Jump to content

Kriola

Medlemmer
 • Posts

  580
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kriola last won the day on September 12 2013

Kriola had the most liked content!

About Kriola

 • Birthday 11/27/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Svelvik
 • Interesser
  Hund, høns og dyrehold generelt.

Recent Profile Visitors

10,806 profile views

Kriola's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

34

Reputation

 1. Kriola

  Lus!

  Har fått kjøpe Smite av en engel i Jessheim. Så nå er jeg berga.
 2. Kriola

  Lus!

  Hjelp hva gjør jeg nå!? Oppdaget lus på den ene Mille Fleur høna mi i dag. Behandlet alle i det buret med Smite. Men regner nesten med at alle i hønsehuset har lus (selvom jeg ikke så noe på de andre) og jeg er tom for Smite!! Og nettbutikken åpner jo ikke før om 11 dager.. What 2 do?
 3. Tusen takk, så søte dere er. Nå klekker det små Mille Fleur her! ♡♥♡
 4. Så rart at praksisen er forskjellig fra dag til dag.. Kjenner at jeg føler meg litt snytt.. Kanskje ekstra mye siden jeg ikke har fått erstatning heller. Føler meg litt lurt nå ja. Men skal de ta noen prøver av de andre fuglene da, for å utelukke smitte? Og hvor lenge er dere båndlagt? Må være utrolig deilig å få det brevet hvor det står at alle får leve. =)
 5. I vinter fikk hønene flytte inn i sitt nye hønsehus. Noen uker etter planlagt dato, men dog. Herlig å slippe frossent vann og den slags problemer. Alt var bare fryd og gammen. Ruget frem flere kyllinger i våres. Bestilte egg av div raser og farger jeg har lett lenge etter og endelig fant. Herlighet hvor godt vi hadde det! Våren kom og gikk over til sommer. Da syntes jeg at Wera (wyandotten min) begynte å skrante litt. Så etter noen samtaler med "min mann" på MT i Vestfold, fant vi ut at det nok var på sin plass med blodprøvetakning. Eller jeg hadde allerede bestemt meg, og det forstod han vel Så jeg putta høna i bilen og kjørte henne ned til Sandefjord. Blodprøver blei tatt, og nå var det bare å vente på svar. Og vi ventet og ventet. Også kom svaret jeg fryktet.. Hun testet positivt for ILT og Mycoplasma. Fikk pålegg om avliving og sanering. Har grått Mange mange tårer.. Dette har ikke vært den herlige sommeren jeg håpet på. Det her vært veldig stille her også. Har savnet kaklingen på tunet og galingen om morningen. Men nå er hønsehusene tomme og rene. Men ett lyspunkt er det jo i alt det triste; rugemaskinen er på, full av egg som klekker om noen dager.
 6. Ja det syntes jeg også var rart at du "slapp unna" med å ta kun de med antistoffer. Rart, men etter min mening en HELT riktig avgjørelse! Jeg blei pålagt avliving og sanering etter kun en positiv blodprøve. Kunne ønske at MT praktiserte likt i alle fylker. Og jeg bor ikke i Sande, men i Svelvik
 7. Jeg føler virkelig med deg! har akkurat vært gjennom dette selv. Måtte ta hele flokken min. Hvem var hos deg og tok prøvene, Rolf Arne eller Jan Harald? Og jeg har snakket og diskutert MYE med MT om hva som kan gjøres, fra deres side, og fra våres (hobbyfjærfefolket) side. Vi må kunne komme igang med ett slags samarbeid, hvor grensen for å teste blir lavere. Og billigere. Har selv snakket varmt om dette da jeg blei intervjuet av NRK radio, nett og tv. Og lokalavisa. Men nå er det nå slik at å snakke høyt om dette er litt som å tråkke i et vepsebol. Fordi; Det er den industrielle næringen som styrer dette. Pengene bestemmer. Det er forsåvidt MT også enige i. Men vi som hønseholdere må jo da prøve å gjøre det lettest mulig for oss selv tenker jeg. Jeg skulle likt å hatt ett register over testede dyr/oppdrettere som tester, for å være sikker på at man kjøper rent. Kunne snakket om dette i timesvis! Men har besøk og skal lage litt frokost. Har forresten rugeegg i maskinen og klar for å starte pån igjen.
 8. Jeg blei ganske ilter når jeg fikk denne beskjeden. Har heller aldri hørt om at det har vært noe problem. Men litt senere på dagen fikk jeg ny beskjed; Jeg hadde vist krav på erstatning allikevel. Før det kunne gis til de som driver med det på hobby basis. Kunne.. Så jeg tar ingenting før god fisk før pengene er på konto og saken er avsluttet. Kjedelig at det skal være sånn.
 9. Fikk i begynnelsen av juli pålegg om sanering. Dette har jeg gjort, og hatt god kontakt med MT hele veien. Bare møtt koselige folk. Og fått beskjed om at jeg har krav på erstatning fra fylkesmannen. Helt til jeg i deg tidlig fikk en tlf fra fylkesmannen som sa at erstatning, det hadde jeg ikke krav på. Her er reglene han mente gjelder; Forskriften gjelder virksomhet som er berettiget produksjonstilskudd etter § 3 og § 4 i forskrift 22. mars 2002 nr. 283 om produksjonstilskudd i jordbruket eller virksomhet som kan levere årsoppgave etter lov 19. juni 2009 nr. 58 om merverdiavgift (merverdiavgiftsloven) § 15-4, jf. § 2-1. For virksomhet som ikke er berettiget produksjonstilskudd eller kan levere årsoppgave etter merverdiavgiftsloven § 15-4, jf. § 2-1, kommer forskriften til anvendelse dersom virksomheten har hatt en omsetning på minst 20 000 kroner innen landbruk de siste 12 månedene før pålegget eller restriksjonen ble gitt. Ved utmåling av erstatning etter matloven § 22 første ledd og andre ledd kommer forskriften til anvendelse på eier av husdyr, bygningsmasse og eiendom. Forskriften § 11 og § 25 kommer til anvendelse på eier av storfe og småfe. Beitelag eller annet fellesforetak knyttet til dyreholdet kan etter fullmakt fra dyreeierne fremme felles søknad om erstatning på vegne av eierne. Nå kjenner jeg at jeg er sinna, frustrert og mektig irritert!! Hår jo ingen muligheter til å begynne igjen uten erstatningen jeg er lovet. Hva slags erfaringer har dere som har vært gjennom dette før?? Og hva gjør jeg nå?
 10. Jeg får bare vente da... Ringer MT igjen i morgen jeg tenker jeg, og hører om disse egga. Kjedelig å måtte vente så lenge på helt sikre svar. Men om det blir påvist IB, som er en B-sykdom, da skal jeg vel ikke betale regninga selv? Priser Ved mistanke om A- og B-sykdommer/listeførte sykdommer er undersøkelsene kostnadsfrie for innsender, forutsatt at prøver er sendt inn av veterinær eller fiskehelsebiolog, og sykdomsmistanke er meldt til Mattilsynet. Og får man da erstatning ved en B-sykdom om.. ja om systematisk bekjempelse må til?
 11. Har ei høne i flokken som er syk. Hun er hoven rundt øyne og kammen er også hoven. Har tatt kontakt med MT og kjørt høna ned til Sandefjord sånn at det blei tatt blodprøver av henne. Hun er litt slapp, men spiser fortsatt og drikker også. Kan ikke forstå hvor sykdommen kommer ifra, jeg testet alle dyrene mine i fjor og samtlige blei friskmeldte. Har ikke tatt inn nye dyr og rugeegg er godt desinfisert. Snakket med MT i går, (på fredag) og fra symptomene mente de og veterinær instituttet at det antageligvis var "Swollen head syndrome". Eller også kjent som ART.Kanskje i kombinasjon med IB. Det jeg har lest om sykdommen, og infoen jeg fikk fra MT kan jeg konkludere at den ikke er så veldig skadelig for høns, men veldig alvorlig for kalkun. MT mente de ikke kom til å følge opp saken noe videre, men vet. inst. kommer til å ta flere prøver til uka. Men nå har store jeg misstanker om at hun har IB. For hun "snørrer" til tider, og en annen høne i flokken hennes legger egg nesten uten skall. Hva skjer med flokken min om det blir påvist IB, en gruppe B-sykdom? Er det slutt på hønseholdet da? Må alle høner på gården taes? Også har jeg klekking av Mille Fleur egg denne uken. Egg jeg har lett etter og ønsket meg lenge. Ligger nå under ei silke og ei dk høne. Kan jeg desinfisere eggene på nytt og putte dem i rugemaskinen, og ha kyllingen i ett bygg det aldri har vært høns i, for å unngå smitte? Eller er det umulig?
 12. Jeg tror jeg har lest alt som finnes om rugemaskiner og tempraturer.. Så jeg får vel bare prøve meg frem. Satser på at det kommer noen kyllinger hvert fall.
 13. Uff, så er det på'n igjen.. :/ Blir det bare mer og mere av disse sykdommene, eller virker det sånn fordi budskapet blir fortere spredd over div medier? Eller har det alltid vært sånn?
 14. Har endelig fått meg rugemaskin! Har arvet den av gubbens bestefar og han ruget ut mange egg i den i sin tid. Den er nok litt gammeldags, men-men.. Vanskelig å spørre bestefar om råd da han ikke husker så godt lenger. Men jeg har noen spm. Hva skal temp. ligge på i en flatruger? I bruksanvisningen står det at temp skal ligge på 37,5 c. Andre steder leser jeg at temp skal ligge på 39,4 c. Fukt; I bruksanvisningen står det at det skal ruges uten ekstra fukt, at fuktigheten fra eggen er nok,men at en liten kopp likevell skal fylles opp, greit nok.. Andre steder leser jeg at fuktighet skal ligge på 50-60 % frem til dag 18. At fuktighet skal økes de siste dager har jeg fått med meg. Da kan jeg vel bare legge inn en svamp eller noe? Hva er rett og hva er galt? Er det best å følge bruksanvisningen? Får noen dyre rugeegg, av en rase og farge jeg har lett leeeenge etter i posten om noen dager og vil så gjerne ha GOD klekke% på disse! Posteggg skal hvile i et par dager før de puttes i rugemaskinen, bør jeg pakke dem ut og sterilisere dem med en gang de kommer frem, eller bør man vente med det til rett før innsett? Bør jeg serilisere dem? Virkon eller eggvask? Har ruget ut mange egg før, men da har hønene gjort jobben, og det går jo alltid bra. Så jeg føler meg utrolig spent, og eggene er ikke engang sendt enda! Dette blir noen laaange uker!
×
×
 • Create New...