Jump to content

Chickena

Medlemmer
 • Content Count

  465
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Blog Comments posted by Chickena

 1. Har bygd dem slik at det kan gå 2-4 høner pluss hane(kommer an på hvor stor de er) Et bur er 1.30m bred og 1.80m langt. Kan hende jeg lager slik at de kan hoppe opp til en lite etasje til.

  Arbeidshøyde??

  Med arbeidshøgde meiner eg at du kan stå og at armane og hovudet er i høgde med buret når du står oppreist? :)

 2. Føttene på hønene er mørk grå på alle, men skal en plukke ut dei kyllingane som ikkje har heilt grå føtter? Dei har jo ofte lyse felt heilt framme mot tærne..

  Den med brunaktig tegning og den andre med lysare farge skal til min svoger som kun skal ha dei som verpehøner, så det passer bra :) Skal prøve å få tatt nokre bilder idag, når dei tuslar rundt på tunet.

  Eg får mest sannsynlig svarte australorps frå den svarte klukkhøna mi no. Er det viktig at kyllingane har mykje kvitt i brystet?

 3. Ja, eg såg at den eine spesielt såg lys ut. Dei skal egentlig ha heilt grå føtter, ikkje sant? Den største hadde heilt grå bein.

  Blir dei mørkare som vaksne om dei har kvitt i brystet? Av dei fem hønene mine, har eg tre som er veldig mørke, ei som har brunaktig farge (ikkje svart) i tegningane mot det grå og ei som er en mellomting. Er det dei som er mest svarte som er best?

 4. Da må du oppdatere her inne :) Egga eg la inn i maskina fra italienerhøna er fortsatt ikkje befrukta. Kanskje like greit at ho får fred for den store australorpshanen ;)

  Idag har eg vore og sett på og kjøpt fleire store kaninbur som eg skal ha til kyllingar i vinter og til våren. Desse bura er heilt supre til å sette på plenen når dei berre skal vere ute litt og trakke i graset.

  Fekk også plutselig lyst på kaniner!! :D Fekk to løfta augebryn som svar da eg nevnte det for samboaren.. Hehe! Etter å ha mast på pappa i alle år da eg var liten, kan eg no som voksen ha kaniner om eg vil ;) Ser at det er mange som har kaninene gåande ilag med hønene...

 5. Virkar som italienerhøna mi ikkje godtar australorpshanen. Ingen befrukta egg fra ho, men egga fra australorps er befrukta.. Den hanen eg hadde før som var mix av italiener og sussex fekk eg befrukta egg fra, ja, eller høna da;-) så ho godtok han, merkelig nok..

  Masse sprellande kyllingar i egga no:-D

  Min vesle isbar hanekylling har blitt innkvartert i fjøsen ilag med dei vaksne, og med rikelig gøymeplassar skal det gå bra. Gler meg til å sjå han veks til! ;-)

×
×
 • Create New...