Jump to content

admin

Administrator
 • Posts

  5,294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  109

admin last won the day on March 8

admin had the most liked content!

About admin

 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Snillfjord

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

admin's Achievements

 1. Jo, det kan de sannsynligvis. Grønne blader er næringsrikt og populært for høns.
 2. admin

  Kosete høner?

  Ja, det er nok derfor. De gjør seg klar til parring.
 3. Hei, Vet ikke om noe sånne finnes. Det måtte da kanskje i tilfelle være norsk kvit gås. De er nesten som vakthunder mot inntrengere.
 4. Det er vanskelig å si om de vil endre denne adferden når de blir eldre. Men dette er først og fremst relatert til våren og sommeren. Når dagene blir kortere med mindre lys som fremmer parringslysten vil de nok bli roligere. Men husk at det at de har kraftige drifter også betyr at de har gode evner når det kommer til befruktning. Virile ender og høns kan selvsagt være plagsomme, men de er viktige med tanke på avl.
 5. Hei, vaktler trenger ikke ekstra varme. De er veldig hardføre. De trenger egentlig heller ikke et isolert innerom. Men det er greit med et leskjul for kald vind på vinteren. Uteområdet skal ikke ha ekstra varme, de får det bedre helsemessig uten det. På vinteren utvikler de en solid fjærdrakt som isolerer mot kulde.
 6. Hei, Det tar ikke så mange dager etter at et egg blir ruget på før det begynner å utvikle seg til en kylling. I Asia selges det kokte egg med fullt utviklede kyllinger i, så det blir et spørsmål om når en synes at nok er nok... Her er et bilde av et egg som har blitt ruget på i seks dager, se vedlegg. Se mere her: https://www.prydfugler.no/artikler/rugingen/112-fra-egg-til-kylling.html
 7. admin

  Dvergvaktel

  Er det kinesiske dvergvaktler så er de ikke til noe særlig mere enn "kjæledyr" nei. Det i motsetning til eurovaktler som også brukes til både eggproduksjon og kjøttproduksjon.
 8. admin

  Fasan typer

  Det ligner på enten diamantfasan eller gullfasan. Det øverste bildet virker å være en blanding av noe annet? Har du kjøpt egg du har klekt, eller har du kjøpt de sånn?
 9. Pris og kvalitet henger sammen. Du kan få billige rugemaskiner produsert i Kina, men da får du også rugemaskin med veldig dårlig klekkeresultat. Flere av de er også testet av engelske BBC og funnet brannfarlige. Den på bildet er en god rugemaskin.
 10. Anbefaler å handle fra norske butikker.
 11. Velkommen til Fuglepraten.
 12. Jo, de andre hønene vil respektere andre høners kyllinger. Hønemor vil nok sørge for å passe på ja. Å la en klukkhøne adoptere kyllinger fungerer vanligvis veldig godt. Men å sette kyllinger inn til voksne høns som ikke har tilhørighet i form av en mor i flokken vil bety at de sannsynligvis blir hakket i hjel.
 13. Hei, Rouenender er dårlige rugere. Du kan ikke regne med at de ruger selv. Denne egenskapen er avlet vekk hos rouen. Skulle de finne på det vil de finne seg en plass litt skjult i gresset. Rouenender har mye gener fra stokkand i seg.
 14. Tja, det er vel markedet som bestemmer. I Danmark er det veldig mye større utvalg, og nærhet til store markeder som Tyskland og Belgia.
 15. Det er laget sånn fra naturen sin side. Hannene(andrikene) har bare en hes lyd. Hvorfor er vanskelig å si, men det er anda(hunnen) som ruger eggene og passer andungene når de er klekt. Kanskje har den fått så kraftig stemme for å varsle når det er fare på ferde for ungene?
×
×
 • Create New...