Jump to content

Birdman

Medlemmer
 • Content Count

  362
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Birdman

 1. Australorps, Sussex ville jeg anbefalt, de dekker det meste av dine kriterier vil jeg si. Ellers er Maran også en fin rase med brune egg og som voksene er det bra med kjøtt også. Skal du ha egg på vinteren også må du i det minste ha ekstra lys og blir det kaldt lenge vil de nok trenge varme også for å fortsette eggleggingen. Det gjelder alle raser. Utover dette vil jeg om det er mulig anbefale deg å ha en hane til flokken din. Det kommer jo an på hvor du bor med tanke på naboer og slik. Han er ikke bare god for å befrukte egg, men også passe på damene sine. Han holder også ro og orden i flokken.
 2. Birdman

  New hampshire

  Har du noen kontakt info, eller vet hvor jeg kan finne noe? fant bare noe avis artikler og seff fra utstillingen
 3. Birdman

  New hampshire

  Etter nok en vinter med å ha mistet så å si alt jeg har av dyr setter jeg nå i gang med det som kan bli mitt siste år med høns og fugl generelt. Har hatt Maran, Sussex og Welsumer før, jeg lurer på hvordan New Hampshire er i forhold til en eller flere av disse rasene og hvor enkel er den å få tak i, er det mange som har den. Har lest noe om den på nett, forskjellige sider rundt om.Fakta om rasen som størrelse og hvordan den er som egglegger osv. finnes det mye om på nett Jeg ønsker å høre hva slags erfaring dere har med rasen og hva dere syns om den. Jeg ønsker høns som legger nok egg for en famille og som er passe å ha i gryten når de er klare for det, eller om de er overskudds haner Antall dyr i flokken jeg vil er ca. 1. 6
 4. Det kan også være snakk om Regal Red eller Bourbon Red. Om noen har eller vet om eller har hørt om noen som har kalkuner med et av disse navnene blir jeg veldig glad om noen tar kontakt. Allså Regal Red, Bourbon Red eller Red Ardennes
 5. Red kalkun Ardennes, er det noen her som har denne typen eller vet om noen som har. om du bare har hørt om noen som har den er det positivt. Dindon rouge des Ardennes på fransk tror jeg det er.
 6. Leste at moskus andrikker vokser fra huene når de begynner å bli noen uker gamle, stemmer det for andre raser ender også? Tenker generelt.. Alle ting som kan hjelpe å kjønnsbestemme de før de når kjønnsmoden alder er ganske greit å vite syns jeg.
 7. Er jo ikke no problem å bruke salongen, men ville prøvd å unngå bryst å lår deler mest mulig hvis det skal spises, men hvis mannen er jeger så er vel hoggestabben med øks et like godt alternativ?? Slipper skader på kjøtt og kvitt alt blodet på en gang, fint å kontrollert.
 8. Okey, da prøver jeg på det. Ja skal se hva jeg får gjort med litt bilder til dere
 9. Anda mi har akkurat fått andunger etter å ha ligget klukk. Jeg lurer på om det går greit å flytte henne fra der hun valgte å ligge til en annen plass nå som de har klekt eller om hu vil bli for stresset å ikke vil ta seg av andungene. Hu valgte nemlig å ligge under buskene rett ved trappa inn. Har gått bra til nå, men tenker på andungene mest på grunn av skjera og andre plagsomme dyr. Er Khaki Campbell det er snakk om.
 10. Moskusender. Flotte dyr, rolige ganske greie å få tamme kan komme i mange farger å ruger godt.
 11. Birdman

  Stor Welsumer

  Hvor mange her er det som driver med Stor Welsumer. Er på stor jakt etter nye dyr til flokken min så jeg kan starte avl selv. Om noen har eller vet om noen som har så er jeg veldig interisert.
 12. Tverrstripet eller Kobber hals du har av Maran Spurven?
 13. Uff da, det var trist. Jeg som ønsket små gåsunger. Får bare håpe hu får veldig trang til å legge da Takk for svar andvor
 14. Fikk meg Norsk Hvit for en ukes tid siden nå. Lurer på hva som skal til for at de skal trives optimalt og begynne å legge egg. Har ikke sett noe til det enda. Kan jo sikkert gå enda et par uker regner jeg med, men håper jo å få et kull før det er over for i år. Har et lite jorde de går på om dagen før jeg tar de inn i en mindre innhegning på kvelden som de deler med et par ender. De har en liten dam som de vasker seg i å ellers masse grønt gras å spise supplert med en neve eller to med kraftfor, men endene er mer inntrisert i det virker det som. Når det gjelder redeplass å hva som er passende er jeg litt usikker. Har et hundehus stående men de virker ikke veldig imponert av det. Hvor stort må er hus være for at de skal ville bruke det? Kan lage noe greier, men da må jeg ha litt mål å gå etter. Har også en gasse for mye, men fått tilbud på ei gås. Kan to par gå sammen eller må jeg finne en annen plass til de da? Kan gåsa bli stressa når hu går med to gasser sånn at hu ikke vil legge? Håper noen kan hjelpe. Om bare med litt av det så kansje noen andre tar noe annet.
 15. Så da er vi tre her som har, jeg har voksene dyr men har bare fra en linje :/ sliter med å få nye i år. Mulighetene for neste år virker større da;) håper jeg
 16. http://www.123hjemmeside.no/Ladeoppdrett/39335932 her skulle du finne det du trenger. Er hentet fra hjemmesiden til en annen bruker her, husker ikke navnet. Er også vært å se litt mer på, veldig god side med mye informasjon.
 17. Trenger ikke mange egg når de er på den størrelsen nei, 99g litt av et egg. Ja har egentlig merket noe av det samme her, de stikker fort ut når jeg kommer inn i huset virker litt sky. Nå går de ikke med noen nye fugler så vet ikke om de er aggressive.
 18. ser ut som det har gått bra. 5 av hønseegga har klekt nå å så at vaktlene hadde begynt så vidt. Spennende å se i morra hva som er kommet, men sliter litt med fuktigheten...så.... ja får se
 19. Okey, var jo litt synd. Hvordan oppfører de seg siden du ikke vil avle på de? Er flotte fugler ja
 20. Er det dverg eller Stor Welsumer du har? Lurer for jeg på jakt etter egg fra Stor. Når det gjelder høna som legger fra vaglen vet jeg ikke, kansje legge inn litt av det gamle materialet hvis du har.
 21. nei, vaktlene er noen dager etter, er hønseeggene som er mest kritisk siden de er post egg og er en rase jeg trenger nye dyr av som i tillegg er vanskelig å få tak i
 22. Fant til min store fortvilelse at lokket på maskinen ikke var på når jeg skulle ned å se etter de. Tok på eggene å de var kalde Kan si jeg er ganske fortvilet over meg selv akkurat nå! Har sikkert ligget uten lokk i 12 timer. De er på dag 17 i ruging, har alt gått galt nå eller er det en mulighet for å redde de? Det er and, høns og vaktler i maskinen.
 23. Nice ja dette skal prøves, har alt for mye egg så må bli flinkere til å bruke de
 24. Var en veldig nøyaktig oppskrift kunne du vært litt mer presis på havregryn og mel mengdene, hørtes spennende ut. Spiser du de som de er eller har du noe på/vedsiden.
 25. Får kansje bytte det ut da :/ heldig vis har hu kommet godt i gang med eggleggingen, håper bare det blir noe ut av de.. Håpet Tormod stoppet innom tråden å kunne svare på det andre egentlig
×
×
 • Create New...