Gå til innhold

admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 164
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  103

Alt skrevet av admin

 1. I utgangspunktet skal moderne rugemaskiner med god sirkulasjon av luften i maskina takle dette. Eggstørrelsen er et av eggets egenskaper som påvirker temperaturen i eggskallet. I løpet av andre halvdel av rugingen øker embryoets vekst og varmeproduksjon i forhold til den første delen av rugingen. Fra dag 15 av ruging og framover har embryoer i store egg en høyere vekst og tilsvarende høyere varmeproduksjon enn embryoer i små egg. I tillegg har store egg et relativt lite overflateareal og et relativt stort innhold sammenlignet med små egg. Dette gjør store egg mindre i stand til å fjerne varme enn et lite egg. Som følge av dette øker eggskalltemperaturen i store egg mer enn i små egg når de ruges ved samme temperatur, og embryoet inne i et stort egg står i fare for overoppheting. Når egg med stor variasjon i størrelse er satt i samme rugemaskin påvirker rugemaskintypen variasjonen i eggskalltemperatur. Det betyr at klekkeprosenten i en god rugemaskin kan bli vesentlig bedre enn i en enkel og rimelig og gjerne dårlig rugemaskin som det dessverre er blitt en del av på markedet.
 2. Det har jeg aldri hørt om. Den enkleste og beste metoden er å stikke hånda inn og dra ut innvollene. Veldig kjapt og enkelt. Hvorfor gjør du ikke det?
 3. Nyeste programvare er nå installert i forumet. Det er flere nyheter, de viktigste er: Det kan nå legges inn animerte bilder(gif) Nye medlemmer kan poste innlegg før de registrerer seg.
 4. Beklager at ingen har tatt seg tid til å svare deg ennå. Men aktiviteten her inne har dessverre blitt lav etter hvert. Facebook har tydeligvis blitt mere attraktivt. Men mange er innom her og leser, flere av de burde blitt aktiv, hvis ikke er det kun et tidsspørsmål før Fuglepraten forsvinner. Det kan være vel tidlig med egg ennå ja, faren er at eggene ikke er befruktet så tidlig på året. Gassen kan nok ta seg av 4 hunner ja. Jeg er usikker på om du må dele opp i fire rom. Om de legger egg i hverandres reir kan det være lurt med egne rom til de. Du bør sjekke om det blir vel mange egg i ett reir. Blir det for mange vil ikke gåsa greie å dekke over alle samtidig, da vil noen hele tiden ligge utafor og bli kalde.
 5. Anbefaler moskusender, de blir lett tamme. Hvorfor vil du ha stokkender? De får du ikke særlig tamme. Moskusender er enklere å ha frittgående også, selv om de bør være innestengt på natta på grunn av angrep fra rev/rovdyr.
 6. Hei, Jo, de må ikke ha luftegård. Det høres ut som de får et helt greit rom å bevege seg i. Du kan jo være flink til kaste inn mye grønt til de om sommeren, sånn at de gjennom det får utnyttet all de flotte matressursene til høns vi har ute på sommeren. Fin san på gulvet er også et godt underlag til de.
 7. Det høres litt ut som de kan ha fått en sykdom. Men det er vanskelig å si noe mere om hva det kan være. En veterinær vil kunne gi et svar på det. Anbefaler å avlive de og desinfisere rommet de har vært i.
 8. Hei, dette står på luftfartstilsynet sin side. https://luftfartstilsynet.no/passasjer/hva-er-lov-i-bagasjen/bagasje/?p=3
 9. Det var nytt for meg, men nå har jeg heller ikke hatt sebrafinker. De virker veldig livlige. Hvordan fungerer samværet med undulatene? Er de i samme voliere?
 10. Det er tvilsomt om hun vil opptre som en andemor til andungene når hun ikke har ruget de ut. Det kan faktisk heller skje at hun blir aggressiv mot de. Det beste er derfor at de får vokse opp under kunstig varme. Har du hønsekyllinger som er klekket omtrent på samme tid kan det være lurt å la noen av de gå sammen med andungene. Hønsekyllinger vil lære andungene å finne maten lettere.
 11. Hei. Dette er veldig tidlig for denne arten ja. Når de først har begynt å legge egg nå må de legges i rugemaskin, det er for kaldt ute til at eggene/andungene vil overleve.
 12. Nei, det er ikke smittsomt. Men høns bør behandles for orm vår og høst. De får i seg disse krypene når de går ute og leter etter mat på bakken. Ormen kryper inn i nebbet. Blir de ikke behandlet vil de dør etter hvert.
 13. Ok, da har han sikkert ikke vært plaget med dette lenge. Gaporm kan behandles med et middel som fåes fra veterinær, Flubenvet. Alternativer som ikke trenger kjøp fra veterinær er kiselgur, Verm-X for høns, Ropa B pulver eller Ropa B flytende.
 14. Har du kjent på brystbeinet hans om det er noe kjøttfylde der? Er han tynn, og brystbeinet stikker ut? Han er helt tydelig syk. Surklingen kan være tegn på flere ting, men mistenker at han har gaporm. Det er ikke dødelig i seg selv, men han dør av at den blir svekket på grunn av gapormen om den ikke får behandling i tide.
 15. admin

  Ny i høne verden

  Hei, den øverste lignet på lys sussex høns. Hanen nederst er det litt vanskelig å si hva ligner på, kan være legbar.
 16. Ja, det kan de. De spiser mange typer frø. I tillegg spiser de insekter, frukt og grønnsaker.
 17. Hei, Jeg flyttet fra kjøp og salg til kategorien moskusender. Innlegget var en blanding av kjøpannonse og diskusjon. Legg gjerne inn en annonse om du ønsker det. Jo, reven er det nok mange som har blitt utsatt for. Jeg kom selv over reven for noen år siden mens han hadde en moskusand hunn i kjeften. Jeg ropte så høyt til ham at han slapp anda. Den var redusert i lang tid etterpå, men kom seg heldigvis etter en stund. Du må regne med den kommer tilbake, spesielt nå når den har oppdaget at den har tilgang til mat hos deg... Du bør derfor lage en sikker innhegning til endene som den ikke kan komme seg inn i.
 18. Hei, Hvilken rase av gås dreier det seg om? Er det kvit norsk gås kanskje? Vil du at gåsa skal ruge ut gåsunger selv må du vente til den har lagt flere egg og legger seg til å ruge på eggene. Det må ruges for at det skal bli noe av det. Vil du spise det kan du gjøre det når som helst. Egg har lang holdbarhet så lenge det ikke blir ruget på.
 19. Det er vanskelig å gi en diagnose over nettet, en veterinær kunne gitt et mere sikkert svar. Men dette høres litt klassisk ut. Ofte har dette sammenheng med innvollsorm. Du bør derfor gi de behandling mot innvollsorm. Det er to alternativer, resept fra veterinær på Panacur eller lignende medisin, forøvrig veldig kostbart og fåes kun i større forpakninger. Det andre alternativet er naturpreparater som kiselgur(DE-pulver), blandes i foret, eller Ropa B blandet i for eller vann.
 20. Dette er normal adferd. Du skriver ikke noe om hvor kyllingene kommer fra, om de er fra en av hønene eller ikke. Men i og med at de får gjennomgå fra begge regner jeg med at de ikke gjør det. Da vil de bli sett på som konkurrenter om maten, og inntrengere. Hadde de tilhørt en av hønene ville den andre høna hatt rspekt for det, og de ville fått fred. Du bør flytte de til en egen plass inntil de er voksne. Da kan du introdusere de for de andre. Også da vil det bli litt "knuffing" i starten, men det vil gå seg til. De vil finne sin rang i flokken.
 21. Det høres ut som normal klekketid i forhold til temperatur. Det kan være ujamn temperatur under rugingen, noen rugemaskiner har kalde punkter i kabinen, i tillegg til en for unøyaktig termostat. Det kan også være for mye fukt under rugingen. Begge disse to faktorene kan føre til sånne problemer.
 22. Klekket eggene til normal tid? Eller klekte de tidlig?
 23. Flott. Den er fin å se til. Melorm er veldig bra å fore med når matlysten skal trigges. De er uimotståelig for små kyllinger når de ser de beveger seg. 😀 De er proppfulle av protein som disse småtassene trenger.
 24. Velkommen til Fuglepraten. 😊
 25. admin

  Vaktel som ruger

  Da ble det et flott resultat. Veldig bra. 👍
×
×
 • Opprett ny...