Gå til innhold

admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 164
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  103

admin last won the day on Januar 29 2018

admin had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

174 Glimrende

Om admin

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. I utgangspunktet skal moderne rugemaskiner med god sirkulasjon av luften i maskina takle dette. Eggstørrelsen er et av eggets egenskaper som påvirker temperaturen i eggskallet. I løpet av andre halvdel av rugingen øker embryoets vekst og varmeproduksjon i forhold til den første delen av rugingen. Fra dag 15 av ruging og framover har embryoer i store egg en høyere vekst og tilsvarende høyere varmeproduksjon enn embryoer i små egg. I tillegg har store egg et relativt lite overflateareal og et relativt stort innhold sammenlignet med små egg. Dette gjør store egg mindre i stand til å fjerne varme enn et lite egg. Som følge av dette øker eggskalltemperaturen i store egg mer enn i små egg når de ruges ved samme temperatur, og embryoet inne i et stort egg står i fare for overoppheting. Når egg med stor variasjon i størrelse er satt i samme rugemaskin påvirker rugemaskintypen variasjonen i eggskalltemperatur. Det betyr at klekkeprosenten i en god rugemaskin kan bli vesentlig bedre enn i en enkel og rimelig og gjerne dårlig rugemaskin som det dessverre er blitt en del av på markedet.
 2. Det har jeg aldri hørt om. Den enkleste og beste metoden er å stikke hånda inn og dra ut innvollene. Veldig kjapt og enkelt. Hvorfor gjør du ikke det?
 3. Nyeste programvare er nå installert i forumet. Det er flere nyheter, de viktigste er: Det kan nå legges inn animerte bilder(gif) Nye medlemmer kan poste innlegg før de registrerer seg.
 4. Beklager at ingen har tatt seg tid til å svare deg ennå. Men aktiviteten her inne har dessverre blitt lav etter hvert. Facebook har tydeligvis blitt mere attraktivt. Men mange er innom her og leser, flere av de burde blitt aktiv, hvis ikke er det kun et tidsspørsmål før Fuglepraten forsvinner. Det kan være vel tidlig med egg ennå ja, faren er at eggene ikke er befruktet så tidlig på året. Gassen kan nok ta seg av 4 hunner ja. Jeg er usikker på om du må dele opp i fire rom. Om de legger egg i hverandres reir kan det være lurt med egne rom til de. Du bør sjekke om det blir vel mange egg i ett reir. Blir det for mange vil ikke gåsa greie å dekke over alle samtidig, da vil noen hele tiden ligge utafor og bli kalde.
 5. Anbefaler moskusender, de blir lett tamme. Hvorfor vil du ha stokkender? De får du ikke særlig tamme. Moskusender er enklere å ha frittgående også, selv om de bør være innestengt på natta på grunn av angrep fra rev/rovdyr.
 6. Hei, Jo, de må ikke ha luftegård. Det høres ut som de får et helt greit rom å bevege seg i. Du kan jo være flink til kaste inn mye grønt til de om sommeren, sånn at de gjennom det får utnyttet all de flotte matressursene til høns vi har ute på sommeren. Fin san på gulvet er også et godt underlag til de.
 7. Det høres litt ut som de kan ha fått en sykdom. Men det er vanskelig å si noe mere om hva det kan være. En veterinær vil kunne gi et svar på det. Anbefaler å avlive de og desinfisere rommet de har vært i.
 8. Hei, dette står på luftfartstilsynet sin side. https://luftfartstilsynet.no/passasjer/hva-er-lov-i-bagasjen/bagasje/?p=3
 9. Det var nytt for meg, men nå har jeg heller ikke hatt sebrafinker. De virker veldig livlige. Hvordan fungerer samværet med undulatene? Er de i samme voliere?
 10. Det er tvilsomt om hun vil opptre som en andemor til andungene når hun ikke har ruget de ut. Det kan faktisk heller skje at hun blir aggressiv mot de. Det beste er derfor at de får vokse opp under kunstig varme. Har du hønsekyllinger som er klekket omtrent på samme tid kan det være lurt å la noen av de gå sammen med andungene. Hønsekyllinger vil lære andungene å finne maten lettere.
 11. Hei. Dette er veldig tidlig for denne arten ja. Når de først har begynt å legge egg nå må de legges i rugemaskin, det er for kaldt ute til at eggene/andungene vil overleve.
 12. Nei, det er ikke smittsomt. Men høns bør behandles for orm vår og høst. De får i seg disse krypene når de går ute og leter etter mat på bakken. Ormen kryper inn i nebbet. Blir de ikke behandlet vil de dør etter hvert.
 13. Ok, da har han sikkert ikke vært plaget med dette lenge. Gaporm kan behandles med et middel som fåes fra veterinær, Flubenvet. Alternativer som ikke trenger kjøp fra veterinær er kiselgur, Verm-X for høns, Ropa B pulver eller Ropa B flytende.
 14. Har du kjent på brystbeinet hans om det er noe kjøttfylde der? Er han tynn, og brystbeinet stikker ut? Han er helt tydelig syk. Surklingen kan være tegn på flere ting, men mistenker at han har gaporm. Det er ikke dødelig i seg selv, men han dør av at den blir svekket på grunn av gapormen om den ikke får behandling i tide.
 15. admin

  Ny i høne verden

  Hei, den øverste lignet på lys sussex høns. Hanen nederst er det litt vanskelig å si hva ligner på, kan være legbar.
×
×
 • Opprett ny...