Jump to content

maykj@online.no

Medlemmer
 • Posts

  472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Blog Comments posted by maykj@online.no

 1. Det må være fryktelig slitsomt å få disse sykdommene som det virker som mange er rammet av. Jeg har heldigvis ingen sykdomstegn på mine, men tenker å få testet dem på nyåret en gang uansett. Lite koselig å selge egg/ kyllinger med smitte!

  Lykke til, og håper alle hønsene dine nå blir friskmeldt:-))

 2. Jeg har akkurat samme problemet her, iherdige klukkhøner, og utrolig smittsomt er det visst også:-) Etter mye om og men har jeg latt to høner få ruge ut egg, og nå har det kommet syv små kyllinger, kanskje ikke helt gunstig tidspunkt, men, men. Må man så må man! De andre hønene prøver jeg å avklukke, men det er neimen ikke helt enkelt. Hjelper kanskje ikke noe særlig at de hører kyllinglyder fra rommet ved siden av.. :-))

 3. Tusen takk. Jeg kjøper gjerne noen rugeegg av deg til våren:-)

  Hvis ikke rugingen din blir vellykket, kan du gjerne låne rugemaskinen min. Nå står den bare til pynt! Tror den tar ca 60 vaktelegg, men trenger selvsagt ikke ruge ut så mange!

  Jeg ruget ihvertfall ut hønsekyllinger med brukbart resultat litt tidligere i høst:-)

 4. Jeg har noen "ekte" Marans, og eggene deres er heller ikke mørke nok i fargen, ganske likt dine faktisk:-) Skulle gjerne fått tak i noen som legger ordentlig sjokoladebrune egg- de er bare kjempelekre! Har hørt at den ene fargevarianten av Marans gir mørkere egg enn den andre, men husker ikke om det er den gråstripete eller den kobbererfargete. Kanskje noen andre som vet?

 5. Her om dagen hadde en av våre små kyllinger klart å komme seg ut da en av ungene var inne i hønsehuset, og jeg oppdaget der ikke før til kvelden. Jeg var ganske fortvilet for vi har masse rev her, de sitter til og med ute på plenen og bjeffer om natten!! Så jeg var sikker på at den var tatt, og regnet ikke med at den ville overleve natten! Men merkelig nok dukket den plutselig opp ut på ettermiddagen dagen etter. Skjønner ikke hvordan den har klart å unngå å bli rovdyrmat, men utrolig koselig å se den igjen...Så det er absolutt håp:-)

 6. Ja, nå er du visst virkelig igang:-)

  Det er sååå moro når hønene begynner å verpe, og man kan hente inn sine egne egg! Mine første startet i august, men venter fremdeles på de fleste andre. Brahma bl.annet har ennå ikke begynt å verpe selv om de snart er 24 uker! Det er jo en rase som er litt sen i utviklingen, men de er KJEMPEfine og koselige. Hva slags fugl er pavlovskaja og hvilke farger har du bestilt av Brahma? Jeg har også lyst til å skaffe meg flere farger av Brahma til våren. Og hvilken klubb har du meldt deg inn i?

  Masse lykke til med nær forestående klekking!!

 7. Ja, det er jammen meg et dilemma dette med alle hanene. Jeg var så fornuftig i starten, og fast bestemt på at vi ikke skulle være sentimentale i forhold til slakting av overskuddshaner! Men nå har pipen fått en annen lyd, og jeg leter etter argumenter for hvorfor vi bør beholde den og den og ihverfall den... hehe. Blir livat her i vinter..

 8. Jeg har en DK- høne og hun legger kremhvite egg som dessuten er en god del større enn standarden. Hun går alene med kyllinger fremdeles, så ingen mulighet for at det er en annen høne som legger disse eggene. Kan jo kanskje være gener fra andre raser - ikke alltid godt å vite om alle ledd bakover er renrasede. Ellers så er det bare individuelle forskjeller blant høns som blant mennesker...

×
×
 • Create New...