommer tilbake. Når jeg har kjøpt noen nye voksne ender så har de vært i innhegning en dag eller to og så har de gått fritt etter det. Jeg var litt spent når jeg tok med alle endene på hytta i sommer. Ikke noe problem det heller, tror de er såpass glad i menneskene sine (les matfatet) at de holder seg i nærheten. Vi har hytte på en øy så jeg var veldig spent på dette med vannet. Mine gikk fritt etter et par timer og holdt seg i nærheten hele tiden. Hadde med 20 stk. Vi får håpe at anda di har lagt seg til å ruge, men det er vel ikke særlig sannsynelig dersom du ikke ser henne i det hele tatt. Mine har alltid tatt seg i hvertfall en god pause fra ruginga hver dag hvor de har badet og spist. 20-30 min. De første dagene har de ligget hele tiden, men så har de vært ute å luftet seg daglig. Jeg ser nå at tråden er gammel, så da vet du vel beskjed. Hvordan har det gått?
 2. Det kunne vært moro og sett bilder av de tyske vidundrene .
 3. Mine moskusandunger går fritt ute sammen med mora. Dersom de ikke hadde fulgt etter henne hadde de hatt minimalt med beskyttelse, så mine løper etter det forteste de kan. Dersom de blir gått fra hyler de så mora kommer stormende tilbake. Anda mi tok med seg hele gjengen på tur rundt på gården den første dagen de var ute. Andungene hang fint med, regner med at hun tok noen pauser underveis, men hun var ganske så målbevisst. Jeg syns nok det er rart at den ikke følger etter, eller hyler når den blir gått i fra. Tror nok den ville ha hengt med selvom den var noen dager yngre. Du ser jo det veldig godt på str også. Vi får håpe den er frisk
 4. Det er litt avhengig av hva du er på jakt etter. Når du har ruget i ca 8-9 dager (hønseegg), så vil egget reise seg loddrett i vannet. Hvis det ikke reiser seg er det ubefrugtet eller dødt. (Det kan også være at luftblæra er på feil sted). Etter 16-18 dager skal luftblæra være stor nok til å løfte egget opp fra bunden eller helt opp til overflaten. Er det dødt, synker egget til bunns. Når egget har blitt ruget på i 19 dager ser du tydelig hvordan de vrikker på seg/hopper i vannet. Vannet skal være mellom 30 og 37 grader. (Jørgen Liljensøe, den store hønsebog)
 5. Jeg mener at du rett og slett er nødt til å holde påfuglene dine ute av hagen deres. Det er ditt ansvar. Katter er liksom noe annet og folk er inneforstått med at de kan gå hvor de vil. Jeg syns det er skikkelig herk med disse kattene som skiter på terrassen min/hagen min og som tyter inn i huset mitt bare jeg lufter. Jeg har en mann som er veldig allergisk så det er absolutt ikke artig. Nå har vi kjøpt småbruk og bikkja går en del løs så nå er ikke katteproblemet der lenger. Det tok en mnd tid så var de kattene som støk rundt der, lei av å bli jagd opp i ett tre så nå er de vekk. (Hunden gjorde dem ikke noe dersom han skulle være så heldig å få nærkontakt, det er visst bare veldig gøy å løpe etter.) Du kan jo snakke med naboen om akkurat det da, at katten plager dere også så kanskje dere sammen kunne finne en løsning så ingen ble plagd unødig. Da må man gi og ta litt og de har kanskje ikke tenkt tanken en gang at katta kan plage dere. I tillegg må du nok regne med å erstatte planter etc som kan bli ødelagt. Kanskje de er redd for fuglene? Det ville jo vært kjedelig og ikke kunne gå ut i sin egen hage i skrekk for å møte på en påfugl.
 6. Her skjønte jeg ikke helt hva du mener? Mener du at alt annet kratffor enn Tuppen ikke trenger krostein/skjell? Jeg bruker Oppdrett 2 (kromat) og mine forsyner seg bra med skjellsand innimellom. Når de går ute hele dagen spiser de jo såklart annet enn kraftfor....
 7. Jeg var uheldig med en klekking, hadde slengt med 4 moskus egg sammen med pekingegg (alle pekingene klekket) hvor det kom en andunge. Det var ikke særlig stilig. Den endte på badet med varmelampe, knust Tuppen/oppdrett 2, sand og vann. Jeg var sammen med den lille i hver ledig stund og den var med i bilen og med på det meste. En uke senere klekket 14 stk under andemor og jeg ville prøve å få Degissen min inn i varmen. Det var ikke lett for jeg var engstelig for gullet mitt og han skjønte ikke andemors språk. Han løp etter meg overalt og jeg følte meg som en mamma som leverte ungen sin i barnehagen. Jeg satte han i utkanten av flokken og sto sammen med han i timesvis, men når flokken flyttet seg så ble han igjen. Når jeg var trygg på at andemora ikke kom til å ta han så dumpet jeg han inne hos henne for natta. De hadde varmelampe i stallen også. Det lå 14 stk under andemor og Degiss lå en 50 cm unna. Det tok to dager med en fortvilet Degiss som sto og skrek etter meg og så plutselig var han med i flokken. Han hadde gjemmested under en pall ute som han løp til når jeg ikke var ute. Etter to dager til klekket det 11 moskuser under en ny andemor og da snappet faktisk den første mora alle de andungene også. Så hun har løpt rundt med 26 andunger og en andemor på slep som ikke har fått slippe til. Den siste andemora klarte ikke å forsvare ungene sine så jeg delte dem ikke opp. (Jeg solgte den siste andemora sammen med 5 av ungene så hun fikk da noe ut av strevet sitt). Antagelig kunne jeg ha dumpet Degiss inne hos den første andemora med en gang de andre var klekket, hun var helt fantastisk og tok i mot alt, det var jeg som var litt vel pysete med gullklumpen. Det er klart du kan dra og jobbe litt, de kan fint være i rugemaskinen ett døgn. Jeg satt min på badet, men han kunne like gjerne vært i stallen med varmelampe over. Jeg har hatt mine på avispapir med sand, jord eller håndkle over. Når de blir større bruker jeg spon/torvstrø. Jeg har igrunn bare satt varmelampa så høyt at jeg ser at endene trives. Jeg har vel ca 35 grader rett under lampa og så stor plass at det er ca 20 grader i utkanten av plassen deres. Vann og mat har de alltid og jeg bytter vann mange ganger i løpet av dagen. Jeg passer på at de ikke kan drukne i vannskåla. Lykke til
 8. Og jeg ville nok ha fjerna jærhøna, klok av skade fra jeg hadde sussex som ikke oppførte seg bra. Det ble øksa etter mange ukers iherdig prøving. Det du kanskje kunne prøvd var å fjerne jærhøna til alle hadde gått til ro for så å sette henne inn når det var mørkt og alle sov. Kanskje det kunne fungere.
 9. Tipper du ikke er så heldig at de forsvinner når de er ferdige med unger. Det er jammen ikke lett å bli kvitt dem, det enkleste er nok å sørge for at de ikke kommer til eggene. Kanskje du kan lage en sluse som hønene må gå igjennom for å komme ut eller inn?
 10. Jeg har flyttet redet med egg og and flere ganger. Det har alltid gått fint. Mine ruger i transport kasser for katt/hund så det er jo enkelt og greit å bare løfte hele greia opp og plassere den der jeg vil ha den. Jeg har flyttet den bl.a pga av at anda har blitt forstyrret av de andre endene, at andriken har hoppet på henne når hun har gått ut for å lufte seg litt eller at jeg rett og slett har villet ha dem et annet sted. Jeg tror det er en fordel dersom du flytter and og egg samtidig. Dersom det ikke går bør du vel stenge anda inne med eggene litt for å se om hun legger seg på dem. Legger hun seg, går det nok helt fint.
 11. Mine har også fri tilgang på mat. Maten henger i fortønne i hønsehuset og rekker sikkert for 14 dager . De tar det de trenger, men syns det er mye stiligere å løpe rundt på gården og finne seg snacks selv. De spiser en del for mer om vinteren. Jeg strør litt korn på gårdstunet innimellom, det er stor stas.
 12. Jeg vet ikke, men 7 dager hørtes fryktelig lite ut. Jeg spiser dem i hvertfall mye lenger enn det! Jeg har igrunn ikke tenkt noe over at det kan være forskjell på dem og hønseegg, men de er vel litt fetere så alt er mulig. Skulle jo nesten tro de hadde lengre holdbarhet enn hønseeggene med tanke på at de bruker lengre tid på å klekke.
 13. Jeg tror nok det går helt fint med en times pause .
 14. Jeg husker ikke noe om at de hadde lite fjær som små, så det tror jeg ikke at de hadde. Det er lenge siden jeg hadde PR. Innimellom har det hendt at jeg har hatt en kylling som har hatt litt lite fjær, men det har rettet seg etter en uke eller noe. Regn med at de er sånn ca 6 mnd før de legger egg, kanskje litt før . Det kommer litt an på når på året de når den alderen og hvor mye varme/lys de får.
×
×
 • Create New...