Jump to content

miloli

Medlemmer
 • Posts

  248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

miloli last won the day on April 7 2013

miloli had the most liked content!

About miloli

 • Birthday 03/08/1967

Contact Methods

 • MSN
  kari.lill@live.no
 • Skype
  kari.lill

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  3.5.1 Dverg Kochin (DK)
  0.1.0 Lohman (Minni)
  0.1.0 Dverg Welsumer (DW) (Brownie)
  1.0.0 Dverg Favarolle (DFv)(Storm)

  Log for eget bruk:
  2.1.2 (Børre, tatt av hund Billy, gitt bort. Plomma og Chicky solgt. LilleKylling syk og død)
  0.0.1 Ukjent (Pondus, tatt av skjære)
  0.0.1 Mix DK-Lohman (Bolla, syk og død)
  4.0.0 Dverg Welsumer DW (2 syke og 2 slaktet)
  0.0.1 Mille Fleur (Alladin, syk og død)
  0.0.1 Sultan (Alaska, syk og død)
  0.1.0 Dverg Faverolle (syk og død)

miloli's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Litt sent å kommentere i tråden, kanskje - men gjør et forsøk. Har du, Fuglemakeren, eller andre oversikt over svakt eller lite-galende haneraser? Ellers forsøker jeg å gjøre som "søremørefjør" sier og holde dem inne til det er normalt å ha våknet avhengig av ukedag etc. Litt ljoming blir det likevel ettersom hønsehuset ikke er så veldig godt lydisolert. Ære være tålmodig naboer! :-)
 2. Min erfaring er at det kan stå til liv selv om det er langt ut i rugingen og eggene har blitt kalde. Når/hvis de dør skal de vel fra naturens side merke det selv, men med disse rugesyke rasehønene er det ikke godt å vite. Nå har det jo gått noen dager. Har du lyst igjen? Hvis alt er bra er jo det flott! Hvis ikke tenker jeg det er viktig at du tenker på om du skal legge ut nye egg eller avklukke så hun ikke blir liggende alt for lenge.
 3. Hei, ja den har fått en del fjær. Født uke 40, så det vil si 8 uker.
 4. Enig i det og har tenkt det samme bortsett fra at hønene ville komme til å dra det utover... Når det gjelder at kyllingen skitner det til tenkte jeg at jeg kunne legge litt høy over som lettere kunne skiftes for en periode. Det er også derfor jeg tenkte å klippe det opp slik at jeg kunne bytte underlag etter litt tid... Er så redd det skal bli for kaldt for den. Det er jo bare snakk om en mellomperiode hvis moren trekker opp på vaglen. Blir veldig mye styr og ta den inn om natten og det tror jeg ikke er så lurt heller, for den skal jo bli en del av flokken. Forslag og flere kommentarer mottas med takk!
 5. Ok. Da tror jeg jeg vil prøve en slik. Da har i allefall kyllingen en liten, egen varmekilde om den ønsker det. Har også lurt på å klippe opp et saueskinn for å legge inn i en kasse - litt sånn oppetter veggene. ...men da er det kanskje ikke trygt å sette kyllingmoren oppi der?!?
 6. Takk for svar. Betyr det at dere tror det vil kunne fungere med en kyllinmor stående i hønsehuset? En annen ting. På salgssiden for kyllingmor står det at temperaturen i rommet ikke må gå under 10 gC. Hvorfor det? Er det av hensyn til kyllingmoren eller kyllingen(e)?
 7. Hei, Er det noen som vet om det er knyttet brannfare til kyllingmorvarmere? Jeg mener, hvis de brukes etter klekking i rugemaskiner for kyllinger uten mødre - slik de vel er tenkt brukt - består vel ofte underlaget av sand og det er relativt ryddige omgivelser. Det jeg lurer på er om det vil være brannfarlig å ha disse ute i hønsehuset blant både store og små dyr? Jeg har nemlig en kylling som klektes for en drøy måned siden og er enebarn. Tidligere har mødrene trukket opp på vaglene igjen natterstid når ungene har nådd en viss størrelse. Da har kyllingene klumpet seg sammen i rugekassen inntil de også har begynner å vagle. I og med at denne kyllingen er den eneste som er så ung er jeg redd det vil bli for kaldt for den å ligge helt alene når den tid kommer. Det er tross alt straks desember. Derfor tenkte jeg det kunne være lurt å sette inn en kyllingmor som den kunne gå under. Den vil jo også kunne være der hvis den vil være inne og holde seg varm mens moren vil rote ute. Anyone?
 8. Ja, det med brann er et poeng og jeg syntes det er så skummelt at jeg sikkert hadde lampen alt for høyt opp.
 9. Jeg har et delvis isolert hønsehus (noen vil vel kalle det uisolert...) og brukte varmelampe med rød pære i fjor. Selv følte jeg at det var et litt slitsomt lys, men hadde hørt at hønene ikke "la merke til det". Jeg valgte imidlertid å tenke at hvis det ville stresset meg å gå i det lyse hele dagen/natten så kan det også stresse hønene og jeg har derfor fått tak i varmerør. Disse er helt tette og gir en liten lunk. Man brenner seg ikke på dem med mindre man holder over en liten tid - og innen den tid kjenner man varmen såpass godt at hånden/fuglefoten er borte. De selges bla i butikker med båtutstyr og er ikke veldig dyre. I tillegg har jeg i år kjøpt en kjeramisk varmepære. Trolig en sånn som du nevner som svart, men jeg har ikke satt den opp ennå. Bakdelen med varmepærer (og sikkert andre varmekilder) kan være at varmen kommer ovenfra og hvis høner eller kyllinger da finner det for godt å legge seg under denne deilige varmen og gulvet samtidig er kaldt blir de fort kalde på bena over tid (selv om ryggen er varm) og kan bli forkjølet. Akkurat som oss. I tillegg har jeg varmeplate under vannet når det er fare for at vannet kan fryse, ekstra godt lag med flis og godt med høy. Selv om varmen siger opp mot taket og mange mener det derfor er unødvendig å isolere gulvet ekstra har jeg god erfaring med å legge isoporplate i alle fall under rugekassene, men gjerne også over hele gulvet under flisen. Jeg tenker at det forhindrer kulden i å trenge fullt ut gjennom gulvet - som ikke er skikkelig isolert. En siste ting er verping. Jeg har hørt at varmelampe ikke er tilstrekkelig som tilleggslys for å trigge egglegging. Min erfaring (som kun baserer seg på tre kull) er at hønene som ble voksne med varmelampen på begynte å verpe omtrent på prikken uke 20, dvs desember. Men hønene som er født i sommer og har gått uten lyset varmelampen gir ennå ikke har begynt å legge egg. Dette kan selvfølgelig være tilfeldig, men tanken har slått meg at det kunne ha noe med varmelampelyset å gjøre.
 10. Hei og takk for svar, Prisilla Ja, jeg vet jo at du har rett. Det var et lite anfall av desperasjon sent i går kveld som gjorde at jeg ville prøve å sjekke om det var noen snarvei her. Når det gjelder hakkingen så er det selvsagt de selv som må finne ut av rang og plassering i flokken, men det jeg er opptatt av å kunne vurdere er om det er noen som evt. hakker urimelig mye. Og så skal det sies at sultanen spiser av hånden min og tingene du nevner er sånn jeg i og for seg har daglig omgang med dem. Får bare ta tiden og godbitene til hjelp. I tillegg vil jeg klippe litt av luggen hennes rundt øynene. Tenker kanskje det blir lettere for henne å ha kontroll med omverdenen når hun ser sikkelig. Er fjær som hår eller er det noen nerver utover i fjærne slik som feks negler/klør?
 11. Jeg har to skjønne kyllinger som nå vel er 5-6 uker gamle. De henger sammen som erteris men er ikke integrert i flokken ennå. Ettersom jeg reiser bort 5 dager til lørdag trenger jeg sårt tips innen den tid slik at hønsepasser jobben bli lettere for hønsevakten! Og - at de to kan bo et annet sted enn inne her eller i eget bur helt annet sted i hagen. De to små er hhv Mille Fleur- og Sultankyllinger. De er ikke født her. Flokken består av: 1.5.1 DK (kyllingen er født 3. mars og nærmer seg vel 12 uker. 1.0.1 Lohman (kyllingen er lohman-DKmix og ca. 9-10 uker 0.0.5 Dverg Welsumer (ca 9-10 uker og hhv 1 høne og 4 hanekyllinger). Når de to nye har vært ute blant de andre blir de litt hakket. Særlig MF som er minst av str. Problemet mitt er bla at jeg ikke vet hvor mye "hakking" som er ok - og egentlig bare er markering/rangering og hva som evt. er rett og slett ufin hakking. Merker beskytterinstinktet vokner med en gang og jeg "kjefter" på hakkeren. Er det feil? ...vel kjefter og kjefter... stopper den og tar den unna... Noen som har tips??? + en ting til: Sultankyllingen er veldig reserervert og er vanskelig å få tak i. Noen spesielt gode råd for å raskt få den mer håndtam? Den virker forresten ganske smart.
 12. Takk for fine svar! Så synd at de ikke blir eldre. Dør de av seg selv da, etter 1-1,5 års tid? Noen oppfølgingsspørsmål: a. Pleier man å få de i noen som helst grad tamme? b. Vil eggene normalt legges i "huset" hvis det er god(e) reirplasser der? c. Kan vaktelegg ruges ut av høner? d. Er det noen man kan gjøre med tanke på at de er stygge med hverandre? Plass og utfoldelsesmuligheter, antall dyr, antall høner pr. hane, eller vil de ofte være det uansett "optimale" forhold? e. Spiser man vaktler? Koke kraft kan man vel i alle fall? (tøff i trynet når det gjelder å avklare hva dyra kan brukes til når tiden er inne for det, men er redd jeg ikke kommer i den situasjonen med egne friske dyr... Og når de er syke eller gamle bruker man dem vel ikke til noe?)
 13. Har lyst på vaktler, men har innsett at det ikke er så greit å kombinere med høns. Har et par spørsmål til: 1. Er det mye lyd med vaktler? Kan det mao sammenliknes med høner og haner? (tenker på naboene) 2. Blir de bare 1-2 år? 3. Hvilke(n) rase er det som legger disse gourmet-eggene? Eller gjør kanskje alle det? 4. Er det noen raser som ikke kan bo ute uten tilgang til ISOLERT hus? Jah... det var vel det, foreløpig
 14. Ok Skjønner deg godt. Jeg stuller og steller, jeg også Men jeg har kyllingene sammen med resten av flokken fra så fort de (og moren) forlater redet. Omtrent. Forsøkte å ha et bur utenfor verpekassen men nettingen var for stor til å holde kyllingene inne. Ettersom det så ut til å gå bra syns jeg det var bedre å slippe ut hønemor også (som ikke kom gjennom nettingen...) Dette har fungert fint her i de to omgangene jeg har hatt klekkende kyllinger. Det gikk også fint å sette ut en liten attpåklatt (ca 4 dager) til resten av flokken som bla besto av 6 vel 1 ukes gamle kyllinger og 1 vel 4 ukers gammel kylling + de "voksne"
×
×
 • Create New...