Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

admin last won the day on September 3

admin had the most liked content!

Community Reputation

178 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det går ikke an å redigere innlegg så lenge etterpå, årsaken er i tilfeller der det er mange svar under det første innlegget så blir de uten mening dersom det første innlegget redigeres. Men innlegg kan slettes ved å kontakte admin.
 2. Det høres ut som det er en flokk med høns som har det veldig bra. 😊
 3. Det høres ut som de får det de trenger. Det er greit å gi litt annet fôr i tillegg til verp 2, det inneholder litt mere kalsium enn vanlige hobbyhøns trenger. Egentlig er det ikke behov for skjellsand i tillegg, men de tar den ikke dersom de ikke trenger den. Sånn sett kan den gjerne være tilgjengelig. Å benytte alt det flotte grønforet som ennå er tilgjengelig ute er veldig bra. 👍
 4. Velkommen til Fuglepraten, og takk for fine bilder av Brahma. 😊
 5. Hei, den kan godt være i maskinen et døgn eller så. Det er viktig at den er tørr før den tas ut. Det er ikke noe problem om den piper, den har det best i rugemaskinen selv om det kan synes som den har liten plass.
 6. Ropavet sårspray fungerer veldig bra på sår. Avem.no/Ropavet sårspray Tviler på at hun har fått koksidiose, den er veldig akutt og de blir raskt veldig slappe når de får det. Det er vanligvis noe de får som kyllinger dersom de har gått på fuktig underlag, og dermed fått smitte i seg.
 7. Med tanke på skjæra så kan de godt være et par uker eldre før du setter de ut til å gå fritt. Skjæra er raskt frampå om den øyner en matbit…Når e vokser opp sammen vil du nok unngå at de begynner å krangle. Jo, du kan ha 3 haner, men det kan bli slitsomt for hønene med så mange haner. Det hadde jo holdt med 1 maks 2 stk til 4 høner. Det er ikke så ille med lyd fra Dvergkochin, den er litt skarp men ikke så veldig høy egentlig. Men det kommer an på naboen, om han er lett å irritere eller om han synes det er trivelig med høns. 🐓
 8. Klumpene på føttene/neglene får du av ved å løse de opp i vann og forsiktig bruke fingrene på de. Kyllinger også er opptatt av rangordning. Vil tro at hakkingen vil avta etter hvert. Men det kan bli problematisk å sette de sammen igjen om de blir lenge fra hverandre. Da kan de bli sett på som nykommere/inntrengere og dermed bli utsatt for hakking.
 9. Dette høres ut som noe uvanlig adferd. Men mulig hannen ser på andungen som inntrengere. Du kan kanskje holde et øye med den, og dersom du ser at den har en aggressiv oppførsel mot de andre andungene så bør du flytte den til et annet område. Erfaringen min er at indiske løpeender ikke blir så lett tamme. Men du må begynne mens de er andunger, gi de brødsmuler og annet de liker fra hånden. Å temme voksne løpeender tror jeg er krevende.
 10. Høns er relativt enkle å holde. De kan selvsagt dø om de blir syke, men med normalt renhold, bra mat og nok varme så vil de nok vokse seg store og sterke. Vet ikke hva du mener med "trygge", men har de et eget rom eller et avgrenset sted de er på vil de nok føle seg trygge.
 11. De kan smitte andre høns opp til 5 måneder etter at de er blitt infisert. Etter 6 måneder må en da regne med at de ikke lengre er smittebærere, og Mattilsynets restriksjoner vil derfor opphøre. Om dere velger å beholde hønsene er det viktig at de blir isolert sånn at de ikke kan smitte andre besetninger/høns. For besetninger med hobbyhøns er ikke dette en uvanlig sykdom, men Mattilsynet må være strenge på grunn av faren for å smitte store besetninger med produksjonshøns. Dette er jo også et virus de kan bli friske av etter noen uker, men vil altså kunne være smittebærere opp til 5 måneder etterpå. Det finnes ikke noe behandling, men varme og tilsetting av elektrolytter i vannet kan hjelpe.
 12. Er du sikker på at det er hvite italienere du har? Er det hvite verpehøns fra noen som driver med eggproduksjon så er det sannsynligvis Lohman du har. Hvite italienere er det veldig mange år siden det ble slutt på å bruke i kommersiell drift med eggproduksjon. Genbanken på Hvam selger fremdeles hvite italienere, eller Leghorn som de heter på engelsk. Derfor er det likevel en del som har de. Sånn sett kan en også si at hvite italienere/Leghorn også er en prydhønsrase. Ønsker du å holde rasene du har rene må du holde de adskilt når du skal ta rugeegg fra de. Men ellers kan de fint gå sammen. Noen balnder de gjerne med andre raser de har for å få høns som legger masse egg. Det kan settes på den positive kontoen.
 13. Jo, du kan regne med at de vil fly over når de blir store nok. Du kan klippe noen av fjærene uten å ødelegge for mye. Brett ut vingen. De ytterste er svingfjærene. La de som er helt ytterst stå igjen. Klipp de andre ned mot festet, pass bare på at du ikke klipper for langt inn mot fjærfestet, da kommer du bort i nervene, og det er ikke bra. Prøv deg fram, ser du at de kan lette så tar du flere av svingfjærene. Bare etter noen dager kan en se kjønnet på kyllingene. Hunnkyllingene har en brun iris (ring i øyet), mens hannkyllingene har lysere iris, nærmest sølvfarget når de vokser seg til. Når de blir større ser du forskjellen veldig enkelt, høna blir brunspraglete, men hannen blir veldig fargerik, men det vet du sikkert...
 14. Det er ofte flere dager fra første egg klekkes til det siste. Det er eggene som er eldst som klekkes sist. Det er lite sannsynlig at kyllinger som ikke har klekt på dag 23 har "livets rett". Med det mener jeg at det er en grunn til at de ikke har greid å komme seg ut av egget. Det med å hjelpe kyllinger ut av egget blir en avveining en må ta. Ofte er det svake kyllinger som ikke greier å komme seg ut av egget selv, da blir spørsmålet om det er lurt å hjelpe de. Men 3 av 19 egg klekt er veldig lite. Det bør klekke langt flere, hvis ikke kan det tyde på at noe har gått feil med rugingen.
×
×
 • Create New...