Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,276
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

admin last won the day on June 6 2020

admin had the most liked content!

Community Reputation

179 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det voksne høns så tåler de fint kulde. Det er trekk og fukt som er minusfaktorer, men med et isolert hønsehus så går det fint selv om det skulle bli kuldegrader. Men du vil merke at de spiser mere når det blir kaldt i hønsehuset.
 2. Tja, vanskelig å si hva det er bare ut fra bildet. Men hønene tar livet av mus om de finner en ja.
 3. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Og velkommen til en veldig trivelig hobby som hønemor. 👍
 4. admin

  mandarinand

  Hei, de blir ikke så veldig tamme. Dette er egentlig en vill art og ikke domestisert som for eksempel moskusender. Men jo mere vant til deg de blir dess mindre sky blir de. Men å få de til å spise fra hånden som moskusender kan gjøre er nok ikke noe som en kan rekne med som oppnåelig.
 5. Jo, det er seint på året å få andunger nå. Men fugler i fangenskap har god tilgang på mat hele tiden, da legger de gjerne egg litt uavhengig av sesong. Eggene klekkes etter ca 35-36 dager hos moskusender.
 6. admin

  Navneendring på for

  Fryd kylling virker å være et bra for til nyklekte kyllinger, det selges i både 4 kg og 20 kg sekker. Det som kommer nærmest oppdrett 1 og 2 er vel Fryd vekst, det selges i 20 kg sekker. Senere kan det kanskje blandes med det nye foret Fryd gullkorn 20 kg, det inneholder blant annet biter av mais og erter. Husk da å gi skjellsand ved siden av.
 7. Velkommen til Fuglepraten. Høns i hagen er trivelig, og så får du ferske egg "på kjøpet". Hønsehusene i handelen er kostbare. Det er ikke veldig vanskelig å sette opp et hønsehus selv. Det trenger ikke være så avansert. Det viktigste er at det blir trekkfritt og tørt. Det er greit å isolere det, da trenger hønsene mindre for på vinteren. Men høns er hardføre, og tåler ting mange kuldegrader. Tre høns trenger ikke så stort hønsehus dersom de får en luftegård, 2x3 m skulle holde til både verpekasser og vagler. Luftegården kan kanskje ha samme mål, eller om mulig litt større. Det som
 8. Hei, om du kontakter Heidi på Hammerfjeld gård i Trøndelag så regner jeg med at du får hjelp. De har den norske bevaringsbesetningen av kvit norsk gås: https://hammerfjeld.no/norsk-hvit-gas/
 9. Dette var litt uvanlig. Hvorfor de har krøpet opp på fjærdrakten hos kyllingene er vanskelig å si, de er altetende, men, men.... Det sies at de er en effektiv utrydder av brunsneglen, sånn sett er det mange som gjerne vil ha de i hagen. Regner med at dette er et engangstilfelle, tviler på at dette blir et problem.
 10. Hei, en av mine favoritter er Wyandotter. De er rolige, og legger bra med egg. Det spesielle med de er at eggene har stor plomme i forhold til resten av egget. En av de beste eggleggerne er Australorps.
 11. Om forumet ser litt annerledes ut nå så er forklaringen at vi har tatt i bruk helt ny programvare for vår forum-løsning. Test gjerne ut nye ting.
 12. Det er litt vanskelig å si om dette vil hjelpe. Noen ganger kan dette være tegn på innavl/dårlige gener. Det skal egentlig ikke være nødvendig å gi nyklekte kyllinger vitaminer.
 13. Så lenge den med korsnebb får i seg mat vil den kunne he et fullverdig liv. For meg ser det ut som den blir en hane. På det siste bildet kan den til venstre se ut til å bli en hane og den til høyre en høne. Du ser at det er forskjell i tykkelsen på føttene, i tillegg har den til venstre tegn til både hakelapper og kam, noe den andre ikke har.
 14. Tja, det går vel det, men er det en spesiell grunn til at du vil ha to hanner?
 15. Hei, Er det 4 stk du har, altså er det ett bilde av hver av de?
×
×
 • Create New...