Gå til innhold

admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 156
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  103

admin last won the day on Januar 29 2018

admin had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

174 Glimrende

Om admin

 • Rang
  Prydfugl
 • Bursdag Juni 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. admin

  Frø til sebrafink

  Det var nytt for meg, men nå har jeg heller ikke hatt sebrafinker. De virker veldig livlige. Hvordan fungerer samværet med undulatene? Er de i samme voliere?
 2. admin

  Det er kommet mandarinand egg i rugekassa.

  Det er tvilsomt om hun vil opptre som en andemor til andungene når hun ikke har ruget de ut. Det kan faktisk heller skje at hun blir aggressiv mot de. Det beste er derfor at de får vokse opp under kunstig varme. Har du hønsekyllinger som er klekket omtrent på samme tid kan det være lurt å la noen av de gå sammen med andungene. Hønsekyllinger vil lære andungene å finne maten lettere.
 3. admin

  Det er kommet mandarinand egg i rugekassa.

  Hei. Dette er veldig tidlig for denne arten ja. Når de først har begynt å legge egg nå må de legges i rugemaskin, det er for kaldt ute til at eggene/andungene vil overleve.
 4. Nei, det er ikke smittsomt. Men høns bør behandles for orm vår og høst. De får i seg disse krypene når de går ute og leter etter mat på bakken. Ormen kryper inn i nebbet. Blir de ikke behandlet vil de dør etter hvert.
 5. Ok, da har han sikkert ikke vært plaget med dette lenge. Gaporm kan behandles med et middel som fåes fra veterinær, Flubenvet. Alternativer som ikke trenger kjøp fra veterinær er kiselgur, Verm-X for høns, Ropa B pulver eller Ropa B flytende.
 6. Har du kjent på brystbeinet hans om det er noe kjøttfylde der? Er han tynn, og brystbeinet stikker ut? Han er helt tydelig syk. Surklingen kan være tegn på flere ting, men mistenker at han har gaporm. Det er ikke dødelig i seg selv, men han dør av at den blir svekket på grunn av gapormen om den ikke får behandling i tide.
 7. admin

  Ny i høne verden

  Hei, den øverste lignet på lys sussex høns. Hanen nederst er det litt vanskelig å si hva ligner på, kan være legbar.
 8. admin

  Frø til sebrafink

  Ja, det kan de. De spiser mange typer frø. I tillegg spiser de insekter, frukt og grønnsaker.
 9. Hei, Jeg flyttet fra kjøp og salg til kategorien moskusender. Innlegget var en blanding av kjøpannonse og diskusjon. Legg gjerne inn en annonse om du ønsker det. Jo, reven er det nok mange som har blitt utsatt for. Jeg kom selv over reven for noen år siden mens han hadde en moskusand hunn i kjeften. Jeg ropte så høyt til ham at han slapp anda. Den var redusert i lang tid etterpå, men kom seg heldigvis etter en stund. Du må regne med den kommer tilbake, spesielt nå når den har oppdaget at den har tilgang til mat hos deg... Du bør derfor lage en sikker innhegning til endene som den ikke kan komme seg inn i.
 10. admin

  Gåsa har lagt egg... Hva nå?

  Hei, Hvilken rase av gås dreier det seg om? Er det kvit norsk gås kanskje? Vil du at gåsa skal ruge ut gåsunger selv må du vente til den har lagt flere egg og legger seg til å ruge på eggene. Det må ruges for at det skal bli noe av det. Vil du spise det kan du gjøre det når som helst. Egg har lang holdbarhet så lenge det ikke blir ruget på.
 11. admin

  Flere høner dør fort

  Det er vanskelig å gi en diagnose over nettet, en veterinær kunne gitt et mere sikkert svar. Men dette høres litt klassisk ut. Ofte har dette sammenheng med innvollsorm. Du bør derfor gi de behandling mot innvollsorm. Det er to alternativer, resept fra veterinær på Panacur eller lignende medisin, forøvrig veldig kostbart og fåes kun i større forpakninger. Det andre alternativet er naturpreparater som kiselgur(DE-pulver), blandes i foret, eller Ropa B blandet i for eller vann.
 12. admin

  Terrorhøner eller normalt?

  Dette er normal adferd. Du skriver ikke noe om hvor kyllingene kommer fra, om de er fra en av hønene eller ikke. Men i og med at de får gjennomgå fra begge regner jeg med at de ikke gjør det. Da vil de bli sett på som konkurrenter om maten, og inntrengere. Hadde de tilhørt en av hønene ville den andre høna hatt rspekt for det, og de ville fått fred. Du bør flytte de til en egen plass inntil de er voksne. Da kan du introdusere de for de andre. Også da vil det bli litt "knuffing" i starten, men det vil gå seg til. De vil finne sin rang i flokken.
 13. admin

  La flech og svake kyllinger....

  Det høres ut som normal klekketid i forhold til temperatur. Det kan være ujamn temperatur under rugingen, noen rugemaskiner har kalde punkter i kabinen, i tillegg til en for unøyaktig termostat. Det kan også være for mye fukt under rugingen. Begge disse to faktorene kan føre til sånne problemer.
 14. admin

  La flech og svake kyllinger....

  Klekket eggene til normal tid? Eller klekte de tidlig?
 15. admin

  Sprikende bein og lite vekst

  Flott. Den er fin å se til. Melorm er veldig bra å fore med når matlysten skal trigges. De er uimotståelig for små kyllinger når de ser de beveger seg. 😀 De er proppfulle av protein som disse småtassene trenger.
×