Jump to content

Fjærihatten

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fjærihatten last won the day on August 4 2011

Fjærihatten had the most liked content!

Community Reputation

1 Nøytral

About Fjærihatten

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday January 1

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Lauvstad, Møre og Romsdal

Recent Profile Visitors

3,565 profile views
 1. Hei, har du rugeegg til salgs av Wyandotte ?

  Hilsen Håkon Sannan, mob 90649826

 2. Når det gjeld mat, er knust Oppdrett 2 ok? Eller bør ein kjøpe anna fôr? Eg ventar sjølv klekking av vaktlar om eit par veker so no må eg førebu meg. Las ein plass at kalkunfôr er bra, men det får eg ikkje tak i på dei lokale FK-butikkane.
 3. Mulig det har vært litt trekk for ho. Har vært så stormfullt her i det siste at vinden har laga trekk der det vanligvis ikke er trekk. Ellers har jeg ikke tatt inn nye fugler på et par mndr nå.. Jeg har gitt høna et kaninbur og laget vegger for å hindre trekk. Håper ho kommer seg
 4. Ei av DK hønene mine er ca 4 mndr gammel. Da jeg kom inn i hønsehuset i dag la jeg merke til at denne høna har begynt å "hvese" eller lage en slags pipelyd når hun puster. Er det noen som vet hva dette kan være? Har isolert henne foreløpig ift smitte, og gitt henne drikkevann med litt tran i for å styrke immunforsvaret.
 5. Jeg har både wyandotter og brahma, og synes begge rasene er veldig trivelige. Favoritten min er nok wyandotter fordi de er litt mindre enn brahmaene (spiser mindre), og fordi de trives veldig godt selv når de må være en del inne på vinteren. Eneste bakdelen med wyandottene er at de slutter å verpe en stund når de myter. Har ikke fått et eneste egg på tre måneder av gjengen min. Men de starter på igjen og verper på vinteren også. Og de lager aldri bråk Jeg har forresten også den erfaringen at det er litt mer futt og lyd i wyandottehanene enn i brahmahanene.
 6. Tror løsningen er å kjøpe rugeegg ja. Så håper jeg flere vil starte med oppdrett av spennende raser Barna elsker høner. Dattera mi er 8 mnd og hun kan sitte nesten en halv time i vogna og bare se på hønene mens hun tygger på en leke.
 7. Ja, det ser verkeleg slik ut! Endå større grunn til å prøve å kome seg å bana med oppdrett
 8. Denne våren har vore spanande med klekking av wyandotter i rugemaskin i fleire omgongar. Har hatt litt blanda resultat, men det har i det minste gjeve mykje god læring. Eine mixhøna mi av Lohman og Jær blei faktisk klukk i vår. Ho ruga fram 5 mixkyllingar av wyandotte og jær/lohman. Og ho er ei god kyllingmor. Har nokon av desse to rasane eigentleg godt rugeinnstinkt? Eg har også fått bygd den etterlengta utegarden for hønsa (sjå galleri). Dei gjekk fritt før, men det vart mykje rot med blomsterbeda. No har dei utegard med vagl og busker. Forrige veke byrja kyllingane å tore seg ut. Det var stor stas på garden når me som bur her fekk sjå dei små springe rundt og utforske verda. Det er på tide å byrje planlegging av neste år. Eg vil gjerne drive litt oppdrett av rasehøns, og prøver å få tak i avlsfuglar, men ser at eg har mykje å lære i forhold til rette kontakter, reglar kring avl og stammar osb. Er det nokon som veit om nokre gode nettstadar eller bøker der ein kan lese og lære meir om oppdrett? Eg bur på Sunnmøre, og det er ikkje så mange som driv med oppdrett her i området (har eg inntrykk av), så det er også utfordrande å få tak i kyllingar og vaksne fuglar. Kanskje eg bør bestille rugeegg i posten? Det er i alle fall ein skikkelig spanande hobby å drive med høns. Tok til for éit år sidan, og det vert berre meir og meir spanande!
 9. Takk for gode tilbakemeldingar! Eg byrjar å få ein mistanke om at innavl kanskje kan vere problemet. Har nemlig funne ut at både hønene og hanen i utgangspunktet kjem frå same oppdrett. Dog ulike "generasjonar".
 10. Eg har prøvd tre gonger å ruge ut wyandotte-egg i rugemaskin, og kvar gong vert det eit sørgelig resultat. 2-3 kyllingar av 8-10 befrukta egg. Denne gongen la eg i maskina 7 egg av brahma, i tillegg til 7 egg av wyandotte. Der klekte 5 av 7 brahma, og 2 av 7 wyandotte. Dei egga som ikkje klekte var befrukta og delvis utvikla/nesten utvikla. Mykje betre statistikk for brahmaen med andre ord. Er det nokon som har erfaring med wyandotte-egg, og som kan tenke seg kva som kan vere problemet? God luftfuktigheit, automatisk vending av egga (i Covatutto-maskin) og perfekt temp heile tida (ift termometeret som følgte maskina). Håper nokon har nokre tankar dei vil dele!
 11. Hehe, ja da får jeg bare prøve meg fram. Eller ansette hønsepasser
 12. Jeg skal holde et øye med han. Virker dover foreløbig. Tenker at han kanskje er på nedadgående siden en unghane klarte å jage ham fra flokken... Noen som vet når wyandottehaner blir virile?
 13. Har ikke hørt om denne rasen før nå. Sjekka litt på nettet og det er veldig fine fugler! Lykke til!
 14. Eg var so heldig å verte foræra ein mektig brahmahane av ein nabo for eit par dagar sidan. Det er ein rugg som dessverre byrja å verte hakka på kammen av ein unghane fødd i fjor. So no går den hos meg i einsam majestet. Han har fått selskap av ei moden wyandottehøne (som forøvrig vart litt sjokkskada ved fyrste møte med kolossen). Eg trur denne hanen er 2-3 år gamal. Er det nokon som veit kor lenge brahma-hanar er fruktbare? Og i same slengen: veit nokon når wyandottehanar VERT fruktbare? Har eit par hanar som er mellom 6 og 7 mndr gamle...
 15. Jepp, det var to plommer. Et nydelig lite måltid i steikepanna!
×
×
 • Create New...