Gå til innhold

Morkl

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Morkl

  1. Jeg hadde bare 3 høner den gangen, bare og veie høne og spraye antall ganger forhold til bruksanvisning ( husker ikke helt) Sprayet litt overalt på kroppen. Løftet litt på fjæra. maserte dette godt inn mot huden. (Ikke vaske bort noe). Mine hadde mye i kloak. Prøvde alle andre alternativer først . Men frontline tok all midd hos meg. Ble ganske fort borte etter behandling. Husk og ikke spise egg etter behandling. Jeg ventet 4 uker. Lykke til :-)
  2. Jeg kjøpte : http://gamebird.no/produkt/rugemaskiner-og-deler/10-100-egg/octagon-20-advance-ex Denne ordner alt . Fukt og vending automatisk . Veldig enkelt iallefall :-)
  3. Det gikk veldig bra. Klippet ikke vekk noe. Var dose pr. Pump forhold til kilo. Maserte dette inn i fjæra. Enkelt og greit. Har ikke dukket opp noe etter dette. Så både jeg og høner er fornøyde her :-):-)
  4. Takk :-) det er en stor hane(4,8kg) med stor kam :-) :-)
  5. Har en hane på et år, den virker frisk og er aktiv. Ser av og til at kam er litt blå/lilla på tuppene. Veldig rød og fin ellers på kam. Den er også helt rød og fin også. Men lurer på om det er noe tegn på noe??
  6. spørs hvor godt isolert huset er. Hvor mange høner ( mye varme fra hønene også) Og hvor varmt du vil ha det i huset. Jeg har ca 10-12 grader. Da går det litt mindre for og mere egg:-) Men det viktigste er at ikke vannet fryser. Ville prøvd meg frem litt.
  7. Jeg ville valgt den største (270w)
  8. Jeg kjøpte rør ovn ip55 tåler fukt/støv ,da er du helt sikker :-) Jeg har den største ,tror det var 270 w. (Hønehus 10 m2)Lagde glitter selv da det kostet like mye som ovnen. http://dessalator.no/Hylite.html
  9. Her er bilde av første kyllingen. (New Hampshire)
  10. Takk :-) Det er kjempe gøy. Ett egg med hull(1cm) og et med liten sprekk nå. :-) Har bestemt meg for og være tålmodig ( selv om det er vanskelig) har 70% fukt. Så håper det går bra :-)
  11. Første gang jeg prøver meg på ruging. I dag dag 22( la de inn litt sent på kvelden) Så nå at det er sprekk på siden av et egget, og det piper. Har igjen 6 egg som har kommet igjennom lysing. Så vi gleder oss veldig
  12. Ser ut til at jeg har tatt knekken på dette nå:-) medisinerte Fredag og vasket høne huset lørdag. Har ikke sett noe ennå. Skal ta en grundigere sjekk på hønene i kveld. Ble mye billigere med frontline (ca. 300kr) Er veldig deilig med rent hønehus og glade høner :-) så krysser fingere og tær :-))
  13. Vil tro det var fra rotter.Tror du ville sett noe på hønene, eller hønehuset generelt. Smite funker bra i rugekasser. har sett mange døde midd hos meg i rugekassene
  14. Druer er favoritten her også, pasta går også fort ned
  15. Takk Apoteket hadde jo selvsagt ikke dette inne. Får medisinert torsdag. Har pulvret mere i dag, med smite. Nå gleder jeg meg til og bli ferdig med dette
  16. Takk håper og bli kvitt det nå. Har lest mye rundt dette om dagen. Nå tror jeg at jeg har funnet ut åssen midd jeg har. Den heter Northern Fowl Mite(Ornithonyssus sylviarum (G.Canestrini & Fanzago, 1877) Kjent som den nordlige fuglene midd. Den lever på fuglen 24/7 hele syklusen. Jeg har jo bare sett den på hønene, rugekasser eller ved mat fat der hønene er mye. Den er like aktiv om dagen som natten. Snakket med en annen dyrlege i dag. Han skrev ut resept på Frontline (spray) La med et bilde fra i kveld. Dette er bilde av det område litt under kloakk. (dette er den høna som er mest angrepet) attachment=3186:DSC02104 - versjon 2.JPG]
  17. Det første jeg så midd på ,var på egg. ( bevegende sandkorn). Dagen etter var det hundrevis oppe på rugekasser. Her sitter det mest i kloakk på hønene, som igjen henger ved midd med egg legging. Har nå ikke sett noe midd andre steder enn i kloakk på høner. Har pulver i rugekasser , vaglen og på høner regelmessig med smite økologisk. Har litt kontroll, men blir ikke kvitt det på hønene. Du ser det godt i kloakk og mellom fjær rundt kloakk. Har ikke sett noe under vinger etc. Skal prøve og ta noen bilder av hønene :-) Fint om du spør om hvordan behandle høner. spurte ei som har ca 7000 høner. Men hun mente ,at det bare var og slakte de og fryse ned huset. Siden det ennå er kaldt. Jeg har nok litt mere forhold til høner en hun. Så jeg går for behandling så lenge hønene har det bra:-)
  18. jeg skal ta kontakt med en annen dyrlege i morgen. Greit og dobbelt sjekke, De har generelt lite greie på høner. Sjekket over høner. Det er fortsatt midd i kloak. Så må medisinere til uka. Det er 2 ting jeg ikke skjønner. Hvorfor må man medisinere 4-5 ganger mere på høner enn hund. Og hvorfor man må kjøpe minste forpakning av Stronhold. Må jo være mye billigere og kjøpe større forpakning.
  19. Det går greit med hønene. Har bare brukt smite produkter ennå. Den høna som hadde mye i kloaken tirsdag ,hadde ingen ting når jeg sjekket i ettermiddag ( skal inn og sjekke mere i kveld ,når det er vært mørkt litt) Har brukt smite økologisk på hønene ofte nå, vil jo helst få det vekk med det. Synes stronghold er sinnsykt dyrt. Har ca. 10 kg (høne/hane 3+1) 8-9 dråper pr. Kg fra vet. = 1760 kr på hver behandling . Total sum 3520 kr. Sikkert mange som har behandlet med stronghold . Stemmer dette ??
  20. Vet. sjekket opp, og det skal være riktig. 8-9 dråper pr.kg (Stronghold 15mg) 9 dråper koster 195 kr. synes vel dette blir litt dyrt da. og samme om 14 dager.. Har fått flere resepter sånn at det skal holde. Tok en sjekk på hønene i dag. Den ene høna var det mye på i kloakken. Dro på med mere Smite pulver. Skal på reise nå fram til helgen, så får sjekke igjen mot helga.
  21. Tenkte litt i de baner selv :-) . Har du prøvd det ut med 3 dråper ? Snakket med vet. I dag. Hun skulle sjekke det opp. Ringer meg sikkert i morgen :-)
  22. Skal gjøre det i morgen . Vil vel tro at dosering er det samme som hund/ katt!!!
  23. Skjønner ikke helt stronghold fra dyrlege, Fikk ei pakke til 2,5 kg. Skulle dryppe 8-9 dråper under vinge pr. Kg . De vil si 3 kg = ca 24 dråper . Men det er bare 3 x 3 dråper i forpakning ??? Noe som ikke helt stemmer her. Er det noen som har medisinert med dette ?? Ellers så har smite virket bra. Ikke sett noen levende kryp i dag på egg eller i rommet :-)
  24. Takk takk :-) :-)gleder meg mye til få fjernet alt nå. Nå er rugemaskin på vei . Så da er det bare og sikte mot en fin vår:-) :-)
  25. Da har jeg fått resept på stronghold. 8-9 dråper pr. Kg under vinger. Gjenta etter 14 dager( holde igjen egg 1mnd. etter behandling) Han fikk se bilde av midd jeg tok gjennom mikroskop ,og helt sikker på midd.
×
×
  • Opprett ny...