Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

Everything posted by admin

 1. De er glad i bær ja, ripsbær er også populært. Ellers går de og napper i vanlig gress, kløvereng er bra. Løvetann er rik på mineraler og vitaminer, de spiser også den. I tillegg vil de finne snegler og diverse småkryp om de får gå litt fritt. Det vil gi veldig god trivsel.
 2. Grus er veldig bra. Ideelt sett kunne hønene gått på grønt gras, men for at det skal fungere vil de trenge en veldig stor luftegård. De vil i løpet av kort tid omdanne grasunderlaget til en jordvoll. Grus er bra, gi de heller noe grønt innimellom når det her sesong for det.
 3. Lohmann har gener fra mange ulike hønseraser, det kan derfor tenkes at de svarte kan være fra en av de. Men det er første gangen jeg hører om svarte Lohmann høns.
 4. Det er litt tidlig å konkludere allerede etter fire dager. Det går an å se etter fire dager om eggene er befruktet, men det anbefales et par dager til for å si noe sikkert. Når det er sagt så bør selger være seg bevisst på dette. Om selger har levert egg som ikke er befruktet bør du få nye egg eller pengene tilbake.
 5. Disse to ulike måter å vende eggene på har ingen betydning i forhold til klekkeresultatet. Felleskjøpets pris på Real 24 er ikke en god pris, den er overpriset. Det er en grei rugemaskin, men er helt ordinær i forhold til menyvalg med tanke på justeringer av innstillinger, temperatur, kalibrering, fuktkontroll.
 6. Høres ut som et spennende prosjekt. Størrelsen på hønsehuset høres helt greit ut, men det gjelder å utnytte plassen godt. Skal du lage verpekasser og forautomat selv? Jeg tenker som så at verpekassen kanskje bør bygges på fra utsiden med tilgang fra utsiden. Det finnes ferdige verpekasser til dette i handelen. Forautomater bør vel også plasseres på en vegg for å unngå å ta opp for my plass midt i rommet? Vaglene vil få sin plass alt etter hvor mange høns du vil ha i rommet? Langsiden dersom mange høns, kortsiden dersom ikke så mange? De må nødvendigvis plasseres der vaglene ikke skal være.
 7. Det er litt vanskelig å si om de er blitt syke eller om det er andre årsaker. Men det er ikke uvanlig med sånne problemer hos svømmefugler. En veterinær vil kunne fastslå hva som er problemet.
 8. Det er veldig vanskelig å hjelpe så unge kyllinger når de blir så slappe. En er avhengig av at de greier å drikke eller spise for å i de noe som eventuelt kan gjøre de kvikkere. Noe som kan hjelpe nyklekte kyllinger som virker slappe er å gi de vann med oppløst sukkerblanding.
 9. Hei, Det høres ut som de ikke er "renrasede". Har du klekket de ut selv fra egne egg?
 10. Kyllinger av jærhøns er enkle å kjønnsbestemte. Hanekyllingene mørkebrune med en lys flekk i nakken, hønekyllingene er helt mørkebrune. Når det gjelder lys sussex så skulle kam og hakelapper være markert større på hanekyllinger enn høne når de er 8 uker gamle. Galing er vanligvis et sikkert tegn på at det er haner ja.
 11. Det er litt vanskelig å si hva som er årsaken. Tror ikke årsaken er en liten unøyaktighet i temperatur, det skal mere til for at fosteret dør. Men har du sjekket temperaturen med et nøyaktig termometer?
 12. Så lenge eggene ikke er synlig skitne trenger du ikke desinfisere de. Men det er uproblematisk å desinfisere de så lenge vannet/ blandingen du bruker er varmere enn egget.
 13. Hei, eggene kan klekke fra dag 20 til dag 23-24. Det er derfor fortsatt håp ja. I dag er det vel dag 22, da burde egentlig noen ha klekt. Klekker de seint kan det tyde på litt for lav temperatur i rugemaskinen.
 14. Takk for fine bilder og god info om prosjektet ditt. En vanlig åpning på døren/hullet til høns er ca 33x22 cm. Skal du ikke ha døråpner der så kan det være lurt med en åpning som ikke er direkte eksponert for kald vind rett inn i hønsehuset.
 15. Da er de nok ikke befruktet om det har gått så lang tid.
 16. Vanligvis klekker eggen etter ca 35 dager, men det kan dryge litt etter de før alle er klekt. Men det høres ikke bar ut at ingen har klekt når det har gått 38 dager. Hvor mange har hun under seg? Blir det for mange egg under andemor kan det føre til at noen egg hele tiden blir liggende utenfor anda, det igjen kan føre til at fosteret i egget dør. Og i og med at hun hele tiden flytter på eggene vil nye egg bli liggende uten varme innimellom.
 17. admin

  Ender

  Det kommer an på hvilken and? Egg fra moskusender klekker etter ca 35 dager, egg fra stokkender klekker etter 28 dager.
 18. Nappingen er nok noe som vil avta etter hvert som du avfinner seg med hverandre. Det handler om å markere seg. Når de finner "sin plass" vil dette avta. Tror ikke det går ut over parene og sammensetningen av de, men i verste fall kan den ensomme andrikken "erobrere" en av de andre endene.
 19. Andrikker er ute etter et "nummer" så snart de får en mulighet. De bryr seg ikke om anda har makker fra før. 😃 Det kan tenkes at den vil oppsøke andre ender selv om den får en "dame". Men om det ikke betyr noe i forhold til stammer/gener så kan de gå sammen?
 20. Det er litt vanskelig å si hva den døde av. For å få en diagnose burde en veterinær tatt prøver av den. Noen ganger kan en finne årsaker ved å legge merke til symptomer, men som jeg forstår det var det ikke noen symptomer på at det var noe galt før helt de siste dagene. Har du kjent på brystbeinet om den er avmagret? Er den det er det et tegn på at den har lidd av noe over lengre tid. Det kan for eksempel være noe så enkelt som innvollsorm. Da blir det så ille til slutt at de mister energi til å få i seg nok næring.
 21. Det beste er å forruge under høna. Det gir et bedre klekkeresultat enn omvendt. Den første uka i rugeprosessen er viktigere enn den siste uke. Har eggene fått en god start skal det mye til for at de ikke klekker så lenge temperaturen er riktig.
 22. Nei, den ligger der så lenge det er egg som det er liv i
 23. Det går sikkert bra. Det er forskjell på hanene også, ikke alle er like virile. Men du vil etter hvert se om hønene får det for tøft. Da vil det vises på fjærdrakten. Da kan du jo vurdere en ekstra høne i flokken.
 24. Hei, ja det kan du. Er hun klukk vil hun ruge på eggene som legges under henne uavhengig av om det er hennes egne egg.
×
×
 • Create New...