Jump to content

s_monica_joh@hotmail.com

Medlemmer
 • Content Count

  357
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by s_monica_joh@hotmail.com

 1. Jeg også har to av disse i det ene hønehuset.... http://gamebird.no/produkt/vannforautomater/vannautomater/vannautomat-85-l men i den mindre varianten....Men de lekker så ikke fornøyd!! Nå må de stå oppi to store blomsterpotteskåler og helt ypperlig er det ikke... Har en 10 liter i brahmahuset, men det er en slik du må skru av bunnen på, fylle dunken, sette på bunnen også snu hele etterpå, mye søl... Har ikke noe problem med at vannet fryser så kan ha litt størrelse på tanken, men syns vannet " surner" fort i disse plasttankene. Bruker litt epleeddik i vannet pluss hvitløk, det hjelper men blir fort udelikat! Noen flere gode råd? Nå får de jo friskt hver dag da jeg har så små vanntanker, men tenkte kjøpe litt større type så jeg slipper løpe med vann hver dag...annenhver dag får være greit
 2. Her har jeg helt annen erfaring... jeg oppfatter dottene som en mye sterkere rase enn mange andre da jeg har erfart det nå med både ib og mp sykdom i fjor høst. Dottene har klart dette utrolig bra, mens en del andre raser har dukket under. De virker som en sterk og motstandsdyktig rase. De får fjær utrolig sent og begynner å verpe sent, men mine verper og legger egg hver dag nå i verste vinterkulda. De er ikke en rolig rase syns jeg, stresser seg fort opp, ikke som orpington, brahma og faverolles, men de roer seg en del da de begynner å verpe.
 3. Hei og hopp...titter innom... Som sagt så har jeg ligget litt i dvale etter at jeg, eller hønene får jeg vel si fikk positivt utslag på IB og Mycoplasmose i begynnelsen av august. Kommer sterkere tilbake etterhvert... Det har vært en slitsom og vond tid da en del har falt fra, og da man egentlig ikke har noen og miste så blir det utrolig frustrerende. Alikevel er jeg heldig som slapp å avlive alle så skal ikke klage! Har en herlig flokk igjen, selv om den er redusert med mange personligheter som jeg kommer til å savne mye! <3 Nå, den siste uka har jeg merket en betraktelig oppgang i helsestatusen til hønsa, de virker bedre og nå tror jeg alle har jobbet seg gjennom IB viruset og er på bedringens vei....Hurra, DEILIG - Endelig noe gevinst for strevet med all ekstra påpass med stell og hygiene. Da ser det positivt ut for at de blir frigitt og er friske i februar iallfall, men det regnet MT/Vetrinærinstituttet også med da de satte en god margin på 6 mnd! Ha en flott dag i nysnø`n! Tjing!
 4. Her så tar visst veterinærene på MT en test av hønsa, som de sender til vet.inst. Det ville de iallfall gjøre her sa de, også ville vi få et skriv som vi kunne fremvise ved salg slik at andre kunne se at våre dyr ikke var noen smittefare for andre lenger. Karantenetiden er jo 6 mnd for våre så regner med at de fleste er blitt friske da det virker som IB'n har gått gjennom hele flokken siden i august og de første har kommet seg godt nå Kjenner det tar på med sykdom, uro for flokken og stadig frafall... Har det som hobby og hver fugl har ett navn her så her er jeg glad i hver enkelt personlighet...høner og haner til tross ..
 5. Litt stille herfra mens vi jobber oss igjennom sykdom,men vi er her stadig :)

 6. Trist og lei da jeg tror jeg må ta favoritthanen min...:'(

 7. Her slenger jeg med med da jeg har intresse for de mange av de samme rasene som pjokkeline, pluss gul col. brahma og sussex i annen farge en hvit col. - da gjerne rød eller gul! Har snakket litt med MT om å importere fra Sverige og fikk beskjed at de vi importerer fra må ha godkjente papirer, altså må de ha tatt blodprøver av hønsa som viser at de er friske og frie for smittsomme sykdommer, samt så måtte vi registrere eggimporten på altinn.no Andre sier at dette ikke stemmer så litt ulike meninger innen MT er det også... Jeg er jo som sagt båndlagt til i februar, men ønsker å planlegge litt nye rugeegginnkjøp til våren alikevel da jeg håper vi er kvitt smitten da, noe vetrinærinstituttet mener vi skal være også
 8. Oi, dette var jo tråden over alle tråder da.. Ble jo ertet litt av MT fordi jeg hadde navn på alle mine 35 høns, men her er de døpt ettersom de kom og ble kjønnsbestemt! Sussexhanen Bjarne med sine to damer Sigrid og Ingrid - Ble døpt etter min mors tanter og onkel! Brahma mixfarget Theobald og Fritjof med damende Jorunn og Beate! Sølvsvartbåndede brahma Benny og Egon, Modern, Vesla og Mini. Legbarfarget Orpington Mimmi, Marie og Mathilde - Skiller de på fargene på kragen og en forskjell ved nebbet. ( Hadde hanen Mats, men han måtte jeg ta da han fikk mareks forrige uke.) Gul/sort brahma Stina, Mina og Lina - Stina er eldre og forstandig, og Mina og Lina er The Twins og høyt og lavt! Wyandotte Esther og Sofie - Esther har bredere striper enn Sofie,Søstre i tykt og tynt. Kobbermaran Gottfrid, Fanny og Alice - Etter Englagård. Gottfrid har holdning til tuuusen,Fanny er tøff og Alice er liten og bestemt!! Barnevelder Vera, Agda, Bodil og Martha - 4 unghøns som virrer rundt. Svarthøns Fernando og Rosita Faverolles Fred og Wilma - The Flintstones Araucana Chanan, Shari og Arija - Ville bare ha litt annerledes navn.. Vel det var mine vakre skapninger!
 9. Å så herlig Kriola, så bra at noen får gledelige svar også!
 10. Dette syns jeg også var en god ide,dette med sertifikat må jo kunne gjennomføres? Vi kjøpte livdyr og fikk smitte fra ett sted som det ble sagt hadde hatt kontroll av MT så veldig enkelt å si man har hatt kontroll og at dyrene var friske,litt vanskeligere om man må fremvise sertifikat. Jeg kommer til å teste mine jevnlig og ser jo nå med frustrasjon på kontaktbesetninger rundt om som ikke blir testet, eller tester sine egne da de vet de har solgt dyr med smitte!
 11. Da har jeg fått svar og blodprøvene viste positivt på IB og Mycoplasmose. Jeg er nå båndlagt, men vi vet hvor smittekilden er kommet fra, men det triste er at jeg har solgt kyllinger og høns herfra som jeg ikke ante hadde smitten så nå gjenstår den tråden. Har ringt eller sendt beskjed til de jeg har kontakt med og forklart situasjonen og håper at folk ikke tror jeg har gjort noe slikt med viten og vilje. MT Har vært utrolig hjelpsomme og kommer til å ta kontakt til uken, de mener dette er mulig å behandle da de ikke var alvorlig angrepet av sykdommene, men noen dyr som eventuellt viser tydelige sykdomstegn må avlives. Litt mere venting, men alikevel bedre tid i møte med klare svar om at jeg får beholde de fleste.
 12. Tusen takk for svar, ser jo at det har gått ned en del mark og snegler nå i sommer så derfor jeg måtte spørre spesielt om dette med gaporm. Det har jo regnet såpass mye her på østlandet så har jo sett at marken har ligget mye oppå bakken (med flytvest) da jorden har vært for vasstrukket sikkert, dette er jo da ett eldorado for hønsa ~ rene koldtbordet hver dag, samt snegler å finne langs jordekanten i mengder... Leste også at gaporm kunne gi symtomer som surkling og hosting/nysing , er det vanlig? Ropa B antiorm har jeg også.
 13. Jeg fant selv... />http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Fjaderfa/Parasiter-hos-fjaderfa1/Gapmask/
 14. Er det noen som kan fortelle meg litt om denne typen orm og hvordan symtomer den gir? Noen som vet?
 15. Venter på svar på blodprøver...

 16. Jeg hadde 34 fugler, nå 33 med småkyllingene.. 6 av de tok de blodprøver av, og da de som hadde vært syke som jeg visste om og kunne peke ut. Den ene kobbermaranhøna mi måtte bøte med livet og den tok de med seg for videre obduksjon. Jeg har mange ulike raser og har i sommer endelig fått de rasene jeg har ønsket meg så håper, håper det ikke er noe galt... Jeg har 2.5.5 brahma,1.3.0 Orpington,1.2.0 Kobbermaran, 0.0.3 Araucana, 0.0.4 Barneveldere, 0.0.2 Svarthøns, 0.0.2 Faverolles, 0.2.0 Wyandotte + vaktler 2.10.0 Idag kjenner jeg tungsinnet har tatt meg litt og har nå liksom forberedt meg på det værste, selv om jeg håper på det Beste! Idag hørte jeg den ene wyandottehøna mi nyse igjen, så dette blir ei rimelig rastløs og spennende uke.. Kjenner jeg har en stor klump i magen nå!
 17. Blir helt på gråten jeg, huff så vondt å tenke på for man blir jo så utrolig gla i disse hønene sine...gjengen som jeg sier <3 Er så mange ganger jeg har en dårlig dag og etter å ha hatt en liten stund i hønehuset så er dagen reddet.. Mine har ikke vært så dårlige, mine nøys litt og surklet i brystet og stoppet med det liksom... ingen hevelse ved øynenen og heller ikke noe verk i dem. De spiser like godt,nesten for fete fikk jeg beskjed om idag.. hehe...og de sturet ikke noe.
 18. Får du ikke ha de ute heller, nei det er jo luftbåren smitte!! Huff så grusomt... Mine fikk lov å gå ute så lenge de nå da, men det er vel fordi de ikke vet noe ennå... Hvor fort ble dine syke og hvor fort merket du det?
 19. monalisa, jeg skjønner så godt hva du mener for jeg har hatt samme symtomer på to/tre av mine høner for ett par uker siden, og nå idag har MT vært her å tatt prøver så denne uka blir det å vente spent på svar! Trodd de har vært forkjølet, men da høner ikke blir forkjølet så må det jo være noe annet...
 20. Nå har jeg hatt MT på besøk idag og det nettopp fordi jeg for ett par uker siden hadde to/tre høner som nøs og surklet... og hører jo her inne at høns ikke blir forkjølet så da er det vel noe galt! Han tok blodprøver av 6 ulike dyr så nå er det bare å vente! Etter ditt innlegg på fb Therese så ville jeg ikke lenger gå i uvitenhet, så da ba jeg de komme en tur å ta en kontroll. Jeg har alltid sett på MT som den store stygge ulven, men koseligere mann har jeg aldri møtt og det ble en positiv opplevelse tatt omstendighetene i betraktning! Han informerte meg godt om tiltak hvis svarene skulle være negative og jeg fikk svar på alt jeg lurte på.. Dette blir ei urolig og nervepirrende uke, men er forberedt på det værste, jeg vil ikke ha syke fugler og ikke vil jeg være med å spre smitte blandt andre heller..
 21. Har kjøpt kalkbeinsmiddsalven man får kjøpt på gamebird og kan absolutt anbefale den! Smurt min silkehøne som hadde grusomme ben to ganger,en gang pr uke i 2 uker og nå er hun så å si helt frisk... De andre har også fått behandling selv om de har det i mindre grad slik at jeg forhåpentligvis blir kvitt det.. Fikk dette da jeg kjøpte voksne dyr som nybegynner..
×
×
 • Create New...