Jump to content

norfrid

Medlemmer
 • Posts

  184
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

norfrid last won the day on June 12 2012

norfrid had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Røyse

norfrid's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. norfrid

  Skinnegg

  Har også noen vaktelhøner på samme alder som begynner å bli gamle og slitne, men de får holde koken noen uker til. Hender det kommer noen rare egg her også, både med og uten skall. Det kan hjelpe å gi dem fin skjellsand.
 2. norfrid

  Jippi, EGG!!

  Gratulerer! Syns det er like moro hver gang når en ny liten vaktelhøne overrasker meg med et nylagt egg med sitt eget særegne mønster. Enkelte egg vet jeg nøyaktig hvilken høne som har lagt da det ser ut at de preger eggene på hvert sitt vis.
 3. Mistet også en høne som ikke fikk ut egget sitt i vinter, og like etterpå så jeg en annen høne som hadde samme problem. Jeg knertet den liksågodt da jeg ikke visste om det var noen råd for dette.
 4. Hvor klarte du å få tak i så rimelige vaktler, Løvemor?
 5. Jeg har mine vaktler i store kaninbur i stallen. De elsker å sandbade, men bader like gjerne i sagflisa som de har et tykt lag av i bunnen av buret. Greit å gjøre rent også da jeg måker ut all flisa og legger i ny en gang eller to i uka. Har vanligvis 3-6 høner og 1 hane i hvert bur, men har også hatt større grupper som har fungert greit. Hønsefor går ned på høykant samt litt finklipt gress eller vassarve. Mine liker ikke brød av en eller annen grunn. Vi spiser mye egg selv da de er skikkelig gode og det sies at de skal hjelpe mot allergi (er skikkelig allergisk mot burot...), men jeg selger også noe. Har av og til solgt voksne fugler og kyllinger også. Mine eldste vaktler er over et år nå og har verpet hele tiden, dog med litt variasjon i antall egg per dag. Veldig greie fugler å holde og ikke noe bråk med dem selv om noen haner skriker litt, særlig om morgenen når lyset kommer på.
 6. Naboen har noen Lohman som ungene elsker. Skikkelig snille og tamme høner som verper bra. Er jo ikke så tamme de på jobben, men som de verper!
 7. Har ikke bilde, men kan lade batteriet til fotoapparatet, så kanskje jeg kan gjøre noe med den saken. Jeg syns de er veldig fine, men høner og haner er prikk like. Har ikke klart å finne noe forskjell i fjærdrakta.
 8. Om man skal selge økologiske egg er det vel et krav om at hønene skal være ute noen timer om dagen. Dette vil vel også gjelde vaktler. Kunne også tenke meg å drive litt større med vaktler etter hvert, men er litt redd for å drukne i egg...
 9. Syns også de hvite er så fine. Har en helhvit unghane som jeg sparte da jeg slaktet litt her. Nå har han selskap av ei grå fin høne og det ser ut som de stortrives i lag. De ligger tett sammen i litt tørket plengress hver kveld. Er så koselig atte! Fikk 24 kyllinger i forrige uke, men ikke en eneste hvit, så jeg får vel finne noen flere høner etterhvert til den hvite hanen. Kyllingene i siste kull klekket forresten fra dag 16 og i flere dager. Tror den siste kom på dag 19 eller 20. Pirket ut en levende kylling et par dager etter det igjen, og den var på beina et døgn før den bukket under.
 10. Har vaktlene mine i diverse store kaninbur, og der jeg åpner på siden spretter vaktlene ut hele tiden. Der jeg åpner burene på toppen er det sjelden noen flyr ut. Siden jeg har dem i stallen er det jo bare å gå å plukke opp rømlingene etterhvert som de tar seg en liten flyvetur. Synd du har mistet så mange vaktler, men koselig at du fant igjen den siste rømlingen. Syns vingeklipping høres litt drastisk ut, men det plager nok ikke fuglene.
 11. Bare hold godt rundt kroppen og vingene, så blir det ikke noe søl. Det går an å henge opp en pose ved siden av slik at en kan holde fuglen oppi der når den blør ut. Er forresten ikke så mye blod i disse små vaktlene. Har akkurat slaktet noen overskuddshaner. En real kakk i hodet og så øksa og det er gjort på et lite blunk. Syns det er greiest å flå dem. Tar ikke mange minuttene.
 12. I går måtte de fleste overskuddshanene takke for seg, men i rugemaskinen har det vært liv de siste par dagene. Av 57 egg klekket hele 23 stykker noe jeg er veldig fornøyd med. En liten stakkar er temmelig puslete, så det spørs om jeg ikke må ta den, men resten av gjengen ser friske og kvikke ut. Det kan se ut til at jeg har fått stort sett bare vilt- og honningfargede vaktler i denne omgangen. Egentlig er det like greit da det blir litt lettere å kjønnsbestemme ungfuglene. Jeg har jo allerede noen hvite høner og en ung hvit hane, så jeg regner med å kunne få fram noen hvite vaktler igjen til våren. De grå er også fine, og jeg har både høner og haner av dem også. Har et bra spekter av farger på fuglene mine nå, så jeg gleder meg allerede til våren og til å sette igang rugemaskinen igjen. Det er litt spennende å se hvordan de små dunballene blir seende ut når de får fjær. Enn så lenge får de gamle hønene mine verpe ut høsten da det er litt etterspørsel etter egg for tiden. Gamlingene skal få slippe til vinteren. De er jo godt over et år gamle nå og har lagt egg hele tiden. Så når våren kommer vil jo også de unge vaktlene jeg har nå ha verpet en stund, så jeg regner med det blir nok egg til neste rugesesong også.
 13. norfrid

  Ensom?

  Ja, enkelte er snare til å fly ut av buret her også, men jeg har vaktlene i stallen, så de kommer ikke så langt. Det begynner å bli så livlig i haneflokken her nå, så jeg får vel manne meg opp og finne øksa. Hadde håpet på å få gitt bort noen, men det er vel overskudd av haner hos alle mann.
 14. norfrid

  Ensom?

  Har unge haner til overs som du kan få av meg. Bare å komme å hente det hvis du ikke bor for langt unna.
 15. norfrid

  Koneplager

  Det skal ikke være enkelt dette. I en av kyllingflokkene ser det ut til at jeg har fått en koneplager igjen. En av hønene fikk gjennomgå og fikk en liten flenge i huden, så jeg tok henne ut og satte henne i et annet bur med en annen kyllinghøne som selskap. Såret grodde og jeg satte de to tilbake til de andre. Men jeg har nok ikke lært av erfaring. Det gikk jo ikke. Nå er den andre høna skadet også og har sår på hodet, mens den som opprinnelig var skadet er kjempestresset. Kongen på haugen ser imidlertid til å la de tre gjenværende hønene sine være i fred, så da får det bli sånn, da. Har forøvrig noen gryteklare haner, men jeg tør ikke putte noen av dem inn i flokken istedenfor, så da får de to plagede hønene bo for seg selv. Håper den høna som har blitt så stresset roer seg etterhvert, ellers ser det ut for at det blir ei høne eller to i gryta også. Når det gjelder de siste klekkingene her på bruket ble det seks kyllinger av tjueto egg, men jeg mistet dessverre en. Ny klekking denne uka, og jeg er litt spent på om klekkeprosenten her blir noe bedre da trettiseks av eggene er hentet på en annen gård mens tjue er fra mine egne vaktelhøner. Syns jeg så et lite hull i et egg i formiddag, så bur og varmelampe er gjort klart til nykomlingene. Håper jeg blir litt flinkere til å velge ut riktige haner nå da, for jeg syns jeg har hatt nok av disse koneplagerne og mishandlede høner.
×
×
 • Create New...