Jump to content

Kaklemor

Medlemmer
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Kaklemor last won the day on November 20 2012

Kaklemor had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Female

Recent Profile Visitors

4,436 profile views

Kaklemor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. GRATULERER!!! :) Jeg har akkurat våknet opp til en liten sprekk i mitt første rugeegg, og er utrolig spent,-tør ikke tenke på hvor spent du må være! Gleder oss til å høre mere om prosjekt Emu og gjerne se bilder av den lille krabaten!
 2. Gratulerer så masse som hønemor! Tålmodighet er en dyd, men verdt ventetiden når man ser resultatet!!!
 3. Jeg kan ikke svare deg, men jeg skjønner sååå godt hva du mener med at klekking er nervepirrende! Hull i egget og piping er ett godt tegn på at ting er riktig, lykke til!
 4. På galleriet mitt! La ut flere bilder i dag og blandt annet, tre bilder av noe jeg tror er to haner og en høne!
 5. Har akkurat lagt ut bilder av kyllingene mine som blir seks uker på søndag, hvis du vil ha noe å sammenligne med!
 6. Hvis de er mellom 4-6 uker, så er det et godt tegn! På den tiden hadde en av hanenekyllingene mine allerede begynt å få ganske mye rødt i kammen! Krysser fingrene for deg, Mermaidia! Og jeg er helt enig at man burde forvente seg mere enn en høne av 10 kyllinger, hvis oppdretteren selger kjønnsorterte kyllinger!
 7. Ellers kan jeg jo tilføye at når vi hentet kyllingene, var de allerede plukket og pakket. Tror ikke seriøse oppdrettere ønsker å få inn andre i eget hønsehus, fordi de kan bære med seg smitte/lus osv fra sitt eget... Det var ihvertfall grunnen til at vår oppdretter ikke ønsket besøk i sitt hønsehus!
 8. GRATULERER så masse! Jeg venter selv i spenning, men ingen av mine ser ut til å hastverk, for å si det sånn...
 9. Jeg beveger meg egentlig inn på et område hvor jeg ikke har allverden av egen erfaring, men kommer med synspunktet mitt likevell. Kyllinger blir solg som kjønnsortert og usorterte kyllinger. Kjønnsorterte kyllinger er av åpenbare grunner eldre OG høyere i pris, fordi man vet hva man får. Kyllinger må jo være i en viss alder for å kynne si med sikkerhet om det blir en hane/høne, avhengig av rase sikkert. (Noen raser ser man det jo med en gang.) Usorterte kyllinger, kan man kjøpe fra de er daggamle, billigere, men er da kjøpers glede eller sorg, hvilket kjønn de små dunballene viser seg å være. -Er det ikke sånn? Jeg har selv seks dk kyllinger nå, som nærmer seg seks uker og er enda i tvil. Når jeg kjøpte dk-høner fra en "seriøs oppdretter" første gang, var kyllingene 8 uker, og selv da endte vi opp med en hane for mye.
 10. Er vel ikke stort annet å gjøre enn å krysse fingrene og håpe, håpe, håpe!
 11. Det verste er at jeg faktisk tok meg bryet med å lese bruksanvisningen som fulgte med rugemaskinen, og der sto det at tempen skulle være på 100 fahrenheit (37.5 grader)... Antagelig er det en standard bruksanvisning som følger alle rugemaskinene. Når jeg gikk inn på sidene, dukket denne vesentlige dustegraden i forskjell opp... Men kan jeg spørre deg hvordan det gikk med klekkeresultatet ditt, etter å ha gått på den samme dustefeilen som meg? (Beklager hvis noen opplever innlegget mitt som grinette, er jo helt klart min egen feil, men skal innrømme at jeg er passe oppgitt. Både over meg selv og leverandøren av rugemaskinen og alt som beveger seg rundt meg også, som ihvertfall ikke kan ta skylden for min dumhet! )
 12. Arg, tok meg bryet å søke på min egen rugemaskin sine nettsider og lese hva som sto der... Det burde jeg gjort for lengst. Temperaturen på flatruger er en grad høyere enn en motorruger, som betyr at tempen min antagelig har vært for lav! Og jeg som har vært stressa for høy temp... Sukk... Jaja, da skrus tempen opp og krysser fingrene...
 13. Så godt å høre at det er noen som får det til med en såkalt "flatruger"! Når det er sagt, gikk det dårlig med eggene mine, ingen av de fem eggene klekte... Nå er jeg nok en gang inne i det jeg opplever som den mest kristiske fasen. Jeg har 9 egg som skal klekkes om fire dager, og inntil nå har det vært godt med liv der inne. Det var i løpet av de fire siste dagene, kyllingene døde inni egget sitt forrige gang. Jeg er litt stresset med tanken på tempraturen, som jeg har opplevd det har vært vanskelig å holde stabil gjennom rugeperioden. Nå ligger den gankse stabilt på 100 farhenheit (litt over og litt under). Ser at noen foretrekker å skru ned tempen ved klekking, kan det hende at tempen er for høy under klekking, og at det er derfor kyllingene mine dør? Tipper det også blir varmere i maskinen enn ellers, siden jeg ikke lukker den opp i det hele tatt de site dagene, for å bevare høy fuktighet under klekkingen. Veldig takknemlig om jeg kan få tips mht å legge det til rette for det beste for eggene mine i den siste fasen. Etter å ha lest opp og ned på nettet, har jeg skjønt at en såkalt "flatruger" med lyspære som eneste varmeelement, ikke er av det beste. Familien min gikk sammen og spleiset på maskinen til bursdagen min i mars, så det hadde vært gøy å fått til noen med denne og heller invistert i noe bedre en annen gang, eller satse på de flinke dk-hønene mine!
 14. Huff, så trist! Det er vanskelig å si noe om hva som er grunnen til det du opplever utifra det du skriver, men jeg tror jeg ville latt hønemor beholde kyllingene sine, men under oppsyn... Med undulatsand som bunndekke, rent vann og kyllingmat (gjerne blandet med litt undulatfrø som trigger hakkelysten), så er det bare å observere hvordan de små klarer seg. Krysser fingrene for deg og kyllingene dine!
 15. Det er bare å samle egg, en høne merker ikke forskjellen på om det er hennes egne eller andres! Eggene kan lagres i en eggekartong med den butte enden opp i 14 grader. Tror de fleste er enige om at egg fint kan lagres i 14 dager, men at klekkeprosenten blir dårligere ved lagring etter det.
×
×
 • Create New...