Jump to content

apolkadot

Medlemmer
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by apolkadot


 1. Jeg oppdaget i dag en høne som gikk og "trykket" veldig mye, og ved nærmere kikk satt det fast møkk utenfor kloakken. Jeg tok med meg høna inn, vasket henne og fikk fjernet møkka. Hun sitter nå i bur på badet, men hun driver å trykker og trykker og trykker, også kom det litt hard bæsj og en liten "skrike" lyd fra høna. Jeg lurer på om det er denne høna som verper egg med litt blod på. Det er ganske store egg for en så liten dverk kochin å være.. hvorfor driver hun sånn å trykker? Er det for hard avføring? Sitter det fast et egg??? Noen tips? (Har lyst å dele video, men jeg vet ikke om det går)


   


    2. Nå kan jeg bare snakke om hønseegg som skal klekkes da men, jeg hadde en kylling som plutselig klekte uten at det hadde vært en lyd eller noe bevegelse på noen av egga. Samme var det med de andre, heeeeelt stille, men våkna en morgen av at det plutselig var 3 kyllinger til.. så jeg veit ikke hvor mye vugging og bråk man egentlig skal forvente seg!


 3. mine høner er skikkelig sære... de ELSKER appelsiner, men f.eks pærer nei det vil de ikke ha. Kan til nøds gå med litt epler. Og salat er topp. De går fritt så de kan spise akkurat hva de vil. Og de har fri tilgang til kraftfor, men det står inne og der er de sjelden! kun om kvelden og natta. Så noen er vel mer sære enn andre :)


 4. Tusen takk for tilbudet Aina :wink: Det var veldig snilt av deg å tilby hjelp!

  Men som du kan lese nedenfor, så klarte dessverre ikke de små seg. :rolleyes:

  men jeg har en Paduanerkylling som ble klekket i går, så jeg får se an den, om den kan være i lag med Dk kyllingene jeg har som er 14 dager gamle, eller om det blir for stor aldersforskjell på de. Sier fra igjen ang denne :wub:

  Ja gjør det, synd med vaktelkyllingene! :azn:


 5. Mine unghøner er stabile, iallefall den som begynte å legge først, den legger ett nesten hver dag.? Det er iallefall alltid et lite lysebrunt egg der hver dag (tror jeg), den andre dk høna verper noe lysere egg, det er iallefall teorien min, hun verper 3-4 i uka.. så de er flinke verpere de tror jeg!


 6. Jeg har bare ruget frem noen få egg 1 gang før, da begynte det å klekke dag 20, og alle var ute dag 21. Nå er alle eggene helt stille, men jeg har sett at det er litt bevegelse i noen av egga. Kan det ta flere dager over før det skjer noe? Dette er postegg...det har vel noe å si det også ?

  venter i spenning....


 7. Jeg har faktisk hørt at egg vi innimellom får i butikken da er 3 mnd gamle. Og at de da har holdbarhet på ytterligere 6!!! Mnd.. Dette hørte jeg på en dokumentar på NRK som omhandlet det at vi kaster for mye mat som er fullt holdbar. Ta dette med en klype salt da..

  Det skal jo liksom ikke skje det da, men jeg tror ikke disse er for gamle. Siden det er norske egg. Det sto spesifikt at norske egg burde få lengre holdbarhet, ikke kortere slik som utenlandske ble pålagt. :D


 8. Dette leste jeg litt om, egg i butikk har bare holdbarhet på en måned, dette på grunn av eu direktiv. I andre land er det fare for salmonella og denne bakterien utvikler seg jo eldre egget er. Dette har aldri skjedd i Norge så norske butikkegg kunne egentlig hatt MYE lengre holdbarhet. Vi snakker 2-3 mnd. Helt ferske kokte egg må ligge lenge i kaldt vann før de skrelles, evt kokes dagen før og legges inn i kjøleskapet hvis det skal brukes på brødskiva dagen etter :) Det funker!!


 9. garanter haner ja, har hadt hvit italiener og høne får ikkje så stor kam som dette før mindst 2 mnd alder..

  lys jær er egentlig gul brun.. og hanen er mye grå på vingene som unge og blir lysere etter hvert får mye gult i nakken og gult og grått på vingene.

  Æsj da... 2 haner og 1 høne! Det blir alltid så mange haner hos meg!

×
×
 • Create New...