Jump to content

Arne aka norwegian

Medlemmer
 • Posts

  985
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Arne aka norwegian last won the day on January 13 2015

Arne aka norwegian had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Sauherad, Telemark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arne aka norwegian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

26

Reputation

 1. Svaret blir litt avhengig av hva slags rase du skal ha. Husk at mye av avføringa kommer mens de sitter på vaglene om natta, så hvis du skal ha vaglene over verpekassene bør du ha et gjødselbrett imellom. Sandbad inne behöver du ikke, hvis de kan få dekket det behovet ute.
 2. Jeg kan muligens avse et par, klekket i fjor, men de er ikke av så veldig god type. Men er kanskje noe å jobbe videre på… Holder til i Sauherad i midt-Telemark.
 3. Se innlegget: "Nytt nettsted bare om Jærhøns — Anbefales!" All informasjon fra utstillingen ligger på nettstedet. Er også mulig å avtale lån av utstillingen.
 4. Her finnes mere nytt om opprinnelsen til jærhøns, enn det jeg hadde da jeg skrev min artikkel. Og – bilder av mange av de opprinnelige dyrene, også fargevarianter som nå er utdødd. Det er også informasjon om vandreutstillingen jeg skrev om tidligere også. http://jærhøns.no
 5. Virker vel også på bakterier og virus, og bakterier er i alle fall kjekke å ha i komposten…
 6. Står på sekken. Dyra kan være inne, ikke no' verneutstyr nødvendig. Men følg mengdeanvisningene for sikkerhets skyld... Hvordan stoffene i Stalosan evt påvirker kompost, vet jeg ikke.
 7. De går vel og napper på alt som er grønt. Og hvis tuja er det eneste grønne... Hønene her forresten av alle bladene på en liten rhododendron over tid. Ingen som daua akutt i alle fall. Tror vi har litt lett for å bli hysteriske.
 8. Står vel her at det er oljen som er giftig pga konsentrasjonen. Lavere doser blir brukt til behandling og styrking.
 9. Men de spiser det vel ikke? Men det er jo bare å prøve og se hvordan det utvikler seg...
 10. sepiolit, (af gr. sepion 'blæksprutteskjold' og lithos 'sten'), merskum, hvidligt eller grøngult, nåleformet eller båndformet lagsilikatmineral af båndmineralgruppen. Formlen er Cx-y(Mg8-yAly)(Si12-xAlx)O30(OH)4(OH2)4, hvor C er ombyttelige kationer som fx Na+. Sepiolit dannes i ionrige vandige miljøer. Det anvendes fx i boremudder. Betydelige forekomster findes bl.a. i landene omkring Middelhavet. Så spørs det hvordan silikat oppfører seg i kroppen? Blir jo brukt som kattesand pga evnen til å suge til seg fuktighet, regner jeg med.
 11. Faren er vel at de vil spise noe av det. Kattesand er et kjemisk produkt. Jeg kjenner ikke sammensetningen, men er usikker på om det ikke vil kunne være dårlig for helsa?
 12. Det grønnaktige egget kommer fra Isbar eller Araucana avstamminga. Begge disse rasene har gen for blå egg. Hvis man krysser blåegglegger X brunegglegger får man fra grønnblå til olivengrønne egg. Mørkheten på den brune eggfargen avgjør valøren i avkommet.
 13. Link for å bli medlem av Norsk Rasefjærfeforbund: http://nrff.no/index.php/bli-medlem
 14. (Fikk litt trøbbel med å lagre, så her er resten av svaret) Spørsmålene blir vanskelige å besvare fordi de er så generelle. Med noen fargevarianter går det an å krysse to farger – MEN vel og merke så lenge du vet hva du gjør – hvis ikke blir det kaos i løpet av noen få generasjoner. Og genene er de samme for alle hønseraser, fra Sebright til Malayer. Noen farger, som svart og hvit, kan "dekke over" andre fargeanlegg som da ligger skjult. Hvilken annen farge ville du krysse svart med? Ang. perlegrått & tverrstriping: Husk på at tverrstriping er dominant og legger seg over hva som helst. Hanen kan ha to gener for tverrstriping, høna bare ett. (Blir tema for første medlemsblad på nyåret) Perlegrått er recessivt (vikende) og krever derfor to gener for å komme til uttrykk. Det viser seg ikke når dyret bare har ett gen for det, men dyret er bærer. Krysser du perlegrått med svart blir alle kyllinger svarte. Da må du krysse avkom tilbake på den perlegrå forelderen og få 50% perlegrå, resten blir svarte bærere.
×
×
 • Create New...