Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  109

admin last won the day on March 8

admin had the most liked content!

Community Reputation

180 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. admin

  Fasan typer

  Det ligner på enten diamantfasan eller gullfasan. Det øverste bildet virker å være en blanding av noe annet? Har du kjøpt egg du har klekt, eller har du kjøpt de sånn?
 2. Pris og kvalitet henger sammen. Du kan få billige rugemaskiner produsert i Kina, men da får du også rugemaskin med veldig dårlig klekkeresultat. Flere av de er også testet av engelske BBC og funnet brannfarlige. Den på bildet er en god rugemaskin.
 3. Anbefaler å handle fra norske butikker.
 4. Velkommen til Fuglepraten.
 5. Jo, de andre hønene vil respektere andre høners kyllinger. Hønemor vil nok sørge for å passe på ja. Å la en klukkhøne adoptere kyllinger fungerer vanligvis veldig godt. Men å sette kyllinger inn til voksne høns som ikke har tilhørighet i form av en mor i flokken vil bety at de sannsynligvis blir hakket i hjel.
 6. Hei, Rouenender er dårlige rugere. Du kan ikke regne med at de ruger selv. Denne egenskapen er avlet vekk hos rouen. Skulle de finne på det vil de finne seg en plass litt skjult i gresset. Rouenender har mye gener fra stokkand i seg.
 7. Tja, det er vel markedet som bestemmer. I Danmark er det veldig mye større utvalg, og nærhet til store markeder som Tyskland og Belgia.
 8. Det er laget sånn fra naturen sin side. Hannene(andrikene) har bare en hes lyd. Hvorfor er vanskelig å si, men det er anda(hunnen) som ruger eggene og passer andungene når de er klekt. Kanskje har den fått så kraftig stemme for å varsle når det er fare på ferde for ungene?
 9. Hei, Kjøtt fra fjørfe trenger ikke mørning, det er mørt fra naturen sin side. En annen positiv ting med kjøtt fra fjørfe er at fettet inneholder mye umettede sunne fettsyrer, og bidrar dermed ikke til å øke kolesterolinnholdet i blodet.
 10. Jeg har ingen link, men har slaktet og stekt moskusand i ovnen. Moskusender som går i et vanlig oppdrett/fjærfehold får lett veldig mye fett på kroppen. Jeg brukte stekepose i ovnen, det var ingen god ide. Anda ble veldig fet, med masse fett i stekeposen. Anbefaler derfor å flå den før steking for å unngå at det blir alt for mye fett under stekingen.
 11. Hei, Har du sjekket om hun har en infeksjon forårsaket av stafylokokkerbakteriene som kan oppntå gjennom et kutt, riper, skade eller et gnaget og irritert område på foten. Infeksjonen skaper et område fullt av puss. Denne infeksjonen er ganske vanlig blant høns i hagen. Se under foten om den er hovnet opp og sår.
 12. Er det voksne høns så tåler de fint kulde. Det er trekk og fukt som er minusfaktorer, men med et isolert hønsehus så går det fint selv om det skulle bli kuldegrader. Men du vil merke at de spiser mere når det blir kaldt i hønsehuset.
 13. Tja, vanskelig å si hva det er bare ut fra bildet. Men hønene tar livet av mus om de finner en ja.
 14. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Og velkommen til en veldig trivelig hobby som hønemor. 👍
 15. admin

  mandarinand

  Hei, de blir ikke så veldig tamme. Dette er egentlig en vill art og ikke domestisert som for eksempel moskusender. Men jo mere vant til deg de blir dess mindre sky blir de. Men å få de til å spise fra hånden som moskusender kan gjøre er nok ikke noe som en kan rekne med som oppnåelig.
×
×
 • Create New...