Jump to content

Alhansi

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alhansi

 1. Jeg fikk i høst rugeegg av faverolles, og er helt forelsket i rasen. Kunne tenkt meg plukke rugeegg selv til vårs, men det er vel ikke så smart når hanen er bror til hønene? Eller? Hvordan gjør dere dette?
 2. 19 søte faverolles klekket på mandag, trivsel:)

 3. Er i tenkeboksen. Lurer på skaffe oss vaktel til vårs(det er vel feil årstid klekke nå?). Har høner og ender (hver for seg). Har hønehus med utegård, alt inngjerdet. Leser jo om at vaktler skal være koselig fugler, men vet ikke noe selv igrunn. Dette er helt nytt for meg. Om jeg skaffer vaktel, ønsker jeg å bygge bur i sammenheng med hønehuset.(men hver for seg) Hvor stort må det være? Hva er minste maske på netting man kan bruke?(de er vel små disse vaktlene?) Trenger de mye høyde? Har dere bilder av deres bur?? Vært supert om noen kunne legge ut bilder:) Som sagt: I tenkeboksen:)
 4. trenger rugeegg av Faverolles snarest mulig!! De egg vi ble lovet i posten disse dager, kommer ikke likevel:(

  1. rosette

   rosette

   :( dumt!! Jeg har dessverre ikke denne rasen, saa ikke mye hjelp av meg er jeg redd.
  2. Alhansi

   Alhansi

   Ja det er veldig dumt! Veldig lei oss nå, jentene min på ti og tolv er veldig nedfor akkurat nå. Jeg ble lei meg og skuffet selv, vi hadde liksom satt av tiden fremover til dette kyllingeventyret;( Hvilken rase har du da?

 5. Det virker som det gikk noe bedre i dag, ser ut som de har blitt vant til hverandre. Noe hakking, men pekingendene er blitt så store at de gjør seg ikke så mye av det. Pekingendene er mye mer fosiktigere enn moskusendene.
 6. Jeg skal prøve igjen. Takk for svar. Jeg skjønner egentlig ikke hva som har gått galt. Håper de har vendt seg til hverandre bedre da, selv om de ikke har gått sammen så har de jo bare hatt en netting seg imellom. Krysser fingrene for en bedre flokk.
 7. Jeg kjøpte meg åtte moskusandkyllinger og tre Pekingandkyllinger som alle var tre uker gamle for noen uker siden. Det tok ikke lange stunden før jeg måtte skille dem, moskusandkyllingene pøblet fælt med dem. De hadde god plass, nok mat og vann, så hvorfor de er slike pøbler aner jeg ikke. For litt over ei uke siden var tiden kommet for å slippe de ut sammen med andrikken og de fire endene hans(moskusender)(alle 11 kyllingene). De har god plass også, med romslig dam og plasser for å trekke seg unna på. Var jo spent på andrikken, men det var ikke noe problem, han er godslig og snill mot alle. V
 8. Supert;) Er det for at dyret er eldre man legger det i mildt eddikvann?
 9. Har ei and som jeg lurer på om må ut av flokken til vinter. Skal vi bare knerte den eller er den spiselig? Hun legger egg, men jeg vet ikke hvor gammel hun er.
 10. Pøh, pekingand kyllinger og moskundandkyllinger gikk ikke sammen det!!!

 11. Huff, jeg er slik en pyse!! Vet jo at man må, og kjøttet er jo innmari godt, men sannelig ikke lett måtte sende sine håndmatete moskusender bondemannens vei for slakting. Fryseren ryddet, og dit havner fem til kvelden, det er tross alt god spise! Man kan ikke ha dem alle, sånn er livet. Kan dog ikke noe for at jeg blir litt most innvendig, de er jo så altfor snille og tillitsfulle................ Håper jeg blir bedre med årene............. 12 uker til neste slakting............. Men har dog kommet videre i forhold til ifjor, da vile jeg ikke spise dem en gang. Det hørtes grufullt ut mente j
 12. To ender solgt, 5 straks å finne i fryseren.Trist, men en nødvendighet.

 13. Mye morsommere med ande/hønehobby i finværet ja;)

 14. Håper du får bra klekkeresultat. Jeg tør ikke ha gås jeg, de bråker fælt og siden vi bor på gård og det er her vi har vårt arbeide, ja så tror jeg at vi blir lei i løpet av den dag. Skal du slakte gjessene, eller ha de som husdyr? Lykke til:) Gleder meg til mine eventuelle klekkinger. Må vel bygge på etterhvert:)
 15. I dag er dagen, første gang rugemaskin skal prøves, håper på å få noen kyllinger av det iallefall! Skummelt og spennende!

 16. Tusen tusen tusen tusen takk for et veldig langt og klokt svar, jeg kjenner jeg faktisk fikk litt bakekontakt nå, så dette blir spennende!! Setter uendelig stor pris for at du tok deg tid til å svare meg så nøye, du er en helt!! Igjen: Tusen takk!
 17. Tusen takk. Det var betryggende, man kan jo liksom ikke bare flytte maskinen når man først har satt i gang. Og skal heller ikke vaske eggene:)
 18. Er i rugemodus, skummelt i grunn....

  1. Show previous comments  1 more
  2. Alhansi

   Alhansi

   Håper det,grugleder meg, håper det blir noen nøster av innlegget i morgen. Legger 10 andegg først og deretter noen høneegg etter 14(?) dager. Må sjekke det der med dagene litt nøyere. Takk forresten:)

  3. Camilla R.H

   Camilla R.H

   Tror det står en oversikt over antall rugedøgn for forskjellige anderaser på prydfugler.no!

  4. Alhansi

   Alhansi

   Av, tusen takk, fant masse nyttig lesestoff der;)

 19. Jeg har nå samlet egg noen dager, løpt om kapt med skjær og kråke. De har vært ramme i eggreirene til moskusendene mine. Men nå har dagene gått og jeg har lest at 7-10 dager er holdbarheten på rugeegg. Jeg har vendt og ellers gjort det jeg har lest om oppbevaring av eggene. Og da er skrekken nærme, jeg skal starte min Octagon 20 Advance for første gang. Jeg grøssgrugleder meg. Jeg har lest litt hit og dit og kommet fremtil at det beste stedet for rugemaskinen er å stå i andreetasjen her. Der er det minst ferdsel, ikke direkte sollys, jevn temperatur, mørkt og ingen katter osv. Men jeg treng
 20. Kan man ha fire ender og to andriker sammen?
 21. I mars mistet jeg hele moskusandflokken min, bare en av 12 som overlevde Mikkels rov. De store regnbygene overlang tid skylte jorda bort og gjorde saken enkel for reven komme seg inn under gjerdet. Ble veldig lei meg. Bestemte oss for å lage en innergård i andegården, vi har støpt gulv satt opp hundegjerde(9kvm), med nettingtak. Nå får verken rev eller hauk tak i endene på natters tid. Om dagen er de ute i den inngjerdte andegården sin, med dam og mange store trær omkring. Fikk tak i det som jeg trodde var 5 ender og 1 andrik, den ene anda(Henna) var inne hos hønene hele tiden.(vi hadde dem
 22. Tusen takk for veldig nyttig svar!! Har nå sluppet de løs, og det går veldig bra. Litt vanskelig få de inn om kvelden, men ellers går ting greit. Så artig se på de.
 23. Jeg har noen moskusandunger, og det begynner bli trangt der de står. Jeg slipper de løs en gang om dagen, sammen med andrikken og endene. Da bader de i den store dammen og koser seg. Men etter ei stund tar jeg dem inn igjen i buret sitt. De har både mat, vann og bademulighet der, men det er trangt nå. Andrikken hakker på ungene når de kommer nære han av og til. Men oftest gjør han dem ikke noe, og lar de løpe rundt ham og på han. Jeg lurer på når jeg kan slippe de ut i den store innhegningen samen med andrikken og de to endene våre(den ene er andemor)? Innhegningen er rundt trær, så de er i
 24. Takk:) Men når synes du at skjura og kråke ikke lenger er et faremoment for andeungene da?Jeg synes andungene er blitt store, men når jeg ser de i forhold til kråka og skjura, ja så har de egentlig ikke noe å stille opp med. Får vente ei stund til tenker jeg.
×
×
 • Create New...