Jump to content

Evgan

Medlemmer
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Evgan last won the day on July 21 2012

Evgan had the most liked content!

Community Reputation

4 Nøytral

About Evgan

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 08/03/1970

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Blaker, Sørum
 • Interesser
  RIR /jær mix hane
  5 sort menorca
  7 hvit Sussex Høner
  2+3 dk
  10 DK kyllinger
  1 mix høne jær + menorca
  1 mix brun italiener + menorca

Recent Profile Visitors

5,052 profile views
 1. Har 2 DK som det holder på å knekke under. Kan jeg snike noen andre under der med hell? Skal hente kyllinger født i går nå i kveld og det er deilig med fostermødre. Men DK kan jo være sære?
 2. Vask den. Bruk lunket vann og fingrene dine. Myk det forsiktig opp og få det vekk. Tørk den det du klarer å sett den under varmelampa. Lykke til!
 3. hei. det er ikke bra for luftveiene at det blir for fuktig der inne, en lufteventil og litt varme fikser det. lys trenger de på den mørkeste tiden, jeg har intervall på 8 timer på resten av, er det kaldt klarer de seg bare de får nok mat, de spiser for å skape varme i kroppen. jo kaldere det er jo mer spiser de. blir det kaldt fryser vannet, blir det for kaldt fryser kam og hakelapper, og er det fukt i lufta ( og da blir også strø fuktig)der inne skjer det rimelig raskt. Eva
 4. hei. har noen av dere vært borti disse høyfrekvensens boksene som man kan sette opp for å jage mus? det jeg lurer på er om disse vil også plage hønsene?
 5. Evgan

  Rotter i hønsehuset.

  hei Jeg brukte http://www.musefeller.com/#!/~/product/category=0&id=36899725 En elektrisk felle som tar momentant livet av rotta ved hjelp av elektrisk støt. genial! Eva
 6. Det er så stor forskjell på raser og individer, jeg har kull av jærhøns og sussex, alle født ca 8.mars, jær hønene startet sist uke og sussexen har ikke ferdig kam og hakelapper ennå, jær haner har galt i snart 2 mnd, og sussex ikke startet, så bare vær tolmodig du
 7. haha, måtte begrunnet det skikkelig i annonsen da, " denne f... hanen" etc, hihi
 8. Erfaringen min sier: I gryta med hanefar! Det er ikke OK at haner gjør utfall mot mennesker og det er nok haner å få tak i. Det er vel også arvelig med temperament. Skal du sette de på plass er det ok å sparke litt grus mot dem, event ta dem under armen under jakke en stund, da gir de seg ( mot deg) men problemet er ikke borte når de møter et nytt menneske. Det å ha en sint hane er et handikap når du trenger pass og event har barn. Hadde heller ikke solgt/ gitt bort et slik problem :-) Eva
 9. hei Jeg kan dessverre ikke gi deg så mange råd, men har bare et spørsmål, kyllingene har fått i seg sand? slik at kråsen har noe å bryte ned maten med? Eva
 10. Jeg også har mur gulv, vinterstid legger jeg som regel bare på mer i stede for å tømme og bytte, det er god del isolasjon i flisen, godt med flis på vinteren om det er ekstra kaldt. Halm i rugekasser og litt til å leke med på gulvet.
 11. Er det så møkkete at jeg ikke klarer å bare tørke det rent vasker jeg i vann som er varmere en egget, ( osmose) lar det lufttørke også inn i kjøleskap.
 12. Jeg hadde satset på det samme som Asbjørg her, har nå selv 2 høner som har delt på eggene, altså stjålet litt av hverandre frem og tilbake. Det som var veldig hyggelig her var at når kyllingene begynte å klekke ( 10 tilsammen) gikk den ene høna ned på gulvet sammen med de første kyllingene, den andre ruget videre og slapp en og en ned til den andre hønene, når alle var klekket kikk hun også ned også delte de på omsorgen. hvem som eier hvem aner ingen av oss :-)
 13. jeg har hatt en 2-3 høner som sist sommer flyttet ut, de nektet å gå inn å legge seg. Jeg har måttet plukke de ned fra busker og trær for å få puttet de til sengs. På den tiden hadde jeg 2 ung haner som stresset dem opp. Etter en vinter inne og en hane mindre har det gått greit. Vil jo ikke at de skal sove ute og bli revemat heller! Lykke til, håper han blir inne nå sånn at du får sove på natten!
 14. Jeg har alt mitt stående på gulvet med har som Asbjørg sier en murstein / lecablokk under, så får de ikke sparket spon i det. Naturen til kyllingene er jo å sparke- spise- sparke-spise, og kanskje dette er litt vanskelig for dem der oppe i høyden :-)
×
×
 • Create New...