Jump to content

Hagehøna

Medlemmer
 • Content Count

  510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Hagehøna

 1. Har fått svar, parasitten overlever vinteren. Om noen andre lurte. Men er artspesifikk, så den kan ikke gå fra høns til kaniner eller omvendt...
 2. Hei! Jeg har aldri hatt koksiodoseutbrudd blant hønene mine, men de kan vel likevel være bærere av parasitten? Jeg driver å planlegger utegård for kaninene, og kaniner takler jo denne parasitten dårlig... Vet noen hvor lenge eventuelle parasitter kan overleve i plenen/hønemøkk? Tåler de kuldegrader? Har litt å si for hvor jeg plasserer kaninene sin utegård... Er det eventuelt noe en kan gjøre med plenen for å sikre seg mot parasitter? Kalke?
 3. Takk for hyggelige svar:) får håpe gubben også skjønner at jeg er snill med han, og ser at det koster litt. Ellers kommer hønen tilbake:) Har vaktler Kriola:) men de eblir ikke helt det samme. Får ikke særlig mye kontakt med de. Men har sloppet de løs i hele hønehuset for det har vært litt krangling i det siste. Hjalp med masse plass, gitt. De er hvertfall kjempefornøyde med situasjonen! De har fått inn hele juletreet og koser seg med å leke at de er i skogen:) Vaktlene skal flytte ut når været tillater det, og rett etter påske skal vi hente to kaniner på dyrebeskyttelsen:) De trenger et fint
 4. Hadde ikke lyst til å splitte opp gruppa, for de hadde det så godt sammen. Mannen min var passe lei av hønemøkk over alt også, så tror ikke det hadde hjulpet så mye. Det gjør jo en del med stedet du bor å ha høner, så jeg synes at begge må like det, eller hvertfall synes det er ok. Så da var det sånn det måtte bli...
 5. Da har jeg med svært tungt hjerte sendt avgårde alle hønene mine i dag:( Et par naboer og mannen min spsielt var svært lei av hanegal, og når det bare blir ufred i huset er det ikke morro mer... Måtte faktisk gråte en skvett da de ble kjørt avgårde. Det hadde jeg ikke trodd. Men de skal få bo sammen alle sammen og flytter til en dame som kjøpte noen kyllinger av meg i fjor. De får fortsette å gå fritt og leve livets glade dager, og vi får selvfølgelig lov å besøke de. Men makan til trist hadde jeg ikke troddd det skulle bli! Så da gjenstår det bare å si tusen takk for meg! Det har vært kjemp
 6. Ja, ikke som hovedfor, bare for å hjelpe til å få opp vekta. Bra du la til det:)
 7. Høner er altetende etter det jeg forstår. Så lenge maten ikke er sterkt krydret. De er nærmest som geiter:) Ikke noe problem med kattemat, bortsett fra det med litt kjip smak på eggene.
 8. Et annet tips jeg fikk her, når det gjalt magra høner, denne hadde vært syk, var å gi kattemat oppbløtt i vann. Det hjalp veldig til å få opp vekta! Eneste tillegstipset mitt er å velge en forvariant uten fisk. Hun la ikke så gode egg, for å si det sånn:)
 9. Liten oppdatering... Vasket og renset og smurte godt med krystallfiolett. Har bare en hane og fem høner på ca 1 m2, så tror ikke de er for mange. Høna går sammen med de andre, og ingen har vært noe mer bortpå henne. Hun virker i normal form, spiser og drikker, er heller ikke "utestengt på noe vis. Jeg sjekker innom av og til og passer på at hun har det fint. Tror det var hanen, han var hvertfall den eneste av de andre som var blodig. Men så er han hvit så alt synes på han. Virker som krystallfioletten skjuler såret fra de andre så de lar henne være i fred. Skal sjekke helingen i morgen. Finner
 10. Litt redd hun skal få kjørt seg litt, men håper jeg slipper ta henne ut av flokken. Nå er hun hvertfall renset og smurt med blåsprey så de andre hverken kan lukte eller se blod. Lar henne være til i morgen og ser ann da. Hun ble ganske stresset av å bli stelt, så sikkert ok å få roe seg i vandte omgivelser... Såret så ikke så ille ut når blodet var vekk. Men oppdaget at hun hadde fått et hakk i øret også. Det var det skorpe på så det lot jeg være så lenge. Ser ann det og. Æsj, blir så stresset når jeg er usikker på om jeg har gjort det riktig. Håper ikke jeg finner en fugl med flere hakk eller
 11. Vasker med klorhexidin og smører med krystallfiolett? Ville dere latt den gå med flokken? De er vant med folk, men tror likevell den blir stresset om jeg tar den ut av flokken og med inn...
 12. En av hønene har fått en trøkk av hanen og har en flenge på siden av halsen. Ikke dyp, men ca en cm bred og halvannen lang. Så hva gjør jeg? Behandler eller avliver? Hun virker i ok form, eneste er at hun blåser seg litt opp i fjæra. Spiser og er ellers normal... Huff!
 13. To egg mix silke dk, under svært insisterende klukkhøne. En kylling ble resultatet. Klekket med 10 minus ute og tre pluss inne ca10 jan. Frisk og fin:) den andre var fullt utviklet, men klekket ikke. klukkingen smittet, så nå ligger enda en insisterende klukkhøne på seks egg, alle frødd. Klekkedag om en uke. Ønsker egentlig ikke å ruge mix, men har en nabo som gjerne vil ha hagehøner. Og når hønene nekter å gi seg, men ligger og ligger, og jeg har en som elsker rare mixhøner, så får mix være mix:) trenger ikke rugemaskin her for å si det sånn!
 14. Takk takk:) i dag var den en tur uten for skjørtet til mor. Ikke lenge da, men virker fortsatt frisk og fin:)
 15. Etter å ha lest andres erfaringer tar jeg tilbake komentaren om at det sikkert går bra:) siden det er så tidlig i ruginga ville jeg kanskje startet på nytt med nye egg om det er mulig?
 16. Ser ut til at det bare blir en kylling. Dag 21 i går da det ene egget klekket. Med det andre egget har det enda ikke skjedd noe. Den er veldig liten, men virker kvikk og fin. Roper høyt på mora om jeg løfter på den og mora putter den godt innunder fjøra så fort den titter ut. Fantastisk søtt lite nøste, blå bein og fem tær etter hanen, og moren er nok ei svart dk høne. Håper det går bra med den. Hang opp varmelampe i dag, fortsatt redd for brann, men får holde den rein.
 17. Da skulle jeg tro det gikk bra:) lys om noen dager og se om det er blodårer i eggene:)
 18. Jo tidligere du er i ruginga, jo mer tåler eggene. Desverre tåler de bedre å bli kalde enn varme. Men når det er sagt, det er utrolig hva de tåler! Min yngste sønn skrudde opp temperaturen sist ruging. Siden mannen ikke ville plukke på maskinen, men også glemte å si fra lå den på over 39 grader i flere timer. Det var ganske sent i ruginga, men gikk utrolig nok bra:) lys nå og igjen om noen dager og se om de utvikler seg. Lykke til!
 19. Jeg har den jo liggende, så kan henge den opp. Da slipper den/de å sitte i skjørtene til mor hele tiden. Litt redd for brann, bare:) jeg tenkte å la mor ta med kyllingen fra rugekassa og ut til de andre når hun selv vil det. Har en flokk på fem snille høner som hvertfall lar vaktlene tusle i fred, og en grei hanefar som passer på damene sine. Satser på at det går bra!
 20. Klukkhøna har jommen klart å ruge ut en kylling selv midt på vinteren! I hønehuset er det ikke varmt, kanskje 4-5 grader. Redd den skal fryse seg fordervet! Klukkhøna er erfaren og passer nok på, men bør jeg henge opp varmelampe? De har en frostvaktovn som det er, men blir jo ikke veldig varmt... Mulig det kommer en kylling til, for hun har ligget på to egg, men den kan fort bli alene, og da er det vel ekstra kaldt? Hjelp meg dere som vet:)
 21. Ved et par anledninger har vaktlene kommet seg ut av sitt bur og løse i huset sammen med hønene fordi jeg har glemt døra. Hønene mine er snille tupper og har latt vaktlene fyke rundt i fred, og vaktlene synes det er topp med masse plass:) I dag hadde de veltet vannet så det var klissvått i den ene enden av buret deres. Så da lukket jeg opp døra så de kunne boltre seg hos hønene. Orket ikke sette i gang med rengjøring, da det er snøstorm! Hønene lar fortsatt vaktlene i fred, verre med hanen! Han syntes nok de var søte og prøvde å parre seg med den ene stakaren! Heldigvis en dvergsilkehane, men
 22. Hønsehuset er rent, juleneket er hengt lavt til både høner og vaktler. Huset er rent, treet pyntet, og mannen er snart klar med prøvesteking av ribba. Tre små gutter sovnet til sist, fulle av forventning, julestrømpene er fyllt og jeg har fått et stort glass rødvin:) fred i stua og gledelig jul til dere alle!
 23. Skulle ikke skrytt så av chboen, for dermed var hun klukk! Så hun lå i kassa da jeg skrudde av lyset i går kveld. I dag ligger hun palog så fort jeg næemer meg kassa"kurrer" hun umiskjennelig... Har bråkt, tatt henne ut i hagen, tatt bort egg og alt jeg kan komme på, men vips så er hun tilbake. Chabo/silke krysning har jeg aldri sett. Kanskje jeg skal la henne ligge?
 24. Har musetett hønehus, lite og oversiktlig, så da tar jeg sjansen:) blir hyggelig!
 25. Kanskje du skal fremprovosere en eggepause? Ikke bruk ekstra lys i noen uker? Det er vel den store belastningen på eggstokkene hos superverpere som lohman som gir disse småblødningene. Så da ser jeg for meg at en periode med ferre egg kanskje hjelper!
×
×
 • Create New...