Jump to content

hønsehege

Medlemmer
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About hønsehege

 • Birthday 11/01/1972

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Asker

hønsehege's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Andemor ruger på dem og de klekker rundt 9 juni. Det er ikke bra for de å være der fordi jeg har ingen oversikt over akkurat når de klekker og andre dyr kan ta de, samt at de kan komme under gulvet. Kan jeg flytte reiret ett annet sted? Har ett bur som passer, tenkte å flytte det dit og ha en rugekasse. Vil hun fortsatt ligge på eggene selv om de er flyttet til nyt sted? Kan hun slutte å ruge på de?
 2. Andemor ruger på dem og de klekker rundt 9 juni. Det er ikke bra for de å være der fordi jeg har ingen oversikt over akkurat når de klekker og andre dyr kan ta de, samt at de kan komme under gulvet. Kan jeg flytte reiret ett annet sted? Har ett bur som passer, tenkte å flytte det dit og ha en rugekasse. Vil hun fortsatt ligge på eggene selv om de er flyttet til nyt sted? Kan hun slutte å ruge på de?
 3. Har 2 klekte kyllinger som deler 3 mødre

 4. Jeg har 3 dverghøner som ligger på egg sammen. 2 kyllinger har klekket for 2 dager siden. Det er fortsatt mange egg som ikke har klekket. De har ca 7 egg hver. Jeg har lukket de 3 hønene inne i verpekassen med tilgang til mat og vann. Der er det bare de 3 og eggene og de nye kyllingene. De er i rugekasse ute. Jeg ser ikke at de 2 kyllingene har spist eller drukket enda, det jo ganske kaldt utenfor mor. Må jeg hjelpe kyllingene å spise og finne vann selv om det ligger tilgjengelig i deres høyde? Jeg hadde ikke helt kontroll på når eggene ble lagt så det er litt aldersforskjell på eggene, hva burde jeg gjøre med det? Hvor lenge burde jeg vente før jeg fjerner egg som ikke har klekket? Er det bedre å ta inn kyllingene under varmelampe inne uten mor eller la det ligge under mor ute eller la mor og unger ligge under varmelampe i ett hønsehus inne?
 5. Kan moskus ender gå løs ute om natten eller er det fare for at de blir tatt av rev? Det er rev og hønsehauk i nærheten av der jeg bor.
 6. Moskus anda mi ble født september 2010. Hun har ikke begynt å legge egg.Når vil hun begynne å legge egg? Hun går sammen med høns og 1 andrikk, kan hun legge eggene sine i rugekassene til hønene? Når er moskus andriker kjønnsmodne?
 7. Hønene legger egg overalt i hønsehuset. Noen av chaboene har valgt å ruge, men de ruger i ett hjørne sammen og vil ikke ha noen forandring på det. Har prøvd å gjøre noe med det men da går de bare av eggene og vil ikke ruge lenger. Noen tips om hva jeg burde gjøre så jeg slipper å lete etter egg overalt?
 8. Jeg har en moskus and og 2 moskus ender. De er født august 2010. Når må jeg skille moskus andrikkene så de ikke slåss. De har ikke begynt å slåss enda, men har hørt de begynner med det når anden begynner å legge egg. Er det lett å gi bort/ selge moskus andrikk? Har lite lyst å slakte han for han er så tam og fin. Men regner med at det bare blir bråk med de 2 andrikkene sammen
 9. Velkommet hit til forumet
 10. Mine 2 chabo høner har begynt å ruge. Jeg tok først bort eggene trodde de var nylagt fordi de var varme, men så skjønte jeg at det var fordi hønemødrene lå på de. Jeg har ikke tatt 4 av eggene bort for jeg syntes det var litt koselig. Trodde de ikke ville ligge der særlig lenge. Men nå har de ligget på eggene i ca 14 dager. Det er 4 egg de deler seg immellom. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre, om jeg skal latt de ligge der eller ta eggene. Hvis det blir kyllinger må ikke disse isoleres sammen med hønemødrene? Det er som sagt 4 egg så det er jo ikke sikkert det blir kyllinger av de. Men det er 3 haner og jeg har sett de parre endel. jeg har ikke noe sted å isolere de fra de andre hønene.
 11. Jeg henger ikke opp varmelampe fordi det ikke er så høyt under taket. tror det er ca 1m høyt, tror det er litt lavt for varmelampe
 12. Det er nok varmere en det er ute, de får jo varme av hverandre, men jeg er ikke sikker på hvor mange grader det er der inne. Der er umulig å møkke der inne for møkka er stivfrossen. Jeg legger sagflis på gulvet. De legger fortsatt egg nå, men det har ikke vært -20 enda, nå er det -11 ute. Jeg kjøper termometer i morgen så finner jeg ut inne temperaturen. Hva er det kaldeste de kan tåle inne i buret?
 13. Mine 4 silker er ute i ett isolert bur. De har ikke varmelampe. Hvor mye kulde tåler de? Leser at det blir -20 i helgen. Jeg skal bort i helgen og er litt bekymret for de. Jeg har noen som kommer innom med vann 1 gang om dagen. Jeg har ett uthus som er isolert der bor det 3 ender i en del og 15 unge høns (født i august 2010) i den andre delen. De har varmelampe begge steder med 250 vatt. Grunnen til at jeg ikke setter silkene sammen med de er at de har kalkbensmidd som jeg ikke blir kvitt. Jeg vil ikke smitte de ndre hønene. Er det ok for hønene å være i ett isolert bur uten varme når det er 20-. Ville det være dumt av meg å sette de sammen med de andre hønene når de har kalkbensmidd
 14. hønsehege

  Varmelampe...

  Jeg har hvit lys på pæren i varmelampa mi. Men det er 250w. Jeg har tenkt på det at det er lys hele døgnet. Kan det være bra?
 15. Jeg skal gi bort en orpington hane som nå er 8 uker, han skal bo med 6 voksne store høner. Når er han stor nok? Hanen hun har slakter hun for han har blitt mannevond så han blir den eneste hanen i flokken .
×
×
 • Create New...