Jump to content

Alhansi

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Alhansi

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 05/20/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Interesser
  Moskusender, høns,katter og kaniner. Korsang. Data og tilhørende duppeditter. Matlaging osv. Men øverst på lista: Småtrollene mine er viktigst i livet!!
 1. Jeg fikk i høst rugeegg av faverolles, og er helt forelsket i rasen. Kunne tenkt meg plukke rugeegg selv til vårs, men det er vel ikke så smart når hanen er bror til hønene? Eller? Hvordan gjør dere dette?
 2. 19 søte faverolles klekket på mandag, trivsel:)

 3. Alhansi

  Bur til vaktel?

  Er i tenkeboksen. Lurer på skaffe oss vaktel til vårs(det er vel feil årstid klekke nå?). Har høner og ender (hver for seg). Har hønehus med utegård, alt inngjerdet. Leser jo om at vaktler skal være koselig fugler, men vet ikke noe selv igrunn. Dette er helt nytt for meg. Om jeg skaffer vaktel, ønsker jeg å bygge bur i sammenheng med hønehuset.(men hver for seg) Hvor stort må det være? Hva er minste maske på netting man kan bruke?(de er vel små disse vaktlene?) Trenger de mye høyde? Har dere bilder av deres bur?? Vært supert om noen kunne legge ut bilder:) Som sagt: I tenkeboksen:)
 4. trenger rugeegg av Faverolles snarest mulig!! De egg vi ble lovet i posten disse dager, kommer ikke likevel:(

  1. rosette

   rosette

   :( dumt!! Jeg har dessverre ikke denne rasen, saa ikke mye hjelp av meg er jeg redd.
  2. Alhansi

   Alhansi

   Ja det er veldig dumt! Veldig lei oss nå, jentene min på ti og tolv er veldig nedfor akkurat nå. Jeg ble lei meg og skuffet selv, vi hadde liksom satt av tiden fremover til dette kyllingeventyret;( Hvilken rase har du da?

 5. Det virker som det gikk noe bedre i dag, ser ut som de har blitt vant til hverandre. Noe hakking, men pekingendene er blitt så store at de gjør seg ikke så mye av det. Pekingendene er mye mer fosiktigere enn moskusendene.
 6. Jeg skal prøve igjen. Takk for svar. Jeg skjønner egentlig ikke hva som har gått galt. Håper de har vendt seg til hverandre bedre da, selv om de ikke har gått sammen så har de jo bare hatt en netting seg imellom. Krysser fingrene for en bedre flokk.
 7. Jeg kjøpte meg åtte moskusandkyllinger og tre Pekingandkyllinger som alle var tre uker gamle for noen uker siden. Det tok ikke lange stunden før jeg måtte skille dem, moskusandkyllingene pøblet fælt med dem. De hadde god plass, nok mat og vann, så hvorfor de er slike pøbler aner jeg ikke. For litt over ei uke siden var tiden kommet for å slippe de ut sammen med andrikken og de fire endene hans(moskusender)(alle 11 kyllingene). De har god plass også, med romslig dam og plasser for å trekke seg unna på. Var jo spent på andrikken, men det var ikke noe problem, han er godslig og snill mot alle. Verre var det med endene, de og moskusandkyllingene hakket og bet Pekingandkyllingene. Særlig gikk det ut over vingstubbene, og blodet fosset flere ganger! Dette klarte jeg ikke være vitne til, så jeg skilte dem igjen. De står i samme andegård, men avskåret fra dammen og har det ikke så romslig som de andre endene. Pekingendene har en balje inn hos seg, mat og drikkevann. De vokser dog fort.... Pekingendene står i "hønsefreseren" som jeg vanligvis bruker ha fire/fem-ukerskyllinger i, kan være ut, men skånet for rovfugl ol. Skulle ha hatt denne til dette bruk om noen uker, så det ideelle hadde vært å få ført Pekingendene inn i moskusandflokken før den tid. Leser at krysninger oppstår mellom moskusand og pekiningand oppstår, så dvs at disse to andtypene skal kunne sameksistere. Han jeg kjøpte kyllingene av sa også dette. Men hva er det som skjer i min andegård da?! Da moskusandkyllingene gikk sammen med Pekingandkyllingene så regelrett herset de med dem. De jaget dem i en krok og bet hele tiden. Noen råd?!
 8. Supert;) Er det for at dyret er eldre man legger det i mildt eddikvann?
 9. Har ei and som jeg lurer på om må ut av flokken til vinter. Skal vi bare knerte den eller er den spiselig? Hun legger egg, men jeg vet ikke hvor gammel hun er.
 10. Pøh, pekingand kyllinger og moskundandkyllinger gikk ikke sammen det!!!

 11. Huff, jeg er slik en pyse!! Vet jo at man må, og kjøttet er jo innmari godt, men sannelig ikke lett måtte sende sine håndmatete moskusender bondemannens vei for slakting. Fryseren ryddet, og dit havner fem til kvelden, det er tross alt god spise! Man kan ikke ha dem alle, sånn er livet. Kan dog ikke noe for at jeg blir litt most innvendig, de er jo så altfor snille og tillitsfulle................ Håper jeg blir bedre med årene............. 12 uker til neste slakting............. Men har dog kommet videre i forhold til ifjor, da vile jeg ikke spise dem en gang. Det hørtes grufullt ut mente jeg. Nå ser jeg nødvendigheten i det. Man kan ikke ha så mange dyr på et begrenset omeråde, altfor mange andriker,er altfor mange andriker også.... Har dere det slik dere også??Blir det bedre med årene??
 12. To ender solgt, 5 straks å finne i fryseren.Trist, men en nødvendighet.

 13. Mye morsommere med ande/hønehobby i finværet ja;)

 14. Håper du får bra klekkeresultat. Jeg tør ikke ha gås jeg, de bråker fælt og siden vi bor på gård og det er her vi har vårt arbeide, ja så tror jeg at vi blir lei i løpet av den dag. Skal du slakte gjessene, eller ha de som husdyr? Lykke til:) Gleder meg til mine eventuelle klekkinger. Må vel bygge på etterhvert:)
×
×
 • Create New...