Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

admin last won the day on September 3 2019

admin had the most liked content!

Community Reputation

178 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er vanskelig å se ut fra disse bildene. Om du tar bilde av der kammen begynner å vises så er den tidligere mere markert på hanekyllinger enn hønsekyllinger.
 2. De trenger ennå litt varme etter som de er bare tre uker, men har du varmelamper de kan trekke under så er det ikke noe problem. Er kyllingene mellom 3-4 uker så trenger de ca 20-25 grader der de oppholder seg. Men det trenger ikke å holde denne temperaturen der over alt i rommet, men de må som sagt ha tilgang til dette når de hviler.
 3. Det er ikke så overraskende at det blir dårlig med klekking i denne maskinen. Det er en billig Kina-maskin med dårlig kvalitet som ikke er til å stole på.
 4. Jo, to flokker som ikke er vokste opp sammen vil bli rivaliserende. De vil bruke litt tid på å finne ut hvordan rangstigen skal være. Det kan for såvidt gå greit om det ikke fører til at de skader hverandre. 😊 Hanen vil nok sannsynligvis prøve å pare seg med en liten høne uavhengig av om den er en del mindre. Han vil ikke forstå sin egen størrelse. Men du kan jo slippe de sammen og observere de litt den første tiden. Det kan være at det vil fungere greit også. Ingen individer er like, og derfor blir sånne antagelser veldig generelle.
 5. Hei, Pavlovskaya er en gammel hønserase som har vært kjent i det russiske imperiet siden slutten av 1700-tallet. Rasen ble oppkalt etter stedet der hønsene hadde stor utbredelse, landsbyen Pavlovo i Nizhny Novgorod-regionen, nåværende Pavlovo by. I lang tid ble Pavlovskaya ansett som tapt, selv om oppdretterne håpet på å finne spor. Rundt 1980-tallet begynte fjærkreoppdrettere fra forskjellige deler av Sovjetunionen å lete etter etterkommere av den en gang så berømte rasen. Les mere på faktaark med litt info og bilder av den på Prydfugler.no
 6. De spiser korn, gryn, frø og insekter, samt grøntfor som for eksempel løvetann, salatblader. Det finnes pellets hos forleverandører som inneholder det de trenger. Mange kjører gjerne pelletsene gjennom en foodprosessor for å få mindre korn/pellets.
 7. De trenger enten varmelampe eller kyllingvarmer(kyllingemor). Trenger ikke begge delene. noen bruker flis eller spon som underlag der de går, andre bruker sand. Jeg liker best sand. Det er mest naturlig for kyllingene også, samt at de liker å plukke i den for å bruke i kråsen.
 8. Ønsker du ikke å blande de må du skille de. Størrelsesforholdet mellom høna hos silkehøns og en islandshane gjør at hanen kan skade silkehøna også om de går sammen. Den vil prøve å pare seg med den, noe som kan føre til at den blir skadet på grunn av den store vektforskjellen håp de.
 9. Hei, Håper noen kan måle de og legge det inn her om de har dverg wyandotter. Som du skriver veier de ca 1 kg, det vil si at de ikke er så høye, jeg antar ca 22-25 cm.
 10. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Bare en kommentar. Jo, hvite italienere ble brukt i eggproduksjon i Norge tidligere, men det er veldig lenge siden. De er erstattet av typiske produksjonshøns som Lohmann og Shaver. Italienere, som også kalles for Leghorn avles fremdeles som rasehøns av hobbyoppdrettere. Det er flere fargevarianter av den, blant annet hvite italienere. På Prydfugler.no kan du lese litt om den.
 11. Hei, Jo, det kan være hanen som har forårsaket sår på kammene. Bruker du RopaVet sårspray på kammen som det er sår på vil den bli helt fin.
 12. Vaktler "varer ikke så lenge" som høner. Høner lever minst dobbelt så lenge som vaktler, sannsynligvis lengre enn det og. Men vaktler trenger mye mindre plass. De legger godt med egg, like flinke som de fleste hønserasene der. Men eggene er mye mindre da... Dverghøns kan også være et alternativ, de legger mindre egg enn vanlige høns. Egentlig trenger du strengt tatt ikke å ha hane verken til vaktler eller høns så lenge du ikke skal produsere kyllinger. Du trenger ikke å isolere garasjen/uthuset verken for vaktler eller høns. Det som er viktig er at det fritt for trekk og vind, samt at det er tørt. Når på året det er best å få de er når det er best praktisk for deg. Men våren, mars/april er nå en fin tid da.
 13. Hei, Du kan jo bruke keramiske varmepærer, de avgir ikke lys, kun varme. De finnes i flere størrelser, se her: Avem.no
 14. Hei, Dette ser ut som en blandingsrase. Litt vanskelig å si hvilke raser den er et resultat av. Men mulig den blant annet har gener fra dvergkochin.
 15. Det er nok flere å velge i der. Selv har jeg wyandotter som favoritter. Flotte å se på, rolig rase, og egg med ekstra stor eggeplomme i forhold til andre egg. https://www.prydfugler.no/faktaark/prydhons/60-wyandotter.html
×
×
 • Create New...