Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

admin last won the day on September 3 2019

admin had the most liked content!

Community Reputation

178 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De trenger enten varmelampe eller kyllingvarmer(kyllingemor). Trenger ikke begge delene. noen bruker flis eller spon som underlag der de går, andre bruker sand. Jeg liker best sand. Det er mest naturlig for kyllingene også, samt at de liker å plukke i den for å bruke i kråsen.
 2. Ønsker du ikke å blande de må du skille de. Størrelsesforholdet mellom høna hos silkehøns og en islandshane gjør at hanen kan skade silkehøna også om de går sammen. Den vil prøve å pare seg med den, noe som kan føre til at den blir skadet på grunn av den store vektforskjellen håp de.
 3. Hei, Håper noen kan måle de og legge det inn her om de har dverg wyandotter. Som du skriver veier de ca 1 kg, det vil si at de ikke er så høye, jeg antar ca 22-25 cm.
 4. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Bare en kommentar. Jo, hvite italienere ble brukt i eggproduksjon i Norge tidligere, men det er veldig lenge siden. De er erstattet av typiske produksjonshøns som Lohmann og Shaver. Italienere, som også kalles for Leghorn avles fremdeles som rasehøns av hobbyoppdrettere. Det er flere fargevarianter av den, blant annet hvite italienere. På Prydfugler.no kan du lese litt om den.
 5. Hei, Jo, det kan være hanen som har forårsaket sår på kammene. Bruker du RopaVet sårspray på kammen som det er sår på vil den bli helt fin.
 6. Vaktler "varer ikke så lenge" som høner. Høner lever minst dobbelt så lenge som vaktler, sannsynligvis lengre enn det og. Men vaktler trenger mye mindre plass. De legger godt med egg, like flinke som de fleste hønserasene der. Men eggene er mye mindre da... Dverghøns kan også være et alternativ, de legger mindre egg enn vanlige høns. Egentlig trenger du strengt tatt ikke å ha hane verken til vaktler eller høns så lenge du ikke skal produsere kyllinger. Du trenger ikke å isolere garasjen/uthuset verken for vaktler eller høns. Det som er viktig er at det fritt for trekk og vind, samt at det er tørt. Når på året det er best å få de er når det er best praktisk for deg. Men våren, mars/april er nå en fin tid da.
 7. Hei, Du kan jo bruke keramiske varmepærer, de avgir ikke lys, kun varme. De finnes i flere størrelser, se her: Avem.no
 8. Hei, Dette ser ut som en blandingsrase. Litt vanskelig å si hvilke raser den er et resultat av. Men mulig den blant annet har gener fra dvergkochin.
 9. Det er nok flere å velge i der. Selv har jeg wyandotter som favoritter. Flotte å se på, rolig rase, og egg med ekstra stor eggeplomme i forhold til andre egg. https://www.prydfugler.no/faktaark/prydhons/60-wyandotter.html
 10. Jo, det kan se ut som den til venstre på det øverste bildet er en hane, og den andre ei høne.
 11. admin

  Trøtt ugle

  Det ser ut til å være en hornugle.
 12. Hei, dette var veldig synd. Det høres ut som de har blitt sjuke av noe som tydeligvis er smittsomt. Kan de ha fått i seg noe gjennom foret? Hva slags mat har de fått? Det høres merkelig ut at de blir så sjuke rett over natten at de dør uten at de er noen symptomer dagen før.
 13. Det tror jeg de gjør. Etter det jeg har hørt så er forskjellen på de at de brune er litt roligere, ikke så skvetne som de hvite.
 14. admin

  Første året

  Velkommen til Fuglepraten Norskie. Og takk for fine bilder. Med et lite småbruk er utgangspunktet veldig bra for å satse på hobbyhøns, både til egen hygge og som en attåtnæring med levering av egg til nærmiljøet. 🙂 🐓
 15. Bildet er lagt inn i innlegget nå.
×
×
 • Create New...