Jump to content

bentemor

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About bentemor

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bentemor

  Rugeegg

  Det er jo lov å plukke egg av grågås om våren. Er det lov å ruge ut disse eggene? Fikk 2 grågåsunger i fjor av en mann etter at resten av gåsungene var drept av reven, ble aldri å spørre om de var etter ville foreldre eller tamme. Bor i et område hvor grågåsa hekker så mistenker at de var sanket ute.
 2. survival-ducks gjengen har klart seg aldeles flott. De var litt slappe i starten men fikk være 2 døgn i rugemaskinen og nå er de så spreke som bare det og søler, spiser og piper dagen lang :-)
 3. har blitt "mor" til 3 søte orpington-andunger. De ble plassert i et digert kaninbur (ca 50x120). Først hadde jeg aviser til dem men de sølte noe helt forferdelig med vannet og avisene måtte byttes flere ganger om dagen. Nå har de et badekar i ene enden som er 3-4 cm dypt som de virkelig elsker men nå søler de om mulig enda mer. Har forsøkt å bytte til spon (like tykt lag som dybden av badekaret) men enda må jeg bytte minst en gang om dagen. Og det er vannoveralt også i matfatet (ser ikke hvordan det skal være mulig å ha fôrautomat til dem) Selv om de har varmelampe må det da bli kaldt på bena til dem når det alltid er vått i buret. Hvordan gjør dere andre? alle gode råd tas imot med takk.
 4. har ruget egg av Orpington-and i maskinen. Eggene kom i posten så av 10 egg var det bare 3 som var kylling i. etter neste 3 ukers ruging hadde jeg strømbrudd og eggene ble liggende uten varme over natta (rommet maskinen står på er ganske kjølig siden det er et kjellerrom) regnet med at andungene var dødd. Men når varmen kom opp igjen var det bevegelse i dem så jeg lot maskinen fortsette å gå. Torsdag morgen var det hull i alle eggene, men fredag morgen var de fortsatt ikke kommet mer ut så jeg tok affæren og knekte eggene. Alle var full av blod og hadde plommesekk (eller ihvertfall stor kul) i baken så jeg regnet med snarlig død for alle tre. Men i mårres (lørdag)var fortsatt alle ganske så spreke og piper og beveger seg (om enn litt ustøtt og de blir fort slitne og må legge seg) Er det sjanse for at de skal komme seg eller er det bare å forlenge pinen å la dem være i maskinen (har skrudd ned varmen til 37 grader) og holde dem varme? Guttungen sier det sikkert er survival-ducks og at en må hete Bear Grills om de klarer seg
 5. Kan man ruge gåse- og andeegg i sammen i rugemaskinen? Har de samme rugetid? og trenger de samme prosedyre ved ruging? Har kun ruget et andeegg en gang i maskinen, da ruget jeg det sammen med hønseeggene, og bortsett fra at det jo tok en uke lenger før det klekte så funket det helt fint. Hvor mange gåseegg går det forøvrig i en Oktaon 40 rugemaskin?
 6. får ikke svart på meldingene dine av en eller annen grunn, har fått feil på rugemaskinen så må vente med egg til jeg ser om jeg får fiksa den (40 hønseegg gikk rett i dass)

 7. Hei, fekk du meldingen min? Eg har rouen egg om du vil kjøpe. God befruktning. Viss ikkje vil eg legge dei i maskina sjølv snarast :-)

 8. Det er kun med SAS man kan ta med andre dyr enn hund og katt.
 9. hei, blitt en helt ny og bedre side her nå

×
×
 • Create New...