Jump to content

Gammen

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Nøytral

About Gammen

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday 04/09/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/janhugo

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Skedsmokorset og Østre Toten
 • Interesser
  Datamaskiner og dataspill, elektronikk, biler og motorsykler, hunder, katter og høns.
 1. Hei og velkommen. Det samme skjedde med oss, vi skulle bare ha noen søte små kyllinger, det skjedde i påska i år, og nu har vi flere raser og mange høns og haner. Det begynte med noen "Totenmiks" kyllinger, men nu har vi også flere andre raser, som brune og hvite Italienere, lys sussex, silkehøns, dverg Kochin, tverrstripet Plymouth Rock og jærhøns. Er ikke sikker på antallet, men en stund hadde vi nærmere 40 stykker med smått og stort, men vi var heldige og fikk gitt bort mange av hanene, og dessverre så har noen blitt syke, hønselammelse, så har måtte avlive snart 10 stykker, det var ikke lett, men det er nok også en del av det å ha høner, så nu har vi ca 20 stykker igjen. Vi startet med ett ganske lite rom til kyllingene, men etter at de vokste opp, så har vi utvidet og utvidet, så nu har de ca 25 kvadrat meter inne og ca 25 kvadrat meter ute. Har heldigvis fått mange gode svar på våres spørsmål her inne, så denne forumsiden er gull verdt! Man trenger heller ikke å spørre så mye, siden det heldigvis er mange her inne som også lurer på det samme som vi gjør og allerede har fått svar. Lykke til med hønseholdet!
 2. Mange artige navn her! Jeg har flere forslag på navn, men sjefen i huset er aldri enig med meg, uten at jeg bryr meg noe da... Men at ikke noen har nevnt Snehvit på en hvit italiener, er for meg en gåte.... Vi har siden sist fått 4 silkenhøns og en silkehane, hanen går fremdeles bare under navnet grabukken.... Kjærringa mener de andre 4 bare skal kalles voldteksoffer, men vi er ikke helt enige der.... Og siden vi måtte avlive verdens fineste brune Italiener hane, Giorgio Armani, så har vi også fått 4 nye brune italienere, men vi vet fremdeles ikke om det er haner eller høner, men en av dem kommer garantert til å hete Giorgio Armani II.
 3. Gammen

  Test

  Virket det?
 4. Jeg ser ikke problemet, vil hønene sove på gulvet, så gjør dem det. Vi har flere sorter høns, noen skal alltid sitte ved vaglene ved vinduet, noen skal sitte på vaglene midt i rommet, og noen skal bare ligge på gulvet, spesielt silkehønsene, dem ligger alltid der, og jeg har absolutt ikke noen problemer med det! Og hvorfor skal man bry seg om hvor dem ligger? Dem vet best selv hvor det dem vil ligge. Jeg kommer ikke hjem til folk og forteller dem hvilken seng dem bør ligge i... Ok?
 5. Oppdatering om Giorgio Armani, brun italiener, RIP. Vi håpet på det beste, foten ble bedre, han fikk jo kontroll på tærne, han gikk rundt og spiste, alt var Fryd og Gammen, men de siste dagene ble han merkbart dårligere, og det siste døgnet fikk han være alene på "sykerommet", ikke spiste han appelsin eller mais, så nu bare måtte vi innse at han ikke var i stand til å bli bedre... Trist! Veldig synd å se, spesielt at han etter en uke hadde fått kontroll på tærne, klarte seg rimelig bra, og så bli bare blir enda værre. Han var den siste hanen vi hadde av brun italiener, utrulig fin, snill med hønene, og ekstra ergelig siden vi hadde gitt bort 2 stykk brune italienere bare for noen uker siden,.. Men til konklusjonen, jeg ble for andre gang nødt til å hjelpe en meget syk stakkars hane til ett bedre liv... Håper han trur på reinkarnasjon... Jeg må fremdeles innrømme at det er meget vanskelig å avlive haner! (Har enda ikke avlivet noen høner da, trur ikke det blir så mye lettere)...
 6. Sjefen har i huset, (Fryd), var hos veterinæren i går med den ene hunden, og spurte da om det var noe å gjøre, og om det fantes smertestillende til hanen, men svaret var nei til alt... !! Hmmm... Men satt en god stund i hønsehuset i dag, og det ser ut til at det går mye bedre nu, Giorgio Armani krøller ikke lengere tærne, klarer å gå litt, og støtter seg også på den skadede foten, og det ser ut til han har fått en ny teknikk når han skal lete etter f.eks mais flak og annet smågodt på gulvet. Han står på godfoten, og støtter seg med kneet på den dårlige mens han spiser. Det er en stor forskjell fra forrige uke, da klarte han overhodet ikke å støtte seg på den foten en gang. Så nu håper jeg det beste, og at han ikke har hatt det for vondt i mellomtiden, og at det bare går bedre og bedre fremover.
 7. Og minibonde, jeg likte navnet Turbo! Men kan det være sånt at det man gjør til daglig eller våres interresser, påvirker våres navnevalg på hønene?
 8. Hehhehehehe God knall det der da! Vi har heller ikke gitt navn til alle, det er litt vanskelig å gi navn til "de grå" som liksom ikke skiller seg ut. Ingen av våres hvite italienere eller jærhøns har fått navn, enda. Litt rart det der, kan man engentlig blir mere glad i dem som skiller seg ut, og er litt kule?
 9. Andvor, jeg skrev jo at jeg var en gammel IRC tulling, så jeg vet det meste om det... Men klart, i dag så er det jo nesten ingen som vet hva IRC er da... Men klart, jeg har jo vært nerd lengere enn de fleste....
 10. Men klart, som gammel IRC tulling, så liker jeg jo også å kunne diskutere ting uten at for mange andre skal kunne "se" det, men hvis man ønsker å diskutere privat, så finnes det jo endre kanaler. Ikke det at jeg vil utelukke noen, bare mine tanker. Men fint at det finnes en sånn kanal her på forumet da.
 11. Hmm, for meg er chatten noe som oftest blir for internt, og gir forumet lite ekstra, hvorfor diskutere noe som andre også kan ha nytte av?
 12. Skriver på en laptop, og noen ganger så flytter musepekeren seg, når jeg kommer bort i touchpadden, og da havner noe tekst feil, så fint om dere kan se bort fra skrive feilene og noen rare bokstaver som overhodet ikke hører hjemme der jeg ville...
 13. Vi har ca 20 høner og 2 haner nu. Jeg synes det er morsomt å sette meg i enten hønsegården eller hønsehuset og sosialisere meg med dem, og det ser ut til at det hjelper, dem kommer bort til meg og får litt godbiter etc. Men jeg synes også at det er like morsomt å se etter en "personlighet" hos dem! (Heter vel kanskje hønslighet, men de fleste av oss gir jo dem meneskenavn, så da så). Sjefs Hanen, som er en super stilig brun Italiener, har jeg gitt navnet Giorgio Armani. Sier jo seg selv... Vi har også en lys sussex høne, den heter Suzi Quatro. (Google it) Vi har også en DK, som er en tro kopi av Suzi Q, så den fikk navnet Minnie, men så viste det seg at det var en hane, så nu heter han Mini, (Foppal fyr). Vi har en utrulig tøff grå DK høne, som fikk navnet Lara Croft, fordi ho er utrulig tøff! Ho var en av de minste hønene, DK sier alt, men hoppet opp på den høyeste vaglepinnene sammen med de andree ruk googl eldre hønene, ble hakket litt, og hoppet ned, og hoppet opp igjen.... Osv... Tøff liten høne! Og så har vi en svart DK høne, som springer rundt som en gal, og med sine strømlinje formete føtter, så bare måtte jeg kalle henne for SR71 Blackbird... (Google it igjen...). Og så har vi en spraglet grå liten DK hane, og når vi tok bilder av han, så virket han alltid så sint ut, så dama kalte han for Angry Bird... Og så har vi flere silkehøns, den ene er veldig gylden i "pelsen", så ho heter Goldie Hawn... (Igjen, google er din venn... ) Og til slutt så har vi 3 Plymouth Rock høner, dem er noen sinte og sure kreatur... Skal være sjefen over sjefen, så jeg mener at vi skal kalle dem Gro, (Harlem Bruntland), Maggie, (Margaret Thatcher), og Hillary, (Clinton). Men dama er ikke Heeelt enig med meg da... Som dere skjønner, så har vi flere interresser en høns, her er det både film, musikk og politikk!. Hvilke navn har dere gitt deres haner og høner?
 14. Takk fo svaret! Og veldig takk på rådet om å ikke spjelke! Vi er helt nye på hønsesiden, og vi har ikke hatt dem lenge nok til å ha fått eventuelle sykdommer, trur jeg, men vi startet omtrent i påsken. Vi har nu ca 20 høns, inklusive 2 haner, på ca 20 kvadrat meter, og har vært, sikkert alt for nøye med renhold, det lukter omtrent bare flis av hønsehuset, så vi trur ikke at det kommer av noen smitsomme sykdommer eller parasitter, men vi blir å kjøpe inn de produktene som behøves, og noe er allerede kjøpt inn. Jeg trur at Giorgio Armani sannsynligvis har snublet eller på annen måte har skadet foten, men det er jo umulig å vite. Jeg tasset inn, selvfølgelig på silkehøns føtter, i hønsehuset, og han ligger en halv meter inn fra døra og kontrollerer alt... Jeg skiftet vann, og snek meg rundt for å ikke få han til å gå, og det gikk fint. Deretter satt jeg meg bare ned og observerte han, fra ca en meters hold, og noen ganger så ser det ut som om det er kneet, og noen ganger så ser det ut som det er musklene det er problemet med, men for en legmann så er det jo utrulig vanskelig å vite hva det som egentlig er problemet. Men tærne hans krøller seg når han går, han snubler i dem, men ikke like mye som i går, så det begynner å se ut som om han har begynt å lære seg å leve med det. Men vi er fremdeles like usikker på det om smertestillende, finnes det til haner/høner?
×
×
 • Create New...