Gå til innhold

maykj@online.no

Medlemmer
  • Innlegg

    472
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Alt skrevet av maykj@online.no

  1. Hvordan ble du kvitt dette da?
  2. Kan jeg da bare behandle fuglene, og flytte dem til et annet hus uten midd?
  3. maykj@online.no

    Blodmidd

    Jeg er ganske sikker på at jeg har fått blodmidd i et av hønsehusene Jeg har kjøpt Smite, og har brukt dette (etter grundig vask). Dersom jeg ikke blir kvitt uttøyet tenker jeg at jeg får slakte ned, og starte opp igjen til neste år. Vil midden overleve vinteren i uisolert hus uten fugler? Hvordan kan jeg unngå å få dette igjen? Jeg har vaktler, ender og påfugl også, men disse har ikke vært i det aktuelle huset. Kan de allikevel ha blitt smittet av hønsene (disse går fritt ute, og kan ha vært i nærheten av burene til disse andre fuglene)?
  4. Har forsøkt å kontakte oppdretter. Hun har kun denne rasen/ farvevarianten:-((
  5. Noen som kan gjette seg til hva slags rase den til høyre er da? Eller er det mest sannsynlig en mix??
  6. Huff da, er det ikke Wyandotter? Jeg har aldri hatt denne rasen før, men jeg så jo foreldredyrene, og så vidt jeg kunne se, var de Wyandotter???:-(( Så kjedelig...
  7. Jeg har kjøpt rugeegg av gull-svartrandet Wyandotte, men når de nå har klekket ser jeg at kyllingene har ulik farve Noen som kan se ut av bildene hva slags farvevarianter jeg har fått? Eller er det mixfarver?
  8. Hmmm... ja, kanskje det er grunnen? Håper noen kan komme med fasiten her ... (jeg har nemlig planer om å kjøpe verpehøns fra Hvam nå i vår )
  9. Dette høres da merkelig ut? Det motsatte er jo tilfelle i "menneskeverden." Noen som kan forklare hvordan dette henger sammen??
  10. Hva er årsaken til at man skal holde seg unna genbanken?
  11. De tammeste hønene her hos oss er Isbar! Trodde egentlig at dette var en rase som ikke så lett ble tam(?). Jeg har til og med brukt mindre tid på disse enn jeg har gjort på de fleste andre kyllinger / høns, men de er nesten i overkant tamme, hopper til og med opp på armen når jeg kommer inn med mat:-))Og så legger de mange, flotte grønne egg!
  12. God ide! Brahmaene er jo stadig klukke her, og de er jo også store:-)) Takk for forslaget!
  13. 25. mars - 2013, kl 19:00:-))
  14. Enig i at prisen bør avspeile kvaliteten. Kjøpte nettopp rugeegg til 25 kr pr stk, og synes egnetlig det var greit da jeg forstod det slik at det var fine fugler. I ettertid skjønte jeg at det ikke var foretatt prøveruginger, og at noen av fuglene heller ikke fylte kravene i den norske standarden. Da synes jeg prisen var vel høy. Men det er vel ens egen feil når man ikke sjekker bedre
  15. Huff da. Nei, da får jeg vel la dem holde på.. og så får jeg følge litt med på om denne ene anden min er ekstra utsatt, og må skjermes fra flokken av og til. Jammen en brutal dyreverden!! men som du sier skal det bli morsomt med noen søte andunger her på tunet Takker for svar, igjen!
  16. Takk for svar bente79. Jeg får håpe hun vokser dette av seg, da:-)) Nå har jeg satt henne ut til de andre igjen. Det er mildt ute nå, så jeg håper det går bra (inntil kulden event kommer igjen!) Men... Jeg synes ikke andrikken oppfører seg noe fint! Han har begynt å nappe i damene, kan ikke se at han forsøker å parre seg, men biter dem i fjærene, spesielt hodet/ nakke. Det ser dessuten ut som om han er spesielt etter ømfintlige andemor. Hva feiler det ham? Er det opptakten til parring? Virker ikke så veldig romantisk- er han et brutalt eksemplar av hankjønnet?
  17. Man er faktisk pålagt å melde fra til Mattilsynet dersom man skal selge egg! Dette kan jo også få negative konsekvenser for dem du selger til.
  18. Jeg synes det er best å bruke sand til kyllinger.
  19. Nei. Du må uansett melde fra dersom du skal selge egg, og du må sette deg inn i hvilke krav som gjelder, se forrige innlegg ang forskrifter/ lovverk. Det beste er nok at du tar kontakt med Mattilsynet der du bor, så vil de hjelpe deg dersom du synes dette er vanskelig. Angående skatt: Barn under 17 år skal normalt liknes sammen med foreldrene, men kan, når de er over 13 år, liknes særskilt for arbeidsinntekter. Det vil først bli virkelig skatteplikt når inntekten overstiger personfradrag og minstefradrag (ca 75 000 kr), men du må betale trygdeavgift når lønnsinntekten overstiger ca 40 000,-. Frikortet gjelder opp til ca 40 000,- (satsene endres som regel hvert år). Du skal selge ganske mange eggkartonger for å overstige dette beløpet! Dersom du kontakter skatteetaten så hjelper de deg sikkert Ellers så har skatteetaten egen nettside der det er enkelt å finne svar på det du lurer på. Lykke til!
  20. Liten tilleggsopplysning: Dersom du ikke har inntekt ved siden av dette, så får du jo frikort dersom inntekten ikke overskrider maksbeløpet (usikker på hva det ligger på nå). Dersom du må betale skatt, så får du jo fradrag for utgiftene du har på hønseholdet.
  21. Ang skatt, så har jeg svart i ditt andre innlegg:-)) Du må melde i fra til Mattilsynet dersom du skal selge egg. Legger ved svaret jeg har fått i mail fra Mattilsynet her hos oss: Ut fra det du beskriver, kommer du innenfor begrepet lokalt salg av egg. Du må sette deg inn i de kravene som gjelder, se tidligere mail fra Marianne Tingbø. I tillegg må du ha et enkelt internkontrollsystem, se IK-MATforskriften. Hvis det blir aktuelt å inspisere forholdene rundt eggsalget, får du beskjed. Når det gjelder dyrene/prøvetaking av disse: I følge forskrift om hold av høns og kalkun behøver man ikke gi melding til Mattilsynet om bygninger og dyrehold dersom man har under 200 fjørfe. Se § 8 i forskriften: >http://lovdata.no/for/sf/ld/xd-20011212-1494.html Det er dyreeier sitt ansvar at kravene i forskriften er oppfylt til enhver tid. Med tanke på prøvetaking for salmonella følger her ett utdrag fra forskrift om kontroll med salmonella i fjørfe ( >http://lovdata.no/for/sf/ho/xo-20070608-0603.html ) § 1. Formål Formålet med denne forskriften er å fremme god dyrehelse for å sikre helsemessig trygge næringsmidler gjennom kartlegging av og kontroll med Salmonella. § 2. Virkeområde Forskriften gjelder for virksomhet hvor fjørfe klekkes, holdes eller slaktes, virksomhet som tilvirker fjørfefôr samt virksomhet som mottar, sorterer, pakker og distribuerer egg. Forskriften gjelder i tillegg for laboratorier som analyserer prøver tatt som ledd i den ovennevnte kartleggingen og kontrollen. Forskriften gjelder ikke for: - virksomhet som holder fjørfe på hobbybasis der eventuelle produkter fra besetningen kun benyttes i egen husholdning, - virksomhet som holder fjørfe for direkte levering av små mengder råvarer eller ferskt kjøtt direkte til den endelige forbruker eller til lokal detaljist som igjen leverer direkte til den endelige forbruker. Du kommer nok inn under det siste punktet i § 2, dvs at du ikke omfattes av forskriften og dermed stilles det heller ikke krav til prøvetaking. Dette er ikke til hinder for at du selv kan ta ut prøve og sende til analyse ved veterinærinstituttet. Mer informasjon om det finner du på www.vetinst.no. Håper dette er til hjelp:-))
  22. Grensen går ved 200 stk, men jeg husker ikke om det da er at du maks kan ha 199 før det er nye regler som gjelder, eller om det er maks 200. Om du må betale skatt avhenger av hvor mye du faktisk tjener på hønseholdet. Dersom dokumenterte (og sannsynlige) utgifter i stor grad oppveier inntektene, anses dette som hobby, og du trenger ikke å betale skatt. Dersom du faktisk tjener en del på dette, så regnes det som næringsvirksomhet, og du må betale skatt. Dette vil imidlertid avhenge av hvor mye du faktisk tjener, dersom det er minimale beløp, så anses det fremdeles som hobby. Jeg er litt usikker på hvor grensen går, men mest sannsynlig så vil Skatteetaten foreta en skjønnsmessig vurdering.
  23. Jeg satt jo andemor ut til de andre endene da mildværet kom her hos oss. Alt virket såre vel, hun var i fin form, og jeg har ikke sett at de andre plager henne lenger. Andrikken er ikke mer etter henne enn de andre. Men så til problemet: Vi fikk endel kuldegrader igjen, ned mot 12- 13 kuldegrader noen dager, og ligger nå på ca 8 kuldegr om morgenen. Men det har vært vindstille og sol. I går oppdaget jeg da at denne anden virker pjusk igjen, sitter inni huset for seg selv, virker forfrossen, usikkert om hun spiser og drikker- jeg har mat inne, men vann ute for å unngå søl. Som nevnt tidligere har de et uisolert hus, der jeg legger inn høy hver dag, samt utegård der jeg også legger tørt høy jevnlig. Jeg har byttet ut badebaljen med en mindre bøtte som de ikke kan svømme i, men kan dukke hodet samt drikke. De andre endene er i god form, aktive, spiser og drikker. Jeg har nå satt henne inn i fyrrommet vårt der hun også var sist (etter en stund orket jeg ikke lukten fra badet:-((). Her er det ca 28- 30 grader, hun har høy, vann og mat. Og hva skjer? I løpet av natten ser hun superpigg ut! Spiser masse, søler med vann, kommer "logrende" mot meg for å se om jeg har med noe godt!! Er hun rett og slett et skjørt eksemplar av rasen, som liker seg best i varmen? Noen som har opplevd noe liknende?? Må jeg rett og slett belage meg på at hun må være inne om vinteren, eller er dette noe hun kan vokse av seg, når hun blir eldre (klekket våren -12)?
  24. Det er sikkert noen som har forsøkt å ruge ut gåseegg (Toulousergjess) i rugemaskin. Hvordan var klekkeresultatet? Og er gåsungene ømfintlige eller hardføre i starten? Vil det være mulig å ruge dem frem under en and eller høne (eller er de for store)? Og kan de da gå sammen med hønemor/ andemor i starten? Mange spørsmål- håper noen kan svare:-))
  25. Så utrolig flotte egg! Og så fint med så mange i samme farvenyanse:-)) Jeg ble litt inspirert til å prøve, men det er vel fryktelig vanskelig??? Mener du at du koker eggeskallet etter at du har blåst ut innholdet? Hvor lenge da??
×
×
  • Opprett ny...