Jump to content

kakleting

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kakleting last won the day on February 19 2012

kakleting had the most liked content!

Community Reputation

2 Nøytral

About kakleting

 • Rank
  Kylling
 1. Den ene påfuglhunnen har lagt seg på egg. Hun har gravd seg en grop på en smal hylle over en mur. Nå er jeg redd for hva som vil skje med kyllingene om hun klarer å ruge de ut. Det er en meter ned fra hyllen. Har noen en formening om hva jeg bør gjøre? Bør jeg ta de fra henne og legge eggene i maskin? Har hørt at det ikke er så vellykket å ruge ut påfuglegg i maskin. Hun har foreløpig lagt 5 egg, så det kommer kanskje flere. Kan jeg stole på at hun fullfører jobben når hun først har begynt å ruge?
 2. Jeg har et skur i innhengningen deres som de aldri bruker. Selv når det var 20 minus i vinter sov de ute på vaglepinnene. Så jeg hadde egentlig sett for meg at de kommer til å sove i trærne, slik jeg har hørt fra flere at de foretrekker å gjøre. Vet ikke om jeg klarer å venne de til å sove inne når jeg først har sluppet de løs. Skuret og gården skal fjernes og jeg skal sette opp et nytt hus til de og hønsene. Takk
 3. Jeg har to par påfugler gående i en gård på 30 kvm. Der har de gått siden i fjor sommer. Nå har jeg lyst til å ha de frittgående. Da er jeg usikker på hvordan jeg vil finne eggene når de legger disse. I fjor la de noen egg på slutten av sommeren, og de ble lagt litt her og der uten at de hadde laget seg en egen plass for dette. Nå var jeg riktignok sløv med å legge ut halm som de kunne lage rede av. Er det noen som vet hvordan jeg bør gå fram her? Jeg vil jo gjerne finne eggene før et dyr gjør det. Kanskje bør jeg vente med å slippe de ut til de har lagt egg? Den første runden er vel kanskje rett rundt hjørnet? Det er ihvertfall kurtisering så det holder for tiden.
 4. Tusen takk for mange gode svar. Det er to mål, men ikke så veldig mye plen. 18 høns og 16 kyllinger. Så det blir en del gjødsel, ja
 5. Jeg har masse høns og kyllinger som sprader fritt rundt i hagen. Nå er det tid for å kalke plenen og etter hvert gjødsle. Er det noen som vet hvordan dette går når man har frittgående høns? De vil vel sikkert spise både kalk og gjødsel som alt annet de kaster i seg. Gjødselet er organisk, men det er sikkert ikke kjempesunt for dem allikevel. Må jeg rett og slett la være?
 6. Ja, jeg tror problemet ligger i at de to eldste hanene er omtrent like gamle og kom hit samtidig. Tror ingen av de egentlig er sjefen. De går stort sett fredelig sammen med unntak av litt jaging når den ene prøver seg på en høne. Og så har de en sjelden gang en blodig slåsskamp, men det går seg til. Får satse på at galing roer seg etter hvert.
 7. Ja, han er kjempefin. Og så er det jo så artig å se på han, så da får han heller holde på
 8. Jeg får bare smøre de med egg og håpe på det beste
 9. Ja, Kåre er ekstrem. Han respekterer ikke engang at jeg roper HOLD KJEFT Joda, kjempegøy Ja, det høres ut som det kan bli litt av en konsert her etter hvert. Skal si fra om jeg finner en god løsning
 10. Har heldigvis bare hyttenaboer, så de har ikke blitt plaget ennå, men det spørs om de blir så begeistret for vårt tilskudd til nabolaget siden i fjor. Har tenkt å bestikke dem, ja De to eldste hanene er vel snart et år, så det blir kanskje en stund å vente. Kan det være en løsning å ha en egen innhegning med haner eller blir det like mye galing?
 11. Jeg frykter at vi holder på å bli upopulære hos naboene. Vi har to haner som galer dagen lang. I tillegg har en unghane kastet seg med i balletten. Her om dagen hørte jeg noen spede forsøk på galing fra en tre mnd gammel kylling. Er denne ustanselige galingen rett og slett for å markere territorium? Blir vi nødt til å holde oss til én hane eller fins det andre måter å roe ned galingen på? De går fritt på to mål eiendom, så de har plass nok, men holder seg stort sett sammen. Vi har én gullrandet wyandotte og én som er blanding av kochin og toppet hollender. Unghanen er blanding av hvit italiener og jærhøns. Hanekyllingen er vorwerk.
 12. Takk for alle svar. Jeg avlivet kyllingen tidligere i dag. Ikke hyggelig, men i det minste bedre enn å se den lide.
 13. Jeg har klekket ut noen vaktelkyllinger. I går kveld klekket det en (dagen etter de andre) som virker helt skjev. Den har hodet vendt mot siden og bak (som om den fremdeles lå i egget). Den har naturlig nok problemer med å bevege seg fritt. Kan den være deformert i skjelettet og bør den avlives? En av de som ble født tidligere var også slik en stund (riktignok ikke så ille) og virker fin nå. Det virker som dyreplageri å la den holde på slik, men jeg vil jo ikke avlive den om det er unødvendig. Den er foreløpig for seg selv i rugekassen. Noen som har vært borti noe lignende?
 14. Høres spennende ut Vi skal begynne med vaktel også, så det blir nok neste prosjekt for rugemaskina
 15. Uff Ikke særlig gøy å pakke ut små døde kropper. Jaja, jeg får trøste meg med de 14 små miraklene som er over middels nysgjerrige på oss. De tasser skjanglende rundt i et voldsomt tempo. Tass tass tass. Tass tass tass Og som du sa så sovner de mens de går Men nå vil jeg ruge ut flere mens jeg har maskinen. Dette er jo kjempegøy! Skal være flinkere å styre klåfingrene neste gang
×
×
 • Create New...