Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

admin last won the day on June 6

admin had the most liked content!

Community Reputation

179 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er litt vanskelig å si om dette vil hjelpe. Noen ganger kan dette være tegn på innavl/dårlige gener. Det skal egentlig ikke være nødvendig å gi nyklekte kyllinger vitaminer.
 2. Så lenge den med korsnebb får i seg mat vil den kunne he et fullverdig liv. For meg ser det ut som den blir en hane. På det siste bildet kan den til venstre se ut til å bli en hane og den til høyre en høne. Du ser at det er forskjell i tykkelsen på føttene, i tillegg har den til venstre tegn til både hakelapper og kam, noe den andre ikke har.
 3. Tja, det går vel det, men er det en spesiell grunn til at du vil ha to hanner?
 4. Hei, Er det 4 stk du har, altså er det ett bilde av hver av de?
 5. Ja, de begynner å bli en del utviklet på det stadiet. Det er vel fremdeles i underkant av en uke til de normalt skal klekke.
 6. Nei, du ser det ikke på fargen. De som er helt gule på bildet blir sannsynligvis hvite når de blir voksne. De andre blir hvite og blåsvart. Du ser kjønnet fra de er ca 4 uker gamle, da begynner hannene, andrikkene, å bli merkbart større, de får også kraftigere føtter og legger.
 7. De er glad i bær ja, ripsbær er også populært. Ellers går de og napper i vanlig gress, kløvereng er bra. Løvetann er rik på mineraler og vitaminer, de spiser også den. I tillegg vil de finne snegler og diverse småkryp om de får gå litt fritt. Det vil gi veldig god trivsel.
 8. Grus er veldig bra. Ideelt sett kunne hønene gått på grønt gras, men for at det skal fungere vil de trenge en veldig stor luftegård. De vil i løpet av kort tid omdanne grasunderlaget til en jordvoll. Grus er bra, gi de heller noe grønt innimellom når det her sesong for det.
 9. Lohmann har gener fra mange ulike hønseraser, det kan derfor tenkes at de svarte kan være fra en av de. Men det er første gangen jeg hører om svarte Lohmann høns.
 10. Det er litt tidlig å konkludere allerede etter fire dager. Det går an å se etter fire dager om eggene er befruktet, men det anbefales et par dager til for å si noe sikkert. Når det er sagt så bør selger være seg bevisst på dette. Om selger har levert egg som ikke er befruktet bør du få nye egg eller pengene tilbake.
 11. Disse to ulike måter å vende eggene på har ingen betydning i forhold til klekkeresultatet. Felleskjøpets pris på Real 24 er ikke en god pris, den er overpriset. Det er en grei rugemaskin, men er helt ordinær i forhold til menyvalg med tanke på justeringer av innstillinger, temperatur, kalibrering, fuktkontroll.
 12. Høres ut som et spennende prosjekt. Størrelsen på hønsehuset høres helt greit ut, men det gjelder å utnytte plassen godt. Skal du lage verpekasser og forautomat selv? Jeg tenker som så at verpekassen kanskje bør bygges på fra utsiden med tilgang fra utsiden. Det finnes ferdige verpekasser til dette i handelen. Forautomater bør vel også plasseres på en vegg for å unngå å ta opp for my plass midt i rommet? Vaglene vil få sin plass alt etter hvor mange høns du vil ha i rommet? Langsiden dersom mange høns, kortsiden dersom ikke så mange? De må nødvendigvis plasseres der vaglene ikke skal være.
 13. Det er litt vanskelig å si om de er blitt syke eller om det er andre årsaker. Men det er ikke uvanlig med sånne problemer hos svømmefugler. En veterinær vil kunne fastslå hva som er problemet.
 14. Det er veldig vanskelig å hjelpe så unge kyllinger når de blir så slappe. En er avhengig av at de greier å drikke eller spise for å i de noe som eventuelt kan gjøre de kvikkere. Noe som kan hjelpe nyklekte kyllinger som virker slappe er å gi de vann med oppløst sukkerblanding.
 15. Hei, Det høres ut som de ikke er "renrasede". Har du klekket de ut selv fra egne egg?
×
×
 • Create New...