Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  103

admin last won the day on January 29 2018

admin had the most liked content!

Community Reputation

174 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jo, dette går an å gjøre. Gi oss gjerne tilbakemelding hvordan det gikk.
 2. Nei, det er lite sannsynlig, selv om alt med måte. Det som betyr noe er den totale mengden fukt brukt under hele rugeperioden. Er det brukt mye fukt under ruging fram til de siste dagene før klekking må en være forsiktig med å øke fukten enda mere de siste dagene. I ditt tilfelle ville jeg ikke økt fukten noe særlig de siste dagene etter som du har hatt relativt mye fukt under hele rugeperioden.
 3. Ok, det hørtes jo litt lovende ut.
 4. Det er noe varierende hva som blir tatt i priser på rasehøns. Er de voksne er vanlig pris for et par ca 400 kr kanskje?
 5. Ja, du vil raskt se om hvitten er blank og flytende. Har den begynt å stivne litt er det ingen vits i å ruge mere på eggene.
 6. Jeg tenkte som så at med så høy temperatur i flere timer kan det hende at eggehvitten har begynt å stivne…. Det gjør den ved 63 grader.
 7. Det høres ut som en fin plass å ha rugemaskinen. Det viktige er et rom med stabil temperatur over 18 grader der også luftfuktigheten er stabil. vanlig fukt i et oppholdsrom er ca 40%. Er den høy blir det mindre behov for å tilsette så mye fukt under rugingen. Jo, det står 65% eller mer i bruksanvisningen fra Brinsea. Men har du fått dårlig klekkeresultat er det ofte årsaken er for mye fukt. Har den vært nærmere 60% under ruging kan det være at fukt-tapet i eggen har vært for lite. Da er det bedre å ikke justere den for mye opp under klekking. For mye fuktighet i rugemaskinen forhindrer normal fordampning og resulterer i en redusert klekking. Fukttapet gjennom rugeperioden skal ligge på 11%. For å kontrollere dette underveis kan også eggen veies regelmessig.
 8. Du kan jo alltids prøve å ruge de noen dager for å se om det dannes blodårer der. Men 60 grader i flere timer gir jo nesten et kokt egg… Har du prøvd å åpne et av eggene for å se hvordan det ser ut inni?
 9. Jo, for høy luftfuktighet kan føre til at kyllingen vokser for raskt. På dag 14 snur kyllingen seg i egget, har den vokst for raskt kan det være at den ikke greier å snu nebbet opp mot den butte enden med luftlommen. Det er der den hakker seg ut av egget. Jeg ville hatt luftfuktigheten under rugingen på mellom 40-45 %. Ved klekking på mellom 55-60%. Men det kan være andre faktorer også som påvirker klekkeresultatet. Har du åpnet noen av eggene som ikke har klekt, for å sjekke hvordan utviklingen av fosteret har vært?
 10. Nei, da er eggene døde. Ved temperatur på over 41 grader i mer en 30 minutter vil kimen/fosteret i egget dø.
 11. admin

  Oslo

  Velkommen til fuglepraten.
 12. Jeg flyttet denne til kategorien kjøpes. Håper noen her inne kan hjelpe dere. Det er en spennende og flott hobby dere har begynt med.
 13. Jo, eggene kan klekkes med enkle midler. Det som er utfordringen er riktig temperatur og fukt. Temperaturen der eggene ligger må være ca 37,7 grader. Blir temperaturen for lav eller for høy kan eggene likevel klekke, men du kan risikere å få kyllinger som er misdannede. Blir temperaturen alt for høy, over 40 grader så vil fostret i egget dø om det har begynt å utvikle seg. Oppsummert så bør temperaturen ikke avvike mye fra den optimale temperaturen på 37,6 - 37,8.
 14. Kyllingene klarere seg uten mor når de har begynt å få litt dekkende fjærdrakt, altså når de ikke trenger mere varme fra henne. Om vi sier ca 4 uker gamle så kan de fint klare seg selv forutsatt at det er sommerlig temperatur der de skal være. Det er vanskeligere å svare på de siste spørsmålet, men hun er nok ikke like mye knyttet til kyllingene når de er blitt såpass store som 4-5 uker gamle.
×
×
 • Create New...