Jump to content

carina

Medlemmer
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

About carina

 • Birthday 07/15/1983

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Randaberg

carina's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. carina

  Stalosan vs Smite?

  Tusen takk! Det hørtes ut som et veldig bra produkt, tenker jeg går for smite agrisec 😊👍 Er enda ikke ferdig å bygge hønsehuset, men greit å være foreberedt og ha alt på plass før hønene kommer.
 2. carina

  Stalosan vs Smite?

  takk for svar! Høres jo bra ut med stalosan, men har hørt mye bra om smite også. Ingen som vet forskjellen på smite og stalosan?
 3. Hei! bare lurer på hva dere synes er best som forebyggende mot midd og lus; Stalosan eller Smite? Ser at flere her inne bruker begge deler, jeg trodde de var omtrent det samme, blir ikke det dobbelt opp?
 4. Hei! I våres fikk jeg noen egg av en som har en haug med høns i hagen, og ingen kontroll på hva slags blandinger som ble klekket ut... Og siden kyllingene var så forskjellige, var det litt vanskelig å se kjønn. Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med å se ca om dette er en hane eller høne? Den sorte i bakgrunnen vet jeg er en høne, men den fremste er jeg usikker på...
 5. Jeg har to DK høner, den ene har ruget i 18 dager på 6 egg, den andre har siden i går lagt seg klukk oppå de samme eggene... Så de ruger på noen hver akkurat nå. Høna som har ruget siden starten har bragt frem 3 kull med kyllinger tidligere, og har vist seg å være en utmerket ruger og hønemor. Høne nr 2 har ruget frem kyllinger en gang for to år siden, og da døde samtlige kyllinger siden hun ikke brydde seg om de. Hun har ikke vært klukk siden... Helt til nå. Noen som har erfaringer med hva jeg burde gjøre?
 6. Har kjent på kroa og den føles fin.... hun gisper ikke så voldsomt nå slik som hun gjorde i morges, så håper hun er på bedringens vei. Skal kjøpe ormekur på mandag!
 7. Ungene mine sier hun har pustet sånn i to dager nå....
 8. Hun gaper hele tiden, opp og igjen i takt med pusten... ristet litt på hodet og nøys litt. Det kommer en svak pipelyd av pusten også. Jeg oppdaget det nettopp. Hun er ca tre uker gammel, og lever i fritt i hagen med hønemor og 5 søsken, så første tanken er at hun har spist noe litt for stort... er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne? Eller er det mer sannsynlig at hun er syk...?
 9. Har ei høne som klør seg mye på hodet, og mangler fjær nettopp her. Hun har ligget og ruget, og har nettopp klekt ut kyllinger, så hun har ikke hatt slitasje av hanen den siste mnd da hun har ligget for seg selv, og jeg synes det er så rart at hun fremdeles mangler fjærene på hodet... Ingen antydning til at det kommer nye fjær engang. For jeg følte jo at det var derfor fjærene datt av, at hanen var litt voldsom under akten. Men hun har også et litt hvitt belegg der, som ligner litt på flass. Håper ikke det er utøy! Kan noen hjelpe meg å se om de kjenner det igjen? Kan det rett og slett være flass som klør...?
 10. Jeg har to dverg kochin haner, så du kan få en hvis du bor i nærheten av Stavanger de går ikke så godt i lag lenger etter at hønene begynte å legge egg... Har en brun og en svart
 11. Nå skal dere få høre noe morsomt... Det var bare stemmeskifte!! Det viser seg at det ikke er en høne likevel, men en hane!! Har en annen hane fra samme kullet som begynte å gale for mange uker siden... Så siden denne var mindre og ikke hadde så stor hanekam og halelapper som den andre hanen, så var jeg sikker på at den var en høne... Jaja, så feil kan man ta! Og så stor forskjell det kan være på haner fra samme kullet! men godt det viste seg at det ikke var noen sykdom inne i bildet hvertfall
 12. Ingen andre symptomer tror jeg, som sagt så ser hun jo helt frisk ut ellers...
 13. Kroa var ikke anderledes enn på de andre hønene... Hun virker frisk, fin i fjærdrakten, er livlig og spiser og drikker som normalt, eneste er denne gapingen og den strevsomme måten å puste på... Høres ut som en blanding av en gås og en katt den lyden hun lager... Jeg har ikke ormekur, må jeg til dyrlegen for å få tak i det da? Og burde jeg isolere henne eller gi alle kur...? er ennå nybegynner, har bare hatt høns i ett og et halvt år nå
×
×
 • Create New...