Jump to content

admin

Administrator
 • Posts

  5,336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

Everything posted by admin

 1. Jo, det virker å være noe uvanlig adferd. "Dum som ei høne" er kanskje et begrep som må revurderes?
 2. admin

  Hane som ser lite

  Ja, det skal ikke være noe problem for den. Klipp i vei.
 3. Det er rangorden i en hønseflokk. En hane i flokken sørger nok for mere ro og stabilitet, uten det vil det stadig være kniving mellom hønene om plassen på "stigen".
 4. Det er uproblematisk om den ligger på 26 % noen timer, eller en dag for den del også, men snittet for hele rugeperioden bør ligge mellom 40-50 ja.
 5. Det er bedre med for lav fukt enn for høy. Er fukten for høy vokser kyllingen for raskt, og i verste fall vil den kveles i egget på grunn av for liten plass. 42% fukt høres greit ut under ruging.
 6. Klekkeresultatene ser gode ut, det betyr også bra kvalitet på foreldredyrene. Har dere kyllingene i en kasse i fjøset, eller går de på gulvet? Hva slags underlag har de? Hva får de til mat?
 7. I utgangspunktet er det greit. Men det er to faktorer du må være obs på. Når vaskemaskiner går vil det bli noe rystelser i rommet. Derfor er det viktig at rugemaskinen står et sted der rystelsene ikke når rugemaskinen. I et vaskerom vil gjerne luftfuktigheten være ganske høy. Har rugemaskinen din automatisk fukting vil dette regulere seg selv, hvis ikke må du være veldig forsiktig med å tilsette vann i rugemaskinen før de siste dagene før klekking.
 8. Hei, dette er en gammel modell. Det er nok derfor de selger den rimelig. Den nyeste modellen finner du her. Kvaliteten på den er god. Akkurat samme rugemaskin selges også under navnet Borotto. Det er flere firmaer i Italia som har gått sammen om å produsere disse rugemaskinene, og deretter har de satt egne navn og farger på de.
 9. Hei, du skriver at de overnattet i et minitre i hønsegården. Er ikke den inngjerdet? Hvis ikke vil det kun være et tidsspørsmål før de blir et måltid for grevling eller rev. Du bør absolutt gjerde inn hønsegården så snart som mulig. Kan det være blandingsraser du har. Det ser i hvertfall ikke ut som de er av samme rase. Litt vanskelig å si noe ut fra bildet.
 10. Hei, ja det går fint. 🙂
 11. Er du på utkikk etter 1 rase som du kan bruke til alt dette? Eller egen rase til eggproduksjon osv? De ulike fjørferasene har gjerne egenskaper som egner seg best på det ene eller andre.
 12. Velkommen til Fuglepraten. 🙂
 13. Det høres ikke ut som denne kyllingen er livskraftig nok til å vokse opp. Det er livsviktig for nyklekte kyllinger at de selv begynner å spise og drikke senest et par dager etter klekking. Gjør de ikke det vil de bli bare svakere og svakere.
 14. Hei, Gjess legger ikke egg hele tiden som typiske verpehøns. Det er på våren de først og fremst begynner å legge egg. Brukte du mye kunstig lys til de etter som de begynte å legge egg allerede i februar? Det kan jo tenkes at de begynner å legge egg igjen i løpet av en måneds tid etter som de la egg allerede i februar. Men det kan tenkes du må vente til senvinter/vår neste år før de legge egg igjen.
 15. Ja, dette er ikke uvanlig. De vil gjerne ha så mange egg som mulig. Kalkuner og ender kan finne på å legge egg i samme reir. Derfor er det viktig å følge med de. I naturen legger de ikke så my egg vanligvis. Men når de blir foret med kraftfor og mye god mat vil de legge veldig mange egg. Når de begynner å ruge bør du ta unne en del av eggene, og legge de i en rugemaskin om du vil benytte de. Dersom kalkunen har for mange egg under seg vil en del av få for lite varme og dø.
 16. Det kan skyldes flere ting, blant annet lav fuktprosent. Her er en tabell som kanskje kan hjelpe: https://www.prydfugler.no/artikler/rugingen/119-ruging-feilsoking.html
 17. Skal du eksportere egg til andre land? Kan det være noe lønnsomhet i det? Er det egg fra verpehøns(industrihøns)? Hvilke land skal du eksportere til?
 18. Ok, da er det dag 24 i dag? Er det ikke noe tegn til klekking i morgen er det liten sjanse for noe.
 19. Det er bare å avslutte rugingen. Dette blir det ikke livskraftige kyllinger av. 34 grader er mange grader for lav temperatur. Hvor lang tid har det gått nå?
 20. 34 grader er så lavt at da vil kyllingene få misdannelser om de klekker etter hvert. Noen tideler for lav temperatur har vanligvis ikke så mye å si, annet enn at kyllingene klekker et par dager senere enn normalt.
 21. Det er verdt forsøket å prøve, men frykter for at det er for seint i prosessen. Alt for lav temperatur fører generellt til underutviklede kyllinger.
 22. Jeg må gjøre deg obs på at jeg selger rugemaskiner selv. Du må derfor gjøre dine egne valg med tanke på hvor og hvilken rugemaskin du ønsker å kjøpe. Men jeg har lang erfaring med rugemaskiner. Jeg importerte selv et parti på over 100 rugemaskiner fra Kina for en del år siden, og var antakelig den første i Norge som begynte å selge de. Men jeg angret på kjøpet, det var veldig mange klager fra kunder på de. Det var også vanskelig å få sendt deler fra produsenten i Kina. Alt dette førte til at jeg stoppet alt samarbeid med produsenten. Nå importer og selger jeg kun rugemaskiner produsert i Europa. Det fra produsenter som stiller opp om jeg trenger deler eller support også. Her er utvalget, med rugemaskiner i forskjellige størrelser. Men dette er rugemaskiner du kan stole på: https://avem.no/butikk/rugemaskiner-og-deler/10-100-egg
 23. Kina-maskin som ikke skulle vært lov til å selge. Den holder garantert ikke 37,7 grader når kyllingene ser sånn ut etter 23 -24 dager. Det er selvsagt fristende å kjøpe ei rugemaskin som ser fin ut på bilder, og samtidig er billig, men dette er dårlige greier. Et kjapt søk på nettet ville fortalt at det blir advart mot kina-maskiner. Vedlagt er en skjermdump fra søk på Google på produsenten av denne rugemaskinen HHD.
 24. Det ser ut som du har hatt alt for lav temperatur. Disse skulle vært ferdig utviklet nå. Hva slags rugemaskin bruker du?
 25. Jeg vil si at om de ikke klekker når dag 25 har passert er sjansen for å få livskraftige og friske kyllinger veldig små. Da kan du åpne eggene og sjekke om det er liv i kyllingene, samt se om de er fullt utviklet, veldig store, eller små. Er det foreksempel brukt for mye fukt under rugingen vil kyllingene vokse for raskt, og dermed fylle egget sånn at de ikke greier å hakke seg ut når de skal. Det har ingen hensikt å lyse de når kyllingene er så store, da vil du uansett bare se en mørk masse inne i egget.
×
×
 • Create New...