Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  109

Everything posted by admin

 1. Tja, det er vel markedet som bestemmer. I Danmark er det veldig mye større utvalg, og nærhet til store markeder som Tyskland og Belgia.
 2. Det er laget sånn fra naturen sin side. Hannene(andrikene) har bare en hes lyd. Hvorfor er vanskelig å si, men det er anda(hunnen) som ruger eggene og passer andungene når de er klekt. Kanskje har den fått så kraftig stemme for å varsle når det er fare på ferde for ungene?
 3. Hei, Kjøtt fra fjørfe trenger ikke mørning, det er mørt fra naturen sin side. En annen positiv ting med kjøtt fra fjørfe er at fettet inneholder mye umettede sunne fettsyrer, og bidrar dermed ikke til å øke kolesterolinnholdet i blodet.
 4. Jeg har ingen link, men har slaktet og stekt moskusand i ovnen. Moskusender som går i et vanlig oppdrett/fjærfehold får lett veldig mye fett på kroppen. Jeg brukte stekepose i ovnen, det var ingen god ide. Anda ble veldig fet, med masse fett i stekeposen. Anbefaler derfor å flå den før steking for å unngå at det blir alt for mye fett under stekingen.
 5. Hei, Har du sjekket om hun har en infeksjon forårsaket av stafylokokkerbakteriene som kan oppntå gjennom et kutt, riper, skade eller et gnaget og irritert område på foten. Infeksjonen skaper et område fullt av puss. Denne infeksjonen er ganske vanlig blant høns i hagen. Se under foten om den er hovnet opp og sår.
 6. Er det voksne høns så tåler de fint kulde. Det er trekk og fukt som er minusfaktorer, men med et isolert hønsehus så går det fint selv om det skulle bli kuldegrader. Men du vil merke at de spiser mere når det blir kaldt i hønsehuset.
 7. Tja, vanskelig å si hva det er bare ut fra bildet. Men hønene tar livet av mus om de finner en ja.
 8. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Og velkommen til en veldig trivelig hobby som hønemor. 👍
 9. admin

  mandarinand

  Hei, de blir ikke så veldig tamme. Dette er egentlig en vill art og ikke domestisert som for eksempel moskusender. Men jo mere vant til deg de blir dess mindre sky blir de. Men å få de til å spise fra hånden som moskusender kan gjøre er nok ikke noe som en kan rekne med som oppnåelig.
 10. Jo, det er seint på året å få andunger nå. Men fugler i fangenskap har god tilgang på mat hele tiden, da legger de gjerne egg litt uavhengig av sesong. Eggene klekkes etter ca 35-36 dager hos moskusender.
 11. admin

  Navneendring på for

  Fryd kylling virker å være et bra for til nyklekte kyllinger, det selges i både 4 kg og 20 kg sekker. Det som kommer nærmest oppdrett 1 og 2 er vel Fryd vekst, det selges i 20 kg sekker. Senere kan det kanskje blandes med det nye foret Fryd gullkorn 20 kg, det inneholder blant annet biter av mais og erter. Husk da å gi skjellsand ved siden av.
 12. Velkommen til Fuglepraten. Høns i hagen er trivelig, og så får du ferske egg "på kjøpet". Hønsehusene i handelen er kostbare. Det er ikke veldig vanskelig å sette opp et hønsehus selv. Det trenger ikke være så avansert. Det viktigste er at det blir trekkfritt og tørt. Det er greit å isolere det, da trenger hønsene mindre for på vinteren. Men høns er hardføre, og tåler ting mange kuldegrader. Tre høns trenger ikke så stort hønsehus dersom de får en luftegård, 2x3 m skulle holde til både verpekasser og vagler. Luftegården kan kanskje ha samme mål, eller om mulig litt større. Det som
 13. Hei, om du kontakter Heidi på Hammerfjeld gård i Trøndelag så regner jeg med at du får hjelp. De har den norske bevaringsbesetningen av kvit norsk gås: https://hammerfjeld.no/norsk-hvit-gas/
 14. Dette var litt uvanlig. Hvorfor de har krøpet opp på fjærdrakten hos kyllingene er vanskelig å si, de er altetende, men, men.... Det sies at de er en effektiv utrydder av brunsneglen, sånn sett er det mange som gjerne vil ha de i hagen. Regner med at dette er et engangstilfelle, tviler på at dette blir et problem.
 15. Hei, en av mine favoritter er Wyandotter. De er rolige, og legger bra med egg. Det spesielle med de er at eggene har stor plomme i forhold til resten av egget. En av de beste eggleggerne er Australorps.
 16. Om forumet ser litt annerledes ut nå så er forklaringen at vi har tatt i bruk helt ny programvare for vår forum-løsning. Test gjerne ut nye ting.
 17. Det er litt vanskelig å si om dette vil hjelpe. Noen ganger kan dette være tegn på innavl/dårlige gener. Det skal egentlig ikke være nødvendig å gi nyklekte kyllinger vitaminer.
 18. Så lenge den med korsnebb får i seg mat vil den kunne he et fullverdig liv. For meg ser det ut som den blir en hane. På det siste bildet kan den til venstre se ut til å bli en hane og den til høyre en høne. Du ser at det er forskjell i tykkelsen på føttene, i tillegg har den til venstre tegn til både hakelapper og kam, noe den andre ikke har.
 19. Tja, det går vel det, men er det en spesiell grunn til at du vil ha to hanner?
 20. Hei, Er det 4 stk du har, altså er det ett bilde av hver av de?
 21. Ja, de begynner å bli en del utviklet på det stadiet. Det er vel fremdeles i underkant av en uke til de normalt skal klekke.
 22. Nei, du ser det ikke på fargen. De som er helt gule på bildet blir sannsynligvis hvite når de blir voksne. De andre blir hvite og blåsvart. Du ser kjønnet fra de er ca 4 uker gamle, da begynner hannene, andrikkene, å bli merkbart større, de får også kraftigere føtter og legger.
 23. De er glad i bær ja, ripsbær er også populært. Ellers går de og napper i vanlig gress, kløvereng er bra. Løvetann er rik på mineraler og vitaminer, de spiser også den. I tillegg vil de finne snegler og diverse småkryp om de får gå litt fritt. Det vil gi veldig god trivsel.
 24. Grus er veldig bra. Ideelt sett kunne hønene gått på grønt gras, men for at det skal fungere vil de trenge en veldig stor luftegård. De vil i løpet av kort tid omdanne grasunderlaget til en jordvoll. Grus er bra, gi de heller noe grønt innimellom når det her sesong for det.
 25. Lohmann har gener fra mange ulike hønseraser, det kan derfor tenkes at de svarte kan være fra en av de. Men det er første gangen jeg hører om svarte Lohmann høns.
×
×
 • Create New...