Jump to content

admin

Administrator
 • Content Count

  5,241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

Everything posted by admin

 1. Nappingen er nok noe som vil avta etter hvert som du avfinner seg med hverandre. Det handler om å markere seg. Når de finner "sin plass" vil dette avta. Tror ikke det går ut over parene og sammensetningen av de, men i verste fall kan den ensomme andrikken "erobrere" en av de andre endene.
 2. Andrikker er ute etter et "nummer" så snart de får en mulighet. De bryr seg ikke om anda har makker fra før. 😃 Det kan tenkes at den vil oppsøke andre ender selv om den får en "dame". Men om det ikke betyr noe i forhold til stammer/gener så kan de gå sammen?
 3. Det er litt vanskelig å si hva den døde av. For å få en diagnose burde en veterinær tatt prøver av den. Noen ganger kan en finne årsaker ved å legge merke til symptomer, men som jeg forstår det var det ikke noen symptomer på at det var noe galt før helt de siste dagene. Har du kjent på brystbeinet om den er avmagret? Er den det er det et tegn på at den har lidd av noe over lengre tid. Det kan for eksempel være noe så enkelt som innvollsorm. Da blir det så ille til slutt at de mister energi til å få i seg nok næring.
 4. Det beste er å forruge under høna. Det gir et bedre klekkeresultat enn omvendt. Den første uka i rugeprosessen er viktigere enn den siste uke. Har eggene fått en god start skal det mye til for at de ikke klekker så lenge temperaturen er riktig.
 5. Nei, den ligger der så lenge det er egg som det er liv i
 6. Det går sikkert bra. Det er forskjell på hanene også, ikke alle er like virile. Men du vil etter hvert se om hønene får det for tøft. Da vil det vises på fjærdrakten. Da kan du jo vurdere en ekstra høne i flokken.
 7. Hei, ja det kan du. Er hun klukk vil hun ruge på eggene som legges under henne uavhengig av om det er hennes egne egg.
 8. admin

  Melorm for

  Dette har jeg også drevet med for en del år siden. Veldig bra mat til både voksne høns og kyllinger. Jo, du kan fore de med nær sagt alt du måtte ha liggende, kornblandinger kan godt brukes. Det er viktig å gi de variert kost, sånn at de får i seg både viktige vitaminer og mineraler. Frukt og grønnsaker gir de vann til slukke tørsten. Billene dør etter hvert når eggene de legger blir klekt og nye larver begynner å vokse.
 9. Jo, havregryn vil fungere godt, men det blir en forholdsvis høy kilospris på den da. Ja, du kan godt bruke en ekstra forautomat med villfuglblanding. Men dette kan jo også blandes i kraftforet.
 10. Valset havre er fint å blande sammen med kraftforet. 🙂
 11. Borotto selges også under et annet navn, River rugemaskiner. Det er to leverandører som har samarbeidet om å produsere disse rugemaskinene. https://avem.no/produkt/rugemaskiner-og-deler/10-100-egg/river-et-24a
 12. Tror ikke anda og ungene blir angrepet av de andre når de eventuelt blir satt til å gå fritt. Anda med unger kommer til å sette seg i respekt overfor de andre når hun får unger.
 13. Det er vanskelig å se ut fra disse bildene. Om du tar bilde av der kammen begynner å vises så er den tidligere mere markert på hanekyllinger enn hønsekyllinger.
 14. De trenger ennå litt varme etter som de er bare tre uker, men har du varmelamper de kan trekke under så er det ikke noe problem. Er kyllingene mellom 3-4 uker så trenger de ca 20-25 grader der de oppholder seg. Men det trenger ikke å holde denne temperaturen der over alt i rommet, men de må som sagt ha tilgang til dette når de hviler.
 15. Det er ikke så overraskende at det blir dårlig med klekking i denne maskinen. Det er en billig Kina-maskin med dårlig kvalitet som ikke er til å stole på.
 16. Jo, to flokker som ikke er vokste opp sammen vil bli rivaliserende. De vil bruke litt tid på å finne ut hvordan rangstigen skal være. Det kan for såvidt gå greit om det ikke fører til at de skader hverandre. 😊 Hanen vil nok sannsynligvis prøve å pare seg med en liten høne uavhengig av om den er en del mindre. Han vil ikke forstå sin egen størrelse. Men du kan jo slippe de sammen og observere de litt den første tiden. Det kan være at det vil fungere greit også. Ingen individer er like, og derfor blir sånne antagelser veldig generelle.
 17. Hei, Pavlovskaya er en gammel hønserase som har vært kjent i det russiske imperiet siden slutten av 1700-tallet. Rasen ble oppkalt etter stedet der hønsene hadde stor utbredelse, landsbyen Pavlovo i Nizhny Novgorod-regionen, nåværende Pavlovo by. I lang tid ble Pavlovskaya ansett som tapt, selv om oppdretterne håpet på å finne spor. Rundt 1980-tallet begynte fjærkreoppdrettere fra forskjellige deler av Sovjetunionen å lete etter etterkommere av den en gang så berømte rasen. Les mere på faktaark med litt info og bilder av den på Prydfugler.no
 18. De spiser korn, gryn, frø og insekter, samt grøntfor som for eksempel løvetann, salatblader. Det finnes pellets hos forleverandører som inneholder det de trenger. Mange kjører gjerne pelletsene gjennom en foodprosessor for å få mindre korn/pellets.
 19. De trenger enten varmelampe eller kyllingvarmer(kyllingemor). Trenger ikke begge delene. noen bruker flis eller spon som underlag der de går, andre bruker sand. Jeg liker best sand. Det er mest naturlig for kyllingene også, samt at de liker å plukke i den for å bruke i kråsen.
 20. Ønsker du ikke å blande de må du skille de. Størrelsesforholdet mellom høna hos silkehøns og en islandshane gjør at hanen kan skade silkehøna også om de går sammen. Den vil prøve å pare seg med den, noe som kan føre til at den blir skadet på grunn av den store vektforskjellen håp de.
 21. Hei, Håper noen kan måle de og legge det inn her om de har dverg wyandotter. Som du skriver veier de ca 1 kg, det vil si at de ikke er så høye, jeg antar ca 22-25 cm.
 22. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Bare en kommentar. Jo, hvite italienere ble brukt i eggproduksjon i Norge tidligere, men det er veldig lenge siden. De er erstattet av typiske produksjonshøns som Lohmann og Shaver. Italienere, som også kalles for Leghorn avles fremdeles som rasehøns av hobbyoppdrettere. Det er flere fargevarianter av den, blant annet hvite italienere. På Prydfugler.no kan du lese litt om den.
 23. Hei, Jo, det kan være hanen som har forårsaket sår på kammene. Bruker du RopaVet sårspray på kammen som det er sår på vil den bli helt fin.
 24. Vaktler "varer ikke så lenge" som høner. Høner lever minst dobbelt så lenge som vaktler, sannsynligvis lengre enn det og. Men vaktler trenger mye mindre plass. De legger godt med egg, like flinke som de fleste hønserasene der. Men eggene er mye mindre da... Dverghøns kan også være et alternativ, de legger mindre egg enn vanlige høns. Egentlig trenger du strengt tatt ikke å ha hane verken til vaktler eller høns så lenge du ikke skal produsere kyllinger. Du trenger ikke å isolere garasjen/uthuset verken for vaktler eller høns. Det som er viktig er at det fritt for trekk og vind, samt at det er tørt. Når på året det er best å få de er når det er best praktisk for deg. Men våren, mars/april er nå en fin tid da.
 25. Hei, Du kan jo bruke keramiske varmepærer, de avgir ikke lys, kun varme. De finnes i flere størrelser, se her: Avem.no
×
×
 • Create New...