Jump to content

maykj@online.no

Medlemmer
 • Posts

  472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Blog Entries posted by maykj@online.no

 1. maykj@online.no
  Nylig klekte 7 søte småkyllinger fra min første ruging i maskin, og jeg er kjempestolt Selv om gleden ble litt ødelagt av at 3 egg inneholdt fult utviklede kyllinger som dessverre var døde, og jeg tenker mye på hva jeg kunne/ burde/ skulle gjort anderledes- men det blir jo spekulasjoner- kanskje de ikke hadde livets rett. Jeg har ihvertfall bestemt meg for å glede meg over de 7 som faktisk klarte seg .

  Men så var det disse tilfeldighetene da, som av og til slår til og gjør at ting bare blir så bra...
  For 1 uke før klekking la den ene silkehønen min seg klukk. Uerfaren som jeg er, så trodde jeg først hun var syk! Hun ville ikke ut av verpekassen bortsett fra aller nødigst å gjøre sitt fornødne, samt spise litt. Men så oppdaget jeg at nabohønens egg ble overtatt med en gang det var lagt, og dersom jeg fjernet egget tullet hun sammen en høyball som hun lå og ruget på, hehe.. Man tar det man har...

  I dag gjennomførte jeg så mitt lille prosjekt med å slå to fluer i en smekk, nemlig å gi små kyllingbarn til en lengtende hønemor, og la foreldreløse kyllinger få en mor! Selvsagt var jeg forbredt på at det kunne ende i katastrofe, og en hastig retrett inn på kjøkkenbenken igjen. Hønemor har aldri hatt kyllinger før, og ikke vet jeg om høner kan telle, men hun har vitterlig bare ligget klukk i en uke.
  Så på morgenen i dag lurte jeg da 7 kyllinger innunder henne, og satt og fulgte med leeenge. Hønemor lå der og bredte seg bare enda mer utover, og kyllingene som hadde pepet på turen fra kjøkkenet til hønsehuset ble helt stille. De krøp innunder hønemor som om de aldri skulle ha gjort annet. Er det mulig å ha sånn flaks??? Har kikket inn til dem flere ganger i dag, og senest nå i kveld, og det hersker fullkommen harmoni Hvilken lykke!
 2. maykj@online.no
  Endelig begynte maranhønene mine å legge egg, og jeg er kjempeglad!!
  Det første egget kom for noen dager siden og var lagt rett på gulvet. Dette er jo ikke så uvanlig i starten, selv om jeg har investert i en fin " forsvinnings- verpekasse".
  I denne har jeg lagt inn høy og et gipsegg slik at hønene etterhvert skal skjønne at det er her jeg vil hente eggene mine !

  Hønsenehuset er en ominnredet stall, og noe av det gamle utstyret står igjen, blant annet fôrtrau. Og her har da den ene høna funnet ut at hun skal legge fra seg eggene sine... I et fælt, gammelt plasttrau halvannen meter opp på veggen!! Nå har hun lagt egget sitt der hver dag den siste uken, og jeg har kapitulert- i dag fikk hun høy oppi trauet, og jeg kan trolig sette forsvinningskassen inn til noen andre. Den andre høna legger nemlig like trofast egget sitt i en mørk krok, rett på gulvet..
  Rare høner, hi.hi..
 3. maykj@online.no
  I dag fikk vi dessverre besøk av hønsehauk
  Da jeg kom ut på formiddagen så var det usedvanlig stille, og jeg kunne ikke se de frittgående hønene som vanligvis kommer løpende imot meg. Så oppdaget jeg hauken som kretset over tunet!
  En stund var jeg sikker på at den hadde tatt noen av hønene, for det var umulig å finne dem. Noen var riktignok løpt inn i hønsehuset, men 5 høner var borte... Heldigvis dukket de opp etterhvert da jeg lokket med mais. Noen kom ut fra garasjen, noen hadde gjemt seg inne på låven... Godt å se at de hadde vett til å gjemme seg, her er det ingen hønsehjerner, nei
  Antakelig er det alle villduene nede på jordet som er attraksjonen for hauken, men den sier vel ikke neitakk til en høne eller fem . Ganske trist at jeg nå må ha hønsene i innhegning fremover...
 4. maykj@online.no
  I dag startet jeg opp rugemaskinen for første gang, med 24 egg av forskjellige raser; Maran, Araucana,Orpington, Australorps og Isbar.
  Dette er bare sååååå spennende !!!
  Nå har jeg vært borte og tittet på maskinen flere ganger, som om klekkingen allerede er nært forestående! Vanskelig å skulle vente hele 21 dager...
 5. maykj@online.no
  I dag våget jeg for første gang å slippe hønsene mine fritt ut på tunet Det er jo det jeg har drømt om å ha; en fargerik flokk høner som spankulerer rundt i hagen! Det er bare det at jeg har vært så redd for katt og rev og ellers alt "fali". Men nå tok jeg altså mot til meg og åpnet døren til utegården! Og hvilken suksess!! Utrolig som hønsene koste seg på utsiden av gjerdet Hadde på forhånd tatt katten inn, men 5- åringen min " skulle bare" inn en tur og vips kom pus ut, til vår alles forferdelse! Men du store min, hun tuslet bare forbi og tok ingen notis av de flotte hønene som hun siklet så etter da de var innestengt! Rar pus, til vanlig er hun verdens beste jeger, så nå lurer jeg på om hun faktisk har skjønt at disse fuglene er våre og skal ikke jaktes på Det er lov å håpe!!
×
×
 • Create New...