Jump to content

ladyklukk

Medlemmer
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ladyklukk last won the day on June 19 2014

ladyklukk had the most liked content!

Community Reputation

4 Nøytral

About ladyklukk

 • Rank
  Kylling

Contact Methods

 • Website URL
  http://tobiasfarmen.no/

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Lyngdal
 • Interesser
  høner og andre dyr

Recent Profile Visitors

5,286 profile views
 • Uth

 1. Jeg har løpeender til salgs. Lyngdal, Vest-Agder
 2. Egg110 har større % proteiner enn f.eks oppdrett2 ( fk her tilhører rogalandsgruppen som fremdeles selger begge). Men er det ok å gi eggfor til nyklekte vaktler og kalkuner? Tenker at det er jo egentlig beregnet for høner som legger egg. Vaktler som får eggfor "for tidlig" slutter å vokse og begynner å legge egg før de skal, men bortsett fra det, får de i seg riktig næring?2
 3. Sikkert forskjellig hva som blir anbefalt ut fra erfaring, men her er min "oppskrift" (denne sesongen har jeg bare mistet en eneste kylling, og den var veldig svak fra klekking). Dette er nesten helt likt det jeg gjør med vaktler (der dødeligheten også er svært liten etter hvert) 1. Ikke sagespon. De spiser det, og magene tåler det ikke 2. De trenger mer proteiner enn hønekyllinger. "Kalkun start" er vanskelig å få tak i, men knust eggeplomme går bra. Ellers blander jeg kylling3 og oppdrett2. 3. Tilgang til litt undulatsand ser også ut til å være bra for magene. 4. Nok varme ("kyllingmor" lampe blir for kaldt hvis den ikke står i varmt rom). 5. En skvett epleeddik i drikkevannet holder det friskt lengre 6. Hygiene (dette er nok det viktigste punktet). De er veldig vare på bakterier, og hvis de spiser/drikker for mye avføring så klarer de seg ikke. Sikkert mye man kan ha i bunnen, men i starten bruker jeg billige støvkluter (first price/biltema). De suger til seg masse fuktighet. Strør på litt sand. Har også strødd på tørket plengress. Det liker de kjempegodt og det ser ut til å skjerpe apetitten og lysten til å prikke i maten. Men jeg er ikke helt sikker ang bakterier og sånn.....men det har gått bra her. Går så over til avispapir og sagflis når de har blitt noen uker. 7. "fostermor/søsken". Jeg setter dem alltid sammen med noen hønekyllinger eller vaktelkyllinger som er noen dager. Vaktler og kalkuner ser ut til å prate "samme språk" (les: like dumme) og går kjempebra sammen så lenge de er små. 8. Jeg pleier å gi dem tilgang til vann både i vannautomat for kyllinger og i drikkeflaske for kaniner/hamster. Når de har skjønt drikkeflaske, liker de den kjempegodt (men jeg stoler ikke på at alle skjønner det.... alltid en eller annen luring som ikke har fulgt med i timen). Håper dette kan være til hjelp. Mvh Wenche
 4. ladyklukk

  Grønne egg

  Tusen takk, Arne. Det var nyttig
 5. ladyklukk

  Grønne egg

  Men hva med Araucana blå/grønne egg da?. Jeg har ei Araucana høne som legger noen nydelige egg, men jeg har ikke vurdert å krysse henne med DK eller Silke (de hanene jeg har nå) for å lage hagemix. Ville i såfall de nye hønene fått turkise egg? Jeg trodde også at eggfargen var avhenging av hanen, og at det ikke nyttet med bare en høne.
 6. ladyklukk

  Innavl

  Dette var utrolig lærerikt. For mine raser vil det ikke være noe problem å få inn nytt blod, men nyttig å vite at far og datterdatter er greit før man bør få inn ny hane. Et spm litt på siden. Husker å ha lest noe om legbar fargen og kjønn (ut over at den er kjønnsvisende). Gjelder det alle raser? Hvis hanen er legbarfarget, vil da alle kyllingene bli legbar? Og hvis høna er legbar, så vil alle legbare kyllinger være haner hvis ikke hanen har legbargenet i seg? Eller hvordan var nå det? (jeg har DK egg i masinen fra en besetning der en hane er legbar og ingen av hønene)
 7. ladyklukk

  Innavl

  Spennende tråd Hvis man skal utvide flokken, er det da best å bruke søskenavl, eller kan faren brukes et generasjon videre? Hvis man bruker søsken og alle går sammen, så vil jo sønnen også kunne bli far til sin mors kyllinger, og det er vel heller ikke så bra? Jeg hadde nettopp følgende: høne, hane (ubeslektet) sønn, datter og to høner som ikke er i slekt med noen av dem. Hva vil da være forsvarlig i neste ledd, og leddet etter? (har ikke de hanene lengre, men lurer på dette i forhold til kommende generasjoner).
 8. Det virker som temperaturen (og lys) har mye å si, spesielt for de nye hønene. De som har lagt egg en stund fortsetter nesten uansett, mens de nye stopper opp hvis temperaturen kommer under 8-10 grader. Etter en iskald natt fikk jeg i dag under halvparten av eggene jeg vanligvis får. Jeg vet hvilke høner som legger hvilke egg og det ser stort sett ut som det er nykommerne som er mest "vare". (men de andre legger også mindre egg ved lav tempratur )
 9. Jeg pleier å vente til eggene er 12 gram før jeg bruker dem som rugeegg. Men jeg ønsker å få litt større vaktler. Når de er godt i gang er vekten på eggene her 12-16 gram (Japansk vaktel/eurovaktle)
 10. Når det gjelder vaklene, så har jeg delt dem i to ( som på en halv kylling i butikken) så har jeg frest dem fort på panna og så i stekeovnen på 150 grader til de er stekt (ca 15 min). Fantastisk saftig og smakfullt, beste "kyllingen" jeg har smakt. Dette er enkelt og greit (kan også gjøres m bryst stykker på større fugler). Men ellers så er det mange mer avanserte oppskrifter på nett.
 11. Vurderer veldig sterkt å kjøpe en baderomsvifte til ca 600 kr. Den har snor, og i verste fall kan jeg kjøre den når jeg er hos hønene eller i korte tider av gangen. Må finne ut om den kan ta fyr hvis det blir for mye støv, men det virker jo veldig greit. Er nødt til å gjøre noe med fuktigheten ellers kommer boden jeg skal ha den i til å gå i oppløsning veldig raskt.
 12. Bra pakket i videoen over , men jeg har mottatt noen egg som var pakket på den måten og som likevel var så ødelagt at ingen klekket. Posten gir dem virkelig røff behandling noen ganger.
 13. Det virker også som om det er veldig forskjellig hvordan posten behandler eggene. Jeg pakket to forsendinger vaktelegg ganske likt der den ene kom hel frem (ingen egg knust og 11 kyllinger av 18 egg!) og en der det sannsynligvis ikke blir noen kyllinger. Med hønseegg har jeg også opplevd at den ene gangen kom alle eggene hele fram og andre gangen ikke. Den gangen der flere egg var knust; så hadde jeg pakket hvert egg i toalettpapir, jeg hadde videre bobleplast og godt lag med papp/eske. Da ble jeg så frustrert at neste gang jeg sendte, så la jeg en plankebit over og under kartongen og isopor imellom. Da kom alle hele frem (men portoen ble på over 100 kr). Tror Spurven har rett i at hvert egg bør pakkes inn så de ligger helt stabilt i kartongen. Ellers så har jeg lyst til å "finne opp" en eske som er lett og som tåler postens behandling. Tror det er mange frustrerte mottakere rundt forbi, både sendere og mottakere som har brukt tid og penger på knuste egg. Når man sender egg, så vil man jo gjerne at den som mottar eggene skal bli fornøyd. Selv om man har pakket etter alle kunstens regler, så føles det ikke bra når eggene er knust ved mottakelse. For at det skal være noen vits/lønnsomhet i å importere egg lovlig så må de kunne sendes på en måte som gjør at det er sannsynlig at de kommer hele fram.
 14. Spennende tråd. .Er også interessert i å importere rugeegg lovlig. Men jeg må inrømme at jeg har liten tro på vanlig postgang fra andre land. Når post blir fraktet med fly, så blir jo pakkene oppbevart under flyet. Der er temperaturen for lav (over skyene er det jo gjerne -50 grader) og trykket blir ikke utlignet. Det vil jeg tro går dårlig. Skal man frakte dem med fly, tror jeg at de må sendes med noen og fraktes som håndbagasje. Det gjør jo det hele straks mer komplisert. Til våren planlegger jeg å finne noen i Danmark som har papirene i orden, og så vil jeg selv ta ferja over og hente eggene (en times bilkjøring fra mitt hjem til Hirtshalsferja). Hvis det er forholdsvis uproblematisk å frakte rugeegg som håndbagasje (not likely!), så kan jeg bruke dette som en unnskyldning for å få meg en Englandstur. Da vil jeg i såfall prøve å få med noe som nesten ingen har i Norge;). Jeg ser jo fra frakt av rugeegg her hjemme, at det kan se ut som om de står og hopper på pakkene (eller har konkurranse om å kaste dem lengst!). Da blir det fort mye penger "ut av vinduet" å betale i dyre dommer for rugeegg som er ødelagt ved ankomst.
 15. Ja, Lohman høner er pålitelige. Min har lagt et egg hver dag...uansett (kan nesten stille klokka etter den). De andre hønene hadde verpepause når dagene ble kortere, og så begynte de igjen etter ca et par måneder. Når det gjelder "kyllingene" på over 22 uker så har jeg igjen to som verper og 4 som ikke verper. De to som verper (Brahma og Dverg Kochin) har lys ca 12 timer hver dag og litt varme. De er egentlig yngst. To Sussex, 1 Australorps og 1 Araucana som er klekket i april har IKKE startet å verpe. De har verken kunstig lys eller varme (følger dagslyset). Aner jo en sammenheng, men siden jeg har nok egg så styrer jeg ikke med det.
×
×
 • Create New...