Jump to content

Camilla R.H

Medlemmer
 • Content Count

  586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Blog Comments posted by Camilla R.H


 1. Du bør ikke flytte på henne nå; du risikerer at hun går av redet. Vent til hvertfall første kylling er klekt. Om ikke rugekassa er montert fast ville jeg da flyttet hele kassa. Henger kassa på veggen bør du absolutt flytte henne straks det er klekt, for kyllingene kan dette ut og slå seg ihjel.

  Har du prøvd å legge noen egg i de andre rugekassene for å lure hønene til å verpe der du vil?


 2. Vi kom til enighet her hjemme om å vente til våren likevel. Tror gubben angret litt etter å ha overtalt meg, for han viste meg for bare et par dager siden bilder av uthus han mente ville være perfekt for ender, bare han isolerte det først. Ikke lett å holde på fornuften når han holder på sånn! ;)

  Ville holdt dem atskilt fra tuppene uansett, men virus som spres med dråpesmitte kan nå over flere km, og da hjelper det lite om jeg har dem separat. Det mest fornuftige er uansett å vente til våren. Da vil andedammen komme på plass også. Var nok ikke meningen i år; først forpurrer byantikvaren planene mine, og så blir det kjent at det er mye sykdom ute og går..


 3. Uff, ikke så greit...

  Gubben mente han kan bli fornærmet om jeg krever å få teste dyrene før jeg flytter de hit. Tenkte det kunne være løsningen, men siden han ikke er nærmere enn en kollega så skjønner jeg at det kan virke støtende.. Her er han så snill at han vil gi meg tre ender, og så vil jeg komme på besøk med veterinær på slep.. De blir nok slakt er jeg redd... :(


 4. Æsj!!! Da ser det ut til at jeg sitter med tre haner! Alle tre har en brun flekk på kinnet.. Må bestille flere egg da. Får ta en runde vaktel først da, for begge de to jeg ha bestilt rugeegg av har myting nå... Mine er også fra postegg, og har reist fra Levanger.

  Jeg gikk for honningfarget fordi de er lette å kjønnsbestemme. Og de er store; kan komme opp i 200-350 g! Greit å begynne med, siden jeg aldri har holdt vaktler før. Tror kanskje den store varianten er litt mer hardfør?! De hyperaktive nøstene vokser helt vanvittig - og spiser og bæsjer tilsvarende!


 5. Håper du får bedre klekking nå! Selv sitter jeg nå igjen med tre av 16 egg. Fem klekte, men en nektet å drikke og spise, og en måtte jeg ta pga noe med hofter og ben. Jeg ble sviktet av hafslund rett før klekking med strømbrudd i over tre timer. Virkelig ergerlig! :(

  Prøver nok en gang til, men må kjøre en runde til med kyllinger først. De vokser jo mye tregere, og trenger sommeren for å komme seg.. ;)

  Har du noen erfaring med å kjønnsbestemme honningfarget? Hvor fort ser man kjønn. Mine er bare et par uker, men tror kanskje jeg kan se forskjell alt nå?! To er spettet på buken, og en ser ut som den blir lys (hann?).

×
×
 • Create New...