Jump to content

HønePøneTrøndelag

Medlemmer
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by HønePøneTrøndelag

 1. Kyllingen klekte i mai og nå venter jeg på at de skal begynne å legge egg. Er det noen her som har kyllinger som ble klekt i år og som nå legger egg? Spennende å høre hvordan det går med alle:)
 2. Har lest at man kan legge inn (små eller store) svamper fuktet i vann for å få opp fuktigheten, dessuten så er de ingen drukningsfare for kyllingene hvis man bruker svamper. Men om det er nødvendig er en annen sak. Fuktigheten vil fyke til værs når klekkingen starter. Masse fukt i egget. Hos meg doblet fuktigheten under klekking uten at jeg gjorde noe. Lykke til
 3. Noen som kan henvise til sider/bilder (gjerne mangeforskjellige) som viser kjønn på kyllinger?
 4. Jeg har ikke forsøkt vanntesten, men jeg leste her på fuglepraten en som mente at den ikke fungerte bestandig. Jeg valgte å ikke røre lokket på rugemaskinen siste 3 dager:) Det er så utrolig spennende de siste dagene, men tror ikke man kan tyde entydig død om man ikke hører noe. Kanskje de hviler seg litt til den store kampen ut av egget?
 5. Jeg hadde 37,7 i rugemaskin med vifte, så det tror jeg går bra ja:) Ville ikke ha forandret på så mye så sent i rugingen. Har noen kyllinger kommet ut?
 6. Nå har vi hatt et utrolig morsomt døgn! 9 egg av totalt 9 egg klekket på dag 21. Så fascinerende! Stolt over hun som solgte meg eggene, meg selv og at en av markedets billigste rugemaskiner (998,-) kan gi en klekkeprosent på 100!
 7. Jeg kjenner ikke til den maskinen, men ved klekking så har jeg lest meg fram til at eggene skal ligge slik de ville ha ligget i et rede....altså lang siden ned.
 8. Hallooen!! Eggene røres seg!! Haha, så stilig! Dag 20 håper det kommer noen kyllinger ut snart...hører ikke piping enda..
 9. Hei! Jeg har nå vasket ned hønsehuset. Det ble ble bygd for 4 år siden og da valgte jeg å legge laminatgulv ( +20 cm opp veggen) og male nesten alle overflater. Jeg må bare si at det er ekstremt mye enklere å vaske treverk som er malt kontra det som er ubehandlet! Etter at jeg nå har vasket ned, så velger jeg å male alle overflater! Det er bare så verdt det! Ja, jeg maler alle overflater dvs også verpekasser innvendig, stiger og vaglerpinne.
 10. Jeg veide de tre ganger. Ikke at jeg ble så veldig klok av det, men interessant å vite til ev senere ruging. Hos meg hadde alle sussex eggene vekttap på 8% og maran eggene 6-7% fra dag 1 til dag 17. Årsaken til at jeg veide var at det ble anbefalt på denne interessante hjemmesiden: http://www.123hjemmeside.no/Ladeoppdrett/39335919 På denne hjemmesiden står det at lysing kan gjøres fra dag 7, men ettersom jeg hadde kjøpt en egen sak for lysing og var utålmodig så lyste jeg noen dager tidligere og da så jeg denne " spindelveven" det snakkes om Hvilken dag har du kommet til nå? Her er det dag 19 )
 11. Haha, ordboken forandret noen ord feil...Altså: klokken=klekking Sikker=usikker Å ja, neste gang skal jeg lese gjennom før jeg legger ut )
 12. Hei! Nå har uken for klokken endelig kommet!!! Fredag kveld er det 3 uker siden jeg la inn men 9 egg. Jeg la inn eggene fredag kveld 18 april. Dagens spørsmål fra meg er, skal jeg ikke snu eggene i kveld? Har jo lest at jeg skal slutte å snu fra dag 18, men ble litt sikker på tellingen... Takker for alle svar!!!
 13. Takk for svar! Interessant bilde. Kan jeg spørre hvordan kyllingen vet hvor den butte enden er?
 14. Eggene i rugemaskinen hos meg er på dag 12. Jeg har tenkt på forhånd at denne lesingen skulle bli så morsomt, men jeg ser jo bare en skygge som beveger seg i egget! Jeg forstår ikke en dritt av denne skyggen! Jeg klarer ikke å definere noe av det jeg ser, ser dere noe som dere forstår... og kan forklare meg?
 15. Jeg har forstått det slik at se kan oppbevares i 14 dager. Da bør de oppbevares i en eggkartong med spissen ned, denne kartonger bør vendes litt morgen og kveld ( kan være praktisk i legge en kloss under den ene siden av kartongen, så byttet du over til den andre siden) .Temperatur er som vin 12-14 grader. Så tror jeg at luftfuktigheten bør være høy, men dette er jeg ikke helt sikker på. Hvilke egg har du fått?
 16. Jeg har forstått det slik at det går bra med maskin med vifte. Er covattu 16 en flatruger?
 17. Oj oj, her var det mye spennende! Ser at dere har større rugemaskiner enn meg, blir morsomt å høre hvordan ruging og klekking pågår. Har dere lyst eggene? I såfall; synes det er enkelt å se forskjell på død embryo og kylling? Hvilken fukt har dere? Jeg har hatt 49% og vekten på eggene er uforandret. Men er det ikke slik at vekten bør gå litt ned? Hvordan går det i rugemaskinen din da?
×
×
 • Create New...