Jump to content

admin

Administrator
 • Posts

  5,294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  109

Everything posted by admin

 1. Jo, det kan de sannsynligvis. Grønne blader er næringsrikt og populært for høns.
 2. admin

  Kosete høner?

  Ja, det er nok derfor. De gjør seg klar til parring.
 3. Hei, Vet ikke om noe sånne finnes. Det måtte da kanskje i tilfelle være norsk kvit gås. De er nesten som vakthunder mot inntrengere.
 4. Det er vanskelig å si om de vil endre denne adferden når de blir eldre. Men dette er først og fremst relatert til våren og sommeren. Når dagene blir kortere med mindre lys som fremmer parringslysten vil de nok bli roligere. Men husk at det at de har kraftige drifter også betyr at de har gode evner når det kommer til befruktning. Virile ender og høns kan selvsagt være plagsomme, men de er viktige med tanke på avl.
 5. Hei, vaktler trenger ikke ekstra varme. De er veldig hardføre. De trenger egentlig heller ikke et isolert innerom. Men det er greit med et leskjul for kald vind på vinteren. Uteområdet skal ikke ha ekstra varme, de får det bedre helsemessig uten det. På vinteren utvikler de en solid fjærdrakt som isolerer mot kulde.
 6. Hei, Det tar ikke så mange dager etter at et egg blir ruget på før det begynner å utvikle seg til en kylling. I Asia selges det kokte egg med fullt utviklede kyllinger i, så det blir et spørsmål om når en synes at nok er nok... Her er et bilde av et egg som har blitt ruget på i seks dager, se vedlegg. Se mere her: https://www.prydfugler.no/artikler/rugingen/112-fra-egg-til-kylling.html
 7. admin

  Dvergvaktel

  Er det kinesiske dvergvaktler så er de ikke til noe særlig mere enn "kjæledyr" nei. Det i motsetning til eurovaktler som også brukes til både eggproduksjon og kjøttproduksjon.
 8. admin

  Fasan typer

  Det ligner på enten diamantfasan eller gullfasan. Det øverste bildet virker å være en blanding av noe annet? Har du kjøpt egg du har klekt, eller har du kjøpt de sånn?
 9. Pris og kvalitet henger sammen. Du kan få billige rugemaskiner produsert i Kina, men da får du også rugemaskin med veldig dårlig klekkeresultat. Flere av de er også testet av engelske BBC og funnet brannfarlige. Den på bildet er en god rugemaskin.
 10. Anbefaler å handle fra norske butikker.
 11. Velkommen til Fuglepraten.
 12. Jo, de andre hønene vil respektere andre høners kyllinger. Hønemor vil nok sørge for å passe på ja. Å la en klukkhøne adoptere kyllinger fungerer vanligvis veldig godt. Men å sette kyllinger inn til voksne høns som ikke har tilhørighet i form av en mor i flokken vil bety at de sannsynligvis blir hakket i hjel.
 13. Hei, Rouenender er dårlige rugere. Du kan ikke regne med at de ruger selv. Denne egenskapen er avlet vekk hos rouen. Skulle de finne på det vil de finne seg en plass litt skjult i gresset. Rouenender har mye gener fra stokkand i seg.
 14. Tja, det er vel markedet som bestemmer. I Danmark er det veldig mye større utvalg, og nærhet til store markeder som Tyskland og Belgia.
 15. Det er laget sånn fra naturen sin side. Hannene(andrikene) har bare en hes lyd. Hvorfor er vanskelig å si, men det er anda(hunnen) som ruger eggene og passer andungene når de er klekt. Kanskje har den fått så kraftig stemme for å varsle når det er fare på ferde for ungene?
 16. Hei, Kjøtt fra fjørfe trenger ikke mørning, det er mørt fra naturen sin side. En annen positiv ting med kjøtt fra fjørfe er at fettet inneholder mye umettede sunne fettsyrer, og bidrar dermed ikke til å øke kolesterolinnholdet i blodet.
 17. Jeg har ingen link, men har slaktet og stekt moskusand i ovnen. Moskusender som går i et vanlig oppdrett/fjærfehold får lett veldig mye fett på kroppen. Jeg brukte stekepose i ovnen, det var ingen god ide. Anda ble veldig fet, med masse fett i stekeposen. Anbefaler derfor å flå den før steking for å unngå at det blir alt for mye fett under stekingen.
 18. Hei, Har du sjekket om hun har en infeksjon forårsaket av stafylokokkerbakteriene som kan oppntå gjennom et kutt, riper, skade eller et gnaget og irritert område på foten. Infeksjonen skaper et område fullt av puss. Denne infeksjonen er ganske vanlig blant høns i hagen. Se under foten om den er hovnet opp og sår.
 19. Er det voksne høns så tåler de fint kulde. Det er trekk og fukt som er minusfaktorer, men med et isolert hønsehus så går det fint selv om det skulle bli kuldegrader. Men du vil merke at de spiser mere når det blir kaldt i hønsehuset.
 20. Tja, vanskelig å si hva det er bare ut fra bildet. Men hønene tar livet av mus om de finner en ja.
 21. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Og velkommen til en veldig trivelig hobby som hønemor. 👍
 22. admin

  mandarinand

  Hei, de blir ikke så veldig tamme. Dette er egentlig en vill art og ikke domestisert som for eksempel moskusender. Men jo mere vant til deg de blir dess mindre sky blir de. Men å få de til å spise fra hånden som moskusender kan gjøre er nok ikke noe som en kan rekne med som oppnåelig.
 23. Jo, det er seint på året å få andunger nå. Men fugler i fangenskap har god tilgang på mat hele tiden, da legger de gjerne egg litt uavhengig av sesong. Eggene klekkes etter ca 35-36 dager hos moskusender.
 24. admin

  Navneendring på for

  Fryd kylling virker å være et bra for til nyklekte kyllinger, det selges i både 4 kg og 20 kg sekker. Det som kommer nærmest oppdrett 1 og 2 er vel Fryd vekst, det selges i 20 kg sekker. Senere kan det kanskje blandes med det nye foret Fryd gullkorn 20 kg, det inneholder blant annet biter av mais og erter. Husk da å gi skjellsand ved siden av.
 25. Velkommen til Fuglepraten. Høns i hagen er trivelig, og så får du ferske egg "på kjøpet". Hønsehusene i handelen er kostbare. Det er ikke veldig vanskelig å sette opp et hønsehus selv. Det trenger ikke være så avansert. Det viktigste er at det blir trekkfritt og tørt. Det er greit å isolere det, da trenger hønsene mindre for på vinteren. Men høns er hardføre, og tåler ting mange kuldegrader. Tre høns trenger ikke så stort hønsehus dersom de får en luftegård, 2x3 m skulle holde til både verpekasser og vagler. Luftegården kan kanskje ha samme mål, eller om mulig litt større. Det som er viktig å tenke på er rovdyr. De graver seg inn under volieren om den ikke er dekt med netting på bakken minst 60 cm ut fra nettingveggen. Kanskje et hønsehus som er helt lukket er en ide, se bildet under.
×
×
 • Create New...