Jump to content

todos108

Medlemmer
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About todos108

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 08/25/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Knarvik
 1. nei ingen nysing eller risting av hodet heldigvis. =)
 2. Hei Jeg kjøpte 6 kyllinger og så da jeg kom hjem at to av dem har øyebetennelse. Hva skal jeg bruke og hvordan bli kvitt det? Dersom noen vet hva det kommer av kan det også være kjekt å vite. Aldri hatt det på mine egne. Jeg har prøvd å vaske med vann men jeg får ikke av det som er størknet rundt øye. Vil ikke ødelegge noe så har bare strøket over med pads og vann.
 3. Det var det jeg tenkte på jeg også prisilla. Jeg har pleid å gi litt solsikkefrø på bakken så de får lete etter men lir vell litt for mye av det gode dersom jeg i tillegg skal ha fett rundt;) Kanskje jeg kan lage med mais? Evt til vinteren bruke vann slik jeg nå ruker delfiafett? hmm... Det er veldig enkelt å lage. Finn en form, sett i en tråd, tøm oppi diverse frø/nøtter/fruktbiter og hell over smeltet delfiafett. Jeg har også store planer om å bruke melkekartoner som en klipper toppen av. Så lar du de stå over natta i køleskap eller ute dersom det er kaldt.
 4. todos108

  Seabright

  Jeg har 3 høner og en hane selv av rasen sebrigt. Kjekke fugler og ikke skvettne. Men det er et problem at de ikke legger jevnt med egg. De legger også få når de er inne i en periode med egglegging. Etter jeg fikk dem ventet vi i 2mnd før første egg kom. Nå har de sluttet for vinteren igjen og i sommer fikk jeg ca 1 egg i uka fra hver av hønene. De er veldig kjekke høner men ikke store eggleggere;) Fikk frem 3kyllinger i sommer da den ene høna la seg klukk. Desverre var det haner. Jeg har hatt dem nå i snart 1 år og forsøkt å øke bestanden litt men uten stort hell...
 5. Hvordan ser man om en høne er tykk eller tynn? Jeg har alltid lurt litt på dette, syns mine ser tynne ut til tider selv om de alltid har för. Evenetuelt hvordan skal de kjennes ut når de er i godt hold? Jeg tenker jo at det må være greit å ha litt i reserve til vinteren.
 6. Hei Jeg har fått litt dilla på å lage hjemmelaget fuglemat med delfiafett og diverse kornsorter. Noen som vet hvordan hønene tåler dette? Tenker det kan jø være litt tidsfordriv på disse våte dagene? (jeg har hvertfall sånne pysehøner som ikke vil ut.. )
 7. Kan vell bruke tråd å knytte løst rundt foten i forskjellige farger. Har ingen erfaring med det men ser for meg at det er en grei måte å gjøe det på =) Så lenge den er litt slitesterk;)
 8. Jeg tror ikke det skl være noe problem å få fatt i noen. Men om det er en spesiell rase du planlegge å kjøpe kan det hjelpe å vente til våren. =) Jeg få kyllinge snart, så tipper det er flere som få utover sommeren/høsten. Eneste problemet er at om kyllingene er små når du får de må du passe på med varmelampe ol.
 9. todos108

  Høy til hønene...

  Veldig viktig at høyet når du oppbevarer det ligger "luftig". Altså ikke rett på bakken i en haug men evt med paller og laust oppå. Men det mev vedsekker hørtes veldig bra ut =)
 10. Jeg hadde en hane som gikk sammen med en annen hane. Når "gamlehanen" forsvant begynte den andre å bli mer agressiv. Han hoppte på meg dersom noen av hønene lagte lyd. Men når jeg da fikk en ny hane som var mer domnant sluttet han med det igjen. Så kanskje det kan være et tips.
 11. Mener de har fått det reseptbelagt med makkekur til hund og katt pga at vi ikke skal gi dem det for ofte. Da må du innom dyrlege å få resept og på den måten skal dyrlegen sørge for at en bytter merke minst annahver gang og at hunden trenger det. Jeg gir kattene mine ormekur ca 1-2 ganker i året da de går og spiser på alt mulig rart om sommerern. Men har fått streng beskjed ang hunden at det ikke er nødvendig når det er snakk om en voksen frisk hund uten noen symptomer på makk.
 12. Jeg skal til sverige i sommer. Er det noen som har erfaring med pris der vs hjemme? Og er det andre merker jeg kan se etter i tilfelle de ikke har det ene?
 13. dersom du isolerer må du være nøye påå at det er nok lufting om sommeren. De produserer jo varme de som skal være der også..
 14. Det er lurt å finne en plass til hønene der du kan ha dem avskilt fra de andre 1-2uker slik at du vet at kyllingene klarer seg godt ute med de andre. Jeg pleier å ha den i en ganske liten kasse der jeg også setter vann og at til dem. Når hønene begynner å bli utolmodige og vil ut slipper jeg hele gjengen UT.
×
×
 • Create New...