Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

admin last won the day on September 3 2019

admin had the most liked content!

Community Reputation

178 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De er glad i bær ja, ripsbær er også populært. Ellers går de og napper i vanlig gress, kløvereng er bra. Løvetann er rik på mineraler og vitaminer, de spiser også den. I tillegg vil de finne snegler og diverse småkryp om de får gå litt fritt. Det vil gi veldig god trivsel.
 2. Grus er veldig bra. Ideelt sett kunne hønene gått på grønt gras, men for at det skal fungere vil de trenge en veldig stor luftegård. De vil i løpet av kort tid omdanne grasunderlaget til en jordvoll. Grus er bra, gi de heller noe grønt innimellom når det her sesong for det.
 3. Lohmann har gener fra mange ulike hønseraser, det kan derfor tenkes at de svarte kan være fra en av de. Men det er første gangen jeg hører om svarte Lohmann høns.
 4. Det er litt tidlig å konkludere allerede etter fire dager. Det går an å se etter fire dager om eggene er befruktet, men det anbefales et par dager til for å si noe sikkert. Når det er sagt så bør selger være seg bevisst på dette. Om selger har levert egg som ikke er befruktet bør du få nye egg eller pengene tilbake.
 5. Disse to ulike måter å vende eggene på har ingen betydning i forhold til klekkeresultatet. Felleskjøpets pris på Real 24 er ikke en god pris, den er overpriset. Det er en grei rugemaskin, men er helt ordinær i forhold til menyvalg med tanke på justeringer av innstillinger, temperatur, kalibrering, fuktkontroll.
 6. Høres ut som et spennende prosjekt. Størrelsen på hønsehuset høres helt greit ut, men det gjelder å utnytte plassen godt. Skal du lage verpekasser og forautomat selv? Jeg tenker som så at verpekassen kanskje bør bygges på fra utsiden med tilgang fra utsiden. Det finnes ferdige verpekasser til dette i handelen. Forautomater bør vel også plasseres på en vegg for å unngå å ta opp for my plass midt i rommet? Vaglene vil få sin plass alt etter hvor mange høns du vil ha i rommet? Langsiden dersom mange høns, kortsiden dersom ikke så mange? De må nødvendigvis plasseres der vaglene ikke skal være.
 7. Det er litt vanskelig å si om de er blitt syke eller om det er andre årsaker. Men det er ikke uvanlig med sånne problemer hos svømmefugler. En veterinær vil kunne fastslå hva som er problemet.
 8. Det er veldig vanskelig å hjelpe så unge kyllinger når de blir så slappe. En er avhengig av at de greier å drikke eller spise for å i de noe som eventuelt kan gjøre de kvikkere. Noe som kan hjelpe nyklekte kyllinger som virker slappe er å gi de vann med oppløst sukkerblanding.
 9. Hei, Det høres ut som de ikke er "renrasede". Har du klekket de ut selv fra egne egg?
 10. Kyllinger av jærhøns er enkle å kjønnsbestemte. Hanekyllingene mørkebrune med en lys flekk i nakken, hønekyllingene er helt mørkebrune. Når det gjelder lys sussex så skulle kam og hakelapper være markert større på hanekyllinger enn høne når de er 8 uker gamle. Galing er vanligvis et sikkert tegn på at det er haner ja.
 11. Det er litt vanskelig å si hva som er årsaken. Tror ikke årsaken er en liten unøyaktighet i temperatur, det skal mere til for at fosteret dør. Men har du sjekket temperaturen med et nøyaktig termometer?
 12. Så lenge eggene ikke er synlig skitne trenger du ikke desinfisere de. Men det er uproblematisk å desinfisere de så lenge vannet/ blandingen du bruker er varmere enn egget.
 13. Hei, eggene kan klekke fra dag 20 til dag 23-24. Det er derfor fortsatt håp ja. I dag er det vel dag 22, da burde egentlig noen ha klekt. Klekker de seint kan det tyde på litt for lav temperatur i rugemaskinen.
 14. Takk for fine bilder og god info om prosjektet ditt. En vanlig åpning på døren/hullet til høns er ca 33x22 cm. Skal du ikke ha døråpner der så kan det være lurt med en åpning som ikke er direkte eksponert for kald vind rett inn i hønsehuset.
×
×
 • Create New...