Jump to content

HønePøna

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About HønePøna

 • Rank
  Nyklekt

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Stokke
 1. Dagfinn Johansen i Ramnes, Vestfold har sort australorps. Er ikke sikker på om han sender i posten, men det er bare å ringe han og høre.
 2. Hvordan gjør dere det når dere ruger flere omganger i maskinen? Jeg har vanligvis bare ruget ut en omgang, men må skifte ut endel gamle høner i år, så kommer til å ruge flere ganger. Siden det er mest praktisk å ha alle i en barnehage, når kan jeg sette de ferskeste sammen med gjengen som er 3-5 uker eldre?
 3. Hmmm... OK. Jeg fulgte bruksanvisningen som fulgte med rugemaskinen. La merke til at det ble fuktigere under klekkingen, men siden jeg hadde i mer vann var jo ikke det så rart. De tre kyllingene som klekket først tørket jo som normalt. Men da får jeg bare se hvordan det tar i vei neste gang. Tusen takk for svar!
 4. Jeg hadde seks egg som startet å klekke onsdag denne uken. Tok ut de tre første når de var blitt tørre etter nesten ett døgn i rugemaskinen, da jeg syntes de måtte få komme ut. De tre siste klekket rett etter dette - i løpet av dagen på torsdag. Lot de sitte til idag morges for å tørke, men de så like våte ut når jeg stod opp idag. Den ene hadde dødd i lpet av natta. Tok sjansen på å få de ut for å sjekke de, og oppdager at det er akkurat som om de har fått noe klissete på hele seg og så tørket. Dunet var helt hardt og de så klissvåte ut. Jeg vasket dem i passe varmt vann og fønet de tørre - da så de normale ut i dunet. Satte de så i barnehagen med de tre som klekket først. Mitt spørsmål er: Er det noen som vet hvorfor det ble sånn? De var helt stive i dunet stakkars. Hva kan det komme av, og hvordan kan jeg unngå at dette skjer igjen?
×
×
 • Create New...