Jump to content

Klara Sofie

Medlemmer
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Klara Sofie last won the day on April 12 2012

Klara Sofie had the most liked content!

About Klara Sofie

 • Birthday 07/11/1972

Profile Information

 • Kjønn
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Klara Sofie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Jeg brukte tørkerull. En dobbel stripe. Veldig enkelt å skifte og absorberer fukt. Ikke blir det glatt heller for de små bena.
 2. Hei, Jeg vil ikke anbefale deg å la vaktlene gå sammen med høner. Hønene har lett for å hakke på vaktene og de blir skvetne og nervøse. Dessuten blir eggene etter vaktlene lett hakket hull på, da vaktlene legger eggene sine rett på bakken hvor de enn går å står. Du kan nok ha ganske mange vaktler i et slikt bur. Selv har jeg 12 vaktler i et tilsvarende bur, men jeg har dem innendørs. Har ikke erfaring med å ha vaktler utendørs, men jeg vet at mange får det til å fungere.
 3. Kjempemorsomt Fikk selv 5 kyllinger her i høst og har ventet og ventet på egg...mine tre gamle verpehøner sluttet å verpe på samme tid, så det har nesten vært stusselig å gå i hønsehuset nå i høst. Så for noen uker siden fikk jeg installert nytt lys i hønsehuset, med tidsur. Og jammen her i mellomjula, de begynte å verpe på løpende bånd. 6 egg på en å samme dag
 4. Spon, høy og halm, har prøvd det meste her. Og ja, de roter utover. Og skiter i rugekasen. Så jeg må ofte skifte og rydde opp. Har ikke funnet ut at noe er bedre en det andre. Sponet kan ihvertfall enkelt etterfylles. Har en pose hengende på veggen, og fyller på et par never ved behov.
 5. Jeg fant mine høner på finn.no samt at jeg fikk noen høner hos en dame som ikke ville ha dem lengre. Ettersom jeg var fersk i faget og ikke hadde så mye kunnskap om høns og raser var dette en perfekt start for meg. Jeg fikk rugende høner med en gang, å det var så moro med egg. Jeg har supplert med noen rasehøns etter eget ønske, å har nå en koselig flokk. Jeg frakter høner i kattebur. To voksne høner går greit i et bur.
 6. Vi kan gjerne dele denne tråden, flott å høre om flere som har vaktler Jeg skal prøve å dele flokken min, men det er litt tungvint siden jeg bare har et bur til rådighet. Det kan ellers virke som om de alle har anlegg for å plage hverandre, så en syndebukk er ikke helt enkel å finne...har et par (hane og høne) som bor på vaskerommet i en plastkasse. De ble ille skamfert og jeg trodde de kom til å stryke med her i høst. Men de kviknet til og er som et ektepar. Finner et egg hver morgen og de kvitrer og koser seg. Lar de være løse en stund hver dag og da kommer de trippende inn i stua og hilser på både kattene og hunden. Har prøvd å slippe dem ut sammen med de andre vaktlene, men det gikk bare en liten time før de hadde sår som blødde igjen. Så de skal få bo på vaskerommet så lenge jeg orker å ha dem der
 7. Jeg har ei jærhøne som nærmer seg 6 mnd. Hun har alltid skilt seg ut med sitt nyskjerrige vesen. Hun er veldig tam å vil mer en gjerne bli klødd å klappet. I det siste har hun lagt seg til en vane med å fly opp på skulderen straks jeg kommer inn i hønsehuset. Der blir hun sittende å skravle og jeg kan gjerne gå flere runder ut på tunet å inn i huset med høna sittende på skulderen. Morsomt ja, når man har tid og lyst. Men ikke når man er fint kledd og har det travelt og bare skal stikke nesa inn i hønsehuset for en sjekk før man skal avgårde...tro om dette er en (u)vane som jeg må slite med for ettertiden, eller kan man få den bort? Hvis jeg prøver å dytte henne vekk lager hun en høy skjærende lyd og høres både sint og fornærmet ut. Tro om hun er det? Noen andre som har maken?
 8. Jeg har 10 høner og en hane sammen i et bur. I starten gikk det greit, men nå har flere av hønene store sår på ryggen. Det ser vondt ut og jeg ønsker ikke å ha sånt i hønsehuset mitt. Hva gjør jeg? Hva har jeg eventuelt gjort galt? Jeg har en "sykestue" inne på vaskerommet og her har flere av hønene vært på rekreasjon etter å ha vært hakket på. Men det virker som om de blir mer hakket på når de blir sluppet tilbake sammen med de andre. Dette vaktelholdet mitt har bydd på endel utfordringer og nå kjenner jeg at jeg snart gir opp....hjelp meg den som kan..
 9. Min jærhøne har etterhvert blitt veldig tam, nesten mer tam en hva jeg setter pris på. Hun kommer straks jeg er innfor døra i hønsehuset og vil mer en gjerne sitte på armen. Hun er nyskjerrig å er med nebbet oppi alt. Hun vil gjerne bli klødd og er nesten som en kjælen katt. Nå har jeg bare en jærhøne , resten er andre raser. Men hun skiller seg klart ut i oppførsel og væremåte.
 10. ''her er det hvertfall total verpe stopp på store raser fra juli til mars.'' Er det slik at store høner bare legger egg 4 mnd i året? Er dette normalt? I såfall har jeg 4 vakre brahma høner til salgs....
 11. Blod i eggene betyr ikke at hønen er syk, det er ikke farlig og man behøver ikke ta bort hønen av den grunn. Blodet kommer fra hønenes eggstokk som kan briste litt under produksjon av egget. Dette er vanlig og hønen har ikke smerter eller lider på noe vis. Litt ekkelt er det å finne slikt i egget, men jeg piller det bare vekk. Har selv ei slik høne, derfor har jeg søkt info om dette. Håper det var oppklarende og til litt hjelp.
 12. Jeg har ei jærhøne som nå er ca 5 mnd. Men jeg synes tydelig at hun galte tidligere i dag. Kan det være en hane? Hvordan ser jeg forskjell? Har bare en jærhøne og har derfor ingen å sammenligne med.
 13. Klara Sofie

  mengder for

  Jeg gir dem fri tilgang både sommer og vinter.De regulerer selv etter hva de trenger.
 14. Kan ikke tro at det er skadelig. Mine høner bader seg i alt av mold og sand utendørs, og langtfra alt er tørt og fint.
 15. Bytter alt ca hver uke. Nå som det er blitt litt kaldere kan det gå litt lengre. Isolerte hønsehuset i høst og det merkes at det er tettere. Varmere og mye mer lukt. I fjor vinter var det naturlig luftig og det luktet knapt høns i det hele tatt...
×
×
 • Create New...