Jump to content

Simen

Medlemmer
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by Simen

 1. Jeg trenger litt hjelp fra dere her inne, da jeg har store problemer med hakking på mine Brune og Hvite Lohman. Det er de Brune som hakker, og jeg finner veldig ofte høner som er hakket ihjel, og helt ødelagt bak. De har et allsidig kraftfor pluss litt tilskudssfor, og ganske god plass. Jeg har nå gått fra 14, til 13 timer lys pr dag. Andre her som har liknende erfaringer, eller tips?? Jeg har bestemt meg for å etterhvert bytte ut de Brune, til fordel for Jærhøns og andre gamle raser.

 2. Hei, jeg har i snart 5 år drevet med eggproduksjon i liten skala. Har på det meste hatt ca 75 verpehøner, av rasen Brun og Hvit Lohman. Den siste vinteren har det vært ca 30 stk hvite, og tilsvarende brune. Etter at sommeren var over og de måtte begynne å kun være innendørs, har det vært en del hakking, i regi av de Brune hønene! De hakker hverandre til blods, særlig bak i halefjæra og hele bakenden har på flere vært ødelagt, så jeg har måttet avlive flere på flekken. Jeg har også funnet flere døde, av begge slag. Jeg hører og erfarer fra andre at de er de brune som hakker, noe jeg ser hos meg selv også. De hvite hakker ikke, de blir kun hakket på. Derfor vurderer jeg nå å kutte helt ut de brune, og heller beholde en del hvite itilegg til rasehøns. Jeg ser på å bestille fra Genbanken på Hvam vgs. Noen som har erfaringer med høns herfra? Hvordan er eggleggingen på rasehønene i forhold til industrihønene? Jeg håper ved å kjøpe slike høns at jeg kan beholde hønene lenger, og at de hakker mindre. Målet er å ikke drive intensivt, men samtidig må det være en relativt stabil produksjon. 


  De aktuelle rasene er: 


  • Jærhøns
  • Sort Minorka
  • Lys Sussex
  • Brun/Hvit Italiener
  • Rhode Island Red
  • Tverrstripet Plymoth Rock
  • NorBrid 1-4-7-8
  • Rokohøns
  • Islandshøna

  Jeg tenker å bestille 4-5 stk av hver rase. Disse har verpet ca 5 måneder når jeg kjøper de, og er det noen ulempe? Jeg er helt blank på slike høner så vil gjerne høre deres erfaringer der ute! Svar mottas med stor takk.


 3. Jeg og kundene har den siste tiden opplevd at noen av eggene jeg selger har vært råtne. Jeg har en teori, og det er at eggene råtner pga varmen. Her har det vært noen ekstremt varme uker nå. Hønene verper på et tjukt lag halm med gjerne 5-6 egg under hver høne. Med den sterke temperaturen utendørs og den varmen som danner seg under høna tror jeg det er dette som gjør at eggene ikke klarer seg som de skal. Er det noen som har erfaringer med dette? På forhånd takk :)

 4. Har lohman-høns som jeg bruker til eggproduksjon og lurer nå på om jeg skal endre lystidene i hønsehuset siden det er blitt vår. Igjennom vinteren har lystidene i hønsehuset vært slik: Lys på kl 03.00 -12.00

  Pause fra 12.00 til 14.00

  Så lys igjen fra kl 14.00 til 18.00

  Kl 18.00 er det mørkt og det er natt for hønene.

  Forslag til hvordan jeg burde gjøre nå som det er blitt vår??

 5. Har en nabo som hadde hønene i en isolert potetkasse, og det fungerte helt fint til 7-10 høner. Hør med en bonde om å få kjøpt, så kan du enten isolere med glava eller litt isopor :) Kan være lurt med ei varmelampe for å holde vannet frostfritt :) Hønene klarer seg fint i noen få varmegrader så lenge de har tilgang til mat og vann. Hvilke raser har du tenkt til å ha??

 6. Hanen min har spist Verpeforet som hønene får i snart to år og han har ikke blitt syk av det enda. Faren er at hvis de får i seg mye igjennom flere år vil de dø av kalkforgiftning. Det vil da se ut som om hanen svetter fra fjørene.. Fortsett med foret du har brukt. Det er viktig å tenke på hanen, men det er vel først og fremst pga eggene at du har høner? Bruk det foret hønene dine trenger,så får hanen spise det han får servert :) Jeg brukte en stund et for med lite kalk i,fordi jeg var redd hanen skulle få kalkforgiftning. Dette resulterte i mye dårligere verping på hønene enn den mengden med egg de hadde lagt når de fikk verpefor.

  • Upvote 1
 7. Hanen min har spist Verpeforet som hønene får i snart to år og han har ikke blitt syk av det enda. Faren er at hvis de får i seg mye igjennom flere år vil de dø av kalkforgiftning. Det vil da se ut som om hanen svetter fra fjørene.. Fortsett med foret du har brukt. Det er viktig å tenke på hanen, men det er vel først og fremst pga eggene at du har høner? Bruk det foret hønene dine trenger,så får hanen spise det han får servert :) Jeg brukte en stund et for med lite kalk i,fordi jeg var redd hanen skulle få kalkforgiftning. Dette resulterte i mye dårligere verping på hønene enn den mengden med egg de hadde lagt når de fikk verpefor.

 8. Kan på det sterkeste anbefale Lohmann-høns. De brune er litt mer robuste og spiser litt mer enn de hvite. De hvite er små og lette, og begge legger mye egg igjennom hele livet. Skal du ha 5 høns er du ikke nødt for å ha hane :) Disse hønene blir brukt i store hønserier pga den gode verpingen, og jeg har selv kun hatt høner av dette slaget og kan på det sterkeste anbefale dem :)

×
×
 • Create New...