Jump to content

Jes

Medlemmer
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Jes

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 06/15/1965

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Spydeberg
 1. Vi har delt opp hagen slik at hønene får gå fritt på ca 200 m2. Der har vi frukttrær og bærbusker og en benk, så jeg kan gå inn til de og nyte selskapet når jeg ønsker. Det fungerer veldig fint, for de skeit på plattingen og gikk til og med inn i gangen om døren stod oppe og det blir man jo fort litt lei...
 2. Har lest at dersom man vasker egg blir holdbarheten dårligere. Noen som vet hvor mye det har å si? Jeg skyller de i ca 30 grader rennende vann og tørker m tørkepapir. Hva gjør dere?
 3. Skulle lukke for kvelden da jeg ser den ene hønekyllingen (4 mnd) ligge på siden og slite med pusten. Hun var blek i huden og kald. Nebbet åpent og det virket som hun ikke fikk luft. Ikke slim og har ikke hatt noe hosting hos noen. Hva kan det være? De andre virker helt friske. Vi valgte å la henne slippe...
 4. Har et lite, godt isolert hønsehus med ventilasjon øverst på vinduet og en vanlig lufteluke i tillegg. Er det noen som har en lur hjemmelagd løsning som fungerer som lydfelle nå som naboene begynner å sove med åpne vinduer...?
 5. Noen av hønene mine har blitt så bleike i kammen, de har også felt veldig mye fjær en periode men d er vel vanlig? Har mistet en hane og en høne også den siste tiden, men resten virker friske bortsett fra den bleke kammen da... De som har sterkt rød kam er de som ikke har mytet. Er dette normalt?
 6. Har en du hane på 5 mnd som plutselig har blitt aggressiv. Han kommer mot meg og hakker i støvlene og i dag beit han seg fast i buksebenet mitt. Sånn kan vi jo ikke ha det, har bare hatt snille haner før. Vår silkehane døde for 4 uker siden så det er kanskje derfor han er blitt sånn?
 7. Denne hytta er bare en snau halvtime unna, men jeg tror at når man først har fått de i bilen er det verste stressmomentet over. Da vi dro på en annen hytte som ligger en time unna stanset vi og handlet, da vi kom ut hadde en lagt et egg:D og de spiser undulatfrøene jeg strør til dem så d tar jeg som et tegn på trivsel:)
 8. Har både wyandotte (0-1), Brahma (0-3), Silke (1-1) og DK (1-2) som går sammen. Har nå to haner - silke og DK, og ga med tungt hjerte bort min Brahma-hanekylling. Når ungene er store blir det nok bare Brahma her i gården tror jeg, men foreløpig er det mest gøy med mange forskjellige, også for de som går tur og ser de i hagen
 9. Vi har akkurat kommet hjem fra hytteferie med høner og haner. Bortsett fra å være "litt på tuppa" ved ankomst har det vært helt problemfritt - egg fra første dag både på hytta, og hjemme i dag . Mye mer styr med katt og barn i bil .
 10. Jeg har bare 8 høner og to haner og alt for liten oppbevaringsplass. Kjøper derfor undulatsand på rema 1000 eller til papegøyer hvis jeg er i dyrebutikken. Vanlig sand til bading og undulatsand i skål inne, det fungerer fint for oss:o)
 11. Har akkueat kjøpt d på Felleskjøpet, og de visste ikke hva d var men fant det søkte på nettbasen. Du får nok ta turen en gang til og be dem sjekke litt mer. Det er ikke kalk tror jeg, men kalk kan brukes ute da Stallosan ikke tåler fukt så d har noe av den samme virkningen hvis jeg har forstått d riktig
 12. Jeg er ganske nybegynner selv men har litt erfaring med noen raser og små barn som gjerne vil håndtere hønene og de nyklekkete kyllingene mye. Får stadig mer sans for Brahma, de er rolige, snille og legger greit med egg. I tillegg er jo silkehønene utrolig søte, snille og du slipper rugemaskin hvis du bare vil ha noen få nye tilskudd hvert år Ulempen er at de legger dårlig med egg, kanskje fordi de heller vil ligge klukk... Lykke til, du blir nok raskt bitt av basillen
 13. Jes

  Ferietid

  Det hadde nok vært best, ja... Nå ble d sånn at plassmangel i bilen gjorde at jeg måtte flytte dem i to omganger og med et døgns mellomrom. Delte av utegården til voksengjengen hadde kommet over reisesjokket og så delte vi dem igjen til natten m netting mellom. I morges gikk alle sammen inne i noen timer før vi slapp de ut i gården og det er bare en høne som er hakkete på kyllingene så dette går over all forventning ! Vihar til og med fått våre vanlige 3 egg i dag, så jeg er mektig stolt av vår lille flokk Neste gang gjør vi d på anbefalt måte... Tusen takk igjen for gode svar - lærer noe nytt hele tiden!
 14. Snart er d hytteliv for folk og dyr og vi skal ta i bruk ny hønsegård på hytta for første gang. Har hatt kyllingene (11 uker) og resten av flokken ute sammen de siste dagene, men de har ikke samkjørt seg ennå. Kyllingene tør ikke gå inn i hønsehuset om natten ennå, men vil inn i kyllinghuset isteden. På hytta må de være inne sammen om natten og inngjerdet sammen på dagen. Lurer på om d er lurest å flytte kyllinger m mor og en rolig høne først og la de bli trygge på nytt sted, og så flytte resten av gjengen om et par dager... Er d noen som har noen tanker?
×
×
 • Create New...