Jump to content

admin

Administrator
 • Posts

  5,336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

admin last won the day on July 31

admin had the most liked content!

About admin

 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Snillfjord

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

admin's Achievements

 1. Jo, det virker å være noe uvanlig adferd. "Dum som ei høne" er kanskje et begrep som må revurderes?
 2. admin

  Hane som ser lite

  Ja, det skal ikke være noe problem for den. Klipp i vei.
 3. Det er rangorden i en hønseflokk. En hane i flokken sørger nok for mere ro og stabilitet, uten det vil det stadig være kniving mellom hønene om plassen på "stigen".
 4. Det er uproblematisk om den ligger på 26 % noen timer, eller en dag for den del også, men snittet for hele rugeperioden bør ligge mellom 40-50 ja.
 5. Det er bedre med for lav fukt enn for høy. Er fukten for høy vokser kyllingen for raskt, og i verste fall vil den kveles i egget på grunn av for liten plass. 42% fukt høres greit ut under ruging.
 6. Klekkeresultatene ser gode ut, det betyr også bra kvalitet på foreldredyrene. Har dere kyllingene i en kasse i fjøset, eller går de på gulvet? Hva slags underlag har de? Hva får de til mat?
 7. I utgangspunktet er det greit. Men det er to faktorer du må være obs på. Når vaskemaskiner går vil det bli noe rystelser i rommet. Derfor er det viktig at rugemaskinen står et sted der rystelsene ikke når rugemaskinen. I et vaskerom vil gjerne luftfuktigheten være ganske høy. Har rugemaskinen din automatisk fukting vil dette regulere seg selv, hvis ikke må du være veldig forsiktig med å tilsette vann i rugemaskinen før de siste dagene før klekking.
 8. Hei, dette er en gammel modell. Det er nok derfor de selger den rimelig. Den nyeste modellen finner du her. Kvaliteten på den er god. Akkurat samme rugemaskin selges også under navnet Borotto. Det er flere firmaer i Italia som har gått sammen om å produsere disse rugemaskinene, og deretter har de satt egne navn og farger på de.
 9. Hei, du skriver at de overnattet i et minitre i hønsegården. Er ikke den inngjerdet? Hvis ikke vil det kun være et tidsspørsmål før de blir et måltid for grevling eller rev. Du bør absolutt gjerde inn hønsegården så snart som mulig. Kan det være blandingsraser du har. Det ser i hvertfall ikke ut som de er av samme rase. Litt vanskelig å si noe ut fra bildet.
 10. Hei, ja det går fint. 🙂
 11. Er du på utkikk etter 1 rase som du kan bruke til alt dette? Eller egen rase til eggproduksjon osv? De ulike fjørferasene har gjerne egenskaper som egner seg best på det ene eller andre.
 12. Velkommen til Fuglepraten. 🙂
 13. Det høres ikke ut som denne kyllingen er livskraftig nok til å vokse opp. Det er livsviktig for nyklekte kyllinger at de selv begynner å spise og drikke senest et par dager etter klekking. Gjør de ikke det vil de bli bare svakere og svakere.
 14. Hei, Gjess legger ikke egg hele tiden som typiske verpehøns. Det er på våren de først og fremst begynner å legge egg. Brukte du mye kunstig lys til de etter som de begynte å legge egg allerede i februar? Det kan jo tenkes at de begynner å legge egg igjen i løpet av en måneds tid etter som de la egg allerede i februar. Men det kan tenkes du må vente til senvinter/vår neste år før de legge egg igjen.
 15. Ja, dette er ikke uvanlig. De vil gjerne ha så mange egg som mulig. Kalkuner og ender kan finne på å legge egg i samme reir. Derfor er det viktig å følge med de. I naturen legger de ikke så my egg vanligvis. Men når de blir foret med kraftfor og mye god mat vil de legge veldig mange egg. Når de begynner å ruge bør du ta unne en del av eggene, og legge de i en rugemaskin om du vil benytte de. Dersom kalkunen har for mange egg under seg vil en del av få for lite varme og dø.
×
×
 • Create New...