Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

admin last won the day on September 3 2019

admin had the most liked content!

Community Reputation

178 Glimrende

About admin

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday June 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nappingen er nok noe som vil avta etter hvert som du avfinner seg med hverandre. Det handler om å markere seg. Når de finner "sin plass" vil dette avta. Tror ikke det går ut over parene og sammensetningen av de, men i verste fall kan den ensomme andrikken "erobrere" en av de andre endene.
 2. Andrikker er ute etter et "nummer" så snart de får en mulighet. De bryr seg ikke om anda har makker fra før. 😃 Det kan tenkes at den vil oppsøke andre ender selv om den får en "dame". Men om det ikke betyr noe i forhold til stammer/gener så kan de gå sammen?
 3. Det er litt vanskelig å si hva den døde av. For å få en diagnose burde en veterinær tatt prøver av den. Noen ganger kan en finne årsaker ved å legge merke til symptomer, men som jeg forstår det var det ikke noen symptomer på at det var noe galt før helt de siste dagene. Har du kjent på brystbeinet om den er avmagret? Er den det er det et tegn på at den har lidd av noe over lengre tid. Det kan for eksempel være noe så enkelt som innvollsorm. Da blir det så ille til slutt at de mister energi til å få i seg nok næring.
 4. Det beste er å forruge under høna. Det gir et bedre klekkeresultat enn omvendt. Den første uka i rugeprosessen er viktigere enn den siste uke. Har eggene fått en god start skal det mye til for at de ikke klekker så lenge temperaturen er riktig.
 5. Nei, den ligger der så lenge det er egg som det er liv i
 6. Det går sikkert bra. Det er forskjell på hanene også, ikke alle er like virile. Men du vil etter hvert se om hønene får det for tøft. Da vil det vises på fjærdrakten. Da kan du jo vurdere en ekstra høne i flokken.
 7. Hei, ja det kan du. Er hun klukk vil hun ruge på eggene som legges under henne uavhengig av om det er hennes egne egg.
 8. admin

  Melorm for

  Dette har jeg også drevet med for en del år siden. Veldig bra mat til både voksne høns og kyllinger. Jo, du kan fore de med nær sagt alt du måtte ha liggende, kornblandinger kan godt brukes. Det er viktig å gi de variert kost, sånn at de får i seg både viktige vitaminer og mineraler. Frukt og grønnsaker gir de vann til slukke tørsten. Billene dør etter hvert når eggene de legger blir klekt og nye larver begynner å vokse.
 9. Jo, havregryn vil fungere godt, men det blir en forholdsvis høy kilospris på den da. Ja, du kan godt bruke en ekstra forautomat med villfuglblanding. Men dette kan jo også blandes i kraftforet.
 10. Valset havre er fint å blande sammen med kraftforet. 🙂
 11. Borotto selges også under et annet navn, River rugemaskiner. Det er to leverandører som har samarbeidet om å produsere disse rugemaskinene. https://avem.no/produkt/rugemaskiner-og-deler/10-100-egg/river-et-24a
 12. Tror ikke anda og ungene blir angrepet av de andre når de eventuelt blir satt til å gå fritt. Anda med unger kommer til å sette seg i respekt overfor de andre når hun får unger.
 13. Det er vanskelig å se ut fra disse bildene. Om du tar bilde av der kammen begynner å vises så er den tidligere mere markert på hanekyllinger enn hønsekyllinger.
 14. De trenger ennå litt varme etter som de er bare tre uker, men har du varmelamper de kan trekke under så er det ikke noe problem. Er kyllingene mellom 3-4 uker så trenger de ca 20-25 grader der de oppholder seg. Men det trenger ikke å holde denne temperaturen der over alt i rommet, men de må som sagt ha tilgang til dette når de hviler.
 15. Det er ikke så overraskende at det blir dårlig med klekking i denne maskinen. Det er en billig Kina-maskin med dårlig kvalitet som ikke er til å stole på.
×
×
 • Create New...