Jump to content

Fuglemakeren

Medlemmer
 • Posts

  2,401
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Fuglemakeren

 1. Marekvirus spres ekstremt lett, man kan anta at det finnes overalt der høns finns men i varierende konsentrasjoner. De fleste andre land vaksinerer mot Mareks, og da overlever de høns som ellers hade blitt syke. Men- avkommet må da ha vaksine og så er man fast i vaksinasjonstresket. De vaksinerte blir dessuten bærere av viruset. I Norge vaksineres ingen hobbydyr. Jeg ga bort en silkehane formange år siden, til en som hade en liten flokk avdanka produksjonshøner. Hanen fikk symtomer etter noen uker og måtte avlives.
 2. Hos meg får jeg kun egg av de to mest usannsynlige hønene nå- en ko- og en o shamo. Resten av gjengen har tatt ferie. Men nå er tiden for både midd og lus så sjekk alle hønsen med lupe!
 3. Jeg hade kalkbeinmidd på hønsen etter å lånt en rugehøne som jeg ikke sjekket nøye nok, man lærer av erfaringen... Eftersom jeg har sultaner så er det vansklig å bruke metodene som baserer seg på å kvele midden. Jeg prøvde virkelig ALT. Det ene som faktisk hjalp, meget effektivt, var Ivermectin subkutan injeksjon. Samme virkestoff kan brukes som dråper på nakkehuden men det er ikke nok mot kalkbein. Injeksjonen setter en veterinær eller du selv etter å få resept. Her er bilde på en hane (ikke min) som fikk Ivermectin som eneste behandling, det er tre uker mellom bildene.
 4. Du har krav på både verdien av hønsen, arbeidstid brukt til sanering, utstyr- ja allt hva det har kostet deg! Stå på deg, ellers gjør noen anned det.
 5. Du bør få ganske raskt svar fra Mattilsynet
 6. Avliv de med mareksymtomer, umiddelbart når du ser det. La resten være. Viruset finnes overalt men de fleste kyllinger blir ikke påvirket. unntatt hvis de kommer fra utlandet, hos noen som vaksinert sine dyr lengre tid. Der er det ingen utrenskning av mindre motstandsdyktige dyr og etter hvert blir man avhengig av tidlig vaksinering, noe som ikke er tillatt her. Sebright er dessverre veldig følsomme uansett om de er avlet i Norge aldrig så lenge. Halt kylling og daggamle med nedsatt apetitt er ikke grunnet marek. De aller yngste kan være tett i baken, det er det første du må sjekke.
 7. Jeg løser opp foret i vann til de yngste kyllingene, opp til ca 2 uker.
 8. Jeg kommer å selge alle mine som klekker, nå er det litt over en uke igjen. Sort sølvhalset.
 9. Send regning, ev med inkasso og fortell at navnet blir offentliggjort hvis ikke pengene kommer. Hvis du er sikker på at vedkommende har mottatt beskjeden, og fortsatt ingen betaling = offentlig uthenging. Jeg er godtroende og har solgt både egg og dyr med løfte om senere betaling, hvis noen ikke er ærlig blir man både lei og kjempesur. Har kun skjedd meg en gang. Min avelshane hade akkurat dødd så jeg hade trengt å ruge eggen selv, men eftersom jeg hade lovt henne så sendte jeg eggen i bil med svigers til Kongsvinger der hun skulle hemte dem og betale. Hun hemtet dem aldri så de blev spist opp. Mine siste egg fra den hanen. Fy f- så opprørt jeg var
 10. Du har antagligvis allerede skønt det nå, men eggen bruker komme i løpet av to-tre dager og plutselig piper det i redekassen Her er mine småtasser 11 dager gamle, hvit satin.
 11. Det finns øvrige høns og så finns det Sultaner
 12. Vi er vel oppe i 44 sekker nå, så hvis det blir 6 sekker til blir det bestilling. Sekkene kommer til Vestby og kan leveres til møten i Østfoldklubben.
 13. Jeg trur ikke på skoprosjektet iht parring, der er nok sadel mye greiere. Men- en beskyttelsesko til ender kunne jeg ha trengt i vinter! En moskusandrik fikk frostskader på svømmehuden mellom tærna, og salven ble fort slitt vekk. Skoprosjekt nummer to gjelder sultanene, som av og til mister mange fotfjær på kort tid. Da de vokser ut og ikke har beskyttelse fra andre fjær er de veldig utsatte. Har fundert litt på hvordan man kan beskytte dem. Mine er frittgående ute og i aktivitet hele dagene, "bursultaner" som kun går på et litet område med myk bunn får mindre slitasje og finere tøfler men det er ikke aktuellt her.
 14. Jeg har antagelig om 21 dager... sølvhalset.
 15. Du har antagligvis vært ute med lommelykt ikveld for å se etter midd, er det vanlige blodmidd så kommer de frem om natten når hønene hviler. Hold en hand inni redekassen så kommer de oppå huden, de er flinke å gå etter varme. Vaselin er veldig kjekt å bruke som middfelle...
 16. Jeg bade hvis det er nødvendig, for eksempel var det ganske kjølig før landsutstillingen i november. Mine bedes på kvelden, sitter i håndkle en halvtime og resten av kvelden foran ovnen i stuen alternativt på vaskerommet der det er gulvvarme. Hvis jeg har lite høns får de nyvaskede bo noen dager i lille hønshuset der jeg skrur på noe varme så det blir 10-15 grader. Etter hvert kommer de tilbake til storfamilien, hønshuset holder plusgrader men de velger vanligvis (ikke kamphønene) å være ute om dagene.
 17. Jeg er på godfot med nabolagets skjærer, de bruker ha rede i hagen vår.
 18. Det meste er ting du kanskje hjemme men ikke finner når du trenger det og som derfor er lurt å ha et eget sted (vis av erfaring). Noe er apoteksvarer og noe får du kjøpt på spesialbutikker som Gamebird eller Felleskjøpet. Var det noe spesiellt?
 19. Mine spiser hva som helst hvis jeg gir det fra handen. Legger jeg feks en kokt potatis i matskålen er den plutselig ikke spesiellt intressant... Jeg bruker skrelte solsikkefrø som godteri og til trening, alltid kjekt å ha i lommene.
 20. Mine går ut og in som de selv vil, uansett vær. Utegården er beskyttet av plastikk og tak så det er lunt der. Kun de tøffeste er ute og leker i snøen men jeg har faktisk fem unghøner som helst sover ute. De tre mest iherdige må jeg helt enkelt løfte in og lukke døren hvis det er -15 eller kaldere...
 21. Hun var en god mor for dem, men jeg hade nok ikke brukt hvilken som helst høne til oppgaven
 22. Tok du bilder av selve luftrøret? Har du sett orm i avføringen etter behandlingen? Her fant jeg et bilde av gaporm: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gapeworms.jpg Den hvite synes jeg ser ut som en spolorm og det er den eneste typen jeg har funnet på mine dyr.
 23. Jeg har også ender og de virker mye mer sparsomme i kosten enn hønene. De er ju godt isolert men de lever ju tross alt ute i kulden (med tanke hvor raskt de vokser også så kan man ju undres over at det ikke er mer vanlig med spiseand). Regner helt enkelt med at mine ender er ok så lenge de er i godt hold og humør.
×
×
 • Create New...