Jump to content

Fryd

Medlemmer
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Fryd

 • Rank
  Kylling

Recent Profile Visitors

2,906 profile views
 1. Jeg hører nemlig stadig fra "hønsefolk" at man bare fyller på og skifter ordentlig kun noen få ganger i året. Jeg syns det høres horribelt ut siden skitten ikke forsvinner selvom man skjuler den.
 2. Hvor ofte skifter dere flis i hønsehuset?
 3. Takk for lenkene. Er det evt noen av rasene som er flittigere til å legge egg enn andre?
 4. Leser utrolig ulike beskrivelser av de forskjellige rasene, så prøver her også. Hvilke raser er etter din erfaring den/de som legger mest egg, og da gjerne store egg.
 5. I alle dager. Jeg har da aldri påstått at noen liker det. Dette var et helt reelt spørsmål jeg hadde og trodde dette forumet kunne være stedet for å høre om noen hadde noen andre alternativer. Det var da ikke i min hensikt å støte noen.
 6. Joda vi slo ihjel dyr før vi hadde tilgang på medikamenter osv hos veterinær, så det er helt klart vanlig å gjøre det. Personlig synes jeg ikke noe særlig om å øve meg på levende dyr, for man skal vite godt hva man gjør for å få dette gjort riktig. Et slag i hodet er jo en bedøvelse for alle og enhver vil jeg si - men da må man treffe riktig. Man kan selvfølgelig argumentere med at man bør være i stand til å avlive på en human måte før man skaffer seg høns, men det er ingen "avlivningskurs" ute å går dessverre. Vi har naturligvis ulike meninger om dette, og selv jeg er overbevist om at det m
 7. Hmmm... å ha de i en pose høres jo ikke så veldig hyggelig ut det da. Og han med katten burde jo gått til veterinæren isteden :-(.Men takk for tips. En overdose av type narkose som dyr får hos veterinær eller noe i den dur slik at de også sovner inn er kanskje bedre? Jeg vet ikke - men jeg gir meg ikke før jeg finner et godt alternativ :-)
 8. Det må da finnes andre og bedre måter å avlive en syk hane/høne enn å slå i svime og/eller slå ihjel eller bruke øks? Jeg mener å ha hørt om noe man kan holde på en klut foran nebbet som kjøpes på apotek? Mulig jeg her helt på jordet her - lenge siden jeg hørte om dette. Man kan si hva man vil, men personlig kan jeg ikke forstå annet enn at det må være bedre å sovne inn enn å bli slått ihjel? Vi hadde jo aldri gjort dette med hundene eller kattene våre nå som vi har andre og mer humane avlivningsmetoder. Noen som vet? Vi har høns som kjæledyr og egg, og har nå to ganger måttet avlive selv.
 9. Vi har en ung brun italiener hane som jeg oppdaget i går haltet på ene foten. Aner ikke hva som har skjedd, og han halter fremdeles i dag. Ser ikke så godt ut, og han går ikke så veldig mye rundt. Noen gode råd? Finnes vel heller ikke smertestillene til høns antar jeg?
 10. Hvilken rase legger de "beste" og største eggene? Og hvilke egg er egentlig best? Spørsmål fra en nybegynner som dere forstår...
 11. Fryd

  Alternativ til kraftfòr

  Takk for nyttig info :-). Nei, det er på ingen måte kostnadene som gjør at jeg lurer på dette. Kraftfòr er overraskende billig (jeg har flere hunder og katter så kostnadene til høns er for en brøkdel å regne). Det er litt mer idealistiske grunner og nysgjerrigheten som gjør seg gjeldne. Når vi bruker 350 000 fotballbaner med soya fra Brasil i året til å produsere billig kraffòr for å så kalle oss 50% selvforskynte på kjøtt og meieriprodukter i Norge så kan man jo lure litt. Jeg er også nysgjerrig på hva hønsene ellers ville ha spist hvis de ikke fikk kraftfòr, for det må vel gå an å gi de me
 12. Finnes det egentlig noe alternativ til kraftfòr? Hva og hvordan skulle man matet hønsene hvis en velger bort kraftfòret?
 13. Joda, dessverre foregår det i noen mijøer hanekamper. Jeg har hørt om de i Oslo så vet ikke hvor utbredt det er. Vi var så heldige å fikk gitt bort hele 7 unge haner i går etter annonse på finn. Det var to stykker som hentet og de hadde masse høns selv.
 14. Så rart. Her er det helt omvendt. Alle går inn ved 21-tiden og setter seg på de faste plassene på pinnene i vinduskarmene. Om morgen står de derimot i kø for å komme ut :-). Vi diskuterer også om vi skal la det stå åpent om natten. Hønsegården er helt sikret, så sånn sett skulle det ikke være noe problem, jeg bare innbiller meg at jeg har lest et sted at det er greit å lukke om kvelden? Mulig jeg tar feil. Det har uansett ikke vært noe særlig varme, og om det blir sommer en gang så tror jeg at vi lar det stå åpent.
 15. Ja det vet jeg. Men jeg har lyst å beholde hanene, og lurer derfor på hvor mange jeg kan ha :-)
×
×
 • Create New...