Jump to content

kmh83

Medlemmer
 • Content Count

  251
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kmh83

 1. Rettelse, to haner, en hvit og en grå, fra hvit pappa og grå mamma. To grå tupper fra hvit pappa og grå mamma, og en hvit krøllet fra hvit pappa og krøllet rød dk.
 2. Er det noen som har en tegning på et enkelt hønsehus, passe stort til ca 10-12 høns? Skal bygge selv, det er det enkleste... Det må være lydisolert, praktisk og må kunne brukes om vinteren. Hvilke hus har du i hagen? Del gjerne bilder!
 3. Ja nå er det jaggu på tide med ett nytt innlegg! Tida har virkelig gått fra meg i det siste! Nykomling i familien som nå snart er 6 mnd, fem nye kyllinger, hester som har blitt solgt og mye annet..! Når det gjelder hønsene så var det tre av de kyllingene fjor som overlevde. Det var en hane og to tupper. Hvite og fine! Hanen parret seg med en grå og en krøllet dc/fønix blanding. De andre hønene har tatt pause eller ikke begynt eggproduksjon enda. I år ble det en hane av grå/hvit dc (blir mørkegrå), tre tupper av grå/hvit dc (en blir hvit og to blir mellomgrå/lysere grå) og en tupp av brun krøllet dc og hvit dc (blir hvit). Legger med noen bilder... De første ut av eggene var hanen og en hvit tupp. Da jeg skulle ta bilder av de etter et par dager, så skvatt de av blitzen! De andre bildene er tatt i dag etter alder (hanen først da den kom utav egget først...osv.)
 4. Jeg tømmer det i blomsterbed og rundt prydbuskene. Da får de veldig lang blomstring! =)
 5. Her går det veldig mye i rognebær som ble plukket etter første frostnatta og tørket bringebærris/nesler. Ellers går det i middagsrester, spaghetti spesielt! Kokte grønnsaker av div slag, brødsmuler/brødbiter, linfrø (bra for fordøyelsen), moste epler, bær av div slag, så har jeg prøvd å henge opp ei skive vannmelon og honningmelon, da gikk det mest på honningmelonen, men de foretrakk frøene. Potet har jeg hørt kan være giftig for høns...(?)...men usikker. Gir ikke det til mine.
 6. Det er nok ikke det som feiler henne...men nå har hun blitt mye kvikkere etter hun vikk sukkervann og litt havre. Så det ser ut som hun bare var dehydrert stakkars... Skal se hva som skjer iløpet av kvelden, om hun er frisk nok til å gå tilbake i flokken. Er hun ikke pigg nok, så har vi henne inne i alle fall over natta.
 7. men mister de fargen i kammen i det tilfellet? Hvordan sjekker jeg dette i så fall...har ikke så lyst å putte fingre inn i sumpa hennes...
 8. hvilke egg? denne har ikke begynt produksjon enda...
 9. I forbindelse med at vi har vært på sykhuset i noen dager, så har min far og barna passet gården. Men i dag fant vi ei av unghønsene sittende på gulvet nesten livløs! Hun er høy i rang så det er ikke forårsaket av hakking. Er hun dehydrert?? Hun har spist litt, og jeg har nå tatt henne inn i varmen og prøvd å gitt henne sukkervann. Hun har mistet fargen på kam og hakelappene, og hun bare sitter der med øynene lukket. Hjelp!
 10. disse var jo veldig fine i fargen. =) Har ikke sett denne fargen tidligere på DK tror jeg... Kall den sjampanje du, den passer i alle fall.
 11. De var ikke helt grå, men gule med litt grått og svart her og deg, spesielt på hodet. Var sikker på de kom til å bli gule. =P
 12. takk, det er tre tupper og en hane. =)
 13. Var litt vanskelig å se på bildet om den var helt hvit... Mine er i alle fall hvite.
 14. Hehe, ja det kunne man alltids gjort. Har vært på tippen å hentet noe materiale, men skal jeg dra på tiggerferd må jeg reise en time til nærmeste byggefirma (som er coop bygg), ellers må jeg kjøre 1,5time ekstra til Bodø som vil bli alt for tungvint da det er store avstander osv...blir like dyrt å kjøre rundt omkring som å kjøpe nytt materiale...desverre. Kanskje en av ulempene ved å bo på landet...? Dessuten bør huset være lydisolert...da naboen er helt mongo når det gjelder hanegal.....
 15. Det er ikke så mye mer å gjøre i fjøset. Det er en gammel kalvebinge som for såvidt er isolert delvis. Men skulle egentlig vært revet og bygd noe annet for hønsene. Det største problemet er å holde mus unna. =(
 16. Ja de husene har jeg vært over på nettet tidligere...men det er ikke akkurat slik jeg hadde tenkt meg...
 17. Jeg hadde tilbud om tre små hytter som jeg kunne få gratis mot henting. Men det koster flesk å leie stor bil for dette... =(
 18. Jeg har hatt katter før, så jeg er jo klar over at de er gode musjegere osv. Men har egentlig ikke lyst å ta til meg katt da vi har nok dyr foreløpig. (selv om de er selvstendige dyr....skal jo tas rede på uansett.) Jeg har kjøpt klerat-blokker og felle for å ha de i...men det virker ikke som om musa tar skade av det...de må jo ha tilgang til vann for at dette skal virke på bestanden. Men uansett...det er så vanvittig mye gnagere her...aldri sett så mye! Har sett reven her et par ganger i sommer, men han har ikke vært så nært at det har vært til bekymring for fuglene. Tror han lever godt så mye mus som det er.
 19. Ja det var det vi også tenkte. Så lenge det er tørt og trekkfritt. Det blir noe helt enkelt her ja. Og skal ha det litt opp fra bakken for å slippe mus...jeg hater mus som kommer og forsyner seg av halve hønsforet! Huff...
 20. Har lett og lett på google og på nettet ellers....finner ingenting som er i vår prisklasse eller bra nok. Det blir vel fjøset en vinter til...
 21. Det var noe slikt jeg tenkte ja. Må jo selvfølgelig være litt mer enn kin plater og isolasjon, det forstår jo jeg også! Asfaltplater er jo ganske dyrt...det tror jeg ikke jeg kommer til å bruke. Har ikke hørt om vindpapp...er det det samme som pappen man legger under laminat/parkett? I så fall så har vi en god del av det. Tenker det blir bølgeblikk på taket da takpapp også er dyrt (syns jeg da). Noe veldig dyre greier er uaktuelt med vår økonomi. Billigst mulig helst!
 22. har tenkt tanken....men det er jo ganske dyrt å få de kastrert/sterilisert eller?
 23. Som det står i overskriften så ønsker jeg tegninger/bilde av enkle hønsehus. Rett opp og ned med tak for å ha i hagen. Må være plass til 7-10 høner men må ikke være for stort. Noe dukkehus-lignende kunne jeg tenke meg. Har prøvd å lete etter bilder ol på nettet, men finner kun slike dyre og overdådige hus. Jeg trenger noe enkelt som jeg selv kan sette opp uten å må være utdannet snekker for å kunne klare. Kan det være nok med sponplater innvendig + isolasjon og borkledning utenpå? Hva med taket? Noen som har bilder eller tegninger å dele? Begynner å haste litt nå når kulden er på vei.
 24. Slenger meg på her! Startet med høns i vinter i år. Hadde hønsene i en del av fjøset hvor det hadde vært kalvebinge før. Desverre ble vi så plaget med mus at vi må bygge noe nytt nå i høst. Så jeg skal legge ut bilder etter hvert som vi blir ferdige. Skikkelig kjipt å være plaget med gnagere, nytter ikke å legge ut musegift/rottegift-feller. Å sette/henge opp hønsematen i høyden nyttet heller ikke, for det falt alltids noe på bakken. Noen forslag på hvordan holde mus unna hønsehuset?
×
×
 • Create New...