Jump to content

hønemor2

Medlemmer
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About hønemor2

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 01/17/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Strømmen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Toppet Hollender finnes også som dverg. Jeg har to sammen med DK og dvergsilke . 😊
 2. Hei . Har et isolert hønsehus med 4 unghøns og en ung hane(4-6mnd). To av hønene har begynt å legge egg. Nå har den ene blitt klukk. Nå lurer jeg på om det er for kaldt ute til at noen kyllinger vil overleve før de klekkes? Inne i hønsehuset blir det ikke under 0 grader uansett hvor kaldt det er ute. Og hvor stor mulighet er det egentlig for at det blir kyllinger, da høner og hanen er så ung?
 3. Jærhøns er også mulig å se kjønnet på som kylling. Men jeg har opplevd at disse må man jobbe litt med for å få håndtamme. Lys sussex er lette å få tamme og legger store fine egg. Min har lagt egg hele året også, men legger ikke så mye egg nå som har blitt 3,5 år. Ellers har jeg skaffet meg Islandskyllinger . Denne rasen er lett å temme,mine er bare 5 uker gamle men kommer løpende når jeg kaller på de. Jeg vil anbefale deg å få tak i kyllinger. Min erfaring er at halv-voksene til voksene høner er vanskeligere å få håndtamme. Lykke til
 4. Ja ja... men det er litt morsomt å gjette. Takk for svar alikevel. Tenker at den nr 2 er en hane fordi den er størst og har kraftige ben og hode. Men de andre er jeg mer usikker på. Den nr 1 er jo så liten selv om alle er like gamle.
 5. Det evige spørsmålet : høner eller haner ?? Har 4 Islandskyllinger som er litt over 5 uker. Er det noen som kan se om hva det kan være... ?? Bilde 1 : den minste i flokken , men den tøffeste. Bilde 2 : den største. Bilde 3 og 4: De er midt i mellom på størrelse
 6. Jeg har vært så heldig å fått kjøpt nyklekkede kyllinger av Islandshøns. Etter to dager klarte den ene kyllingen (4 dager gammel) og få en bit sagflis sittende fast i øyekroken. Fikk fjernet flisen med pinsett, men øyet er hovent og det er puss på øye. Har vasket det noen ganger , men det blir fort tilsmurt av puss igjen. Kyllingen virker pigg ellers... spiser ,drikker og pusser fjær som vanlig. Men jeg har misstanke om at det har godt utover synet. Nå lurer jeg på hva jeg skal gjøre videre. Skal jeg vaske bort puss og holde det så rent som mulig... eller er det best å la det være og ikke røre så mye på det??
 7. Prøv dette med å legge den på rygg .... Jeg hadde ei høne jeg måtte gjøre det med innimellom som gikk til angrep på bena mine... Viktig at de vet hvem som bestemmer Ta et grep rundt hode og så tar du tak i bena. Da går det ganske greit å vippe de over på siden, så rygg. Lykke til.
 8. Hei Dverg kocking og Mille fleur er to dverg raser som er barnevennlige og lette å temme. De er også lette å få til å ruge ut kyllinger. Vi har også lys susex, som er en stor rase, men veldig snill. Plymouth rock er også en snill rase. Disse legger store egg , men er ikke så flinke til å ruge. Etter min erfaring bør du i hvertfall styre unna Svart Minorka. De har en tendens til å bli hissige. Lykke til.
 9. Jeg har kjøpt inn litt undulat-sand som kyllingene får. Hvis de ikke går ute.
 10. Kyllingene våre får også kraftfòr , og litt vitaminer i vannet. Har ikke opplevd noe løs mage hos de.
 11. Ja det er det jeg tror også, og at Lakenfelderen er en hane. Den er tøffere og mer frempå ved mating.
 12. Jeg har satt min høne med 2 kyllinger, på 4 uker, inn sammen med de andre voksene hønene (3 stk). Det går bra. Hønemor passer godt på de små.
 13. Ok , da får jeg bare smøre meg med tålmodighet. Hørte det var så lett å se på Mille fleur, men ikke så lett når man bare har en. ikke noe å sammenligne med.
 14. Jeg har hørt at man kan ha 5 høner uten en hane. Hanen er jo der for å holde orden på hønene. Ordne opp når de er uenige og at alle følger rang. Til flere høner du har uten en hane til mer kranling og hakking kan det bli. Vårt hønsehus er på 3 km2 , til våre 4 høner og 2 kyllinger. Men hønene er ute hele året hos oss. Skal de være inne hele vinteren må de ha litt større plass syns jeg.
 15. Har to kyllinger som nå er 4 uker.. Den ene er en Mille fleur porselen og den andre er en Lakenfelder dverg. Dette ser ut som det blir veldig fine individer, men er det høner eller haner ? Legger med noen bilder .. Er det noen som kan se det ?
×
×
 • Create New...